2009 novemberi babák (beszélgetés)
Nálunk is ilyen flegmák az sztk-ban. Én sem merek ott kérdezni. De ha bejelented az elején, hogy szeretnél képet vásárolni (daragbja 1000 vagy 2000 Ft), akkor már mindjárt máshogy állnak hozzád. Ráadásul nők. Gondolnád?
Mondjuk én kórházba járok és ott csak sima Uh van, meg olyan bunkó aki csinálja, hogy megmoccani se merek, nem még kérdezni. Még a képernyőt is úgy kicsavarja, hogy alig látom. Egy paraszt és sajnos eddig 3 Uh-ból 2-szer őt fogtam ki.
Dehogy is! nem piszkáltál fel. Csak leírtam a véleményemet. Nem hari :)
Aha! Fel van nekik a honlapjukon sorolva, hogy hanyadik hétben mit csinálnak.
Azért most nem vagy jó passzban,mi? Vagy csak felpiszkáltam valamivel a kedélyeket? :) Ne hari. Amúgy tök jogos!
Tényleg ne. Nekem a dokimnál van 3D alapban, ez benne a vizsgálati díjban. Tehát külön nem hiszem, hogy fizetni fogok a 4D-ért, mert majdnem ugyanolyan.
Nekem lesz genetikai vizsgálat is. 16 hetes, de nemtom mit is takar pontosan, de a 12 hetesen is náluk voltam.
De van pár olyan probléma, amit csak később látnak. De ezen ne vitatkozzunk, felesleges. Te mész 4D-re? :)
Hát ha a vége felé mész, addigra biztos kiderül sima UH-n is. De mi értelme van a 18. hét után menni ilyen vizsgálatra, mikor ha baj van, akkor már nem nagyon tudsz mit tenni a babával. Jobb lenne, ha a 36. hét körül derülne ki a probléma? Én azt hittem ilyen genetikai vizsgálatokat csak az elején csinálnak, mikor még lehet tenni valamit. Nem?
Amúgy persze, a lelke mélyén azért akárki akármilyen véleménnyel is van dolgokról, csak kipróbálna és megnézne mindent, amivel láthatja, hallhatja, érezheti a babáját...pláne, ha az első!
Hát én úgy olvastam, hogy azt négy időszakban alkalmas csinálni: 12-13.hét, 18-19.hét, 28-32.hét, 36-37.hét...
Nem tudom, de valaki írta vagy mondta, hogy rugdosott a baba mikor ezzel figyelték, nekem meg tegnap mikor a védőnő nézte, rövid ideig lehetett csak hallani, mert állítólag elfordult. Ezekből úgy gondolom valamiért nem lehet neki jóérzés. De hagyjuk is ezt a témát, úgysem tudjuk meg, csak ha nagyon utána olvasnánk. Minden esetre az én szórakozásomra nem akarnék neki kellemetlenséget okozni. De ettől függetlenül én is beszerzek egy ilyen szerkentyűt.
Attól függ mikor csináltatnád a genetikais csomagot.
De a másik véglet, hogy szülés közben sok helyen az orvosok is ezzel figyelik a pici szívhangját. Szóval ha klinikákon, kórházakban is használják...az orvosok sem egyformák...
Ha mennék 4D-re, akkor genetikai szűréssel egybekötött komplett csomagosra mennék. És csak később. Addig már sima UH-n rég megtudom a nemét. Nem?
Minden esetre okos, aki kitalálta ezt a kütyüt, mert már most mennyien rámozdultunk :)
Én pl. nem megyek 4D-re. A szívhanghallgatót meg csak olyan esetekben használnám, amikor megijedek, hogy valami baj van. (Gondolom én most, aztán lehet, hogy folyton csak azt hallgatnám!) De ez az én véleményem. Egy idő után akárhonnan nézzük elveszti a varázsát...pláne, ha már jobban érzed a mocorgást odabent. :)
Nálam ez este 10 percet jelent, én is olvastam és pont azért nem akarok lógni rajta, bár erről megoszlanak a vélemények mint minden másról.
Nálunk csak a belgyógyászatra ad a házidoki beutalót, a többit a nőgyógyi írja. Minek sorban állni még a háziorvosnál is, mikor nőgyógyászhoz amúgy is mész? Szóval helyenként változó. Szerintem tök felesleges másra hagyatkozni, mert mindenhol máshogy van.
Én majdnem 16 hetesen voltam UH-n, megnézte 3D-ben is, de aki biztosra akar menni, ne 16 hét körül menjen, mert még nagyon nem biztos a látvány. A kis pöttyből még kislány is lehet. Emiatt ne adjatok ki pénzt a drága 4D-re. Szerintem.
A szívhallgató kütyüvel meg azért óvatosan, mert azt írja valamelyik honlapján, hogy csak rövid ideig lehet használni egyszerre. Biztos nem jó a babának, ha valaki egész nap azt "nyomatja". De ti tudjátok...
miért nem kerestek rá a googlében ott mindenki megkapja a választ arra a mire kiváncsi hosszu lenne leirni a GYEST és a GYEDET és ott van még a TGYÁS keressetek rá jobban jár mindenki részletesen le van irva minden
www.vital.hu/gyed
Ez csak a gyed de a többit a googlén mert sok más is van ott.én ezt ajánlom nektek.A védönötök amugy is felvilágositást kellett volna adni és ha minden meg van már akkor lehet intézni is öket.
Sztem nem. Azt is a keresetedből számolják ki. De majd ha megkérdem, okosabb leszek és közzéteszem az infót. :)
A GYES az nem mindenkinek ugyanaz?
Én úgy tudom, hogy a GYED-hez veszik alapul a 2008-as évet, a GYES-hez meg fogják a 2009-est. De nem vagyok benne biztos.
Kb. igen. Mindegy 70 nél többet szerintem úgy sem kapok. De azt nemtod véletlen, hogy most akkor melyik évet veszik alapul?
Szerintem ebben csak úgy lehetsz biztos, ha bemész az OEP-hez a konkrét kis példáddal és megkérdezed, mi hogy van/lesz. CSAK ezt tartom biztosnak. Én is ezt fogom tenni!
Csak én már annyi mindent hallottam, hogy így számolják, úgy számoljak meg minden hülyeséget, hogy ami ránk vonatkozik se tudom már, de kapok amennyit kapok és kész.
További ajánlott fórumok: