Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 februári pocakosok ide!!! fórum

2009 februári pocakosok ide!!! (beszélgetés)

7092. linike18
2010. jún. 2. 09:49
És milyen a kristály gyerek, Kevian? Mert az indigóról én is hallottam már, de a kristályról még nem:-)
7091. linike18
2010. jún. 2. 09:48
Nekünk nem mondták, hogy stabil járásnál újra kellene menni az ortopédiára. Majd rákérdezek a gyerekdokitól. De nekünk pl. mindenhová kell beutaló, még oda is, ahová visszahívnak. Pl. mi járunk gastoenterológiára, és adva van kontroll időpont mindig. Na, erre gyerekorvosi beutaló kell. Nem értem, mondjuk, miért...
7090. linike18
2010. jún. 2. 09:44
Milán mindent megrág, ha ízlik neki:-) Neki is 7 foga van, és nagyon sokáig rág:-))Ezért sokáig tart nálunk a kaja.
7089. linike18
2010. jún. 2. 09:41

Az én fiam most megint beszédsztrájkol. Csak halandzsázik, de azt ezerrel, ismételni nem ismétel, csak a labdát mondja magától. De én úgy vagyok vele, hogy attól még lehet, hogy nagyon jó ügyvéd lesz, vagy híres orvos, vagy nagyon menő autószerelő, hogy most nem beszél:-) Szerintem ez nem mérvadó. És utálom is, ha valaki elcsodálkozik rajta, hogy Milán még nem beszél. Majd fog. És lehet, hogy két év múlva okosabb lesz sokkal, mint az, aki most beszél. Szóval ezen nem parázok. Járni is későn kezdett el- 14 hósan- más gyerekekhez képest. Aztán most meg már úgy fut, hogy nem lehet utolérni!:-)

Mosás: én is külön mosok. Az apja cuccai munkásruhák, vagy focisak, és Milánnak egyébként is sok a koszos ruhája, mivel odakint rengeteget elpiszkol.

7088. Mónika "Cica" (válaszként erre: 7079. - Kevian)
2010. jún. 2. 09:36

Szia!

Sajnos néha ellustul a babám, és nem hajlandó rágni, pedig már 7 foga van! :D

Amúgy ha látja, hogy mi eszünk valamit, mint pl tegnap rizibizit ettem rántott hússal, és csemege uborkával, és odajött leült mellém a kanapéra, és olyan szépen megrágta a rizst, aztán kapott csemege ubit, és azután már csak az kellett neki!

Szóval nem lehet kiszámítani, mikor hajlandó rágni, és mikor nem. :D

Amúgy ma nálunk nagyon kellemes idő van, kicsit megmutatta magát a napocska is, de úgy látom nagyon erőlködik, hogy süssön újra. :D Esni nem esik, remélem nem is fog!

Kellemes Szép Napot!!!

7087. kevian (válaszként erre: 7081. - Palenkas)
2010. jún. 2. 07:09

Az indigó gyerekekről sem hallottál még?

Mert ez az aurán múlik. Kinek milyen színű az aurája, olyan a természete.

Még nem voltam fényképeztetni, de készülök rá. Itt a környéken nincs rá lehetőség.

7086. mandy (válaszként erre: 7085. - Palenkas)
2010. jún. 1. 20:35

Tudom én hogy értelmes csaj vagy :D

Csak mentegetőzöm, mert én se vagyok olyan buta, mint amit a bejegyzéseim néha sejtetnek. Azért van, mert mindig sietek valahova, nincs időm átgondolni, visszaolvasni, hogy mit is írtam .... :)

7085. palenkas
2010. jún. 1. 20:29
Azért megértettem nyugi. :)))
7084. mandy (válaszként erre: 7083. - Mandy)
2010. jún. 1. 19:59
Na visszaolvasva jó értelmetlen lett, mert mégsem igaz, hogy semmit nem kell vinni :)
7083. mandy (válaszként erre: 7082. - Palenkas)
2010. jún. 1. 19:58

A mi bölcsinkbe SEMMIT nem kell vinni.

Sőt, nem is szabad, higiéniai okokból. Csak az ottani dolgokat lehet használni!

Tehát se ágynemű, se huzat, se evőeszköz, se tányér.

Van egy kis szekrénye mindenkinek, abba kell mindig legyen pelenka, váltóruha - hűvösebb és melegebb időre is -, és váltócipő.

Ami mehet még, az cumi és cumisüveg/csőrös pohár. Tehát ne aggódj, nem feltétel, hogy tudnia kell pohárból inni. Aztán ott úgyis megtanul majd, ahogy látja a többiektől :)

7082. palenkas
2010. jún. 1. 15:35
Az ivást csak azért kérdem, ha ősszel megyünk bölcsibe, akkor mire számítsak? Ja, akinek van már bölcsis tapasztalata: mit kell vinni? ágynemű... pohár, fogmosó felszerelés, pizsi, törölköző gondolom. ÉS az ágyneműnél milyen méretű a paplan? Vagy elég csak egy bármilyen takaró?
7081. palenkas
2010. jún. 1. 15:25
Kristály gyerek? Csak én nem értem ezt?
7080. kevian (válaszként erre: 7077. - Mandy)
2010. jún. 1. 14:28
Szerintem meg kristály gyerek azért nem beszél még, és sokára is fog. :DD
7079. kevian
2010. jún. 1. 14:27
Azt hittem csak én turmixolok már neki, mikor nincs kedve megenni a főztöm. :D
7078. mandy (válaszként erre: 7076. - Mónika "Cica")
2010. jún. 1. 14:14
Móni nálunk is így megy az ebéd a mai napig. Van amikor fáradt, nincs kedve/türelme rágni, akkor gyorsan leturmixolom, úgy megeszi :)
7077. mandy
2010. jún. 1. 14:13

Én van amit egybe mosok, van amit nem. Mondjuk farmerok, pulcsik, kabátok mehetnek egybe. De pl alsóneműk nem.

Julcsi, a beszéd nálunk is kb ilyen :)

A legtöbb szó csak egy-egy szótag. Csak nálunk a béka nem 'bé', hanem 'ka' :)))

Kevian a beszéd a fiúknál később indul ám be legtöbbször. Ezt sokan mondták nekem is, de nem gondoltam volna, hogy ez ennyire igaz! Bálint jóval elmúlt már másfél éves, mire ennyi mindent mondott mint Lili most. Bár olyat is hallottam, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy fiú vagy lány, hanem hajlam kérdése. Vagy az is lehet, hogy reggeltől estig hallja Bálintot beszélni, és ezért ragad Rá hamarabb :))

Ranschburg Jenőnek tiszteletem!! Én sem idomítom a gyereket. Mindent hadd csináljon a maga kis ütemében, nem vagyok híve az erőszakos tanítgatásoknak :)

2010. jún. 1. 14:09

Helló csajok!

Én Nórinak mikor kicsi volt, külön mostam a ruháit, mert olyan sok összegyűlt, lebüfizte, pisis, kakis lett stb! Aztán mikor pár hónapos lett, akkor úgy voltam vele, hogy teljesen fölösleges külön mosni, mert semmi bajuk nem lesz a ruháknak, ha felnőtt ruhákkal mosom össze őket! És még a mai napig is a mi ruháinkkal mosom őket!

Nóri ha adok a kezébe egy üres műanyag poharat, akkor szépen fogja a kezébe, és próbálna inni belőle, de ha tennék bele neki teát vagy gyümilét, az tuti biztos, hogy magára önteni, és a nyakában, a ruháján landolna minden. :D

nálunk is ilyen volt fürdés előtt, hogy levettem róla a pelust, és már szaladt is, csak éppen nem abba az irányba amerre a kis kádja van, hanem a hűtő felé, és ott megállt a parkettán, és lepisilte. :D De mostanában szerencsére idejében elcsípjük a picit, és még fürdés előtt a pelusba landol, vagy jobbik esetben a kis kádba be állítom, és komolyan mondom jobban pisil állva mint egy fiú, aztán mikor kipisilte magát bele ül a kádba. :D Jó mi? Bele pisil a kád vízbe. :D

Ma kínszenvedés volt megebédeltetni, ugyanis már 11.45 kor elkezdtem kajáltatni, ugyanis a konténerért 12.00 utánra mondta a srác, hogy elviszi, így előbb neki álltam, de nem igazán akarta megenni, pedig "finom főzelék" volt, de nem volt hajlandó megrágni, így gyorsan leturmixoltam neki, és folyósan már ette rendesen, de még így is félbe kellett hagyni az ebédet, mert jöttek elvinni a konténert!

Kinél mi volt az ebéd???

pusza mindenkinek

7075. Andyka888
2010. jún. 1. 13:39

Már két hete én sem mosom külön a ruháit :D

Enci is úgy iszik pohárból,ha itatom,nem is adom a poharat szivesen a kezébe,mert hát az alja a legérdekesebb...Nálunk most a kubus üveg a menő,nagyon ügyesen iszik belőle,ja és kevésbé csöpög mint a cseppmentes itató.

A járásunk még nem stabil,olyan kacskán tudja tenni a lábait,és mindig csak rohan.:)

7074. kevian (válaszként erre: 7073. - Palenkas)
2010. jún. 1. 13:30

Marcell is iszik pohárból ha fogom régóta, egyedül még az itatóból sem.

Ranschburg Jenő könyvét olvasom éppen. Szerinte ne vegyük el a gyerekektől a gyerekkort. "Miért is kéne nekik már egyedül inni?" Igaza van, mire ovis lesz, már bizti nem a dadus itatja. :D

Mi még nem is beszélünk. Szótagokat sem, s nem is ismétel. Ezt már várom pedig. De most még el vagyok telve, hogy 2,5 hét alatt mennyit fejlődött a járásban. :D

7073. palenkas (válaszként erre: 7072. - Kevian)
2010. jún. 1. 13:10

Én nem mostam soha külön. Illetve amikor nagyon pici volt még, akkor azért mostam sokat, a textil pelusokat, meg a büfi rongyokat, meg ilyesmi, most meg azért, mert hát nem tudom nálatok hogy van, de Áronnak minimum két garnitúra ruha egy nap elfogy, néha még több is. És így hamar összejön egy mosás a saját cuccaiból. Szerintem automatával nem szükséges a külön mosás.

Más: a pohárból való ivás hogy megy? Áron iszik pohárból, de csak úgy, ha én fogom. Nem is hajlandó megfogni a poharat. Vagy ez még korai?

Viszont szépen ismételgeti az egyes szótagokat. Pl.: piros-pi, eper-per, gólya-gó, béka-bé, cica-ci, kukucs-ku...

7072. kevian (válaszként erre: 7070. - Andyka888)
2010. jún. 1. 13:01

Köszi!

Én is azt néztem, hogy este be kell fűteni legalább a fürdéshez. :S

Csajok!

Ha már minden megbeszélünk.

Van még aki külön mossa a gyerekruhákat a sajátjaiktól?

Mert én igen, s azt mondják, ez már túlzás...

7071. Andyka888 (válaszként erre: 7069. - 3b41f6053f)
2010. jún. 1. 12:41
:( Szegényke!Egyébként én is ilyen vagyok!
7070. Andyka888
2010. jún. 1. 12:40

Sziasztok!

kevian-kitartást neked meg a manónak is-mi tegnap kaptuk meg.A drágámnak nagyon fáj a karja,és naná,hogy mindig azt üti meg,meg én is rámarkoltam neki 1× :(((

Kuta vér :D ez kész...

Gondolom mondanom sem kell milyen az idő :( Ha így folytatja estére be kell fűteni,nem hiszem el.

Szép napot!

7069. 3b41f6053f (válaszként erre: 7068. - Kevian)
2010. jún. 1. 12:31

Én is ilyen vagyok.

Oltás előtt már reggeltől hasmenésem van.

A Hanna most mindkét vállába kapott oltást,és az egyik helye kb 1 ft-os nagyságba lila :(

7068. kevian
2010. jún. 1. 12:21
Ma ebéd után megyünk oltásra. Végre túl leszünk rajta. Magyaráztam neki, hogy mi lesz majd délután és abba kellett hagynom, mert majd el sírtam magam. Tiszta hülye vagyok már, érzelgek mindenen. De azért jobban örülnék, ha engem oltanának! :S
2010. jún. 1. 11:47

Sziasztok!

Az Aliz pont hétfőn ment 3 napos erdei iskolába :(

Gyalogtúra a tanösvényen,tábortűz,fürdőzés....

Ma Keszthelyen vannak a Festetics kastélyba..ennél jobb időt ki sem foghattak volna..

Remélem azért jól érzi magát valamennyire

7066. kevian
2010. jún. 1. 11:29

Sziasztok!

Nálunk szerencsére még semmi ilyesmi nem volt. :)

Viszont tegnap előtt este, fürdés előtt elszaladt Marcell apától mesztelenül és lepisilte az ajtót. Biztos van benne valami kutya vér, már jelöl is. :DDD

7065. Mónika "Cica" (válaszként erre: 7063. - Leona79)
2010. jún. 1. 10:21

Szia!

Én is jártam már így, csak engem telibe köpött Nóri!

Ugyanis az etetőszékben ült, és mikor beadtam a szájába a kaját, akkor rájött a tüsszögés, és úgy ahogy volt telibe hapcizott, mindene olyan lett, és az etetőszék asztal része is, és ráadásul akkor éppen spenótot evett, el lehet képzelni, hogy nézhettem ki utána, és még a szájába is nyúlkált, és kente minden felé a kaját!

Vannak nálunk is ilyen balesetek. :D

7064. mandy (válaszként erre: 7063. - Leona79)
2010. jún. 1. 07:42
:DDD
7063. Leona79 (válaszként erre: 7058. - Andyka888)
2010. máj. 31. 22:07
:) sosem felejtem el, nekem is volt hasonló még az elején, csak én a pelenkázónál hajoltam le valamiért... Gondolhatod:D és ráadásul nem is kis dolog volt, hanem nagy:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook