2009 júliusi babák! (beszélgetés)
Ancsa. Bocsi, lemaradt az a betű. :)
Ancs, az utolsó menstruáció első napjától. A dokik is így szokták számolni.
Nagyon irigyelek benneteket.
Nem szeretem ezt a hosszú várakozást, felemészt egy kicsit
sziasztok!az utolsó menszi első napjától számoljátok ki hány hetesek vagytok,vagy pedig a vélt peteéréstől?
Agoca, addigra 7 hetes leszel, jól számoltam? Akkor már biztosan lesz szívhang. Annó a lányommal a dokim abortuszt akart, mert 6 hetesen nem talált szívhangot. 4 nappal később, amikor mentem be a műtőbe, szólt egy doki, hogy az osztályvezető főorvos még csinál egy UH-ot. A kicsi lányom szíve pedig ott kalapált. Egy hajszálon múlott...
Hát igen. Én most minden energiámmal a szerdára koncentrálok. Annyira várom. SZÍVHANGOT AKAROK!!!! :))
Gondolom, minden könyv mást ír, mert hál' Istennek, nem egyforma babákat hozunk a világra. :) Barátnőm talán 1 hónap múlva megszüli a harmadik gyermekét és most azon aggódik, hogy nem olyan nagy a hasa és a baba méretei sem akkorák, mint az előző 2 terhességénél. Mondtam neki, hogy talán nem kéne hasonlítgatni.
Az egyik oldalon azt olvastam, hogy a hatodik hétben kb olyan cseresznyemag naygságúak a Picik.
Én is szeretem, de én türelmetlen tipus vagyok. Mindig előre olvasok, aztán már ott akarok tartani...:) A múltkor a csemetéimnek ebből a könyvből olvastam. Aztán megtárgyaltuk a szülést. Olyan kis érdeklődőek. :)
Mind a kettő megvan :) Olyan jók, imádom nézegetni hol tartunk...
Kismamák nagykönyve. Azt hiszem, ez a címe. Erre gondoltál?
a Kismamák kézikönyvében nem?
Agoca, valószínűleg Ti már nagyobbak vagytok, mert ilyenkor rohamosan nőnek. :) Egy könyvben volt egy kép: 5 hetesen kb. almamag nagyságú. Aztán 7 hetesen akkora, mint egy szőlő. :)
Jó reggelt!
Én hat hetes 3 napos vagyok... Juca gratulálok! Tök jó, ebből lehet következtetni kb. mi hol tartunk méretben :)
Khatif, akkor 2 nap különbség van köztünk. :) Te hogy vagy?
Gratula Juca :)
Én ma vagy hat hetes:)
Hogy vagytok lányok?
Jó reggelt mindenkinek! Voltam tegnap dokinál. 3,5 mm a kis Drágám. A petezsák pedig 11 mm. 3 hét múlva kell újra mennem. Kicsit megnyugodtam.
hú
jó sok mindent írtatok ma
Hát én nagyon kívánós vagyok
akkora gyros t ettem :-)
halihó! de eltűnt mindenki. mi is elugrottunk vásárolni egy kicsit, most meg sütök egy kis sütit mert estére vendégeket várunk.
szép estét mindenkinek!
Még friss a téma, csak januárban lesz két éves a kicsi fiam.:))
OK, ertem. Nagyon otthon vagy a temaban, ugy tunik!;)
A GYED az nem, úgy tudom, hogy az utolsó fizetésed (vagy a utolsó 180 nap átlagát nem tudom pontosan) veszik alapul és annak kb. a 70%-a.
A spenot nagyon-nagyon egeszseges, tele van folsavval pl. En is imadom!
Reggelire neha en sajat keszitesu teljes kiorlesu zsemlet, vagy szinten sajat keszitesu mazsolas-fuszeres zabpehelykekszet szoktam enni.
A wasa sajttal nekem is nagy kedvencem!:)
Jajaja, ertem. De a magyar GYED osszege nagyon-nagyon minimalis, nem?
Hat en ma ettem egy muffint tejjel reggel, delben csak joghurtot, mert az esett jol este pedig lazacot spenottal.
De altalaban reggel mindig keksz szeruseget eszem, tejesn kiorlesut aszalt gyumolcsel, delben salatat es este pedig valamit konnyut. A reggeli es az ebed a munka miatt ugyan az nekem.
Ha ehes vagyok akkor gyumolcs, vagy pl wasa kenyer sajtal (az mindig van itthon).
Bocsi, ha nem voltam érthető, én arra gondolok, hogy ott a munkából kérhetnél fizetésnélküli szabadságot gyermekgondozás címen (ha van ott olyan) és mégis lenne valamilyen jövedelmed.
Huha, az fini nagyon! Egeszsegedre!:))
Azert leirod, hogy miket eszel egy nap?
Csak osszehasonlitaskeppen erdekel, hogy amiket eszem, azok vajon elegek-e es jok-e...
Hú ha én ezek után leírnám...
Jelenleg kakaspörit majszolok... Sok sok tejföllel :))
Jajjj, alvast, kerlek, ne is emlegesd...:DDDD
Ti mit es mennyit esztek egy nap?
Nekem a mai menum:
R: 2 sz Wasa, light sajt (kemeny), 1 nagy paradicsom, 2 dl tej
T: 2 mandarin
E: grillezett csirkemell, parolt sargarepa, gyomberes zoldsegchutney, 2 dl frissen facsart narancsle
U: 1 joghurt, 1 zoldalma
V: tejbezabi fahejjal (kb 2 dl tejbol)
Este megyek mozogni. 1 ora seta (futopadon) es 1 ora uszas a mai penzumom.
További ajánlott fórumok: