2009. júniusi babák (beszélgetés)
hát mindenki szunyókál???? na jó, akkor én is csatlakozom Grétihez /ő is jóízűen, tátott szájjal horpaszt a teraszon a jó levegőn/
Szia Nika, már nagyon aggódtunk érted! Megy a hatalmas drukk neked, reméljük, tudsz simán szülni! Üzenj mindenképpen, ha meglesz Mirácska.
A nagy fittyfenét! :) Nekem is ezt mondták, de meg tudom különböztetni, hogy mikor van rám tényleg szüksége, és mikor van csak egy-egy röpke nyafika. Szerintem igenis ilyen pici korban fontos, hogy érezze a törődést, akkor is, ha fáj a pocija, és akkor is, ha csak egy kis szeretgetésre, törődésre vágyik. Ez nem "elkapatás".
Szia Csiga! Örülök, hogy azért rendben, egészségben hazaértetek! Gratulálok még egyszer nektek és jó egészséget, sok tejcsit kívánok!
Ugye van segítséged? Az első hét nagyon fontos! Pihenj, amennyit csak tudsz, és igyál sok-sok folyadékot.
Mivel én is császáros voltam, ezért tudom, hogy most mit élsz át. Hidd el, napról napra könnyebb lesz. Az első héten itthon nekem úgy volt a legkönnyebb a szopiztatás, hogy a babát egy lapos kispárnán felfektettem az asztalra, ami egy kicsit lentebb volt a cicimnél. Odaültem az asztalhoz és úgy szopiztattam. Így sem én nem fáradtam el, sem a babó nem rúgta meg a fájós pocimat. A második héttől már oldalt fekve és ülve "hagyományosan" is tudtam szoptatni.
szia, nálunk élvezi a kiscsaj a fürcsit, főleg előtte az olajos testmasszázst apitól. Az egyetlen "problémát" az jelenti, hogy "ő is segíteni akar a fürcsiben", szeretne ő irányítani, hogy hova kér még vizecskét :D ezt nem mindig tudjuk összhangba hozni.
Szia Kostyi, igen, őrülten büszke a kicsilányra, és teljesen bele van szerelmesedve. aztán nehogy én hoppon maradjak :D
szia Mia, hááát, nálunk nincs ker. /ha ez kerületet jelentene :-)/, Székesfehérváron lakunk, van több liget, a Zichy-liget a bíróságnál, ami tőlünk 300 méterre van, a Rózsa-liget, ami tőlünk 150 méterre van, a csónakázótó körüli park /ami 500 méterre van/, a palotavárosi tavak körüli park, ami 1 km-re van. Szóval, el vagyunk látva parkokkal bőven itt a környékünkön. Mi a belvárosban lakunk, a stranddal szemben, a Novotel mellett, ha ismerős ez a város. :-)
nálunk Szfváron az a protokoll, hogy csak akkor császároznak rögtön, ha tényleg indokolt /nálunk pl. azért, mert: 1./ 36 éves vagyok első bébivel, 2./ myomáim vannak, amik miatt Gréti nem tudott egyáltalán beállni a szülőcsatornába, 3./ fájásaim egyáltalán nem voltak, 4./ zárt méhszáj, amit "kézi tágítással" sem tudtak megnyitni (ne is próbátasd meg, nagyon rossz érzés)
Nálad lehet, hogy a bébi a szülőcsatornában van, jól helyezkedik, és lehet, hogy beindul magától a dolog.
Itt konzíliumot tartanak előtte, és az osztályvezető főorvosnak kell ráadni az áldást a császárra.
Alszik mind a harom, ugyhogy asszem megprobalok en is aludni egy kicsit. Majd kesobb jovok.:D
Elinteztuk ma delelott Ricsi szuletesi anyakonyvi kivonatat, most kezdodik az ugyintezes Magyarorszagon is. Meg jo, hogy anyukam intezheti meghatalmazassal, kulonben nem tudom, mikorra lenne meg.
Gratula nektek! Pihizz amennyit csak tudsz! Majd raerunk kivancsiskodni, ha kicsit erosebb leszel.;)
Ki mondott ilyet neked? Szerintem ez lelketlenseg. En mindig mindegyiket felvettem, ha sirt, soha nem hagytam oket! Egyebkent ajanlom annak, aki ajanlota neked, hogy hagyd sirni, hogy nezzen kicsit utana a pszichologia konyvekben a tanult tehetetlensegnek, es utana adjon neked ilyen jo tanacsokat!
Nika megy a drukkk:))Kitartás.
Nagy-nagy gratula csiga, várjuk a beszámolót és a képeket!
Gyors gyógyulást és rengeteg tejcsit kívánunk!!!
Megy a drukk ezerrel, lassan már csak neked kell úgyhogy minden erőnkel neked drukkolunk!
miért várnak csütörtökig?
pár sort gyorsan tudok irni még egyben vagyok sajna mert ugy néz ki el vagyok számolva majdnem egy hetet és mivel a baba jol van ezért nem akarnak megcsászározni még egy uccso oxis inditást csütörtökön ha arra se lesz semmi reakcio akkor marad a császár drukkoljatok nekem ahogy én is tettem ano nektek jo babázást majd jelentkezem
Gratulálok csiga,várjuk a képeket :))
Pussycat:nálunk a legnagyobb móka a pancsolás,nagyon szereti főleg utána a masszázst.
Nálunk a délelőtt katasztrófa volt...8-11ig nem aludt csak sírdogált.Azt mondják ne vegyem fel állandóan ha sír de akkor a szívem megszakad!
nagy gratula meg 1x.... csaszar sajnos nem tul jo dolog, en is meg mindig szenvedek mint kutya a kutba, de az a legfontosabb, hogy mind a ketten jol es egeszsegesek vagytok...probaljal most piheni amikor a ricsi is alszik...
Sziasztok csajok! Tegnap jöttünk haza. Hát ez a császár nem egy túl jó dolog, tudom már miért voltam annyira ellene. Na de remélem minden nap kicsit könnyebb lesz. Ricsike sajnos egész éjjel sírt, így semmit nem aludtam, most persze alszik.
Én is úgy gondolom hogy normális hogy melegebbet kíván, a pocakban mégis csak állandó volt a hőmérséklet, és a bebugyolálva alvás az nálunk is működik:)
Az meg hogy más hogy öltözteti a babáját azzal ne foglalkozz, az a lényeg ami nektek működik!
Sziasztok!
Igen Ikeás igaz szerintem nemtudjuk túl sokáig használni mert elég kicsinek találom, így már hogy használjuk!
Köszi szerintem is édes, persze ez egy jól elkapot pillanat mert hát azért néha elég nyüsszögősen telik a pancsi, gondolom még szokja a dolgot:)
Nálatok megy sírás nélkül?
Az én lányom is fagyosszent...Szeret ő is betakarva lenni!!!Minden baba más!!Végülis ők a 36fokos testhőmérséklethez vannak hozzászokva!
Csak arra vigyázz hogyha megizzad ne vidd ki nehogy megfázzon..Ahogy nő úgy alakul a hőszabályozása...
Lányok! Segítsetek egy kicsit! Ti mennyire öltöztetitek a babátokat? Én folyamatosan azt gondolom, hogy túlöltöztetem, de úgy érzi jól magát, ha a hosszú újjú rugira még egy takaróval körbetekerem és úgy rakom be a pólyába! Már próbáltam kicsit lejjebb vetkőztetni, de akkor fázik! Az anyjára hasonlít, mert én is egy fagyos szent vagyok!:)) Ez normális??? Mert mások gyereke csak egy bodyba van és egy pelussal letekarva, az én gyerekem úgy tuti megfagyna! Vagy nem egészséges? Esetleg ártok ezzel a hőszabályozásának???
Szülésről: én nem nagyon meséltem nektek a szülés körülményeiről, de meg kell mondjam, hogy tényleg törekedjetek arra, hogy természetes úton tudjatok szülni, szerintem csodálatos érzés és nem beszélve arról, hogy babának-mamának sokkal egészségesebb, te is sokkal gyorsabban regenerálódsz, a babóca pedig edződik "Útja" során, mire végre megérkezik erre a világra! Nekem sajnos indított szülésem volt, de átéreztem a vajúdás összes fázisát, a mosolygós fájástól egészen addig, hogy azt gondoltam: ez már elviselhetetlen, de amikor a mellkasomra rakták Zétényt már semmi nem érdekelt, amikor varrtak, már viccelődtem a dokival, hogy csak akkorára csinálja vissza amekkora volt! Kacagott és én is! Pedig az a 8 óra nem volt épp leányálom, de MEGÉRTE!!!
Jó reggelt csajok! Egész jó éjszakánk volt! Tegnap annyira kifáradt a kis drágám, hogy mikor végre elaludt, akkor semmi más nem akart! Délután negyed 4-től fél 8-ig aludt, majd fürcsi, kaja és már 8-kor újra aludt(máskor másfél óra csak a szopi) egészen fél 1-ig, majd 1-kor már újra alvás egészen fél 6-ig, úgyhogy végre én is pihentem egy kicsit! Jól esett meg kell mondjam!:))
mellesleg most is folyamtosa keményedik és görcsöl a hasam de ennyi. Sajnos nem rendszeres:(
Tudom olvastam, hogy egy babának is át kell esni a torturán ahhoz hogy "felfogja" megszületett.
A bnőm is császáros volt a fia sokáig zárkozott vcolt a mai napig nem mer játszótéren csőbe belemászni. A kolléganőm babája meg 2 hetesen fogta fel, hogy világra jött. Még olvastam egy csomó dolgot miért jobb a természetes szülés. Én is olvasta a gyengéd szülés vagy születés mr nem emlékszem ponotsan és teljesen rávilágít mit érez egy bébi a születésénél.
Szóval én is szeretném természetesen megélni, ráadásul a párom is csak akkor lehet bent és szeretnénk együtt végigcsinálni. Lehet szerdán ha lesz bátorságom és is iszom egy koktélt.
További ajánlott fórumok: