2009. júniusi babák (beszélgetés)
Na látom mára kipletyiztem magam :O)
Jó éjt miden kiscsaládnak :O)
Van vonat :O) + busz + villamos :O)
Mindent meg lehet oldani."Csak akarni kell!!!!!!!!!"
Én csupa pozitiv vagyok.
Mikor és hol?
Mi megyünk.Tavaszal teszem a kenguruba és körbe járunk mindenkit :O))))))))
igen írtad , de Lilinek már akkor sem kellett amikor volt benne.
ez tök jó hogy még van tejcsid
és te hogy vagy?
Ha nem megy, ne erőltesd
Ha gyermeked izomzata, egyensúlya, mozgáskoordinációja még nem elég fejlett mindehhez, akkor a külső beavatkozásokkal, az erőltetéssel nemhogy segíted, de még károkat is okozhatsz. Ősrégi szabály, hogy még nem ülő gyermeket nem szabad ültetni, nem álló gyermeket nem ajánlatos emelve sétáltatni, nem önállóan járó gyermeket tilos kézen fogva járás közben elengedni. Ugyanis az elengedés következtében az egyensúlyát elvesztő gyermek megbillen, megijed, lehuppan, esetleg rosszul esik, megüti magát. Ekkor az ijedelem, a fájdalomérzet olyannyira félénkké teheti, hogy hosszú napokig, hetekig nem mer majd újra egyedül próbálkozni. Egyfajta önbizalomvesztés is kíséri ezt a jelenséget, ezért jobb, ha hagyod saját ritmusában fejlődni, maximum segítheted, de ez nem egyenlő a rásegítéssel. Felesleges leköröznötök a szomszéd gyereket, hiszen ez nem mérce. Attól nem lesz gyermeked jobb vagy rosszabb, ha hamarabb indul el. Sőt, ha később indul el porontyod, erősebbek lesznek a csontjai, kisebb lesz a valószínűsége, hogy elgörbül a lába. (Itt kell megjegyeznünk, hogy egy saját ütemében járni tanuló gyermek lába nem görbül el még akkor sem, ha az elindulás korainak mondható, hiszen a pici csak olyan mozdulatsorokat tesz önállóan, amire a szervezete már kellően előkészült.)
A járást a gyermeked teljesen önállóan sajátítja el. Eleinte két kézzel erősen kapaszkodva feláll, majd egyik kezével távolabbi fogásra vált és sétál a bútorok körül, majd csak az egyik kezével kapaszkodik és a másikkal esetleg játszik, aztán mindkét kezét elengedve ácsorog, majd minden bátorságát összeszedve lépegetni kezd.
szia
igen mielőtt lefekszik fürcsi után szoktam.
lehet hülyeség de pont ma jutottál eszembe és szerintem tudod mi van szerintem a szopi miatt alszik neked hosszú ideig oda bújva hozzád
és ha jobban belegondolok a szopis babáknak nem is nagyon van gondjuk az elalvással vagy hülyeség?
Sziasztok!!
Köszi mindenkinek, remélem nem lesz sok rosszullét a terhességem alatt.
Legalább Ti velünk együtt örűltök!!
Pannácska már mindig fel akar állni, mindenben felkapaszkodik, csak az a baj, hogy a gurulós székben is.
Az egyik szemem mindig rajta tartom mostmár tényleg!!!
Amúgy jól van, csak küzd a fogacskával ő is.
aham értem.Ricsi és Ely 1napon születtek:)
milyen az a rizspép?még soha nem hallottam rola:S
Ely is öklendezik a darabostol:)
mi is januárban kezdtük a kajálást, Ricsi is addig csak szopizott. Most 3 szor kajál egy nap, 10 körül uzsonna(ez valamilyen gyümölcs pl. alma, őszibarack, banán gabonával) 2 óra körül ebéd, ez valamilyen főzelék pl. krumpli, répa, sütőtök, cékla, brokkoli, cukkíni, almát keverek bele sokszor. Van hogy üveges babakaját veszek. Ja és most már teszek bele husit, én csirke mellet vagy combot szoktam.
5 óra után usonna, ez pedig Sinlac(rizspép) gyümölcsel.
Én túdmixerrel szoktam összedolgozni a kaját, a darabostól egyenlőre öklendezik.