Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 júliusi babák! fórum

2009 júliusi babák! (beszélgetés)

34941. misz (válaszként erre: 34934. - Szilvita)
2010. jan. 4. 08:46

Zozi is annyit eszik, amennyit csak adok. De Ő abba is belenyugszik, ha elfogyott. Jön a tejcsi és jól el van.

Egyébként először mindig lé formájában adom az új dolgot. 30, 40, 50 ml és utána jön majd a pépes változat.

Az alma az tényleg elég hasfogó. esetleg kamillateával megpróbálhatnád kombinálni. Valaki írta a Mecsek teát is, nekünk az édesköménytől hasfájásunk volt. De lehet nektek jó.

34940. misz (válaszként erre: 34925. - Szilvita)
2010. jan. 4. 08:41
Hát az a furcsa, hogy 11 nap után is olyan állagú és színű, mintha 2 órája rakta volna tele a pelust. Csak nagyon sok és nagyon savanyú szagú. (már bocs)
34939. misz
2010. jan. 4. 08:39

Sziasztok!

Az én véleményem az ezzel a hozzátáplálással kapcsolatban, hogy ha kivárjuk az ajánlott bevezetési időt, rosszat nem teszünk. Pláne, ha van tejcsi. Ehet még az a gyerek szilárdat egész életében, nem kell úgy sietni. És nem tudom régen miért nem volt allergia, de most van, és ezért ehhez mérten kell a dolgokat csinálni. A Babánknak érzelmi szinten tök mindegy mit eszik, csak tele legyen a pocak. Anyának kell okosan csinálni a dolgokat, ő tud vigyázni a Kicsikéjére.

Én minden új ételt egy hétig adok, és ha minden ok, ha a kis szervezete teljesen megismerte, csak akkor fogok másikat adni. Nem hajt a tatár, és ha valamire érzékeny, tudni fogom pontosan, hogy mi az. A tejcsi sem volt unalmas neki 6 hónapig, úgyhogy nem hinném, hogy gondot okozna, ha csak egy hét után vezetek be mindig valami újat.

Amennyire a mai lehetőségektől telik, mindent, meg akarok tenni az allergia elkerülésére. Nem szeretném, ha valamiről egész életében le kelljen mondania azért, mert nem bírtam várni.

De ez csak az én véleményem. Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.

34938. szedenci (válaszként erre: 34937. - Agoca)
2010. jan. 4. 00:34

SZiasztok!

Nekünk is hasonló gondunk van, bár az én fiam utálja a répát és a sütőtököt, a nagy is utálta még most sem eszi ami sárga és ami zöld. Mi banánnal kezdtük és krumpli, baracklé stb. A kaki nálunk is váratott magára bár az orvos azt mondta 10 napig még így is természetes gond nincs, no de 10 nap gondoltam végezd te is így a dolgod. Az uncsitesóm csecsemős és ő mondta hogy az ő fia 8-10 naponta kakált és a gyümi pürébe kevert egy kis Mecsek teát (van benne kamilla, édeskömény, így ráállt a gyerek a mindennapi, vagy két naponta a kakálásra (gyurmásat). Ez nekünk is bevállt, a gyümölcs elnyomja a tea ízét, sőt édesebbé teszi egy kicsit a tea.

34937. agoca
2010. jan. 3. 23:16
Na ezen az egy héten én is agyaltam már. Akkor redukálom 5 napra.. Azért adom külön ennyire, hogy lássam hogy hat. Mi is pocakfájósak voltunk nagyon, félek. De így tuti látom ha valami nem jó. Eddig minden oké... Az almát, sütőtököt, barackot próbáltuk. A kaki nem emiatt marad el, hisz ezért kezdtem el adni, mert nem jött... Holnap meggy :) Aztán akkor 5 nap múlva cékla, répa, krumpli, banán. Mennyi minden :)
34936. kingi7 (válaszként erre: 34930. - Agoca)
2010. jan. 3. 23:13
Szerintem ez így első nekifutásnak jó, Zsófi nekem most is csak ritkán eszik csak szilárdat, vagy kér teát, vagy tápszert utána, aztán szunya :) előfordul, hogy éhes, én adtam neki tápszert, ha megéhezet, majd kialakul, szerintem jó a stratégiád :) bár lehet, hogy egy hét a sok, nem? Mondjuk én 2-3 napig sütötök, majd jött sütőtök alma, majd alma-banán... 2-3 napig, de ez csak az én véleményem :)
34935. kingi7 (válaszként erre: 34929. - Szilvita)
2010. jan. 3. 23:09
Értem, én mondjuk azért nem adtam egyből csak almát vagy csak barackot, mert egyik így a másik úgy hat aztán meg fáj a pocak...ezért kezdtem sütőtökkel :) majd alma banán..stb ha csk almát kap, az megfoghatja nagyon főleg 4--5 napig :(
34934. Szilvita (válaszként erre: 34932. - Agoca)
2010. jan. 3. 23:01

Nem. Az alma óta kb. két naponta, de olyan kemény, amilyen nekem életemben nem volt. Teljesen egyben van egy golyó:( Ez már 3x volt, mióta az almát kapja. Előtte naponta, max. kétnaponta, olyan tejfeles volt. Azért nem is mertem ma már adni neki, hát adtam barackot, írnak amit akarnak. Valamit muszáj neki adnom...

Na, tényleg megyek, holnap elolvasom, mit írtok:) Puszi

34933. Szilvita (válaszként erre: 34930. - Agoca)
2010. jan. 3. 22:59
Én azt olvastam, hogy először csak pár kanál, meg csak lé, aztán a pép... De Dominak nem lehetett pár kanállal adni, olyan hisztit levert érte:) Én előtte megszoptatom (mert nem akarom elválasztani), aztán kap kb. 80 mili gyümit. Szerintem nem azért eszi, mert éhes, hanem mert kíváncsi...
34932. agoca (válaszként erre: 34925. - Szilvita)
2010. jan. 3. 22:58
Csabónak 5-6 nap után kúppal sűrű, de azért folyékony. Olyan fogkrém szerű. És rengeteg. De komolyan nagyon sok. Nektek is így van?
34931. Szilvita (válaszként erre: 34928. - Kingi7)
2010. jan. 3. 22:56
Neked is jó éjt!:) Régen azért rossz lehetett, hogy nem volt fórum, ahol megvitassák, bár akkor máshol vitatták meg:)
34930. agoca
2010. jan. 3. 22:56
NA most jól összezavarodtam. Mi most kezdtünk gyümit enni. Barack, sütőtök, holnaptól egy hétig meggy. Mindent egy hétig kap, aztán ha végigpróbáltuk, akkor keverem majd a kipróbált ízeket. Dél körül szopi helyett adom, de pl most a barack után fél órára éhes volt, és szopizott is tejcsit bőven. Szóval mennyi "szilárdat" adjak? Amíg csak kéri? Mert én most kb fél barackot olvasztok ki egyszerre, turmixolom, megeszi, iszik pici teát és kész. Adjak addig amíg csak fér? :)
34929. Szilvita (válaszként erre: 34926. - Kingi7)
2010. jan. 3. 22:54
Hát mert 4-5 napig kapott almát, de már látható volt, hogy nem tud kakálni (ez volt az első kísérlet, hogy nem tejet kap). Akkor tegnap gondoltam bekeverem egy kis barackkal, na akkor azért, nehogy a barack bekavarjon. Ma meg csak barackot kapott, ma meg azért:) Nagyon hasfájós volt, és még ma is sokszor fáj a pocakja szegénynek, még az is hatott rá, ha én megittam két deci baracklevet egy deci helyett.... Na, remélem érted, ezért nem adok többet egyelőre. Ki akarom tapasztalni, mi a jó a hasának. Először gondoltam, hogy abbahagyom az almát és csak a tej marad, de nem volt szívem, mert annyira odavan érte, meg hát úgyis át kell ezen esni.
34928. kingi7 (válaszként erre: 34927. - Szilvita)
2010. jan. 3. 22:52

Hát azért vitatjuk meg, hátha ellesünk valami okosságot, vagy hallunk :) mindenki leírja a tapasztalatát. :)

Jó éjt neked! :)

34927. Szilvita (válaszként erre: 34924. - Kingi7)
2010. jan. 3. 22:51

Anno talán nem voltak ennyire vegyszerezettek a dolgok...nem tudom. Persze legjobb a középút, így van. De az is mindenkinek mást jelent:) Én mindig azt mondom, mindenki csinálja meggyőződése szerint!

Megyek én is aludni, jó éjt!

34926. kingi7 (válaszként erre: 34925. - Szilvita)
2010. jan. 3. 22:50
Miért nem adsz többet?
34925. Szilvita (válaszként erre: 34919. - Misz)
2010. jan. 3. 22:48

Dominál meg azt nem tudom, hogy oldjam meg a "csak pár kanál" kaját, mikor visít ha nem adok. 60-80 mili pépeset bevág a szopi után, de enne többet, csak nem adok.

Zolikának mikor x nap után van kakája, az milyen állagú? (bocs)

34924. kingi7
2010. jan. 3. 22:47

Lego: Én is próbálom naponta ahogy sikerül, de van, hogy csak 2 kanállal eszik, van, hogy megeszik egy üveg gyümit, akkor nem kap mást, csak tápszert, valahogy rá kell érezni, ez nem törvényszerű a 3 szilárd étkezés... :)

Szilvita: És annó,hogy korán kaptunk főzeléket, kiflit, stb..nem lettünk allergiásak, most mennyi a beteg gyerek...vagy csak nem tudtunk róla? :)

Nekem van olyan ismerősőm, hogy 1 évig nem volt alkalma tejet inni és utána lett laktózérzékeny, mert a szervezete "leszokott" róla. Szerintem az ételallergia attól alakulhat ki, ha későn kapja a hamit-még nem is kóstolgat- illetve, ha halmozottan kap, legjobb az arany középút :)

No, de ez csak az én véleményem :)

Kisbibe, várjuk a beszámolót :)

34923. misz (válaszként erre: 34921. - Lego)
2010. jan. 3. 22:47

Jó éjt!

Én meg valószínűleg nem leszek, mert délelőtt be kell babakocsiznom a városba a Gigi ovis szülinapi tortájáért. És aztán be kell juttatnom 10-ig az oviba.

És ha még belefér a délelőttbe, megyünk tanácsadásra Zozival.

Úgyhogy én is elköszönök.

Jó éjt!

34922. 228bb89282 (válaszként erre: 34916. - Szilvita)
2010. jan. 3. 22:45

Úgy tűnik, igen. Lehet ezért bömbizik ilyenkor este, mert a vacsifőzelék után szoptatok kb másfél órával és nem tudja abbahagyni akkor sem, ha tele a pocak. :) És lehet fáj neki miatta.

Köszi csajok, majd jelentkezem, mi volt. Én is megyek aludni - remélem -, jó éjt mindenkinek!

34921. lego
2010. jan. 3. 22:41
Jó éjszakát megyek tusolni Tamcsi bébi bealudt 9-kor igaz azóta már szopcsizott de szunyál igaz nappal 20 percet aludt.Holnap leszek,lúrkók suliba.
34920. misz (válaszként erre: 34915. - 228bb89282)
2010. jan. 3. 22:39
Szorítunk!!!!!
34919. misz (válaszként erre: 34913. - Szilvita)
2010. jan. 3. 22:39
Mondom én! :DDD
34918. lego (válaszként erre: 34915. - 228bb89282)
2010. jan. 3. 22:38

szorítunk neki!

Tamcsi már nem hízik annyira igaz 9400 gr volt 2 hete azóta nem mértem és 3210 született.Én is alig hiszem,hogy csak tejjel ekkora lett.Mindig magyarázkodnom kel mert mindenki kérdi,hogy mit eszik,hogy ekkora .Mindig ő a legnagyobb a mérésen.

34917. misz (válaszként erre: 34911. - Szilvita)
2010. jan. 3. 22:38

Az én anyósom is 2 hónaposan húslevest akart adni Zolikának. És nem helyesli, hogy 6 hónaposan még csak most kezdtük a hozzátáplálást.

Én örülök, hogy eddig tudtam elég tejcsit adni, attól nincs jobb szerintem. Ha tápszeres lett volna, biztosan előbb elkezdem. Mi Gigivel is kivártunk minden "ajánlott határidőt", mert az egyik uncsitesóm kislánya soha nem ehet meg egy szem epret, mert az anyukája úgy gondolta nem várja ki azt az 1 évet. Szegényke 8 hónaposan kapott epret és a rohammentő vitte el. Szóval én félek.

De mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja.

34916. Szilvita (válaszként erre: 34915. - 228bb89282)
2010. jan. 3. 22:35

Szorítok! Biztos rendben lesz minden!

Helyreállt a tejed?

34915. 228bb89282 (válaszként erre: 34908. - Lego)
2010. jan. 3. 22:32

Holnap akarom én is megkérdezni ezzel kapcsolatban a gyerekdokit, hogy mi a szitu. Tomi naponta egyszer kap szilárd kaját, azt akarom tudni, mikortól mehet a kettő. És képzeljétek, ruhában átlépte egyik nap a 10 kilót. :( Iszonyat, hogy nől, lassulhatna már végrek tényleg kezdek aggódni...

Reggel megyünk dokihoz, vérvétel lesz Katának, mert pajzsmirigy gondra gyanakszik a dokink. Remélem, nem lesz igaza, szorítsatok! 8.05re van időpontunk, utána meg Tomi státuszvizsgálata is lesz egyben.

34914. Szilvita
2010. jan. 3. 22:32
Én is a vanish szappant használom. Meg cloroxot, de azt ruhákra nem mertem....
34913. Szilvita (válaszként erre: 34910. - Misz)
2010. jan. 3. 22:31
Tényleg fénnyel él...:)
34912. misz (válaszként erre: 34906. - Szilvita)
2010. jan. 3. 22:31
Vanish

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook