2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)
Jajj, elírtam a "koromat"!:)
Szóval nem 20+5, hanem 21+5! (Úgy megy az idő, hogy már alig bírom követni! Hi-hi-hi!)
Sziasztok!
Hát, csajok, úgy látom, én vezetem a topikban a súlygyarapodási rekordot.
49 kg-ról indultam, most 56 kg vagyok, ami akárhogy is nézzük 7 kg!
Monduk ebben az is közrejátszott, hogy az első trimeszterben nem voltam rosszul egyáltalán, sőt nagyon jó étvágyam volt, és nem tudtam megvonni magamtól semmit, amit megkívántam. Így akkor gyorsan fel is jött úgy 5 kg.
Persze még azt is hozzá kell tenni, hogy tavasszal kb. ennyit fogytam a terhesség előtt egy kis fogyival. Végülis amit akkor leadtam, az vissza is jött.
A második trimeszterben eddig 2 kiló jött fel, szóval most már nem hízok olyan gyors mértékben, mint az elején.
A védőnő egyáltalán nem kifogásolta a hízásomat. Mondjuk már régen voltam nála, most pénteken megyek megint, kíváncsi leszek, hogy mit fog szólni.
Habár egy kis csalás is van a dologban, mert a védőnőnél a kezdő súlyom 51 kg, mert mire eljutottam hozzá a 10 hét körül, arra 49 helyett már 51 voltam.:) Szóval nála ez a kezdősúlyom.:))
20+5
Sziasztok!
Valami borzalom volt ez a hétvége!A barátnömnek meghalt a babája 18 hetesen.Olyan borzaszto hogy egy ártatlan kis lény megy el!Ha csak rá gondolok sini tudnék!:( :(Sajnos az orvosok sem tudták meg mondani hogy mi volt a baly!
Én a 71kg-val keztem a terheséget és eddig 4kg jött rám.Persze nálunk a családba nincs is olyan "vékony" ember.Azt monta a védönöm hogy 15 kg a normál,de szerintem mindenkinél más!
Sziasztok!
Hát, ez a súlygyarapodás kérdés elég változó... Én 59 kg voltam várandósság előtt, aztán lement 4 kg az első hónapokban, és most visszajött az a 4kg, szóval most ugyanannyi vagyok, mint voltam, de végülis híztam 4kg.-t.:-) A védőnő szerint ez sok, de mondtam neki, hogy ennyi a normál súlyom évek óta...
Egyébként Palenkas, neked nem volt valami nagy súlyod, úgyhogy szerintem nem olyan sok az a 4,5kg. Azt mondják, ha az ember kevesebb kg-ról indul, megengedett egy kicsit többet hízni. A barátnőm, aki nemrég szült, 50 kg volt, 70-re ment fel, de még úgysem volt mondható kövérnek, na jó, nem is volt vékony... Nekem a védőnő azt mondta ne hízzak többet 10 kg-nál. De ha többet hízok, nem leszek kétségbeesve. Végülis az én testem, én meg vagyok olyan hiú, hogyha majd tehetem, teszek is érte, hogy ne maradjon rajtam sok. Persze az még messze van:-)
Azt olvastam egyébként hogy a 20.hét után kb. heti 0,5 kg súlygyarapodás várható.De persze egyéni.
Na, ezt a témát jól kimerítettem:-)
Klaunál 9 kilót híztam összesen, és pár hónapra rá leadtam minden fölösleget.
Bálinttal 12 kilót híztam és rajtammaradt 5 - sosem voltam egy nagy fogyókúrázó :((
Ezért most odafigyelek, hogy lehetőleg ne hízzak ennyit. 3 kilónál tartok, de azt nem tudom, mennyi a normális vagy az átlagos.
Mandy köszi a válaszokat.
Érdeklődöm a súlynövekedésről. Kinek mennyi jött föl, s még mennyi várható (ezt a tapasztaltaktól kérdezem) Én 51,6 ról kezdtem, s most vagyok 56 kg. Vigyázok, meg apukám cukros, úgyhogy nagyon odafigyelek, mert rizikófaktort jelent. Szerintetek sok ez a 4,5 kg?
Én a nagylányommal anno egyedülálló anyuka voltam, így elég kevés dologból engedhettem meg magamnak az újat.
Bálinttal már megemgedhettem volna, de akkor meg rákaptam a teszveszezésre, és olyan boldoggá tett, mikor egy-egy újszerű dolgot megszereztem fél- vagy negyedáron :)
Csak olyanokat veszek, amik tényleg újszerűek, bár hozzátartozik, hogy van benne egy kis zsákbamacska is, hiszen az eladó odaírhatja, hogy újszerű, aztán mikor meghozza a postás, akkor kiderül, hogy nem is az, de szerencsére ritka.
A kiságyunk használt, a babakocsit kaptuk, így az is használt.
De van amiből azért nem vennék használtat - pl cumisüveg, cumi!
Babaőrünk nem volt, mert annyira nem nagy a lakás, hogy ne halljam, ha a kicsi sír. Légzésfigyelőnk volt, ezt is használtan vettük.
22+6
nálam még ugyan kívülről nem lehet látni, de azért mocorog. Fura, hogy mindenkinél más, mert ugye én már kedden 23 hetes leszek, másnál meg már hamarabb kivülről is látszik. Hát ez a szép ebben. Ti az újat, vagy a használtat részesítitek előnyben? pl.: babakocsi, kiságy, stb... szóval a fontosabb és nagy értékű dolgoknál. Ja, és fontos pl a légzésfigyelő meg a babaőr is? ezekért olyan sokat elkérnek, hogy borzasztó.
22+5
Sziasztok csajok!
Azért, fantasztikus érzés ez a kismamaság... Örülök, hogy átélhetem, és nő vagyok. Ahogy mozog a baba, látszik a kívülről, de nem kicsit!! Eddig észre se vettem, mert mindig csak rátettem a kezem a pocimra, hogy érezhessem. Hát, látni is lehet. Hihetetlen:-)
Szép 7végét mindenkinek:-)
Sziasztok!Tegnap voltam dokinál,mindent renbe talált.Uh-t is néztünk de keresztbe volt a kis lába és nem láttunk semmit.2 hét múlva megint megyek és soron kivül megnéz!Remélem akkor nem lesz szégyenlös!!:)
Hivtam egy Pécsi doki akinél 3 honap mulva kerülnék sorra,na de akkor már 8 hós. leszek és azt már késönek találtam mert lehet hogy addigra meg is szülök.
És Óbudán hol van ez a rendelő?
Megnézném azért a weboldalát (már ha van). Ha nem is lenne olcsóbb, legalább közel van :)
Nekem tetszik fiú névnek: a Balázs, a Donát, az Ákos, a Gergely (ez utóbbi nagyon, de nálunk a férjem kilőtte), meg a Dani is.
Kislánynak szép: Abigél, Dóra, Hanna, Gréta, Eszter, Kata
Tényleg nehezebb fiút kitalálni, több a szép lány név.
Hm??
Most a börzén 4D-znek, vagy Óbudán?
Mert én Óbudán lakom, de a börzére nem fogok kijutni, az messze van (autó nélkül).
Lányok!
Fiúneveket is mondjatok! Én most szisztematikusan nézem a neveket:-D D betűnél tartok. Lányoknak könnyebb azért neveket találni. Egyébként mit szóltok a H betűsökhöz Hanna, Hella, Hanga?
Cigivel kapcsolatban: ha a párom cigarettáját elpakolom, nekem is eszembe jut, hogy rágyujtanék, viszont utána rögtön eszembe jut, hogy itt vannak a picúrok a pocakomban és aztán rögtön el is múlik. A terhesség előtt leszokóban voltam tapasszal, viszont mikor megtudtam, hogy terhes vagyok még a tapasz sem kellett. Azelőtt meg meg nem tudtam állni fél órát cigi nélkül 12 évig dohányoztam, hihetetlen, de csodálom magam, hogy így le tudtam tenni ez egy nagyon jó motiváló erő volt.
Keményedéssel kapcsolatban: nekem alul szokott megkeményedni. Sehol máshol. Kicsit kellemetlen, de gyorsan elmúlik. Gondolom a magne b6 segít rajta, mert akkor szokott bekeményedni, ha már be kellene szedni. Jól sejtem?
Nekem is rafkók a srácok, este szoktak bulizni. Mivel az első terhességem, én is a 19. hét felé kezdtem érezni, de utána már rögtön szabad szemmel is látható volt. Én nagyon szeretem amikor mocorognak, csak azt nem tudom, hogy melyik, mivel csinálja:-D Múltkor meg még szinte játszottunk is: Egy simi, egy rúgás. Az apjuk nem hitte el. Amikor Ő a hasamra teszi a kezét abbahagyják:-)
Sziasztok!
Keleh, nyogodtan hívj csak simán Vicának!:) A 26 már úgysem aktuális, mert 28 éves vagyok.
21+2
Jó reggelt. Szerintem se aggódj, kicsit utánanéztem én is és attól van, amit Vica26 írt.
Ez az utolsó munkanapom - amit kicsit bánok, de ha nem akarom agyon stresszelni a vizsga miatt időben el kell mennem szabira -, holnaptól tanulok száz százalékkal. :(
Szép napot mindenkinek!
Ez elején nekem is csak orrfújáskor volt,de ez teljesem más volt.Örülök hogy vele jár és nem valami rosszra utal!:)
20+6
Sziasztok!
Nekem gyakran vérzik az orrom, de nem is igazi orrvérzés, csak orrfújáskor van egy kicsi.
Ez is a terhesség velejárója, mert vérbő a nyálkahártya ilyenkor, és az orrban is az van.
Szerintem ne aggódj emiatt, kicsit kellemetlen, de nem jelent rosszat!
21+1
Február 10 a doki szerint. De azt mondta, ismerve az előéletemet, nem kizárt, hogy lesz az 16-17 is :))
(eddig mindkét gyerekemet majdnem két héttel túlhordtam)
Sziasztok!Képzeljétek 3 napja,hajnalba nagyon vérzik az orrom!Ez is a terhességtöl van?Még nem halottam ilyenröl!:(
Nekem este fürcsi után szokott teltség érzetem lenni.Nem tudok mit csinálni vele.Mostanába olyan fáratnak érzem magam,pedig végig alszom az éjszakát.
Mandy, te pont olyan idős vagy mint én, Te mikorra vagy kiírva? Én szerintem február 11 az ideje, a védőnő szerint február 14. Mondjuk gondolom akkor jön amikor ő akar.
Nekem napközben csak akkor mozdul meg, ha ettem, vagy ha nagyon kell pisilni, inkább este fekvéskor aktív. Éjjel én is felébredek, amikor nagyon mocorog. Odateszem a kezem, s érzem a kidudorodást.
Sziasztok!
Képzeljétek, már ez a 2. napja, hogy olyan érzésem van, mintha dugig lennék kajával. Pedig nem is eszek sokat, pontosan emiatt. Tegnapelőtt kihánytam mindent, amit megettem, és azóta érzem ezt. Valakinél nincs hasonló teltség érzés, vagy volt? Mit csináltok, vagy csináltatok ellene? Tippek?
Előre is köszi!
Szia Keleh!
Az én babám is akkor aktív, ha nyugalmi állapotban vagyok. Habár tegnap napközben a számítógép előtt ülve is érzékeltem a rúgásait.
Esténként is beindul, rúgdos párat, aztán vagy abbahagyja, vagy elfordulok oldalra, és alszom. Általában, ha oldalra fordulok, akkor is abbahagyja.
Szerencsére nem zavar az alvásban eddig. Kopp-kopp-kopp!
Nem tudom, a Te esetedben mi lenne a megoldás. Talán amikor aludni szeretnél, próbálj meg ne a mocizásra figyelni. Jó biztos könnyű mondani...:)
Jó reggelt :)
Én olyan álmos vagyok esténként, hogy szerintem még arra sem ébrednék fel éjjel, ha hatosikrek tartanának fociedzést odabent :)
Bálinttal sokat voltam ébren, nem lehet mit tenni ellene, legalábbis nekem semmi sem használt.
Akkor lett elviselhetőbb, mikor már nem dolgoztam, mert akkor ledőltem nap közben, hogy kibírjam estig.
22+3
Az én babám nagy csalafinta. Már javába a 22. hétben járunk és mostanában kezd éjjel nagyon virgonckodik. Egész nap szinte meg sem érzem, hogy bennem van - leszámítva persze az egyre növekvő pocakom - de éjjel mindig felébredek. Nem igazán értem miért ébredek fel, mert nekem konkrétan nincs bajom, viszont amikor odateszem a kezem, érzem, hogy rúgdos. Tényleg igaz, amit egyszer olvastam, hogy akkor a legmozgékonyabb, amikor az anya teste nyugalmi állapotban van. De ezek az éjszakázások!! :(
Ti jól alszotok? Nincs valakinek valami ötlete, hogy megszüntessem az éjszakai felébredéseket?!
További ajánlott fórumok:
- 2007 december körül szülő pocakosok "találkozója"
- Győr és környéke, pocakosok beszélgessünk:)
- Kismamák, pocakosok és babások! Szoktatok-e sportolni, jártok-e tornázni? Mik a tapasztalatok? Meséljetek!
- Álmatlan pocakosok
- Százhalombatta és környékén lévő babások és még pocakosok beszélgessünk!
- 2009 februári babák gyertek csevegni!!!!!!