Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 novemberi babák fórum

2009 novemberi babák (beszélgetés)

2009. márc. 26. 18:33

lehet tényleg jobb lenne egy újabb topik ahol a pozitív emberek össze gyűlhetnek,és nyugtathatjuk egymást,illetve meg oszthatjuk az örömünket egymással!

Orsolya csak annyit hogy nekem is vannak tapasztalataim,jobbak rosszabbak,de én nem akarok rémisztgetni senkit!

Nekem sem az első terhességem!

2591. ko.andrea (válaszként erre: 2589. - 53d45dc41b)
2009. márc. 26. 18:12

Szia!

Olvastam már hogy volt rossz tapasztalatod, nekem is volt hidd el, és az szerintem rosszabb bárminél, de nem akarom leírni mert így is mindenki izgul hogy minden rendben van vagy lesz-e a babájával! Két Szülésen(császár) vagyok túl, egyik sem volt leányálom,de mégis van egy egészséges kislányom, bár lehetne kettő is, de ez most nem ide tartozik!

Most így a terhesség elején félek kicsit, és csak akkor nyugszok meg ha már láttam a babámat az uh.-on!

Mivel később fogant nem is lehet akkora mint a mensi alapján számított idő, de ha rendben lesz, biztos behozza a lemaradást!Így volt az előzőeknél is!

A mellfeszülésem még mindig stagnál, de már egy kicsit megint érzékenyebb, így azért már kezdek megnyugodni :)

Minden kismamának jó babavárást!Puszi!

(azért itt maradok még, csak pozitívan!) :)

2009. márc. 26. 18:06
hát nem tudom, mostanában ritkán vagyok, de szerintem nincs abban semmi rossz, ha egy olyan ember leírja a véleményét, aki már átment hasonlón. Az én véleményem, hogy jobb félni, mint megijedni!
2009. márc. 26. 17:48

akkor mindenkinek sok egészséget, nem üres petezsákokat és nagy embryokat kívánok!

és higyje mindenki azt amit akar, biztos minden a legnagyoob renben mindenkinél:))

én már tapsztalt vagyok, nem hagynám annyiban:)

további jó fórumozást!

sziasztok

2588. KatKatus
2009. márc. 26. 17:44

Hát csajok, én viszonylag a topic létrejötte kezdetétől itt voltam, de már egy ideje néha max.benézek, de nem igazán írogatok, mert elkeserítőnek tartom a fórum fejlődését...

Katasztrófa, amit itt műveltek ostoba, tudatlan módon.

Amit én látok, hogy unatkozó, egész nap a gép előtt ülő forumozók együgyü, egyszerű gondolkodásával sokkolják itt a többieket.

Régiek - nem indítunk egy új 2009.nov-i babák topicot? :)

És lenne pár ember, akit megkérnénk, h.ne jöjjön...

2009. márc. 26. 17:07

Én csak azt nem értem,hogy miért nem meg nyugtatni próbáljuk egymás????????

Én nekem se volt még embrió 5 hetesen,és utána egy héttel volt!És azt mondta a doki hogy ez nem gond majd beelőzi magát!

És én azon vagyok hogy meg nyugtassam a másikat,nem pedig azon hogy még jobban össze zavarjon!

Amúgy mensi alapján11 hetes lennék,de uh alapján csak 6 hetes múltam!

De ez azért lehet mert később fogant,és egy mensim ki maradt!

Lányok ne idegesítsük egymást hanem nyugtassuk meg hogy ne aggódjon senki!

Ne arról legyen szó hogy ez nem jó az nem jó,mert ettől nincs kedve az embernek olvasni ezt a topikot!

2009. márc. 26. 16:33

5-6 hetesen igen is kell lennie egy kis embriónak odabent a petezsákban..tök mind1 hány mm és hogy van e szívhang...de ott kell lennie

de bemásolom mégegyszer, mi van a fogantatás után:

(6 hetesen kb 20 nappal a fogantatás után már van szívhang-orvosi oldal)

Az embrionális szakasznak két része van.

Az első a

Prészomita stádium ( az ősszelvények kialakulása előtti szakasz)

A megtermékenyülés 14. napjától a 20. napjáig tart.

Eseményei:

14-15. nap

A primitív csík megjelenése az ektodermán

A primitív csík ento- és ektodermája közé áramló sejtjeiből kialakul az intraembrionális mezoderma (az embriópajzs három rétegűvé válik).

Invaginácó révén kialakul az entodermából a bélcső (gasztrula) A fejvégen nyílással (blasztoporus)

Kialakul az ősgödör, és belőle a chordanyúlvány és a fejnyúlvány.

Megkezdődik az angiogenezis

Kialakul a kardiogén lemez

Kialakul a másodlagos szikhólyag

16. nap

Az amnio-embrionális (lefűződési) barázda bemélyedésével megkezdődik az embrió lefűződése.

17-18 .nap

Az idegrendszer kialakulásának (neuruláció) kezdete

A korda dorzális feletti ektoderma megvastagodásából kialakul a velőlemez (középen velőbarázda, szélen a velősánc)

20. nap

A köldökzsinór kezdete (hasnyél vagy testnyél)

megjelenik az allantoisznyúlvány (a kloáka ventrális nyúlványa)

Kialakul a szívcső

Szomita (ősszelvényes) stádium

A megtermékenyülés 21. napjától az 56. napig

21. nap

A velőlemez záródása ( a velőcső kialakulásának kezdete)

24-26.

nap Záródik a neuropórus anterior

25. nap

Befejeződik a lefűződés

Megjelenik az első két kopoltyúív és az első kopoltyúbarázda

26-29. nap

Záródik a neuroporus poszterior

Megjelenik az öt arcnyúlvány

Kialakulnak a felső végtagbimbók

Megjelenik a farokrész

30. nap Átszakad a membrána bukkofaringea

32. nap A neuruláció vége

Kifejlődnek a kopoltyúívek és a kopoltyúbarázdák

A szemkehely és a hallóhólyag megjelenése

Kialakulnak az alsó végtagbimbók

36. nap

Kialakul a kézlemez

Kialakul az alsó végtag

41. nap

Kidomborodik a szív

A lábfej megjelenik

a kézujjak kezdeményei megjelennek

A szemben pigment rakódik le

48. nap

Kialakul a külső fül

Lábujjkezdemények jelennek meg

51. nap

A szemet szemhéj fedi

A kéz ujjai elkülönülnek

Korai umbilikális (köldök) herniáció figyelhető meg

52. nap

Elkülönült kéz és lábujjak láthatók

56. nap

A magzat elnyeri teljes, emberi formáját. Az umbilikális herniáció megfigyelhető

Ezt követően még néhány hétig zajlanak minőségi változások, mint például a szív üregei közötti válaszfalak és a billentyűk kialakulása. Ezek után főleg a magzat mennyiségi növekedése, a szervek aktivizálódása és minőségi érése következik be.

2009. márc. 26. 16:29

az hülyeség hogy 7 hetesen üres petezsák van, és ez doki szerint 6 hetes?akkor sem normális

de felőlem hitegethetjük is egymást, hogy persze, tök jó minden, legyél boldog, aztán 1-2 hét múlva hidegzuhany....

2009. márc. 26. 16:27

suncika!!!hát nem tudod????:((haragszom...azt hittem barátok vagyunk:)))

hétfőn voltam, 6+1 0,44cm és van szívhang:)))

nézd meg az adatlapom, ott a kép:)))

2009. márc. 26. 16:20

hello!

Látom megy itt a szokásos okoskodás, h milyennek kéne lenni az UH képeknek, stb, meg hány miliméter, és emiatt most valakik esetleg pánikolnak , idegeskednek, és majd azért lesz vmi bajuk, vagy görcsük, mert a többi jóindulatú pénztáros, eladó, tanár, vagy ku..ra nem egészségügyi dolgozó jófej módon nemhogy megnyugtataná őket, hanem csak pánikoltatják egymást.

A babaák fellettségei állapota, mérete,láthatósága nem befolyásolja a egészséges születést, és a normál terhességet, mert a már megszületett kisgyerekeknél is vannak különbségek, és idővel beérik egymást, cm-ben, kilóban, és mindenben...

Én most nem dolgozok, nem vagyok annyit gép előtt, de nem bánom, h megkímélem magam a hülyeségtől.

2009. márc. 26. 16:04

jövő héten pénteken.

Te voltál már?

mi volt?

2009. márc. 26. 15:55
te mikor mész uhra?
2009. márc. 26. 15:54
én most itt vagyok barátom:)
2009. márc. 26. 15:36
Sziasztok! Van itt valaki? Ma vagyunk 6 hetesek :) és a legújabb 2 napja a folyamatos émelygés! :(
2578. andrea3
2009. márc. 26. 14:25

Nekem ferb.4 volt ultoljára!26-28 napos a ciklusom a 29 nap nem az első pisiből kb a 3-ból 2 külömböző tesz is egyből pozitív lett.

Igen már én is nagyon várom a hétfőt!

Most motatkozikbe a kisasszony az apunak!

2577. ko.andrea
2009. márc. 26. 14:11

Köszi, próbálnék én nem idegeskedni, de hát nem megy! Február 2.-án, de későn foganhatott mert a 18-20. napokon volt hogy nem védekztünk, és az elmaradt mensi után egy hétre látszott valami halvány 2. csíkocska.

Gondolom már te is várod a hétfőt,nekem most olyan lassan telik az idő!

2576. andrea3 (válaszként erre: 2575. - Ko.andrea)
2009. márc. 26. 13:59

Ne idegeskedj tudom ez már a könyöködön jön ki de sajnos az idő az ur!De meglátod hamar eljön a hétfő én is akkor megyek.

Mikor volt az utsó mensz?

2575. ko.andrea
2009. márc. 26. 13:56

Szia Andrea3!

Hasi uh. volt,megkérdeztem hogy minden rendben van -e, és nem mondta hogy gond lenne!

A kisláűnyomnál 6hetesen véreztem elsö uh. után 5 nappal, 8.hétig feküdtem a kórházba mert nagyobb volt a hematóma mint maga a pzs., mert persze akkor is csak azt mérték, de oda volt írva gogy életjelenség kimutatható, most viszont más az uh, papír, és már hetet és napot írnak, akkoriban csak heteket számoltak, viszont nem írták külön le az "életjeleket"! Nem is értem!

Csak lenne már hétfö!!!!

2009. márc. 26. 13:40
és arra nem mondott smemit hogy volt e élő ebmbrió???nem kérdezted?
2009. márc. 26. 13:40
andrea3!ez így jó is mert 6 hetesen már kell lennie embriónak!és neked ott volt:))
2572. andrea3 (válaszként erre: 2569. - 53d45dc41b)
2009. márc. 26. 13:39
Neked ez az ultrahang kép hasi vagy hüvelyi?
2571. andrea3 (válaszként erre: 2563. - Ko.andrea)
2009. márc. 26. 13:37

Én pont 6 hetesen voltam az első ultrahangon.Nem akartam még menni de volt egy kis halvány rózsaszínü folyásom!

Nekem először hasi ultrahangot csinált megnézte hogy jó helyen van-e majd azt mondta hogy csináljunk egy hüvelyit hogy élő magzat-e és azt monta igen.

De a méreteket nekem sem mondta annyit mondott hogy a korához megfelelő.Hétfőn megyünk a 8-hetesre.

2570. ko.andrea
2009. márc. 26. 13:32

Megnéztem, én nem emlékszem hogy láttam volna, de nem mondták hogy bármi rendellenes lenne!

Közben felhívtam a dokimat, és azt mondta, hogy nem jelent semmit a mellfeszülés megszünése, de ha vérzesem lenne vagy görcsölnék, azonnal jelentkezzek nála, és előrébb vette a köv. uh.-mat, jövőhét hétfőre! Addig meg szét izgulom magam!!!

2009. márc. 26. 13:25

nézd meg az adatlapom, ahogy a nevemre kattintasz!!!

ott az uh képünk ami kedden ksézült 6 hetes 1 naposan!!!!

kb ilyennek kellene lennie:)))

mondjuk nekem meg petezsákot nem mértek:)

azt nem tudom mekkora, de a baba 4,4mm(0,44cm)

2009. márc. 26. 13:23

mellfeszkóra nem tudok mit mondani, viszont 6 hetesen jó a petezsák mérete, de ha üres volt...az nem jó

nem volt benne a kis embrió?

3-6mm???

2567. ko.andrea
2009. márc. 26. 13:21

Köszi Orsolya!

Igen én is látom, de itt az uh.-n nem tudom miért nem szokták csak a pzs.-ot mérni, de majd ha 2hét múlva megyek, rá fogok kérdezni!

Ja és az uh.-n kisebbnek találták mint kellene,:( remélem azért rendben lesz, az viszont idegesít hogy mára miért múlt el a mellfeszülésem!!! :(

2009. márc. 26. 13:12

látod az első babavonalzónál is azt írja hogy 7-9mm es a baba 6 hetesen:)

bár a petezsák elég nagy:)

2009. márc. 26. 13:11

jujj jujj és látom uccsó mensi alaőján 7hetes vagy sőtt több, uh alapján meg.......

na ez fura:(

2009. márc. 26. 13:10

sziasztok itt vagyok

feladtam a lóvét, vagyis átutaltam....

na szia ko.andrea!!!!

örülök, hogy itt vagy, bár 6+1 nem lehetsz, mert akkor máér embriót is kellett volna látnotok:)

vagy az uh-n a petezsákban volt embrió?

2563. ko.andrea
2009. márc. 26. 13:01

Sziasztok kismamák!

Szeretnék én is csatlakozni hozzátok!

Már egy ideje titokban olvasgatlak titek!:) Most várom a "harmadik" babánkat, már van egy 3éves kislányom...

most 6+1 vagyok uh. szerint,amin hétfőn még csak 16mm-es petezsákocskám volt.Remélem veletek maradok a novemberi babadömpingig! :)

Bár most kicsit félek, mert reggelre elmúlt a mellfeszülésem és nem is olyan érzékeny!! :(( Szerintetek ez rosszat jelent??

Puszi minden kis babónak és kismamának!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook