2009. júniusi babák (beszélgetés)
Akkor megint leírom,csak hogy mindenki,aki úgy gondolja,hogy sokat hízott megnyugodjon. Az előző terhességemnél 32 kg-ot híztam!!!-harminckettőt!!!!!És?? Utána szépen leadtam és vékonyabb voltam,mint valaha. Most 10 kg-val többről indultam, eddig 8 kg-ot híztam.Ha hozzá adnám azt a 10-et,akkor most 18-nál tartanék és akkor??? Nincs semmi!És még most is hízni fogok,hiszen van még 10 hét hátra.
NUGI!!Nem sok a 8-10 kg hízás!!!
Majd leadjuk,ha itt lesz az ideje!!:)))) Nem kell Rubint Réka példáját követnünk.Mi normális emberek vagyunk!:)))))
Ne aggodj, ha vki akarja, akkor utana le is tudja adni. A szoptatas pedig igenis segit. Nekem amikor elhataroztam, hogy mar itt az ideje, akkor 1 honap alatt sikerult formaba razni magamat. Pedig ettem rendesen, csak mellette eljartam hetente 3x edzeni. Persze akkor mar a szopi nem volt olyan fontos Emmanak, hiszen mar mindent evett.
Ugy gondolom, hogy ennyi "lazasag" jar minden nonek. Ilyenkor vannak sokkal fontosabb dolgok is. Es itt senki nem szedett fel olyan sokat, hogy az koros lenne.
Az meg, hogy az orvosok allandoan ezzel paraztatjak a kismamakat szerintem nem szep. Es kulonben is, a legtobb ferfi. Honnet tudhatna, hogy milyen is a mas allapot? Raadasul a legtobbjuk tulsulyos. Pont ok beszelnek? Ezt csak azok ertik meg, akik maguk is megtapasztaljak.
Itt a cikk a terhessegi cukorbetegsegrol.
Szerintem nyugodtan nyomtasd ki az asszisztensnek, aki ilyen helyen dolgozik, annak nem art, ha jobban informalt a temaban.
Pont errol beszelek. Ha 86-rol indultal, akkor neked nem keves a 4 kg. Viszont aki 50 kg vasaggyal, az ne lepodjon meg, ha tobb rajta marad. Ez igy van rendjen. Ezen kar aggodni.
A lenyeg, hogy amit megeszel tobbnyire egeszseges legyen (azert lehet neha nasizni is, csak ne az legyen a tulsulyban). Es persze mozgas. Es ez alatt nem a maraton lefutasat ertem. Csak seta, terhestorna meg ilyenek. Ez most nem a dieta es az edzes ideje. Az majd a szoptatas utan lesz, meg legalabb 1 ev.:D
Sziasztok,
Én új vagyok itt, gondoltam tudnátok segíteni az alábbi kérdésben. Most vagyok a 26. héten, második baba, fiú lesz (az első is az, ő 3 éves lesz júniusban). Múlt héten voltam terheléses vércukron, a doki asszisztense ma hívott, hogy éhgyomorra 4.3 lett (ami szuper), terhelés után 2 órával(75g szőlőcukor)pedig 7.2! Szerinte ez magas! Én mindenhol azt olvasom, hogy a határ 7.8, és, hogy addig nem tekinthető terhességi diabétesznek és diéta sem kell. Mondjuk eddig sem tömtem a fejemet édességgel, 58kg-ról indultam és most 64 vagyok tehát 6 kg plusz.
Nektek milyen eredmények jöttek ki és mit tudtok erről a dologról?
Köszi előre is a válaszokat!!
Szerintem mar mindeki regen tul van a 3-4 kg hizason. Es ez attol is fugg, hogy mennyirol indultal. Mia nyilvan sokat hizot, mert o eredetileg pehely-sulyu volt. Nekem dietaznom kell es tobbrol indultam, ezert nyilvan kevesebbet is hiztam. Es az sem mindegy, hogy a sulyodhoz kepest milyen magas vagy.
Amit te hiztal eddig, az teljesen normalis. Csak szamolj utana. Ott van a placenta sulya, a baba, a magzatviz, a mehed is nehezebb es a melleid is nottek. Ha mindezt osszeadod, akkor nem is olyan sok amit felszedtel.
En szedem a vitamint, az elozoekkel is szedtem, es teljesen normalis lett a sulyuk. Nincs semmi osszefugges.
A hizassal meg nem ertem, mi a gond. Nem a vitamin miatt hiztok, hanem azert, mert terhesek vagytok. Persze ha +15-20 kg-nal tartanatok, megertenem. De 8-10 kg a jelen helyzetben teljesen normalis.