2009 októberi babavárók (beszélgetés)
2 hetes mintaétrend receptekkel, 160 g szénhidrátra.
Sziasztok!
Jó pihenést a nyaralóknak!
Tegnap találtam talán egy dokit a Szent Istvánban. (Ha már voltam nála, akkor már picit nyugodtabb leszek.) Horváth Mihálynak hívják, nem tudom milyen, de a munkahelyemen 2 kolléganőm is hozzá jár+ a régi doki is hozzá irányított.
17-én kiderül, mert akkor megyek hozzá, ha minden jól megy.
(A másik kolléganőm az Uzsokiban javasolt egy dokit, ha az előbbi nem OK, hát megyünk tovább.)
Szilvaa: neked külön köszi a segítséget!!!
Jó reggelt!
Mindenkinek küldtem amit kért!
szia!
Jó utat és jó pihenést!Ti is vigyázatok magatokra!
Sziasztok mindenkinek!
Elutazunk ma ( anyuékhoz meg Siófokrta ), nem leszek egy hétig.
Sok puszi, vigyázzatok magatokra és a babákra!
Marietta
Szia!
Az a lényeg, hogy utána mennyi az érték. Ha magas, az azt jelenti, hogy a szervezeted nem bontja elég hatékonyan a cukrot. A múltkor utánaolvastam. A véredben sok lesz a cukor, ez jut a babához is, aki emiatt beteg lehet, vagy túlságosan meghízik, a te sejtjeid viszont nem kapnak eleget, ezért még többet kívánsz. Ördögi kör. Ezért kell(ene) mindig keveset enni, többször, kis cukortartalommal ( max. 160g nap, amit neked írtak ). Olvasd el, amiket Bogi írt erről. De majd ír újra, szerintem! Mindet jót, ne aggódj, elővigyázatosság ez a babóci miatt!
Jó reggelt Mindenkinek!
Shyana szorítok, hogy jók legyenek az értékeid! Reméljük nem lesz semmi gond.
Kriszti sajnálom, hogy diétáznod kell. Szerintem beszélj a védőnőddel, vagy a dokiddal, hogy mit javasol, mit ehetsz. Biztosan én is teljesen tanácstalan lennék...
Nekem tegnap írtak fel vasat mert van egy-két csillagom a leletemen, úgyhogy ma ki kell váltanom és szednem. Remélem nem lesz szorulásom tőle. Azt olvastam mások ezzel küzdöttek.
Jó reggelt!
Tegnap én is cukros lötyiztem de csak ma lesz eredmény. Már elöre félek töle :/
Sziasztok!
Kri76, sajnálom hogy így jártál, remélem sikerül rendes dokit találnod. A táblában pedig átírtalak:) Egyik barátnőm a dvd-nk láttán elég jól elbizonytalanított, szerinte az ami látható simán lehet köldökzsinór...csak jó szeme volt a dokinak, 100%ra mondta hogy fiú...jövő péntek megyek uh-ra, majd rákérdezek.
Sziasztok!
Megjöttünk a 4D-ről. Egy picit csalódott vagyok, mert a picúrnak bújócskázni támadt kedve. Még mindig lány, szépen fejlődik, 850 grammra becsülték, tartja a korát, megvan mindene, jó a szívhang, ivott és mindenét láttuk kivéve a kis arcát. Belenyomta a kis fejét a lepénybe és még a kezeit is maga elé tette. Szóval cd-n nem is kértem képet, kettőt előhívtak amin nagyjából látszik a pofija, azt majd beszkennelem, de hát sajnos nem az igazi. Annyiból szerencsém van, hogy garanciát vállal a rendelő és ilyen esetben megismétlik a vizsgálatot 3000 ft-ért. Amúgy amennyit láttunk belőle tényleg kislányos arca van, és tiszta apja, és olyan gyönyörű! :)
Sziasztok!
Ez nagyon meleg Kri, sajnálom a dokis dolgot. Csak szerintem ezt ő sem most tudta meg, akkor minek vállalt el. Az én dokim pl aug 3-tól egész hónapban szabin lesz, és az olyan kismamákat akik hozzá akartak járni és pont ebben az időben szülnének, felkészítette, hogy oké szívesen elvállalja de a szülésnél biztos nem tud ott lenni. Nem elteszi 8 hónapon keresztül a pénzt aztán benyögi hogy ja bocsi nem leszek itt szülj ahogy akarsz. pedig ő csak szabira megy, nem munkahelyet vált.
Telki kórház: nekem a barátnőm sógornőjéké a telki kórház, ugyan nem ismerem őket személyesen, de sokat hallottam a kórházról. Egyszerűen fogalmazva (remélem senkit nem bántok meg vele) a sznoboknak való. semmivel nem tudnak többet, mint máshol, egy mezei kórházban is ha adsz egy kis hálapénzt általában jól bánnak veled, és 10 ezrekre gondolok nem százezrekre, ahogy írtátok ha nagy baj van mentő és viszlát telki kórház. a szülés ott is szülés, a gyerek ugyanúgy gyerek. ez az olyan embereknek való akik nem tudják hova tenni a pénzüket, fel akarnak vágni hogy ők jobbak mint az átlag és megengedhetik maguknak, hogy egy ilyen kórházba menjenek.
Kedves Mindenki!
Tulajdonképpen mióta megtudtam, hogy babát várunk, regisztrálva vagyok itt, de eddig mindig csak információkat és tapasztalatokat gyüjtöttem az olvasottak alapján. De a Telki magánkórház engem nagyon kiakasztott, sőt a férjemet is.A véleményem az, hogy a szülés az szülés mindenhol. Közel 600 ezer forint az durva szerintem, hogy világra hozd a várva várt gyermeked.
Bár én Hollandiában vagyok már lassan egy hónapja, mert a férjem itt dolgozik, és ebből kifolyólag itt is fogok szülni. Igaz, havi több mint 100 eurot fizetünk utánam biztosítást, és még így kedvezményes összeg a férjem után, de tudom, hogy mi az amit meg fogok kapni. A szülés itt szülés, és nem ezért fizetem a nagy összeget. De ebben a biztosításban benne van minden, amivel megkönnyíthetik a várandóságom végét, és a majd megérkezett trónörökös körüli teendőimet. Pl. a szülés után szakképzett ápoló fog hozzánk járni, aki segíteni fog a baba körüli teendőkben, aki vigyázni fog a babára, amíg én pihenek, megfőzi az ételt stb. és meg lehetne sorolni.
Azt hiszem ez sokkal nagyobb segítség, mintha kifizetnénk 600 ezer forintot arra, hogy egy magánkórházban szülök és egy ágyas szobában lehetek.
A 80 ezres fájdalomcsillapítással nem a babának segítünk, hanem magunknak, nem? :D
Én nem mondtam, hogy eszement, aki ott szül annyiért. :) Csak hogy én nem érzem szükségét. És a szülési fájdalom meg... Az első előtt nagyon izgultam, de azért a körmeimet nem rágtam tövig. :) Én azzal vígasztaltam magam és bátorítottam egyben, hogy ha nők milliárdjai tudnak szülni úgy, hogy kibírják a fájdalmat és igenis vállalják még újra és újra, akkor tuti nem lehet akkora borzalom. :) Ez nekem elég meggyőző és logikus gondolat volt, hogy ha annyira elviselhetetlen lenne, akkor ki lenne az a barom, aki szülne második meg harmadik gyereket? Még a férfiakat is elkerülném, nem ám gyereket szüljek, ha erről lenne szó. :D :D :D
A kiszolgálás meg... Nekem az a 4 nap olyan volt, hogy tök mindegy, hol voltam, nem érdekelt semmi, csak a saját lelki világom, amiben én és a gyerekem szerepeltünk. A szoba tiszta volt, nekem szerencsém volt az újszülöttes nővérekkel, mert segítettek sokat. Igaz, én nem pattogtam semmiért, nem ugráltattam őket, hanem amit nem tudtam, azt szépen és illedelmesen megkérdeztem. Az a véleményem, hogy milyen az adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten is. Vagyis ha elve támadom őket, akkor mit várok? Kedvességet nem nagyon. Viszont ha látják, hogy nem akadékoskodni akarok, hanem a gyerekem érdekében KÉRDEZEK, akkor segítenek és így is volt.
Különben meg nem tudom, mit tennék, ha a férjem rohadt sokat keresne és én sem itthon babázgatnék már 2.5 éve... Vagyis ha lenne úgy félmillióm, ami nem kell sem autócserére, sem házújításra, sem a gyerekeim dolgaira, sem a semmire, akkor nem tudom, akarnék-e ennyiért szülni. :) Lehet, hogy igen, de most ezt nem látom. Pedig nem éhezünk, még csak hitelünk sincs, mégsem tudnám most ezt előhozni, hogy drágám, kéne fél milla, mert szülni fogok. És csak hangsúlyoznám újra, semmi gondom azzal, ha valakinek ez megy. Viszont tökletesen megértem, akinek nem fér bele ez a keretbe és más megoldást választ.
Sziasztok
Vic99 bögrét nem kell vinned, pohárba megcsinálják neked :)
cukrot vigyél magaddal és citromot!
Kriszti!
Írtam e-mailt olvasd el, mert ez egy másik lehetőség...
Ha gondolod írd meg privát a tel. számodat és próbálok még mást is intézni.
Sziasztok lányok!
Szilvaaa, neked külön köszönöm az elérhetőséget és megpróbálom még ma elérni a dokit.
A lányt 70%-ra mondta, ezért nem vásároltunk külön lányos dolgokat.
A Telkivel kapcsolatban az a bajom, hogy nekünk ennyi pénzünk sajna nincs. Én csak azt gondoltam, hogy alkalmanként fizetek a magánrendelőben egy adott összeget, plusz a szülésért is egy adott összeget és így lesz egy orvos, akinél szülhetek.
(Ha már 8-10 évig jártam hozzá.)
De tévedni emberi dolog.
Most az dühít a legjobban, hogy 6 hónapos terhesen kereshetek új orvost. Képzelem, tárt karokkal vár minden orvos terhesgondozásra az utolsó 3 hónapra.(Nem ő vizsgált eddig...)