2009 júliusi babák! (beszélgetés)
Voltunk az urológián. Hát nem sok értelme volt. A doki nagyon kedvesnek és előzékenynek tűnt. De úgy vizsgálta meg Zolikát, hogy közben telefonált!!!! A pofám leszakad!!! Aztán közölte: "ennek a kisfiúnak nem szállt le a jobb heréje". Tényleg? Na, ne mondja! Ki gondolta volna!
Az eszem megáll. Ha nem erősködök, hogy mondjon már valamit, elintéz ennyivel.
Amit megtudtam, hogy 1 éves koráig nem csinálnak semmit. UH 1 évesen. Ha akkor sincs a helyén megpróbálják lemaszírozni, ha nem sikerül hormonkezelés. Ha úgy se, akkor 3 évesen megoperálják. De addig simán leszállhat. hát reméljük.
Megkérdeztem a kuki tornáztatásáról. Azt mondta, fürdéskor húzzuk vissza, amíg simán lemegy, azért, hogy megnézzük nem került-e krém a húgycsőhöz. Ha igen kamillás vízzel le kell onnan mosni, mert ha begyullad, az piszokul fáj és nagyon nehezen gyógyul. Ezt leszámítva nem szabad piszkálni, húzgálni.
Ha csak ölben van el, ölben van. Ez van. Nem bírom a sírását hallgatni. Mindig megsajnálom.
Egyébként, ha nincs semmi baja elnézelődik sokáig. Sőt volt olyan, hogy el is aludt a nagy kalimpálásban. Napközben általában a nagy ágyon van velünk a nappaliban, éjszaka meg a bölcsőben. A kiságy még nincs összerakva, nincs hova tenni. És Zolika is imád a pelenkázón lenni. :)
Kitartás csajok. Nekünk ma szuper napunk volt, Csabinak csak néha egy egy felsírásig fájt a pocója, amúgy evett, aludt. Főztem is így, sőt sütit is sütöttem, és rend is van. Apa csak lesett :)
Mi is holnap megyünk szurira. Izgulok ám...
Csabi is rágja az öklét, de nálunk olyankor jön a cumi és akkor nem folytatja. Remélem nem azt jelenti, hogy éhes, mert rögtön szopi után is rágja.
Ja és a kaki is helyreállt, minden pelusban találtam. Ma megmérjük pucéran fürcsinél, izgulok, mert már jó pár napja nem mérem mennyit eszik. Remélem hízott...
Ja, és rájöttem, hogy a pelusozólapon szeret legjobban lenni. Ott mindig vigyorog, meg kurjongat. De csak nem aludhat ott :)
Én a kézben levés helyett használom a hintát. Nagyon szereti, ha meg nem ott, akkor a nagyágyon fekszik, ha megyünk valahova, akkor meg a babakocsi. Csak éjszakára van a kiságyában, de nincs gondja vele...
Na jó hosszú lettem :)
halihó!
nálunk is ez a helyzet, Alex szinta folyton kézben van, és a babakocsiban alszik..amint bekerül a kiságyba felébred és kikívánkozik... ma még a pocija is fáj és így mindketten szenvedünk:(
Voltaire le a kalappal előtted hogy min mentél keresztül, remélem mostmár a könnyebbik fele jön:)
Sziasztok!
Voltaire: hasonlóan az előttem szólókhoz,minden elismerésem a Tiéd! Mielőbbi jobbulást kívánok neked! :o)
Debóra, hasonló cipőben járunk, Jaminak is fáj a pocija, nálunk is ma hiszti van, egész nap üvölt és nem bír megnyugodni, nem bírok vele... ha el is szunnyadt és leraktam, kb. 5 perc után felébredt, most meg már azért hisztis mert fáradt szerintem.
Khatif: nálunk is este 10 körül van alvás sajnos. Mivel a férjem minden nap fél9-re ér haza, reggel meg még alszunk mikor elmegy, megvárjuk őt ébren és ő altatja el ha van hozzá türelme. Anyum mesélte, hogy nem ismertem meg apumat, mert éjszakára járt dolgozni és folyton üvöltöttem mikor megláttam hétvégén, ezt nem szeretném.
Valaki ad még rajtam kívül anyatejet és tápszert is a babájának ? Ha mindkettőt akkor hogy csinálja? Egyszer tejcsi, egyszer tápszer? Nálunk egy kajálásra sosem elég amit tud szopizni sajnos és mindig kell pótolnom. Van mikor van lefejve, de az ritka eset...
Másik: már két napja rágja a jobb kezét, nem szeretném, ha rászokna... tapasztalt még valaki hasonlót és ha igen mit lehet tenni vele? Cumi nem kell neki, vagy 6 félét próbáltunk, de mindet kiköpi, jó messzire. :o(((
Holnap megyünk oltásra, egyszerre kettőt kap, plusz a rota ellenit. Kíváncsi leszek, hogy fogja bírni...
Köszi :)
Tomi tényleg nagyon igyekszik Lizi kedvében járni :)
Most épp a szomszéd kislányt próbálja elcsábítani :DD
Én szerintem csak simán elkapattam :DD ezzel a kendő dologgal... :p De nem baj, amíg nem korlátoz bátyó kiszolgálásában :)
Ha leteszem, hiába álmában rögtön felébred...
Hihi, a kisfiad nagyon edes. Mindig csinal valamit a hugival :)
Lizi pedig csodaszep. nagyon helyes az a kis ruci
Debóra nektek is kitartás! :)
Mostmár ott tartunk, hogy Aliz csak rajtam alszik napközben, még szerencse, hogy most kaptam kölcsön egy kendőt is, sokkal kényelmesebb, mint az erszény :)
Voltaire kitartást neked, pihenj sokat.
Danica nem volt semmilyen vizsgálat, hogy tejérzékenyek lennénk, csak a Humana tápszert ettük és pöttyösek lettünk és azért kaptuk ezt. Majd kiderül.
Ma már ettünk őszilét a doktornő tanácsára nagyon izlett neki. Mondta hogy kezdjem el, mivel ilyen hasfájósak vagyunk.
Ma egész nap kézben van a kicsim, mivel megint fáj a hasunk és részletekben bóbiskol a kezemben 10 perceket, aztán sírás, séta, alvás, és folyt. köv.
Nehéz, de majd csak túlélem. Már én is sírtam vele, a nagyobbik lányom meg itt simogatott, mert sajnáltak engem is meg a hugit is. Szegények olyan megértőek és segítőkészek. Szeretem őket.
Voltaire: CSatlakozom az előttem szólókhoz, minden elismerésem a tied! Kitartás!
Misz: ne aggódj, minden rendben lesz! :)
Fiam belekontárkodik etetési elképzelésembe, és az előbb megpróbálta Lizit megitatni a málnaszörpjével :p :D
Hat koszi lanyok. Nem tudom Akos miart nem akar aludni csak ennyire keson. Delutan altalaban mar alig alszik. Na majd megprobalok egy kicsit szigorubb lenni.
Voltaire, draga neked kitartast kivanok. Hihetetlen, hogy veled mi minden megtortenik.Remelem majd csak eljon az az ido, amikor csak elvezned kell a kisfiad tarsasagat.
Voltaire:
Minden elismerésem a tied!Kitartást kívánok és nagyon remélem, hogy hamarosan vége lesz a kálváriádnak!
Csajok, én is édfességfaló lettem:) Bár eddig is az voltam, de most méginkább!:) De mondjuk én nem hízok... kopp,kopp,kopp!:D
Szúnyoghálót szoktam, de ettől még félek, hogy ráugrik...
Misz minden rendben lesz, várunk a hírekkel!!!
Khatif, nekünk ált 7-8 közt jön az uccsó szopi ideje, mikor kezd nyűglődni akkor megyünk fürcsizni, utána szopi, és be a kiságyba (csak este van benne), sötétítek, éneklek kicsit, cumi a szájba, és legkésőbb 9kor már mindig alszik, de inkább hamarabb. Viszont így 3-4 óra körül kelünk egyszer...
Voltaire nagyon nagyon szorítok, hogy hamar meggyógyulj!!! A pici fiadnak az is nagyon nagy dolog, hogy mellette fekszel, ne aggódj azon, hogy nem emelgeted! Csak szeresd nagyon :)) Van segítséged?
Köszi szépen neked is misz a biztatást! :D
Viszont most megyek visszafeküdni, mert a férjem leharapja a fejemet, ha meglátja, hogy nem nyomom az ágyat! :D
Szerencsére eltudtam olvasni az elmult hét eseményeit a forumon, és meg kell hogy állapitsam, nem csak nekem nehéz :) A "nem-törödöm" férjek és a hasfájos babók között ahogy olvasom senki sem unatkozik! :)
Puszi mindenkinek és minden babónak!
Köszi szépen a biztatást lányok!
Igazából semmi energiám nem lenne már fejni, csak azért hajtanak az anyai ösztönök...
Volt már, hogy majdnem feladtam, hogy inkább aludtam volna... De aztán ránéztem a Minimanómra, és inkább felkeltem fejni!
Az anyaság már csak ilyen... :) Remélem most már ennél rosszabb tényleg nem lesz! :D
Holnap délelőtt megyünk be a főorvos is meg akar vizsgálni... Remélem most már jó híreket is kapok... Bár nem sok jóba reménykedem.. Még mindig alig tudok járni ugy fáj :(((
AZért irigykedve olvastam, hogy neked mennyi tejed van!!! Akartam venni én is olyan kapszulát, mint amit te szedtél, csak mondták a gyogyszertárba, hogy olyat nem gyártanak már évek óta... Mondtam neki: "aham... az érdekes mert a fél forum szedi..."
Szegénykém!
Te egy hős vagy, hogy mindezt kibírod! Egyszer csak vége lesz már! Kívánom, hogy hamarosan boldogan csak a babázással kelljen foglalkoznod!!
Tarts ki Drága!!
Atyaég kedvesem!Ezt még olvasni is durva!:((
Csodálom,hogy még ennyi kálvária mellett is van tejed,és energiád fejni.
Nagyon sajnálom hogy ennyi mindenen kell keresztül menned.Remélem mihamarabb csak boldogan babázol.
Sziasztok lányok,
Nagyon ég az arcom, hogy nem jövök ide fel közzétek már, de olyan kálvárián mentem keresztül...
Mivel nem ürült ki az a placenta darabka a méhemből, nem tudtam meguszni a kaparást...
Aztán hiába szedtem az antibiotikumokat 2 hétig, ahogy abba hagytam rá 3 napra elkezdet eszméletlenül fájni a hasam és rázott a hideg (nem csoda 39,6fokos láznál..)...
Teljesen kész vagyok.. És mivel szoptatok, ezért nincs nagy skála a használható gyogyszereknél, ugyhogy ugyan azt az antibiotikumot szedem mint eddig, csak 3szoros dózisba...
De az orvos azért megsugta nekem, hogy szerinte nem fogom elkerülnmi az ujabb korházi befekvést...
Már annyira de annyira de annyira elegem van ebből a sok szenvedésből!!! Tényleg csak otthon szeretnék lenni, és a pici fiacskámmal törödni...
Olyan lelkiismeret furdalásom van, hogy most nem is tudom ugy ellátni ahogy kéne... Nem tudom felemelni hogyha sir és magamhoz szoritani, csak feküdni melette az ágyon...
Most csak lefejt anyatejet tudok neki adni (ami persze kezd megcsappani a láz és a stressz miatt..), mert nem tudnék elviselni még egy plussz fájdalmat (mármint hogy a kirepedezett mellbimbómat rágcsálja..)
Sziasztok.
Hát mi voltunk a gyerekdokinál, mert megint nagyon fájt tegnap is a pocak és ma délelőtt is keservesen.
Kaptunk Normaflore-t és tejallergia ellen Milupa Pepti 1 tápszert. Megetettem vele és alszik. Lehet, hogy nekünk ez a baj, hogy allergiás, ja az arcán pöttyök voltak. Remélem helyrejövünk.
Sziasztok!
Mi este 7kor kezdjük a fürdetést, Tom fürdik apjával, aztán gyereket cserélünk :) Aliz fürdik apjával :)) Addig öltöztetem, lefektetem. Aztán öltöztetem Alizt eszik, és újabban 8felé már horpaszt. És pár napja reggel 6ig meg sem mukkan :)
A plusz kliók, még nekem is megvannak... Új ruhákba nekem is kellett invesztálnom...
Tescoban vettem múlthéten Totónak hosszú ujjú pólót, és az valóban le volt árazva, a blokkon meg még olcsóbb ár volt, mint a címkén :) már csak gatyókat kell neki vennem, mert a nyár alatt észrevétlenül kinőtte az összes hosszú szárút :)
Biztosan ismered ezeket az alap ötleteket: Mindig mindent ugyanabban az időben és ugyanúgy csinálj, langyos-meleg tejcsi, sötét-félhomály, halk dúdolás (lehetőleg mindig ugyanaz), ringatás, cumi, fürcsi előtt 1-2 órahosszat legyen ébren.
Hátha neked bejön valamelyik. :) Sok sikert!
Mi este 8 körül fürdünk és legkésőbb 9-kor alszik.
Nem lehet, hogy Ákos sokat alszik napközben? Vagy hogy késő délután alszik? Mert ha bármelyik, akkor azért nem álmos este.
Vagy olyan, mint az én lányom: nagyon pici az alvásigénye. Ha ez, akkor nem nagyon lesz jobb. Gigi most 4 és fél évesen este 10-kor alszik el és reggel 7-kor már friss. Napközben pedig egy percet se alszik, csak pörög egész nap.
Sajna segítő javaslatom nincs.Pláne, amíg ilyen kicsi nem tudod ébren tartani, ha aludni akar. És nem tudod elaltatni, ha ébren akar lenni.