Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 novemberi babák fórum

2009 novemberi babák (beszélgetés)

❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯
35412. Jucka1984 (válaszként erre: 35408. - Malkata)
2011. febr. 14. 12:59
először csak váltott lábbal motoroznak, nem jönnek rá h párossal gyorsabb, majd később :)
35411. Jucka1984 (válaszként erre: 35406. - MFPI)
2011. febr. 14. 12:58
Milán is imádja
35410. a556035a1b (válaszként erre: 35406. - MFPI)
2011. febr. 14. 12:27

Sziasztok!

Mi elég húzos héten vagyunk túl.

Fanninak volt egy bélfertőzés, majd torok fájás, közben fogzás, és péntekre már apró hólyagokkal volt teli a kis szája, torka.

Tegnap végre kicsit jobb volt az éjszakánk, már nem fájnak a hólyagok, de még a héten kezelni kell.

Nekünk van már egy ideje motorunk, a legkisebb nyuszis, ezt már földhöz vágja, mert beleakad a lába, épp tegnap kaptunk egy rendes motort, olyat ami még nekem is volt ( ugye már ebből is van ezer fajta) és most ezzel próbálkozunk.

Szép napot mindenkinek!!! :)

35409. ditti28
2011. febr. 14. 10:55

Sziasztok!

A fiam 3 napot járt oviba,tegnap délután már magas láza volt,éjszaka is,mindjárt megyünk a dokihoz. Persze Alízzal állandóan egymást ölelgetik puszilgatják,úgyhogy figyelem a kisasszonyt is mikor kezd el melegedni :-((((

35408. malkata
2011. febr. 14. 10:38

Nekünk is van már kismotorunk, csuda aranyos kis járgány, ma hozza haza Rozi nagynénje, holnap kiderül tud-e már motorozni a kisasszony. Konduktor mindig azt mondogatta, hogy nem szabad páros lábbal hajtani, arra figyeljek, bár nem kérdeztem meg miért:)))

Többi babuci nem nyűgös? Hétvégén már kikészültünk apával, csak a nyafi egész nap. Tegnap sétálás felét végig kiabálta, én meg már nem bírom el hosszú távon, így üljön csak a babakocsiban.

35407. @IviBaba@
2011. febr. 14. 10:27

Jó reggelt :) Vagyis szép napot inkább.....

Mi is szeretnénk kismotort, de itt nem valami nagy divat a németeknél....

Megyünk sétálni egyet...aztán remélem jön a barátnőm vendégségbe.

Puszika

35406. MFPI
2011. febr. 14. 08:52

Boldog Valentin napot mindenkinek:)!!!

képzeljétek manó már tudja használni a kismotorját olyan aranyosan megy vele:)

Remélem mindenki jók van.

35405. malkata
2011. febr. 13. 21:31

Sziasztok!

Ki hogy van? Milyen volt a hétvége? A betegek meggyógyultak? Nálunk úgy néz ki a kis anyatejes nem kapta el a vírust ami 3 felnőttet ledöntött, örülök nagyon, remélem a szerdai oltást is így fogja viselni. Adtok homeopátiás bogyókat az oltáshoz? Ha igen milyen adagolásban?

35404. 8993d1a374 (válaszként erre: 35403. - Dbcsenge)
2011. febr. 13. 11:42
Szia. NEkem van, és plusz alkatrészeim is vannak hozzá, ha érdekel!?
35403. Dbcsenge
2011. febr. 13. 08:47

Sziasztok!

Avent isis kézi mellszívót keresek, mert sajnos az tönkrement egy alkatrészem.

Valaki ha esetleg eladná a sajátját szívesen megveszem.

Köszi

Csenge

35402. Jucka1984 (válaszként erre: 35401. - 6f731e9185)
2011. febr. 12. 21:14
nem, olyan egy béna szőke vagyok... levittem fehér kabátban a kutyát... esőben... sáros lett a hasa, ahogy megtöröltem, olyan lett a kabátom ujja... bevittem a fürdőbe, zsebében a telefon... felmosó a mosdó előtt... ahogy betettem a kabát ujját a csap alá már bele is esett, de én szőke észre sem vettem, csak kb 5 perc múlva mikor mentem a fürdőbe, ott úszott a domestosos vízben :((((((((
35401. 6f731e9185 (válaszként erre: 35400. - Jucka1984)
2011. febr. 12. 10:24

bassszus...

Csak nem Milán dobta bele?:D

35400. Jucka1984
2011. febr. 11. 21:17
beesett a telefonom a felmosóvödrbe... csajok, akikkel tartottuk telón is a kapcsolatot, küldjétek el a számotokat, majd ha veszek telefont, felhívlak benneteket,
35399. MFPI
2011. febr. 11. 21:14
Nah tessék írok,erre senki sincs itt............
35398. MFPI
2011. febr. 11. 09:14

Jó reggelt mindenkinek!

Itt még kicsit borongós az idő,de remélem kivirul....olyan jó hogy mostanában nem kell annyira fűteni.

Bagya beleszeretett a buszozásba.......gondolhatjátok:)Remélem mindenki jól van!!!!

35397. @IviBaba@
2011. febr. 11. 09:04

Sziasztok

Malkata drukkolok,hogy ne kapja el kiscsajod!

Ruben hisztike....megyünk sétálni nemsokára, tegnap du -este megjött az eső....ezért fájt annyira a fejem :( de meleg van már most 12fok.

35396. malkata
2011. febr. 10. 16:31

Minden gyerek más, Rozi alig beszél, totyogósan megy még, tornára is kell járnunk még mindíg, de ennek ellenére okos, ügyes nagyon a finom mozgásokban, rajzol, duplozik, szappanbuborékot fúj, gyertyát elfújja. Ő is nagyon sok dolgot megért, csak nem mondja.

Mi pedig bekaptuk a fosóshányós vírust apával, szurkoljatok Rozika kimaradjon belőle!

35395. Jucka1984 (válaszként erre: 35386. - LengyelK)
2011. febr. 10. 13:53

Milán is beszél, bár csak szavakat meg olyan tőmondatokat h Halló anya...

idegenek előtt nem beszél, csak a nagyszülei és a szülei előtt... na jó ha mondjuk valaki mondjuk már 1 órája nálunk van, akkor feloldódik és mondja a legtöbbet használtakat: látom, Málna (ő a kutya), anya, apa, halló, vau, szia, kb ennyit...

persze a korából adódóan nem mondja nekem azt h anya úgy megéheztem ,hozzál már vmi kaját :) de fél év múlva ez is lehetséges :)

szerintem ne foglalkozz vele, nem jó hasonlítat

ni a gyerekeket... az enyém csak egy éves kora után indult el, de addigra már 5 szót használt, ezzel kárpótolt :)

35394. Jucka1984
2011. febr. 10. 13:48

megbűntettek a köcsög közteresek :((((((

rossz helyre parkoltam... jó h apu 30 éve ott lakik és azt mondta ő is szokott oda állni, őt még sose bűntették meg... én odaállok 1x és már 1 óra múlva ott figyel a csomag a kocsimon :((( 10ezer nem ide

35393. MFPI
2011. febr. 10. 12:31

Szia csajok!

Mivel rossz volt a gépem így full lemaradtam mindenről,és lusti is vagyok több mint egy hetet vissza olvasni................

Hiszti az nálunk is van és hol sikerül,hol nem kezelnem......

Remélem mindenki jól van!!!

35392. a556035a1b (válaszként erre: 35386. - LengyelK)
2011. febr. 10. 11:15

Basszus az én "barátnőm" pont ilyen.

Nekem csak az tűnt fel, hogy mindig pont azokat produkálta mint Fanni, viszont mivel a 2 gyerek közt csak 1 hónap van ( az övé októberi) látom, amit látok.... Másfél éves, de még felállni nem tud.

Vinni kellene tornáztatni, de ő nem viszi, mert Ő az anyukája, majd ő eldönti mi jó a gyerekéknek.

Engem állandóan szapult, meguntam és nem beszélek vele ha nem muszáj.

Egyébként Fanni is egyre szégyenlősebb, és ha feloldódik se mondd véletlen se semmit mások előtt, ami engem nem zavar.

Úgy gondolom ezeket elsőnek egy Anyának kell tisztáznia magában, hogy ténylegesen jól fejlődik e a gyereke, hazudni felesleges, mert minden esetleges későbbi bajért a saját lelkiismeretével kell elszámolnia, ha egyáltalán van ilyen.

Nekem van egy ilyen ismerősöm, akik tényleg önhibájukon kívül estek ebbe a csapdába. Első babájuk kisfiú lett, nem akart megfelelően fejlődni, ezt ők észre is vették, de mindenki nyugtatta őket, hogy fiú, kicsit lustább, később beszélnek..... Most ott tartanak, hogy speciális óvoda után, speciális iskola kellett, mert okos, ügyes, de a fejlettségi szintje lentebb van mint a vele egykorúaké.

35391. @IviBaba@ (válaszként erre: 35390. - LengyelK)
2011. febr. 10. 08:47
ne foglalkozz vele...nem értem,amúgy mi abban a jó ha hazudik valaki ...nekem nem engedné a lelkiismeretem :O)
35390. LengyelK (válaszként erre: 35389. - @IviBaba@)
2011. febr. 10. 08:41
Hát igen.Mivel nekem a nagyobbik lányom beteg,ezért is fura,hogy pont nekem mondd ilyeneket,aki annyira várta már,hogy egy egészséges szépen fejlődő babája legyen!
35389. @IviBaba@ (válaszként erre: 35386. - LengyelK)
2011. febr. 10. 08:39

:) Igen, ez normális emberi tulajdonság...mindenkiben van egy kicsit, hogy az én gyerekem fejlettebb...bennem is volt,vagy van nem tudom,de azt igen hogy ez szeretetből és nem rivalizálásképp....na de nem rólam van most szó.

Szóval előfordulhat hogy a lánya idegenek elött nem hajlandó megmukkanni. NE feltételezd egyből azt hogy hazudik,hanem gondolj erre inkább....Ruben is leragad ha jön idegen...bár hamar feloldódik, de a férjem társának 2,5éves kisfia Skypon keresztül magyarázott de mikor decemberben ott voltunk meg se mukkant!! Nem is hittem volna el hogy beszél, annyira megfagyott.

Az már más egy kicsit,ha rendszeresen mentek és nem pár órára hanem együtt töltötök egy napot végig,mert akkor látod ha több óra után feloldódik de még mindig nem beszél az lehet nekem is furi lenne. Erről őszintén beszélgetni meg nem lehet,mert tuti besértődne hiába igaz hogy beszél vagy nem......

Nekem az a tanácsom,hogy próbálj ne figyelni erre....kibukik az ilyesmi egy idő után. HA neki ez kell,hogy ezt mondja az ővé fejlettebb,mond neki te is. Nem mindegy??? IStenem,van akinek beteg a gyereke és elveszti....annyira kicsinyes dolgok ezek,azokhoz a tragédiákhoz.

35388. @IviBaba@ (válaszként erre: 35380. - Pandrea1)
2011. febr. 10. 08:31

nem írtál hülyeséget a "nem figyelek oda" egy jó módszer :)) mellé még lehet ha valaki nem bírja megállni hogy megölelje a kis örjöngő gyerkőcöt láttam az angol dadus műsörában hogy az anyuci átölelte a hisztizőt, szorította és nem szólt hozzá. Ezzel jelezte hogy szereti,mert öleli de nem érdekli a hisztije...majd megnyugodott a gyerek.

Én a sarokbaállítást bírom nagyon, Liust sose rakta oda az anyja, egyszer mikro rossz volt odaállítottam 1percig sírni hagytam (meg se mozdult onnan) aztán mondtam ha abbahagyja jöhet játszani.........és abbahagyta :D és eljöhetett :D Tudom,régebben már írtam asszem, de ez annyira édi volt :D hogy ott maradt :D milyen hatása van ennek :))

35387. @IviBaba@ (válaszként erre: 35379. - LengyelK)
2011. febr. 10. 08:25

sztem tedd be a játékok közé a sima bilit és ne foglalkozz vele....egy idő után sztem játszani fog vele majd, hamar elfelejtik még a kis baleseteket. LEgalábbis az én fiam :D:D:D

Ne izgulj, Ruben is csapdos, ha vmi nem jön neki össze. Én hagyom had örjöngjön ha valamit nem szabad,abból nem engedek! Ha nem veszel tudomást róla és szépen, nyugodtan beszélsz hozzá vagy viszel oda játékot így eltereled a hisztiről a figyelmét abbahagyja. NÁlunk bejött.

Nekem is mászik mindenhová és esik is néha... :))

Nyugi, tök normális a picurkád!!! Csak ajánlani tudom a magnéziumot hangulatjavító vagy nyugtató-stresszoldó gyógyteákat! Én is ezt használom most, meg méregtelenítek és tornázni próbálok, ez használ :D

35386. LengyelK
2011. febr. 10. 07:31

Ja és egy tanács:

Szerintetek?

Barátnőmnek most múlt egy éves a kislánya,és eddig eléggé vissza volt maradva a mozgásában.Ugye látta Zsófin,hogy ő meg pont hogy turbón fejlődik (5hósan kúszott,7hósan mászott,8hósan felállt,és 10 hósan elindult)és annyira zavar valami.Állandóan azt mondta,illetve mondja a telefonban nekem,hogy a Luca babája beszél.8hónaposan állítólag azt mondta add ide a babát,most már ott tartunk,hogy mutatja kaka,meg kukásautó...stb....Olyan kellemetlen(tudni kell,minden hétvégén megyünk hozzájuk)és olyankor sosem "beszél Luca baba..hiába kérleli az anyja.Ti mit csinálnátok a helyemben?Mert nem akarom megbántani a bnőmet,de úgy érzem azért mesél ilyen dolgokat,hogy ő is kitűnjön vmivel...

Én nem tudok színészkedni sajnos,és nem tudom dícsérni,és örülni vele,mikor nem is így van.A bnőm már megjegyezte nekem,hogy nem igaz,hogy nem tudsz semminek örülni????Majd Zsófi is fog beszélni ne aggódj,valószínű,hogy Luca fejlettebb mint Zsófi..Na erre tökre kiakadtam,és elharaptam a számat:)Ere az ember mi a...mond???Most a kislánya ott tart,hogy kapaszkodva megy,bár furán szerintem,és ha megfogják hátulról a kezét akkor sétál...Neurológiára is vissza kellene mennie de a bnőm úgy gondolja,hogy most már tökéletes a gyerek...Tudni kell,hogy 6hónapos koráig csak járókában volt,és sosem tette le a földre.Amin még kiakadtam,hogy (bekapcsolom a mesefilmet,és odateszem a tvé alé hadd legyen egy kis nyugtom),mire én nem bírtam ki szó nélkül és mondtam,hogy nálunk délután 4 ig nincsen bekapcsolva a tvé,nem azért vagyok itthon,hogy a tvé előtt üljön a gyerek hanem azért,hogy foglalkozzam vele.Erre ő állandóan azt hajtogatja,hogy estére milyen fáradt...Könyörgöm...Mitől????Nem is kell rohangálnia a gyerek után...Ne haragudjatok,de ki kellett magamból írnom ezeket mert kiakadtam és talán így jobb lesz.Csak nem tudom,mit mondjak neki,mert nekem minden az arcomra van írva,és nem szeretném őt megbántani.Ja 2hetente talán leviszi a levegőre sétálni...:(

35385. LengyelK (válaszként erre: 35384. - Jucka1984)
2011. febr. 10. 07:19

Szió!

Igen Zsófi is csinálja ezeket és tényleg nagy öröm,csak aztán meg a hiszti.....

Most úgy "büntettem",hogy bevittem a saját szobájába és otthagytam kb 2percig sírni,aztán megesett rajta a szívem,és kihoztam:)Elmagyaráztam neki a dolgokat...Mondjuk ő is harap,de puszibó,mert én is néha összevissza harapdálom,de most már próbálom leszoktatni róla.Én is mindennap leviszem a levegőre ha egy kicsit akkor is ,mert különben bezombul.

Más:

13.fogunk jött ki tegnap(2.rágó fog)És a viburcolt meddig lehet adni huzamosabb ideig?Én már 9.napja adom csak éjszakára,mert különben eddig sikított éjjel.???Milyen babatejet adtok a babáknak reggelire?

35384. Jucka1984 (válaszként erre: 35379. - LengyelK)
2011. febr. 8. 21:08
Milán ezeket nap mint nap elköveti ellenem, de csak itthon, még harap és meg is üt... de máskor puszit ad és jó kis "rabszolga", reggel átküldtem a másik szobába, hogy a fotel karfájáról hozza be a zokni és melltartóm... Milán átment, kiválasztta a zoknit és a melltartót és hozta... szóval ezek kompenzálják a hisztit... és leviszem a játszóra, ha hideg van, csak 20 percre, ott kirohangálja magát...
35383. little (válaszként erre: 35379. - LengyelK)
2011. febr. 8. 10:54

Lehet inkább várnod kellene a biliztetéssel most egy kicsit. Szerintem nem vagyunk elkésve ezzel. Van aki 2 éves kor körül kezdi. Szóval lehet, hogy egy idő után a rossz emlékek halványulnának vagy el is tűnnének a bilivel kapcsolatban.

Én múltkor például a body kapcsával csíptem be a combján a bőrt, szegénynek. Véletlenül. Ettől még nem hiszem, hogy rossz anya vagyok.

Senki nem rossz anya, csak egy ilyen kis gyereket még nehéz kezelni. Ha szépen szólok hozzá, akkor kinevet, ha csúnyán, akkor elkezd sírni. Nehéz. Sokan nem írják le ezeket a problémákat és aggodalmakat, de tuti mindenkinél felmerülnek.

Úgyhogy kitartás!

Ráadásul még a szeparációs szorongás is újra előjön, mert másfél éves korban ismét aktuális szokott lenni.

❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook