2009. júniusi babák (beszélgetés)
én a védekezéssel gondba vagyok...mert ugye mi perta elött 8 évig nem védekeztünk(nem estem teherbe) és hát most nem tudom hogy is áll a hormonháztartásom!!mert ilyenkor fel szokott borulni és ki tudja lehet hogy most az első akcio után teherbe esnék..láttam én már fura dolgokat..lehet majd én gyogyszert iratok majd fel..de azt mikor lehet?ha letelt a 6hét?
egyem azt az édes kis búáját a fiadnak)))szép kis sulyban vagytok..mi ma megyünk másodjára méreckedni miota hazajöttünk..remélem hizott az én kis punócám mert eszik mint a gép..)))
Szia. Lala csak tápit kap és 120 ml/3 óra az adagja. 6szor eszik egy nap, 6kor, 10kor, 13kor, 17kor, 20kor és hajnal 2kor. Persze lehetnek eltérések és mellette megiszik etetések között 30-40ml tea+víz keveréket. Szombaton lesz 7 hetes és kb 4900g. Születési súlya 3250g volt. Nem dagi baba, bár vannak hurkái, de rengeteget mozog és tornázunk is eleget. Ha kevesebbet adok neki, akkor üvölt. A nagykönyv szerint ennyit ehet is egy ekkor baba. Persze volt, hogy benyomott 140g kajcsit is.
Csajok!Akinek tapis a babaja es 100-120-akat eszik hany orankent ker enni?Nekem Bence 120-at eszik es 3 orankent ker enni.Neha 3 es fel.Ez normalis?Nem sok?
Szerintem te valamit nem jól olvastál! Legalábbis én ezt (méhen kívüli terhesség) azért nem értem, mert egyáltalán a fogamzást gátolja meg, magát a teherbeesést! Akkor hogyan lehet mégis méhen kívüli terhesség? (Lehet hogy én vagyok tájékozatlan!) Ami egyetlen hátránya van, legalábbis amiről én tudok, hogy sokkal gyakrabban előfordulhat gyulladás, ami súlyos esetben meddőséget okozhat! Csak sajnos más megoldás nem létezik számomra, mivel a bogyeszt nem engedi a doki szedni, az injekciót nem javasolta, csak abban az esetben ha már nem szeretnénk több babát, de még szeretnénk, így maradt a spirál! Én azért bízom benne, hogy nem lesz semmi baj!
Akkor én is ennél maradok csak félek mert a méhenkívüli terhességtől nem véd:(
Nehogy....Igen jobb lenne nekem is 4-5év mert akkor tudnék dolgozni a kettő között.
csak apa akkor már 42éves lesz ki tudja hogy bevállalja e..
Bármikor levehetik, ha úgy döntünk, hogy jöhet a második baba, bár én 4-5 év korkülönbséget szeretnék a 2 baba között. Ráadásul ahogy felrakták, már véd és ahogy leveszik onnantól kezdve megint fogamzóképes vagy, nem kell várni, mint a gyógyszernél!
Az igen?Akkor mennyi lehet az arany??:))
Nekem ezüst kellene mondjuk,vagy a franc tudja,na majd a doki megmondja...de én csak 3évet akarok várni a következővel:)
Fémszálas spirált raktak fel, 10.500 Ft-ba került, 5 évig jó! Görcsölés: nekem is annyira fáj a hasam, hogy csillagokat látok és olyan erőtlen vagyok, hogy Zétit alig bírom kiemelni a kiságyból, de majd elmúlik, nem akarok panaszkodni, mert ez a gyönyörűség minden pénz, fájdalmat, energiát megér!:)
mitől görcsöl ennyire a hasam???még nem jött meg...Olyan mint amikor elkezdődtek a fájások:)
Pe80, mi totsbots pelenkakat hasznalunk, es nagyon szeretem oket. Kulsonek a Motherease kulsok jottek be a legjobban, Magyarorszagon Popolini neven aruljak oket.
Van forum a hoxan a moshato pelenkakrol, Sara tud segiteni, hogy Magyarorszagon milyen pelusok vannak, es hol lehet oket beszerezni.
Raktam kepet a naplomba a legujabb szerzemenyemrol. Ez egy hinta, ami elemmel mukodik. Eletmentonek bizonyult, mar nem kell allandoan tartogatni a nagy fiut.:D
Raadasul Ivannak mar 6 napja megint 40 fok koruli laza van. Felhivtuk az orvost, azt mondta, be ne vigyuk hozza a gyereket, mert az egesz varo tele van influenza gyanus betegekkel. Ugyhogy atfaxolta a receptet a gyogyszertarba, onnet kaptuk meg a lazkupot.
Ma megint hivtuk, hogy meg mindig lazas a gyerek, latatlanba felirata az antibiotikumot is neki. Szoval nagyon durva a helyzet. Mar elkezdtek beoltani a lakossag veszelyeztetett reszet, pedig azt sem tudjak, hogy mukodik-e az oltoanyag. A szomszed falubol mar 3 gyerek korhazban van.:(
sziasztok. tegnap nem jutottam gep kozelbe, mert darazs invazio volt nalunk. mire hazajottem a gyerekekkel a jatszos csopibol, az egesz haz tele volt darazsakkal. szerencsere az egyik baratnom nem dolgozott es befogadott minket egesz delutanra.
Én is görcsölgetek de még semmi,milyen spirált raktak fel neked?
Vége a vérzésmentes időszaknak, ma reggelre megjött... úgy görcsöl a hasam, hogy majd szét szakadok!!! Remélem, hogy nem a spirál feltétele miatt vérzek, mert hétfő óta (mióta felrakták) azóta vérezgettem, de ma reggelre elöntött! Éljenek a piros betűs ünnepek!!!:)
Nálunk is 3 nappal ezelőtt jelent meg az első igazi mosoly, amikor a szeme is ragyogott a kis Manócámnak. Fülig ért a szája és persze nekem is! Tényleg csodálatos érzés, amikor a hangodat meghallja és mosolyogni kezd, majd felsikkantó kacajjal folytatja! Nincs csodálatosabb érzés ennél és tényleg kárpótolja az álmatlan éjszakákat, a fáradtságot!
Szia!
Patrik már 3 naposan vigyorgott persze csak álmában, az még nem nekünk szólt.
Kb 1 hete mosolygott rám teli szájjal először mikor reggel pelenkáztam, nagyon boldoggá tett leírhatatlan érzés. Azóta már hangot is hallatunk sokszor hozzá, és megajándékoztuk gyönyörű mosolyunkkal Aput is a Mamát is és a nagynéniket.
Egyre sűrűbben látjuk a vigyorgó pofiját. Ezek a mosolyok kárpótolnak mindenért. :-)
Kívánom, hogy minnél előbb megtapasztald ezt az érzést.
Köszi a kedves szavakat. Hát tegnap eléggé kiakadtam, de ahogy kiírtam magamból a rossz dolgokat,máris jobb lett. Tegnap voltam puncidurkásznál és minden oké. Ti hogyan védekeztek? Nekem csak hormonmentes fogamzásgátlás jöhet szóba. Vettem Pharmatex-es készítmény, de még nem volt alkalmunk kipróbálni. Anya vigyázott tegnap Pöttömszottyra, amíg dokinál voltam és nem aludt nála semmit. Amint hazaértem, meglátott, felvettem és rögtön elaludt. Nincs kétségem, hogy mennyire rajong értem. Kilók még vannak és nem akar megmozdulni. Feljött 18 kg és még van rajtam 7 kg. Tornázni kellene, de napközben nem jut rá idő, api 8kor jön haza és utána már nem visz rá a lélek.
Igen még mindig taknyos,sőt én is az vagyok sajnos!!
Éjjel annyira szörcsögött hogy neki kellett álnom kiporszívózni a nóziát:(
De utána jobban aludt.
édes egy pózban nyomja a babod))én is tettem fel nekem kajcsi után ilyen pozban nyomja))))meg lehet öket zabálni..
az jo))nekem is lement már azért elég jól a 19böl 13kg de még mindig egy kissebb bálnához hasonlitok)))a hasam nekem is eléggé nem kockás))))na de még nem tudok sokmindent kezdeni vele mert a vágásnak még be kell gyogyulni..
szio panni!taknyos még pöttöm pannád?
kilóm azóta is 3 maradt, az nem akar menni sehova. Végül is megvagyok elégedve, de a hasamon a bőr nem az igazi, szerintem az majd csak tornával lesz a régi
Sziasztok!
Mikor mosolyog a baba, amikor meglátja anyucit? Észlelt már valaki ilyet? Nem a reflex mosolyra gondolok, hanem amit tényleg neked szán. Én már annyira várom, biztosan nagyon jó érzés. Úgy tudom a 2. hónapban történik.
Olyan szép amit írtál:)))Meghatódtam....
jaj.. könyet csikart ki a szememből az amit írtál!!!hm..miota anya vagyok kicsit érzékenyebb is vagyok!ti hogy vagytok vele?ki hogy áll a kilokkal?további szép napot!
Yelina ahogy elolvastalak osszeszorult a torkom!El tudom kepzelni,ahogy a kis tiszta tekintetevel ranez az anyucira!:)Olyan szep lehetett!!:)
Barbi ne keseredj el!Par nap es ujra helyre razodtok!Nekem a szuleim voltak itt egy honapog es amikor elmentek en se birtam a Bencussal vagy 3 napig.En is bogtem,hogy nem megy ez nekem.Mara mar minden rendben!:)
További ajánlott fórumok: