2009 nyári babát várók társasága (beszélgetés)
Ez egy tök jó könyv én is olvastam annak idején.
hihi hát nem úgy fogom óvni ahogy csak tudom és már msot magamhoz öleném és figyelném a kis szuszogását! úgy mint apujának szoktam
De jó :))
Igen nagyon szeretnék szoptatni majd.
Most arra fokuszálok, hogy az első 12 héten túl legyek, várom a december 30.-át, amijkor újra láthatom a Kicsit.
Jaj még négy napom van hátra a cégnél, és vége itt. Most mondta a főnököm, hogy abbahagyhatom a keméyn munkát, csak ide oda segítsek ha kell meg egykét apró szerződést pontosítsak, mert valamit csak kell csinálnom :))
ezt láttam a könyvesboltba, de a német képes szótárt kaptam meg, kell a nyelvviszga :(
Hat, szerintem sem leforrazni, sem megfagyasztani, sem pedig vizbe folytani nem fogod.:)
Olvasni valo:
Frederick Leboyer: A gyonged szuletes, Szules gyongeden. Anno az Alexandraban vettem oket. Nem a szules folyamatara koncentral, inkabb ahhoz ad utmutatast, hogy hogyan tudsz aktivan resztvenni a szulesben, mikkel lehet ezt a csodalatos elmenyt meg szebbe tenni. Olyan gondolatok ezek, amiket szerintem minden allapotos nonek meg kellene ismernie.
ismerős, én oovasta a fürdetést és kész elolvastam és el is felejtettem az egészet!
húú ez nagyon jó infóó! :DDDDDd
Ne aggodj, szulni minden no tud. Persze akadnak neha komplikaciok, de nem az az altalanos. Sokminden fejben dol el, ugyhogy olvass csak sokat, es csak pozitivan.:)
Ha szoptatni szeretnel, abban tudok segiteni. Tanfolyamot vegeztem, es szoptatos csoportban vagyok onkentes.:D
Annyira jó, hogy pár emebrnek már van tapasztalata
Én most vagyok a 10 hétben, egy kupac könyvet és netet olvastam, papiron mindent tudok, de közben úgy érzem magam mint egy tini, aki semmit senm tud a világról :))
Hat igen. Aztan jonnek a gondok a szoptatassal. Mindig lesz v.mi.:)
olyna jó hogy már ilyenekről beszélgetünk és hipp-hopp itta nyár és már csak egy emlék lesz.
Irigylem. Biztos fantasztikus lehetett.
Egyebkent a medencere viszaterve, szerintem a furdokad is ugyan olyan jo. Bar en pl. nem tudnek ulve vajudni. Nekem mindig a seta jott be, sokkal kenyelmesebb volt. Mondjuk a zuhany ala en is bealltam, az jol esett.
Hat ez bizony igy van. De a korhazak es az orvosok nem is szorjak ket kezzel az allampolgarok penzet ugy, mint Magyarorszagon!
Nekem is van egy ismerősöm, aki az elsőt otthon szülte, pont most mesélte a hétvégén hogy milyen jó volt.Neki a Geréb Ági segített
Az igaz, hogy más az ellását, de a TBért is többet kell fizetni mint otthon.
Az orvosok szeretik ereztetni, hogy potolhatatlanok. Pedig a szulo no alapallapotban nem patologias eset.
Megkérdezhetem hány hetes kismama vagy most?
Hat, attol tartok, nem nagyon lesz beleszolasom. Harmadszorra v.szinuleg nem ernek be a korhazba. Persze ezt meg korai mondani, majd a helyzet adja magat. De a tervben az otthonszules van.
hát igen tudod ezt beszéltük kint külföldön sokkal másabb az ellátás, ele ez a sk vizsgálta,már ettől kész ideg az ember. Vajon minden rendben vana kicsivel?
az igaz hogy apukám otthon szültettem, a nagyin nme ért be vele a korházba csak aszülés után bevitt, na tessék itt a fima.
En is igy voltam, amig ki nem koltoztunk. A fiammal eszembe sem jutott ilyesmi. Szerintem ezt neveltek belenk. De az elso tapasztalatom utan tutira nem szulnek meg egyszer magyar korhazban!
nállam is a 35. héten csinálnak konzit,mert van egy nyitott gernccsigolyám a szakkrális részbe. A szemműtétem szerencsére nem befolyásoló tényező.
Nem tudom lehet, hogy lehet medencét bérelni, ezt látod még nem is kérdeztem. Na majd két hét múlva.
Te akkor most otthon fogsz szülni?
hmm azt nem is tudtam, persz vannak akik otthon szülnek, éán nem merném bevállani. nekem a szülés az korházi, ez a kép van bennem.
Én nagyon szívesen elbeszélgetnék valakivel, aki otthon szült a tapasztalatokról. Kiváncsi vagyok rá.
Nekem kiskoromtól azt mondták, hogy majd császár lesz, mert hogy csípőficamos voltam, de itt most azt monjdák nem igaz. Majd a 35 kéten megnézik pontosan. Jó lenne ha rendesen szülhetnék
Nalatok nem lehet medencet kolcsonozni otthonszuleshez?
További ajánlott fórumok: