2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)
Ez a folyadék ám nem csak a tea, meg a víz!
A felnőtteknek se úgy kell elfogyasztani a napi 2 litert, hogy kizárólag ivással. A levesek, gyümölcsök is tartalmaznak bőven folyadékot :)
Igazi ivással Lili is max 5-6 decit iszik meg.
Voltunk a gyermekorvosnál. Annak idején úgy beszéltük, hogy 1 éves korában majd meglátjuk a tejallergiával hogy állunk, és akkor beszélünk. Meg egyébként is volt kérdésem.
Megcsinálta az egy éves státuszt, minden rendben, szép, fejlett, izmos gyermekünk van, azt mondta, hogy igazi férfias férfi.
A tejallergiáról: szerinte valószínű kinőtte, főleg, ha tényleg szigorúan tartottuk a diétát, de ezt csak úgy lehet megállapítani, ha terheljük. A vérvétel sem az igazi, mert vannak olyan allergiák, melyeket nem mutat ki a vérvétel. A kórházban is a „megvonás, és terhelés” a fő módszer ennek megállapítására, szóval elkezdjük bevezetni a tejtermékeket, és figyelni kell, hogy reagál. Először a joghurtot, majd a sajtot, utána a túrót, majd a tejet, utoljára a tejfölt és a tejszínt, ezt is belefőzve kajába. Persze mindről kaptam még tanácsokat, hogy hogyan: kenyérrel, megfőzve, rásütve, gombócnak, stb.
Ha ez menni fog, akkor nem kell kalcium, vagy fehérje pótlás sem, egyébként kalcium injekció kell (meginni), ha mégsem válik be. Illetve, még az lehet, hogy a savanyítottakat bírja, de a tejet nem. Még ez előfordulhat, de majd látjuk.
H1N1-ről lebeszélt.
Bili – még korai.
Egyéként megdicsérte, hogy szépen játszik.
A bőrszárazságra írt kenőcsöt, meg az esetleges ekcémás foltokra.
Ja, és a folyadékról kérdeztem még, hogy mennyit „kell innia” egy ilyen babának, hát testsúlykilogramonként 1,5 dl, vagyis közel másfél litert! Ez elég sok, ennyit nem iszik. Lehet, hogy nem csoda, ha éjjel sokat iszik,mert akkor pótolja, amit nappal nem iszik meg.
Nagyon fel voltam dobódva mindenesetre, remélem tényleg kinőtte, és akkor lehet mindent enni. Nagyon jó lenne.
Sziasztok!
Vicuskám nem kötekedésképpen írtam ám azt az ötös pelust. Csak hát ugye a négyes 8-14ig vagy 9-15 kg-ig jó, szóval mi még ezt használjuk, és bőven jó. Én igaziból azért nem váltok nagyobbra amíg nem muszáj, mert minél nagyobb, annál kevesebb fér a csomagba, vagyis annál drágább a darabára.
Fildus, Kevian! Eljátszottam a gondolattal, hogy én is megcsinálnám az egyik tortát, csak egy a baj. Hogy ezt bizony nem enné meg senki Lilin kívül, nekünk olyan torta kellene, amit a többiek is megesznek. Szóval mi maradunk a cukrászdásnál :)
Képzeljétek Klaunak 4,5 lett a félévi bizije.
És az előbb jöttünk meg a vers és prózamondó versenyről, ahol 2. lett :)
Na le is írom a naplómba, hogy ne csak mindig a panasz legyen Vele kapcsolatban ;-)
Sziasztok!
Zalán is elérte a bűvös 10 kg! A hosszát nem mérték, így nem tudom mennyi.:S
Majd az egy éves tanácsadáson az is kiderül.:)
Zalán sem az a jó evő, nem eszik meg nagy mennyiségeket, de mégis hízik. Habár most már nem annyira, de így is olyan kis duci baba...vagy gyerek??? Lassan már így kell mondani.
Azon gondolkodtam, hogy Nekem még 5-6 évesen is baba lesz!:D
Gratula Balázskának az átaludt éjszakához! Remélem, most már gyakran megörvendezteti evvel az Anyukáját!:)
Ilyen szempontból mostanában Zalánra se lehet panasz. Egész jók az éjszakáink! Többnyire átalussza, ritkán ébred fel, de akkor is hamar visszaalszik. Van, hogy át se kell mennem hozzá.
Mandy, még nem is reagáltam az ötös pelusra!:)
Amikor elolvastam a hozzászólásodat, megijedtem, hogy "Úristen, mekkora pelenkát vehettünk ennek a gyereknek???".
Ezért aztán gyorsan kibontottam, és megnéztem, összemértem a négyessel.
Képzeld, majdnem teljesen egyformák, annyi a különbség, hogy az 5-ös kb. 1 centivel magasabb a derekánál. Ami jó is, mert néha derékig kakis (vagy tovább), és bizony nem árt ha ott magasabb lesz a pelus.
Mondjuk mi Liberot használunk, a Pampers-ből kicsit nagyobbnak tűnt a négyes. Lehet, azért jó még az Bálintra is.
10-16 kg-os babára jó az ötös, ebben már benne vagyunk mi is.:)
Sziasztok csajok!
Képzeljétek: Balázska átaludta az éjszakát!!!!!!!! juhéééééééééé
Életében először :D :D :D
Sziasztok!
mandy:Mi tök ugyan így vagyunk az Alizzal!
Kisgyerek korában vékony volt,most meg már nem lehet rá mondani.(remélhetőleg kinövi)egész kis pocakja van:)(minket nem zavar,de az iskolába volt ,hogy csúfolták az osztálytársai,pedig nem nagyon kövér)
Az öcsém is ilyen volt,8-9 éves korában ,még a cicijei is megnőttek:)
Aztán kinőtte
Szülinapi torta (sütés nélküli)
Hozzávalók:
- 2 doboz Nestlé vanilás babapuding (2x100 gramm)
- 14 db Hipp Babakeksz
- kb. 15 dkg tehéntúró
- díszítéshez banán
Elkészítés:
6 darab babakekszet (4-et egymás mellé, egyet keresztbe alá és egyet keresztbe felé) leteszek egy lapostányér közepére, rá kenek egy réteg masszát (ami túró és a babapuding keveréke), majd rá ismét 6 darab babakekszet (a fent leírtak szerint) és újra masszát. A díszítéshez két babakekszet lereszelek (citromhéj reszelőn), majd a banánból lehelet vékony szeletkékkel borítom be a tortát. Amint kész letakarom és a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Szia Mandy!
Lilinek nagyon boldog utolsó hófordulót kívánunk!!!
Babatorta egyéves szülinapra
Hozzávalók:
kb. 10 dkg natúr zabpehely
bio rizsital
1 db banán
3 szem alma
Elkészítés: A zabpelyhet fél-egy órára beáztatom annyi rizsitalba (vagy vízbe), amennyi jól ellepi, azután megfőzöm (pár percig kell főzni, amíg nyálkás és puha lesz). Botmixerrel összeturmixolom a banánt és a meghámozott almákat, majd a gyümölcspépet a megfőzött zabpehelyhez keverem. A keveréket 18 cm átmérőjű tortaformába öntöm, tetejét gyümölccsel díszítem, és 200 fokon, hozzávetőleg háromnegyed óráig sütöm.
Sziasztok!
Változhat bizony! Én elég dundi kisgyerek voltam (azért nem kövér), aztán kamasznak hullavékony, és olyan 19 éves korom óta normálsúlyú vagyok. Persze feljön-lemegy néha pár kg, de az nem említésre méltó!Mindezt normális evés mellett. Lehet, ha diétáznék, és tornáznék sokat egyszerre, megint hullavékony lennék. De nem is szeretnék az lenni. Utána ha az ember visszaáll a normális életmódra, úgyis visszaszedi azt, aminek rajta kell, hogy legyen!
Linike, nem aludt el. Leültem szoptatni kényelmesen, ahogy szoktam. S már kezdtem únni, akkor néztem az órára. Nem megterhelő a szoptatós párnával. :) Annélkül, nem is tudom, hogy bírtam volna anno a napi 5-6 szopit. Mikor pici volt, max 25 perc alatt végzett. Fél éves kora után szokott rá a maratoni evésre. Egyébként nem is volt olyan rossz, addig legalább nyugodtan volt :)))
Mandy, csak akkor nem tudom kire hasonlít. Mert se az apja, se én nem ehetünk büntetlenül. Még végén megkérdik, hogy hol szedtem össze :))
Palenkas, Lili akkora mint Áronod :)
Kevian az egyik barátnőm kisfia is ilyen. Egyfolytában eszik, mégsincs 9 kiló (most volt egy éves)! Lilikém pedig a másik véglet. Elég rossz evő, mégis hízik. Az apja azt szokta mondani, hogy fényevő :)
Áronnal is most voltunk tanácsadáson, egy hét múlva egy éves!
9280 g és 75 cm. Micsoda különbségek vannak! Ugyanúgy, mint a születésnél. Hiszen Áron 2900 g volt, és van baba, aki ennél simán 1 vagy 1,5 kg-mal is már akkor.
A védőnő szerint valamit kellene adni az anyatej helyett, mert a fehérje kevés a húsban szerinte. Hát nem tudom. Megyünk majd vissza a dokihoz, akkor majd megkérdezem. A békéscsabai tescoban már nem volt body, csak 56-68as méretek. Pedig vettem volna néhány 80-86-t én is.
Linike: akkor Milánkád nagyon azonos Rituval :-)
Egy hete mérték 8280 grammnak és 76 centinek :-)
Szívesen Vica!
Én aznap mentem, mikor kezdődött az akció, így vettem összesen 6 db-ot, én is 80-asokat, 5 lesz a Miláné (szülinapra), és egy az unokatesójáé, az lánykás, cseresznyés, nagyon édi!
Mi ma voltunk tanácsadáson, Milán 8750 gramm, 74 centi. És vasárnap egy éves!!!
Sziasztok!
Ilyen pelusgolyók nálunk is néha előfordulnak. Valóban akkor, ha nagyon tele van a pelus pisivel.
Liberót használunk, ami jó minőség, de ennél is előfordult már.
Mondjuk szerencsére, Zalánnál nem okozott semmilyen allergiás reakciót.
Úgy néz ki, hogy a reggeli szopi nálunk is elhagyófélben van. Nagyon hamar elengedi, és kéri a tápit. Este még azért szívja, van amikor nagyokat nyel is. Azt olyan jó hallani.:)
Linikének is jár egy köszönet, a tescos body akció miatt!
Tegnap én is vettem 700-ért kettőt! Vettem volna többet is, de már teljesen ki volt fosztva a kínálat. Csak két mintájúból volt 80-as.
Szóval köszi Lini!!!:)
Ha már itt tartunk, a Tescoban akciós a Liberó, és adnak hozzá egy popsitörlőt is!
Sziasztok :)
Jaj de hosszú napunk volt. Ez már a 4. nap, hogy a gyerekeim nem alszanak egyszerre, hanem pont váltják egymást (azaz Lili délelőtt és késő délután, Bálint meg pont a kettő között), úgyhogy nincs egy percem sem még a háztartásra sem, nemhogy a hoxára...
Palenkas, én is úgy tudom, hogy csak a kalcium miatt kell(ene) valami tejféle, tehát ha nincs anyatej, akkor valami más. De kérdezd meg a dokidat, nyilván okosabb a témában mint én ;-)
Kevian mi a napokban álltunk le a napközbeni szopiról. Így elvileg már csak reggel és este van, na meg az éjszakai 1. Szóval három. És igen, nálunk is az van, amit írsz, hogy én jobban ragaszkodom hozzá, mint Lili. Éjszaka félálomban nagyon szívja, de reggel szív kettőt, aztán fordul le az ágyról és megy játszani. Este meg csak úgy kis megnyugvás miatt kell szerintem.
Olyan pelusgolyók nekünk akkor jöttek ki (az olcsóbb Babylove pelusból), mikor nagyon tele lett pisivel. Akkor a golyók megduzzadnak, nagy lesz a súlyuk az elnyelt folyadéktól, és így elengedhet a 'hegesztés', ahol a pelenka ragasztva van.
Nekem Marcell még mindig 4 alkalommal szopik naponta. A délit már jó lenne elhagyni, de lehet én jobban ragaszkodom hozzá minta gyerek. Ő nem kéri ebéd után, de én adom.
Valakinél hasonló?
További ajánlott fórumok:
- 2007 december körül szülő pocakosok "találkozója"
- Győr és környéke, pocakosok beszélgessünk:)
- Kismamák, pocakosok és babások! Szoktatok-e sportolni, jártok-e tornázni? Mik a tapasztalatok? Meséljetek!
- Álmatlan pocakosok
- Százhalombatta és környékén lévő babások és még pocakosok beszélgessünk!
- 2009 februári babák gyertek csevegni!!!!!!