2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)
Petra is 3 órára van felhúzva....
mi van akkor közös kiabálás a gyerkeke között?
Éppen pár napja mondat Mikinek, hogy ha valaki felvenné éjjel mit művelek mikor kiabál a gyerek tutti szétröhögné az agyát...:D
egyik pillantban még csorgó nyállal alszok, aztán a következőben meg futva rohanok a gyerekehz, hogy nehogy felkeltse a kiabálással a másikat:D
vicces lehet, de most már tudom ne m vagyok egyedül vele:D
Nekünk a férjem munkahelye kitöltötte, csak alá kellett íratnom és le kellett pecsételtetnem az én munkahelyemmel.
Ők bejelölték, hogy eltartottak száma: 3
ebből kedvezményezett eltartottak száma: 3.
Tehát szerintem Marcell (is) kedvezményezett eltartott!
Mit találtál milyen címet, én nem tudom, hogy nekem melyik az illetékes, én automatikusan a Váczi útra mentem:) Nem zavartak el:)
Lányok ez a hajnali 3 engem is kikészít, szerintem ilyen lehet a honvédség is. Én is néha úgy pattanok, hogy azt sem tudom merre vagyok arccal. Hát ha akkor kérdeznék hogy 6X3, szerintem makognék csak:D
Én is ma töltöttem ki.
Hosszú idő óta az első hivatalos papír, amit értelemszerűen kell tölteni. :D
A családi adókedvezményeset nem sikerült kitöltenem..kész vagyok tőle!
Nem értem, hogy most akkor kedvezményezett eltartott e Marcell, vagy csak "sima" eltartott.
Köszi Dius! Beírtam az irányítószámomat, erre kiadott egy bp-i, egy váci és egy ceglédi címet. Nem értem miért, ha egyszer bp-i vagyok, mindegy :)
Kevian fogalmam sincs, hogy a családi pótlékot kitől kapom, a számlámra utalják - és mivel már 4 éve igényeltem, nem emlékszem. A TGYÁS-t és a GYED-et meg a munkahelyem igényelte (kár hogy ezt nem intézik).
Elküldöm akkor, remélem nem hagytam ki, vagy írtam rosszul semmit!
Na megírtam a GYES-igénylőt.
Aki beküldte már - hova???
A neten csak annyit találtam, hogy a lakóhely szerint illetékes Államkincstárhoz kell küldeni. De azt honnan kéne tudnom, hogy hol van? :-/
Petrátnak is volt egy ilyen időszaka.
kb. két hétig tartott, nem tudtam rájönni miért is csinálja, aztán, ahogy jött úgy el is tűnt az életünkből....
Hát passz.
Nálunk is van hasonló, illetve csak annyiban hasonlít, hogy eddig nem csinálta. Eddig ha ébredt éjjel, szépen szólongatott, hogy anya, anya. Most meg ordít, hogy ANYAAAAA. Ma is elkezdte hajnal 3kor, hát én úgy megijedtem, kiugrottam az ágyból, és azt se tudtam, hol vagyok. Hú nem jó így ébredni. És persze rohannom kell, mert gondolnom kell a többiekre, akik másnap dolgozni/iskolába/óvodába mennek reggel.
Abban reménykedek, hogy ahogy jött, úgy el is múlik a dolog.
Te sem nagyon tudsz mit csinálni, amíg ez el nem múlik, addig ne zárd rá az ajtót, hanem várd meg, amíg elalszik. Szerintem :)
Amúgy Csajok egy kérdés hozzátok!
Nórit már az eleje óta úgy szoktattam, hogy este mikor felviszem a kiságyába, adok neki puszit, megkapja a cumisüvegét, integetek neki, becsukom az ajtót és bezárom (sajna mert már kimászik, én nem hiányzik, hogy meglógjon és leessen az emeletről)
És most észrevettem, hogy vagy 2 hete, egyszerűen amikor becsukom az ajtót elkezd ordítani, ez miért lehet, hiszen eleinte nem csinált ilyet, ja és arról nem is beszélve, hogy ha becsukom az ajtót, és megyek fürdeni elkezd ordítani, és mire feljövök már össze van hányva a kiságya, a sok ordítástól!
Pedig eddig mindig olyan szépen elaludt csukott ajtónál, de most nem akarja, és addig ott kell állnom az ajtaja előtt elbújva, amíg el nem alszik, mert ha meglát akkor nem alszik, hanem játszik!
Ebben ki tud segíteni, hogy miért csinálja ezt most????
Én meg még el se kezdtem :D
Elég stressz volt az elmúlt év, ahogy Bálintra próbáltuk rátukmálni a szobatisztaságot...épphogy sikerült szeptemberre, hogy tudjon oviba menni...most egy kis nyugit akarok.
Majd nyáron :)
Hali Csajok!
Először is kellemes Hétvégét mindenkinek!
Nálunk nagyon jó idő van, hol előbújik a napocska, hol beborul egy kicsit, de a levegő nagyon jó!
Ma reggel Nórit ráültettem a nagy WC re hogy kakiljon, de csak játszott rajta, aztán elővettem neki a bilijét, hátha azon, de nem jártam sikerrel, pedig tanítjuk neki, hogy szóljon, ha kakilnia kell, de ezt ő már játéknak veszi, és naponta vagy 50x mondogatja hogy kaki, és mindig azzal megy el az egész napunk, hogy levesszük, és feladjuk rá a pelenkát, de mostanában sajnos mindig a pelusban landol a kaki, pedig múltkor úgy megörültem, hogy a Wc be pisilt és kakilt, most úgy látszik ellustult a drágám. :D
Igen, ez így van, ahogy írtad!
De tudod akkor én sem tudtam értékelni, hogy vannak testvéreim, bár kisebbik bátyámmal néha néha azért játszottunk, de idősebb bátyámmal, és nővéremmel nem igazán voltunk egy hullámhosszon, ők nagyobbak voltak, ők sem tudtak velünk mit kezdeni. :D
De mivel hozzá szoktam régebben az egyedülléti játszáshoz, mert akkor az volt a jó nekem, így felnőtt fejjel is szívesebben vagyok egyedül!
sziasztok!
Nekem van 2 bátyám és 2 húgom.Volt amikor játszottunk,de én inkább az unokanővéremmel játszottam,csavarogtam.Majd mi is szeretnénk Dominak tesót,de azt nem most az biztos!Majd talán 4-5 év múlva.
Akinek van tesója, nem használja ki, akinek meg nincs, az sír utána :)
Engem mindenki azzal stresszel, hogy miért húzatom ki a hajam...mert hogy mások ezreket fizetnek azért, hogy göndör legyen. Az embernek sose jó az, ami van :)))
Én is feltaláltam magamat gyerekkoromban, nagyon szerettem egyedül játszani, pedig nekem is van 2 bátyám, és egy nővérem, én vagyok a legkisebb. :)
És most is ez van, jobban szeretek egyedül lenni, mint társaságban lenni!
Nekem két tesóm volt, mégis a székekkel gumiztam. :DD
Egyébként pont abból a meggondolásból, amit írsz, szerettem volna még egy babát. De apával nem túl rózsás a kapcsolatunk mostanában. Vagyis most punccsol, de meddig?
Hát ezek szerint a párod az egy kivételes eset szerintem:D. Általában a nők vágyódnak jobban a csemete után.
Egyébként én 10 éves koromig voltam egyke és tudom azt, hogy milyen rossz testvér nélkül és azt is tudom, hogy mennyire jó, ha van tesó. Semmi képpen nem akartam, hogy egy gyerkőcünk legyen, mert tudom én is azt, milyen, mikor a szomszédban a 3 testvér milyen jól eljátszogat esténként én meg csak egymagamban. Volt az a gumis játék, biztos emlékeztek rá, hogy két gyerek feszíti a gumit, a harmadik meg ugrál. Hát én a két feszítőt két székkel helyettesítettem:D Meg persze a társas játék sem volt jó apuékkal, meg kártyázni sem, pedig ritkán értek rá velem játszani. A szomszéd gyerekeknek én voltam a fogadott testvérük. Aztán megszületett a hugom és imádtam az első perctől.
További ajánlott fórumok:
- 2007 december körül szülő pocakosok "találkozója"
- Győr és környéke, pocakosok beszélgessünk:)
- Kismamák, pocakosok és babások! Szoktatok-e sportolni, jártok-e tornázni? Mik a tapasztalatok? Meséljetek!
- Álmatlan pocakosok
- Százhalombatta és környékén lévő babások és még pocakosok beszélgessünk!
- 2009 februári babák gyertek csevegni!!!!!!