2009 júliusi babák! (beszélgetés)
Sziasztok.
Marta én cukrot semmiféleképpen nem tennék bele, de kekszet sem.
Én almát szoktam banánnal turmixolni és ha nem elég hig, akkor forralt vizet teszek hozzá igy átjön az üvegen.
Vagy őszi almával, vagy sima őszi, vagy őszi banán. Próbáld vegyesen, mivel a banán édes. Vagy vegyél édes almát.
Mi sem megyünk az idén Szilveszterezni, de nem is vágyom rá. Most sokkal többre értékelnék egy jó alvást, mint bulizást. Más pihentető kikapcsolódásnak jobban örülnék. Pl. wellnesshétvége stb.
Soha nem voltam olyan nagy bulizós fajta. A nagyszülőkre nem igazán bizom a három gyereket, igy maradunk itthon, de aki megy, annak jó szórakozást.
Lego szerintem ezt az influenzát csak nagydobbra verik. Majd ha itt lesz, akkor kezdhetünk félni, én addig nem aggódom. Én még egyenlőre nem oltatok be senkit, itt a suliban szinte senki nem kéri. Mindenki tart tőle, még annyira kisérlet alatt van, ne az én gyerekemen kisérletezzenek.Ez a véleményem.
Mi amióta főzeléket és gyümit is eszünk minden nap, azóta van kaki majdnem minden kaja után. Nekünk rendeződött szerencsére jó irányba, előtte nekünk is bogyó volt és erőlködés, és naponta egy, vagy kétnaponta egy.
Sziasztok,
bocsi, hogy ilyen nagyon reg nem irtam, de sajnos elegge kimerített ez az utobbi 3 hét. Azóta betegek vagyunk, felvaltva, vagyis most megint mindenki. Ákos már 3 hete húzza, ő az, akin nagyon nehezen megy át. De talaán már látok egy kis javulást, remélem.
Áronka is sajnos beteg ismét, amihez egy kis koszmó, es szemgyulladás is társul. Heti szinten 3szor ülünk az orvosnál, már teljesen el vagyok keseredve.
Amúgy jól vagyunk, Áronka nagyon szépen nődögél, és még mindig szopizunk. Egy igazi kisangyal, csodás baba. imádom, nem tudok vele betelni.
A különéllés nagyon jó, csak egy kicsit egyedül érzem magam, még ha itt van a két gyerkőc is. István későn jár haza, én meg egyedül állandoan, senkit sem ismerek. na mindegy, majd idővel ez is változik.
Megpróbálok mostantól gyakrabban jönni, és remélem mindenkivel minden rendben, de sajnos azt a hatalmas kimaradást most nem tudom visszaolvasni. Puszilom a sok csodás babucit.:-)
Sziasztok!
Remélem mindenki jól van.Én nagyon félek ettől az influenzától totál megrémítik az embereket.
Mi még csak szopizunk,látom sok baba már kóstolgat.Én is betáraztam bébikajából de még húzom egy kicsit.Szerencsére nállunk nincs gond a kakival se.
Igen, mi csak anyatejesek vagyunk. Úgy terveztem, hogy csak 6 hónaposan kezdem a hozzátáplálást, de a kakaügy áthúzta a számításomat. :( Ugyanis kb. 1 hónapos koráig 3-4 naponta kakált Zolika hőmérővel. Aztán magától rendeződött a dolog, napi 1x lett magától. Aztán egy hónapja már csak heti 1x van kaki kúppal.
A gasztroenterológiát kérdezte meg a doki, mi legyen. Ott mondta a dokinő, hogy kezdjem a baracklét 2 hétig, aztán adjam váltva a baracklét az almalével még 2 hétig. És ha ezalatt a hónap alatt nem rendeződik dolog, menni kell kivizsgálásra.
Remélem rendeződni fog. Holnap kezdem. Kíváncsi vagyok, Zozó mit szól a dologhoz. :D
Belépek én is az irígykedők táborába!!!
Én elvileg jövő héten pénteken megyek majd "bulizni" és a férjem marad Vandival, miután elaludt!
Nem is mondom, ma voltam shoppingolni kicsikét... Igaz, magamnak nem vettem semmit,csak Vandinak,meg a férjemnek... Ti próbáltátok már a Pampers- nek ezt az új fajtáját? Én most vettem, gondoltam kipróbálom, nem olcsó... Nekem egyelőre a pelenkázásnál tetszett... Majd kiderül beválik- e...
nálunk meg Anyu 180km-re lakik és a Nagyimat gondozza a 3. sztrókja után. Anyósom meg 30 km-re, de Ő meg Apósomra vigyáz, aki parkinzonos és pár hete volt combnyaktörése 75 évesen. Bár rá már nem is hagynám egyik gyerkőcöt se. Rossz tapasztalataim vannak. :( Szóval sakk-matt...
A naplódat meg csak írogasd, szép emlék lesz a Kicsidnek. Meg Neked is pár év múlva. :)
Mi is itthon leszünk szilveszterkor... Sajna az én édesanyám tőlünk 200 km- re lakik, az anyósom meg nem nagyon érdeklődik ilyen szinten felőlünk... Azaz kb. 2 hetente jönnek fél órára és segítséget semmit nem kapunk tőle... :-(
Nah, elkezdtem én is naplót vezetni, remélem lesz is időm arra, hogy írogassak bele... :-)
Nálunk Zolika nappal sírni kezd, ha nagyon elfáradt. Vagy ölben cumival ringatom egy kicsit és lerakom, aztán elalszik. Vagy hasra fektetem, a popsiját ringatva megnyugszik és bealszik. Este meg szopi közben elbóbiskol, lerakom és alszik.
Eleinte el se akartam hinni, hogy ilyen létezik. :D Ugyanis Ágikát mindig ölben kellett mélyalvásig rimóngatni, különben sírt.
Zolika is szokott álmában sírni. Olyankor beszélni kezdek hozzá, és simogatom. van, hogy megnyugszik és tovább alszik. Ha nem, akkor viszont felébresztem, mert különben nagyon ordít szegénykém. Így meg felébred, meglát, ringatom és visszalszik.
Totál sárga vagyok az irigységtől. :DD
Hát nálunk elképzelni sem tudom mikor lesz közös szórakozás Apával. Sajnos mindkét Mama messze van, és 24 órában gondoznak valakit, tehát jönni sem tudnak. Így a szilveszter is itthon. :(
A suliban szokott Alapítványi bál lenni. A tanárok tanulnak be valami táncot, eddig mindig benne voltunk Apával. És a műsor után a bál is szuper szokott lenni. Hát pár évig elfelejthetem ezt is. :(
Szerintem próbáld először csak a levét adni. Annak az állaga legalább ismerős neki, és ha megbarátkozott az ízével, jöhet a pép.
Én a kislányomnál 2 hétig adtam csak almalevet, aztán 2 hétig almalé és őszibaracklé felváltva. Utána kezdtem a reszelt almát jó tocsogósan.
Holnap kezdem a kisfiammal ugyanilyen módszerrel.
A kekszet semmi esetre se tenném bele, mert csak 8 vagy 10 hónapos kortól javasolt. A tápot megpróbálhatod szerintem nyugodtan. Ha meg minden kötél szakad jöhet a cukor, bár annak se ismeri az ízét. nem tudom, egy próbát megér.:)
Sok sikert! :)
Jajj hát nem is meséltem .Péntek este Flóra a nagyszülőknél aludt míg én elmentem egy kicsit szórakozni.:-)Este náluk megfürdettük és megetettem majd ők etették meg 5 kor tejcivel amikor felkelt. 8 kor mentem reggel hozzá de akkor már fel volt öltöztetve csinibe és nevetgélt :-)(Flóra amúgy is is úgy 2 szobája van , Graz,Naszály )Biztos azért viselkedett ilyen jól:-)
A buli amúgy jó volt.Rám fért már egy kis kikapcs. a csajokkal.