Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk! fórum

2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk! (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
6491. hope_:)
2011. febr. 27. 22:53

Sziasztok :)


Dorec olvastam Emma naplójában hogy már jobban van kicsit örülök neki :)


Hogy vagytok???


Zsombi ma 11 hónapos :) továbbra is nagy"baba" 10kg30dkg és 80cm :)

Olyan nagyfiú már sokszor mondják hogy milyen nagy de ma Jani csinált rólunk képet és ilyenkor látom tényleg milyen nagyfiú :)

6490. Puppi4
2011. febr. 27. 20:21

Sziasztok!


Remélem Emma már jobban van....


Rotát mi sem adattunk...


Nekünk Boti 10 hónapos koráig csak szopizott.

Semmit se volt hajlandó enni, de jól nézett ki így enm aggódtam, aztán decemberben volt egy csúnya két hétig tartó megfázása, akkor nagyon sokat fogyott, de amint meggyógyult megváltozott az étvágya, azóta mindent megeszik amit adunk neki :)

6489. mimi08
2011. febr. 26. 18:05

Sziasztok!


Janka is volt anno rotás, szerencsére egész jól tűrte, de gondolom millió alfaja van és mindegyik más súlyosságú tüneteket okoz. Jobbulást Emmának! Amúgy mi sem oltattunk, pontosan azért mert a sokféle rota közül az oltás csak egy része ellen nyújt védettséget, ezenkívül ott a calici meg egyéb vírusok, amiket szintén nem tudunk kivédeni és ugyanilyen tünetekkel járnak.


Én az elején próbáltam a kajával szépen betartani mindent, de Janka a mai napig nagyon rossz evő, így már minden elvemet feladtam. Főzeléket egyáltalán nem, max. sütőtököt megy egy kicsi gyümölcsöt, esetleg gyümölcsjoghurtot vagy túrókrémet.

Mondtam a dokinak, hogy az étkezéseinek 99%-át a tápszer teszi ki, erre azt felelte, hogy nagyon jól néz ki a gyerek és ameddig nincs a kondijával gond, addig ez nem probléma. Hát, nem nyugtatott meg, de nem tudok a helyzettel mit kezdeni. Mindig megkínáljuk mindennel, rendszerint nem kér semmit.

6488. wallmart
2011. febr. 26. 13:45

Nálunk az evés most úgy néz ki, hogy bármit adok a szájába mindig kitolja a nyelvével megnézi és újra bekapja. Aztán persze a fele ott marad. Nekem most nem mondanám, hogy nagyon sokat eszik, a főzelékből sem megy még egy egész üveggel sem. Remélem csak a fogacska miatt nem eszik úgy mint régen.

Most jön az egyik őrlő foga, így szenved szegénykém.

Most két napja alig akar délután aludni, főleg ha meglátja az apját akkor tuti nem tudom elaltatni, így oda fekszik hozzá és akkor alszik, de mikor nincs itthon az apja akkor szépen elalszik.

Hát most mi így állunk.

6487. wallmart (válaszként erre: 6485. - Dorec)
2011. febr. 26. 13:42

Sajnálom, hogy betegek vagytok, én is úgy tartok már egy kis megfázástól is.

És mit mond a doki? Ti beadattátok neki a rota oltást?

Mi nem adattuk be, mert azt mondták, hogy ez csak a rota egyik fajtájától védi meg a gyereket tehát ha beoltatom a rota másik fajtáját is elkaphatja.

Így bízom benne nem leszünk betegek.

Mielőbbi gyúgyulást kívánunk.

6486. rexona (válaszként erre: 6485. - Dorec)
2011. febr. 25. 16:02

orvoshoz mentek? tényleg rota?

mindenesetre jobbulást.



Én kicsit bátrabb vagyok az ételeket illetően, ugyanis ha kér a mi ételeinkből, akkor pár falatot mindig megkóstolhat. Most 11 hónapos.

Legyen az vajaskenyér, sajt, hús, főzelék,vagy egy kis csoki....:-)

6485. dorec
2011. febr. 25. 15:35
sziasztok Lányok, hát mi nem vagyunk jól... Emma is úgy tűnik elkapta a Rotát, és egyfolytában alszik, teljesen ki vagyok. Elaludt negyed1kor, felébred kettő felé, evett, picit játszottunk, most megint elaludt negyed4kor. :((
2011. febr. 25. 15:14

Sziasztok!


Nálunk süt a nap, de nagyon hideg szél fúj :(

Jó lenne ha jönne már a napsütés és lehetne menni kirándulni, játszóterezni.


Rexona! Én csináltam külön tortát itthon Botinak, de én nagyon félek mindentől, kajában mindent maximálisan betartok, inkább minthogy később alergiával szenvedjen.


De engem nem kell alapul venni, mert a saját családom utáll, mert semmi "finomat" nem adok Botinak.

Neki a nasi az vagy gyümölcs, a maximum, a bio buláta.

Nem kapott a szülinapi tortájából sem, csak abból, amit tej és tojásmentesen csináltam neki.

Tejtermékek egy részét már kaja. pl. natur joghurt (babáknak való), még abból sem kap ízesítettet.


Jelenleg, kidüllesztett szemekkel, a sárga autóját cipelve jár körbe és nagyon magyaráz valamit :)

6483. rexona
2011. febr. 25. 10:45

Nálunk mekkora hó van!!!

Ezt már nem gondoltam volna.



Mindenki babás tortát csinál, már a tésztáját illetően?

Én hagyományosat fogok rendelni, még nem tudom, hogy milyen lesz, de abból is szeretnék neki majd egy kicsit adni.


Képzeljétek rendeltem a Brendon webáruházából.Őket még nem ismerem, hogy mennyire megbízhatóak. Idáig csak a Scamp-től volt rendelésem. Ők nagyon jók, és jók a termékek is.

Felmérgeltem magam, ugyanis szerettem volna megvenni a gyerekemnek az első cipőjét, és közölték velem, hogy csak 20-astól árulnak, de abból sincs választék. Na, ezért hazamentem és rendeltem. Lehet jól megbánom, ha nem lesz jó.

Kicsit unom, hogy nálunk alig van választék, pedig nem olyan kicsi ez a város. Bezzeg Tesco, Lidl, Aldi, Spar...... minden van.

6482. hope_:)
2011. febr. 24. 23:02

Sziasztok :)


Mimi :) engem érdekelne a blogod majd küld el a linket itt vagy FB-on vagy iwiw-en :D:D:D


Most én is túrótorta mellet döntöttem sütésnélküli abban jó vagyok tuti nem fogom elrontani (remélem nem kiabáltam el).


Már mi is nagyon várjuk a szülinapot!!!

Sajnos Jani családjából nem lesz itt senki mert nem tudnak idáig elutazni. Anyukám itt lesz meret áprilisban lesz az ő szülinapja és tasómék megleték egy repülőjeggyel itt lesz egy hónapig nálunk. Szóval tesómék meg anyu lesznek itt a szülinapon szóval elég lesz 1 torta nekünk.


Jövő hétvégén ha Janinak nem kell dolgozni mi is megvesszük az ajándékot is.


Sajni Zsombi nem tudja megkapni az agyhártyagy. ellenit mert 15 hónaposan vonnják össze neki a két státuszt mert még magyar biztosításban vagyunk mert itt kicsit más a sorrendje az oltásoknak szóval a 15 és 18 hónapos státuszra haza kell utaznunk.


Hiszit szerencsére nálunk sem sok van de iszonyat akaratos, hiába Kos :)

Harpós volt ő is de már leszokóban van :):) tényleg most hogy belegondolok már nem is harapott egy jó ideje :)


27én lesz 11 hónapos megint nekünk kell megmérni kilóra meg hosszra hát elég érdekes mutatvány lesz megint......

6481. wallmart
2011. febr. 24. 16:12

De jó hogy írtatok, így legalább látom, hogy hellyel-közzel én is így csinálom, bár sokszor nem lehet a figyelmét elterelni ha egyszer ő akar valamit.


Képzeljétek fogacska ügyben ma vettem észre, hogy jobb oldalt fent jön az egyik őrlő fog. Ami a szája sarkához van a legközelebb. De fent még elől nincs kint mind és alul sem. Elég érdekesen nőnek.

Van valaki ilyen helyzetbe?

6480. mimi08
2011. febr. 24. 12:16

Nálunk ez a hiszti dolog elég furi. Janka amiért legfőképpen hisztizik: az apja és a kutya. Nagyon keveset van itthon az apja és rengetegszer van olyan, hogy csak hazaugrik 1 pillanatra valami papírért és már megy is. Egy gyors puszi Jankának és megy tovább. A gyerek meg áll az ajtóban és ordít. Ugyanez van a kutyával, aki legtöbbször a garázsban van és folyton meg akarja lesni, de sajnos ott hideg van és nem ácsoroghatunk ott órákat. Bár ezt lassan megtanulja: ha valakinek pá-pá-t intünk, akkor elbúcsúzunk, sokszor működik apánál is, kezdi megérteni, hogy ilyenkor elmegy és nem sír már olyan sokat.

Amúgy nálunk is hasonlóan működik, amikor pl. a konnektort akarja túrni (hiába van ledugózva), mint Puppiéknál. Mondom, hogy nem szabad, és én is elviszem, és valami játékkal megpróbálom elterelni a figyelmét. Sajnos nem mindig működik. Nem tudom, hogy ez gyerek-függő e, de Janka hihetetlenül akaratos. És képzeljétek, ha nagyon hisztis még harap is. De ezt honnan tanulja egy ekkora gyerek? Vagy én rontottam el valamit? Fogalmam nincs, miért csinálja, pedig rászólok, mondom neki, hogy nem szabad és anyának ez fáj és hogy okos kislányok ilyet nem csinálnak, de hiába.

Amúgy alapvetően egy csupa mosoly, jókedvű, szeretni való gyerek, és legtöbbször szótfogad, csak néha rájön az ötperc :-)

6479. Puppi4
2011. febr. 24. 10:02

Sziasztok!


Igen azért nem jövök, mert Botond 24 órás elfoglaltság. Most éppen a tévénk távirányítóját próbálra tönkrevágni :S


Dorec megkaptam a prividet, majd írok, csak időm legyen ideülni.

Emmának jobbulást!


Hiszti:

Botondot az elejétől eléggé következetesen neveltük, amit nem szaba, nem szabad, ha nem fogad szót elvesszük amivel játszik, vagy elvittük onnét.

Így hál'az égnek nagyon ritkák a hisztik, ilyenkor megpróbálom elterelni valami mással a figyelmét.

Pl.: ha a tévénkhez megy, rászólok 3szor hogy nem szabad, ha addig nem megy el onnét, odamegyek és elviszem, megölelem elmondom hogy enm szabad, mert ráesik, megüti magát, majd előveszek egy könyvet vagy kisautót.

Általában bejön.

Sőt most már megcsinálja hogy amikor a tévéhez megy, és rászólok nem szabad, tudja hogy rosszat csinált, odajön és a kis fejét a mellkasomra teszi, és megölel:jelzi- bocsi anya, de azért szeretlek. :D

Ilyenkor megölelem és elmondom neki hogy én is szeretem, de féltem, ezért nem mehet a tévéhez.

A legtöbb esetben ha szólok hogy nem, vagy nem szabad, elsőre szót fogad.


Nincs sok ilyen amit nem szabad, csak ami veszélyes. Ha például wc pappírt szabkod apró darabokra, azért nem szólok. Ott ülök mellette, figyelem, nehogy a szájába vegye, és amikor együtt felporszívózunk.


pfff, lehet nem a legjobb módszer de nekünk eddig bevált. Boti nem hisztizik, az esetek 95 %-ban szót fogad.:)

6478. rexona
2011. febr. 24. 09:46
Amúgy engem is érdekel a recept.
6477. rexona (válaszként erre: 6472. - Puppi4)
2011. febr. 24. 09:44

Szia.

Dejó nektek, hogy felétek vannak programok a kisgyerekeknek.

Nálunk nincs. Csak babaúszás, amire nem járunk.

:-(

Nagyon ügyes a kisfiad. Ez igen! Ha ennyi mindent tud már!


Nekünk meg pont márc. 28-án kapja a szurit, amikor 1 éves. Még jó, hogy 27-én ünnepelünk, vasárnap.

6476. wallmart
2011. febr. 24. 09:22

sziasztok


de jó már újra kezd éledni a fórum, mostanában nem sokan jövünk, bár gondolom a gyerkőcök mindenkit lefoglalnak.

mimi nagyon szépek voltak a torták, biztos fincsi is volt.

nekem még mindig hihetetlen, hogy már ennyi idősek a gyerkőcök.

Olvasom, sokan írtátok a bölcsit én is beírattam Ádámkámat, de csak jövő szeptembertől. Bár a harmadik évben nagyon kevés az a pénz, de remélem kijövünk valahogy. Most nálunk a munkahelyen nagy változások /leépítések/ vannak, így inkább most jobb itthon, mivel amíg gyed-en ill.gyes-en vagyok addig biztos az állásom, persze remélem utána is.

Most áprilisban nálunk a bölcsiben lesz nyílt nap, kíváncsi leszek hogy fog manónak tetszeni a sok gyerek.


Most nálunk már elkezdődött a hiszti korszak, így elég nehéz manóval, de azért még egyenlőre bírjuk.


Fogacskák jönnek sorban, így elég nyugtalanok az éjszakák, és nappal sem mindig nyugodt, sőt még az ínye is vérzett már kétszer. Remélem elmúlik hamarosan a fájdalma manónak, rossz nézni ahogy szenved. A gél amivel kenegetem neki, azt meg megeszi így nem sokat ér, a homeós bogyót adom neki remélem használ.


írjatok nálatok mi újság hiszti ügyben és hogy kezelitek.

6475. mimi08 (válaszként erre: 6474. - Dorec)
2011. febr. 23. 15:47

Igen, hallottam az új rendszerről. Én felhívtam konkrétan azt a bölcsit, ahova Jankát szeretném vinni, és mondták, hogy júniusban menjek be az új papírokért, és kelleni fog keresetigazolás is. Agyrém! Elvileg nyugtatgatott a nő, hogy mivel idejében jeleztem telefonon, hogy szeptembertől vinném, így szerinte lesz helyünk, de azért én kíváncsi leszek! Nálunk is nagy úr a pénz, ezért is megyek vissza dolgozni, bár fáj a szívem, de szerintem jobb lesz Jankának is a gyerektársaság!

Még csak annyi a bökkenő nálunk, hogy ugye az én szakmámban elég bizonytalan, hogy éppen mennyi munka van, úgyhogy a főnököm azt ígérte, még beszélünk erről a szeptemberi kezdésről. Ha más nincs, akkor max. kezdek januárban.

Jobbulást Emmának és a Normaflort adjad neki, mert az jó a hasmenésre is, nem csak az antibiotikum mellé!

6474. dorec (válaszként erre: 6473. - Mimi08)
2011. febr. 23. 15:39

Köszi Mimi! Mi is megkapjuk majd jövő héten ha meggyógyulunk, mert persze újra beteg lett Emma, most ezt a hasmenéses vírust kapta el, szörnyű másfél két napon vagyunk túl. Nálunk is ráadásul a 4ik fog végre áttörni látszik. Majd küldd át nekem a linket.

Emma szeptembertől bölcsis, de én megyek július 1-el vissza dolgozni. :( Hosszú story, a pénz nagy úr. Szerencsére Anyáék tanárok, a másik Mama meg váltott műszakba dolgozik, szóval július - augusztusba majd ők vigyáznak rá. Ti is mentek szeptemberbe bölcsibe ugye? Hallom Szombathelyen meg milyen új rendszert vezettek be, hogy akik már rögtön születés után feliratkoztak azokat is törölték és augusztusba kell bemenni beiratkozni és rászorultság alapján lesz megítélve a hely, vagy valami ilyesmi. Hallottál erről? Nekem a munkatársaim panaszkodtak.

6473. mimi08
2011. febr. 23. 15:27

Sziasztok!


Jó, hogy újra itt vagy Puppi! Remélem gyakrabban jössz!


Dorec, szerintem is jó volt találkozni, majd remélem összefutunk még! Janka most ezt az agyhártya gyulladás elleni oltást kapta meg, de ha tudtam volna, hogy lappang benne a torokgyulladás, én is várok vele. Amúgy akikkel beszéltem eddig senkinél nem okozott különösebb gondot, még hőemelkedést sem. Janka talán már valamivel jobban van, de azért még elég nyűgös, ráadásul a betegség közepén még egy újabb fog is bújik, csak hogy ne legyen egyszerű.


Hope, tettem fel egy képet Janka tortáiról, neki kettő volt, egy emeletes a vendégeknek és egy általam készített banános-túrós-háztartási kekszes, amelyikből természetesen nem kért...

Be akartam linkelni a blogot, ahol nagyon ritkán írok pár sort Jankáról, meg töltök fel róla videót, de a moderátor nem engedte. Ha valakit érdekelnek képeink és a videóink, gondolom priviben el tudom küldeni a linket, remélem azt engedik.


Dorec! Ti készültök majd Emmával bölcsibe?

6472. Puppi4
2011. febr. 22. 07:43

Sziasztok!


Újra Puppi lettem.

Lehet sokan nem tudjátok, de egy ideje már Snapdragon-ként voltam itt, most újra Puppi4 lettem. :)

Ez jobban illik hozzám. :)


Csatlakozom Rexonához, jobbulásta betegeskedőknek és Boldogot az ELSŐ SZÜLINAPHOZ!!!!


HIhetetlen hogy már egy éve édesanya vagyok.

És Dorec is... :)


Hope lassan ti következtek!!!!


Aki kíváncsi itt új naplót indítottam, titkosan, ott meg lehet lesni Boti szülinapját, és egy új videót.

Kiscsüntöm 12 hónaposan megy, megmutatja hol a feje, a pocakja, ha megkérdezzük hány éves, válaszol, puszi dob és a tenyerében elmutogatja az én kis kertet kerteltemet.


Dorec!Írtam Emma baba naplójában a Csiribiri tornáról, 1-2 éves babáknak van, gyerekközösségben lehetnek a babók.

Mi csütörtökön megyünk először.

Ha érdekel titeket szólj, és mehetünk együtt.

:D


Ja és torta:


Botinak isteni finom tortát csináltam natur joghurtból.

Nagyon finom, egyszerű, és gyorsan készen van.

Naplómban a kép nem lett jó, mert a díszítés amit rárajzoltam elfolyt. De sokan gyönyörű tortákat csináltak ebből a receptből. Ha valakit érdekel szívesen elküldöm.


Na jó sok lettem.

Bocsi


pusssz

6471. rexona
2011. febr. 21. 13:01

Jobbulást minden betegeskedő babának!


És Boldog Első Szülinapot is az ünnepelteknek.

6470. dorec (válaszként erre: 6469. - Hope_:))
2011. febr. 20. 16:43

Hát Emmának 4 tortája is lett végül, de egyik sem bolti, és ebből kettő teljesen tejmentes, az egyiket sütöttem én. Mi még nem adunk tejterméket, mert most álltunk neki úgy tesztelgetni, hogy tejalapú tejpépet kap, de még konkrétan tejterméket nem kapott. Én tejallergiás voltam, meg uncsitesója is az, ezért.

Amit én csináltam, az marcipánnal volt bevonva, és a tésztája piskóta, a krém pedig puding, csak a tej helyett szójatej volt benn. Nagyon finom lett szerintem. Kapott még egy gyümölcsös tortát Anyutól aminek babapiskóta volt az alja, meg kapott egy tejszínes tortát, annak a tejszínét nyalogatta meg, belül túró volt. A negyedik meg tiramisu torta volt a felnőtteknek, azt nem raktuk elé. De mi 16an voltunk, ezért ez a sok torta. :)


Emma is álldogál már régóta fogózkodás nélkül, úgy értettem, hogy a földről állt fel úgy hogy nem volt valamilyen támaszték hanem kinyújtotta a lábát mászásból és felállt. Emma is fél(t) elindulni, csak az unokatesója ráült a bébitaxijára, és olyan féltékeny lett hirtelen, hogy tett 2 lépést egydül, hogy tőlem odaérjen hozzá. :)

6469. hope_:)
2011. febr. 20. 16:34

Sziasztok :)


Jobbulást Jankának :)


Dorec te sütötted a tortát???

Milyen tortája volt Emmának???


Tényleg Jankának milyen volt a tortája???


Zsombi is áll sokszor kapaszkodás nélkül :)

Olyan mintha gondolkozna rajta hogy el e induljon csak bambúl magaelé aztán legugol és inkább mászik :) de már nagyon szépen leereszkedik állásból gugolásba is :)

Sztem totyogni fog a szülinapján .... vagy nem....

Egy hét és 11 hónapos lesz :)

6468. dorec
2011. febr. 20. 16:14

Sziasztok, Mimi, tök jó, hogy összefutottunk, remélem hamar meggyógyul Janka is most már. Milyen oltást kaptatok? Mi a nem kötelezőkből az agyhártyagyulladásost, és a kullancs ellenit akarjuk beadatni, de most a betegség miatt biztos nem a keddi tanácsadáson, hanem majd a következő hónapba az agyhártyagyulladásosat, és a kullancs ellenit meg nyár előtt.


Emma első szülinapján mi is túl vagyunk, nagyon jó volt, hamar elment ez az év. Pénteken voltunk a védőnéninél és Emma 79 cm és 9920 gr. Szülinapján felállt először úgy, hogy nem kapaszkodott bele semmibe, és a tegnapi bulin meg féltékenységből megtette az első lépéseit. Maradhattak volna még az uncsitesóék egy hetet, aztán már lehet járna is. :)

6467. mimi08
2011. febr. 20. 12:52
Ja, és Dorec Emma babája és az én kis Jankám megszemlélték egymást. Pont az orvostól jöttünk, úgyhogy kicsit bágyadtan üldögélt Janka a gyerekülésben, Emma meg mutogatta, hogy ott a baba, nagyon édesek voltak! Remélem Dorec, jól sikerült Emma szülinapja és legközelebb majd egészségesen találkoznak a csajok!
6466. mimi08
2011. febr. 20. 12:50

Sziasztok!


Nálunk Janka megkapta szerdán az oltást és csütörtökön este meg 39,1 fokos láza lett. Kicsit bepánikoltam, mert egyedül voltam itthon vele és eddig még nem volt ilyen magas láza. De hamar le tudtam neki húzni, csak hát nagyon megijedtem. Másnap doki: kiderült, hogy nem az oltás miatt volt, hanem tüszős mandulagyulladás ráhúzódva a fülére. Szerencsére a nyugtalan éjszakákon kívül szinte észre sem venni, hogy beteg, egész nap jön-megy, vigyorog, csak este felé bágyadtabb egy kicsit.

Remélem ti jól vagytok!

6465. wallmart (válaszként erre: 6464. - Rexona)
2011. febr. 18. 20:57

Megnéztem a pici lányról készült képeket, nagyon tündéri. Örülök, hogy jól vagytok. Ha érdekelnek a naplóim jelentkezz és már te is olvashatod őket.


Oda többet írok én is mint ide, de összességében jól vagyunk a 7 fogacska bújik és már sokszor egyedül is járkál Ádámkám a lakásban. Néha gondol egyet és elindul. Ha kész lesz a videó róla feltöltöm. Annyira nagylegény már, néha csak ámulok rajta.

6464. rexona
2011. febr. 18. 17:11

Sziasztok!

Mindenki naplót olvas? Csak én nem?



Mi jól vagyunk szerencsére. Már mi is a szülinapot tervezgetjük, bár még bő egy hónap múlva lesz.

6463. mimi08 (válaszként erre: 6462. - Hope_:))
2011. febr. 17. 21:45

Köszönjük hope! :-) Nálatok is mindjárt itt van a születésnap! Zsombi is olyan nagyfiú, mindig nézem a képeit a naplódban. Janka is szereti a mosógépet rámolni, meg a szennyest is :-)


Dorec! Holnapra nagyon sok boldog születésnapot kívánok Emmának!

6462. hope_:)
2011. febr. 17. 00:06

Igérem írok én is többet ide is nem csak a naplómba! de olyan későn kerülök ide mindíg...


Mimi! Most néztem a képet Jankáról Boldog szülinapot utólag is!!!

Hihetetlen milyen nagylány lett!!!!

Pusz

❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook