Te, a mi könyvelőnk azt sem tudta hogy pl. erre az időre jár-e kajajegy , sőt én mondtam neki hogy táppénz alatt szerintem jár, mert amikor tavaly 1 hónapot táppénzen voltam akkor is kaptam...
a foglalkoztatói ig. + pótlap a munkáltató tölti ki a nyilatkozatót te és te is irod alá..
de figyelmeztetni kell őket mikor akarod igénybe venni -28 naptól vagy csak a szülés napjától.. a gyedre meg akkor kell az igénybejelentés amikor lejárt a tgyás..
De én teljesen , énis íram már ezt, csak annyira nme vagyok kreatív hogy hol lehetne, én mondanám hogy nálunk csak kicsit körülményes ide kijönni:)))) Szóval valam icukira gondoltam még, meg időpontot kellene egyeztetni ...
És a munkáltató automatikusan intézi elvileg? Mert a cégnél nem volt még kismama és a könyvelő kicsit sötét, nem tud semmit... Kell valami papírt vinni? Mert van itt egy olyan nyomt. hogy pótlap tgyás megállapításához...
Hát igen. Nálunk a legnagyobb gond hogy nem Bpre tartozunk hanem Vác meg gödöllő az ilyen intézések szempontjából, nehezen megközelíthető autó nélkül:/
nagyon sok papir a tgyáshoz gyedhez nem kell mert a munkáltató intézi úgyhogy oda csak aki szülés elött 4 héttel megy tgyásra annak kell a dokitól a terhesállományba vételi igazolás + kiskönyv másolata.a gyedet is a munkáltató indítja.
Az anyaságihoz meg a családi pótlékhoz kellenek papirok amiket ki kell nyomtatni. a www.allamkincstar.gov.hu ról.
Decemberben szült 1 ismerősöm, eddig semmit nem kapott mert postán intézték a tgyást is meg az anyaságit is és mindíg elkeverik a dolgokat...klassz azért, Te nem tudsz utánamenni , a párod dolgozik és ha nincs segítség akkor várhatsz hónapokat...