Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk! fórum

2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk! (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
6431. wallmart (válaszként erre: 6430. - Betta76)
2011. febr. 2. 15:44
nekem is mindent felszed a földről ne aggódj erősödik az immunrendszere. Csak hajszál ne legyen, nekem mindig megtalálja, igyekszem a nyomában lenni ha tehetem. De szerintem, ha már járni fognak akkor nem fogják sűrűn csinálni jobban fogja őket érdekelni a járás.
6430. Betta76 (válaszként erre: 6427. - Wallmart)
2011. febr. 2. 10:12

Köszönjük a jókívánságot a szülinapra, majd hétvégén lesz a családdal ünneplés és tortázás.

Tuti tanácsot én sem tudok sajna adni, nekem se könnyű a takarítás, nagyon hasonló a helyzet nálunk is mint nálatok, nappal próbálok mellettük ezt-azt megcsinálni, próbálom úgy hogy egy kicsit játszom velük aztán negyed óra munka. Meg jönnek utánam és pl rángatják a porszívót, néha ki-be kapcsolják de én közbe porszívózok a csővel és közbe mindenki elvan. Amikor alszanak nálunk is csendnek kell lennie, olyankor max felsöprök és csendben felmosok, kiteregetek, vasalok,de porszívó az nem..

Ha már nagy a gáz akkor a szüleim elviszik őket sétálni egy órára és abba belefér egy gyors takarítás. Nekem ugye az a gondom hogy ha haza is jön a párom du 4-kor akkor kettőnkre jut 2 gyerek és sajna mindig az én nyomomban vannak..

Az itatópohárból nem tudnak inni, rágják a végét és nem tudják szívni ugyhogy cumisüvegezünk, meg cumiznak is, én ezen nem idegesítem magam, majd mire oviba mennek leszokunk a cumiról..

A játékok itt is uncsik, max akkor vannak jobban el ha én is ott ülök a játékok között és pl bepakolok nekik a formabedobóba vagy építek valamit amit rombolni lehet, mostanában mindig a rosszaságot keresik, a konnektorokat piszkálják, a net és tv kábelt rángatják, ruhaszárítót feldöntik, és a kedvenc az ablakból kifelé nézegetés, dobtam is fel egy képet, a konyhából lelátnak az utcára a 7-dikről, nagyon élvezik, néha fél órát állnak ott:)

Ami még nagy gondom az egyik gyerekkel, nem tudom másnál van-e ilyen, ha igen akkor mi a megoldás, minden szöszt morzsát amit talál a földön megeszi, ha rászólok úgy üvölt mintha legalábbis egy nagyot esett volna épp, nem is engedi kiszedni a szájából, de mindig nem is veszem észre és félek egyszer baj lesz ebből..

6429. wallmart
2011. febr. 2. 09:33
Betta utólag is Boldog Születésnapot Kívánok az ikreknek.
6428. wallmart
2011. febr. 2. 09:32

persze ha alszik, akkor tudok egy-két dolgot csinálni, de sokszor csak leülök és megnézem az aznapi újságot.

Sajnos manókám felébred a zajokra, így nagyon zörgős dolgokat nem tudok csinálni.

Egyik ismerősöm mondta, hogy ő akkor porszívózott mikor a gyerek aludt. Hát nem tudom, de ha én ott zúgnék a gyerek mellett, biztos nem aludna egy percet sem.


A másik dolog, hogy néha nem kötik le a játékai sem, úgy ahogy azt rexona is írta, pedig szerencsére kaptuk sokat és cserélgetem is neki, de nem köti mindig le.


És még egy ez most más dolog. Ti már próbálkoztatok itatópohárral? Nekem még nem nagyon akarja elfogadni, így hagyom neki a cumisüveget, de mindenhol az írják, hogy már nem kéne ilyenkor a gyereknek cumisüveget és cumit sem adni. Ti hogy vagytok ezzel? Nekem például este úgy alszik el, hogy cumisüvegből iszik.

6427. wallmart
2011. febr. 2. 09:18

sziasztok


Érdeklődnék, hogy ti hogyan oldjátok meg a házimunkát.


Csak azért mert néha olyan rosszul érzem magam ha több óráig is pakolok meg takarítok és szegény Ádámkám meg jön utánam játszana, de mondom neki anyának ezt vagy azt még meg kell csinálni és szegény akkor eljátszik. Ilyenkor sajnálom szegényt, de muszáj megcsinálni, mert helyettem senki sem rakja rendbe a házat, szét meg nem lehet állandóan.


Lehet rosszul csinálom?

Jó ez nem minden napra vonatkozik, de azért két-három nap mindig van mit csinálni.

Nekem nincs itt senki akit tudjak hívni, hogy addig is vigyázzon rá, amíg én rendet rakok, mire meg az apja hazajön, akkor meg már ilyenekre nincs idő, mert mást kell csinálni.


Írjatok, nektek ez hogyan megy?


Főleg Betta te hogy bírod ezeket a dolgokat megcsinálni két gyerek mellett.

6426. Betta76 (válaszként erre: 6422. - Mimi08)
2011. febr. 1. 15:25
Szia, nálunk rugiban alszanak a gyerekek+közepes vastagságú takaró, de mi panelban vagyunk, itt állandó 26 fok van, viszont néha a szülőknél fával fűtött házban is alszunk, ott rugi+vastag hálózsák, és még teszek egy vékony takarót de azt állt. lerugják. Ott is csak 20 fok van reggelre, de még sose fáztak meg, meleg maradt a lábuk is a hálózsákba, és elviselik benne, pedig nincsenek rendszeresen hozzászokva.
6425. dorec (válaszként erre: 6422. - Mimi08)
2011. febr. 1. 11:14

Szia Mimi,


:) nálunk is fafűtés van, Emma most már egész ősszel-télen hálózsákozik, és nincs vele semmi gond. Még felállni is fel tud benne, szóval nem tartja vissza semmiben.

6424. wallmart (válaszként erre: 6422. - Mimi08)
2011. febr. 1. 11:00

nekem Ádám egy melegebb takaróval van éjszaka betakarva, nálunk is olyan 23-24 fok van a hálószobában. Mi is fával fűtünk, van egy kis kandallónk a konyha-étkezőben, és ott jó meleg van, kb. 26-27 fok, és a szobák ajtaját ilyenkor nyitva hagyjuk, hogy oda is menjen be a meleg.

Van aki azt mondja elég éjszakára 21 fok a gyereknek, de nekem is úgy van, hogy kiszokott takarózni. Nekem kezeslábasban alszik, így ha kitakarózik, remélhetőleg nem fázik meg rögtön.

Bár mi még egy szobában alszunk manóval, nekem sokszor van fent éjszaka, így félek nem ébrednék fel a másik szobába aludna egyedül.


Na és nekem már elkezdett totyogni, ha fogom a kezét akkor rendesen megy, és néha már egy két lépést is magától, de többnyire állni szokott önállóan. Szerintem még vagy két hét, és teljesen elindul.

6423. hope_:) (válaszként erre: 6422. - Mimi08)
2011. jan. 31. 23:14

Mimi


Zsombi sem csípte a hálózsákot de mikor anyunál voltunk 2 hónapig ott kellet mert nála hűvösebb volt és minden ellenkezés nélkül felvette és nem is zavarta az alvásban ő is sokat forgolódik.

Itt megint csak kistakarót használunk mert a háló a legmelegebb szoba a termosztát 23 fokon van de a háloszobában mindíg 26-27 így elég Zsombinak most.

6422. mimi08
2011. jan. 31. 12:54

Sziasztok!


Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy kinek miben alszik a gyerkőce? Hálózsák vagy simán takaró? És hány fok van nálatok a lakásban?

Nálunk eddig nem viselte el a hálózsákot, most újra próbálkozunk, majd meglátjuk az eredményt. Amúgy meg fával fűtünk, a fürdetés idején kb. 22-23 fokot csinálunk. Ilyenkor már nem nagyon rakunk a tűzre, így alvásidőre lemegy kb. 22,- 21,5-re majd reggelre általában 20-21 fok van. Este még nekem is melegem van, reggelre viszont néha már fázok. Folyton mászkálok Jankához, hogy nem fázik e vagy nincs e túl melege... a hálózsák bízom benne, hogy megoldás lehet, mert rettenetesen sokat forog és folyton kitakarózik! Csak viselje el!

6421. rexona (válaszként erre: 6402. - Wallmart)
2011. jan. 29. 08:28

Sziasztok!


Semmi különöset nem csináltattam a hajammal, csak rendbehozták egy kicsit.


Nem volt gond itthon sem.


Jó hideg lett!! Nem is tudom, ki merek-e menni Szandrával.

Várjuk már a jó időt, ugyanis náha már észreveszem, hogy uncsik az itthoni játékok, nagyon sokat játszik velük, és néha már bizony nem olyan szórakoztatóak, na meg ugye én sem,ezért jó lenne ha gyakrabban ki lehetne menni...

6420. dorec (válaszként erre: 6419. - Betta76)
2011. jan. 28. 20:07
most a coop-ba vettem, de már láttam máshol is. Emma imádja! Reggel együtt kávézik a család :DDD
6419. Betta76 (válaszként erre: 6416. - Dorec)
2011. jan. 28. 17:40
A tápszert nálunk se nagyon szeretik a fiúk, a maci kávé már eszembe jutott mert én is kaptam gyerekkoromba, de azt hittem azt már nem lehet kapni, legalábbis nem láttam eddig boltokba. Te hol veszed?
6418. wallmart
2011. jan. 28. 16:51
Tencsike örülök, hogy ilyen pozitívan állsz a dologhoz, meglásd hamar bekopogtat a gólya újra az ajtódon. Nagyon szorítok neked, kívánom minél hamarabb kismami legyél.
6417. wallmart (válaszként erre: 6416. - Dorec)
2011. jan. 28. 16:49

már próbáltam a kakaót is talán egyszer ha megitta, és utána a csapba kötött ki a bekevert tápszer egy párszor. Így nekem már 9 hós kora óta nem eszik tápszert. Utána még csak-csak megette a tejpépet, de most már az sem kell.

Bár most már a tejbegrízt megeszi de még nem adok neki sűrűn.

Mostanában nagyihoz szoktuk vinni ha megyünk valahova, rá nyugodtan rábízom.

Szerdán voltunk 10 éves házasok a férjemmel, így elmentünk vacsizni, jó volt kettesben is lenni egy kicsit.:-)

6416. dorec (válaszként erre: 6402. - Wallmart)
2011. jan. 28. 08:37

sajnos csak a facebookon lehet, de azért köszi.


Én rakok macikávét vagy kakaót a reggeli tápszerébe Emmának, próbáld meg úgy, úgy már lehet tetszeni fog neki.


A fogacskás ábrát nekem "brigibaba" készített, írj neki privát üzenetet, nagyon kedves.


Én hagyhatnám Apára a Törpét, csak mire hazaér, addigra már fáradt vagyok, uh általában délelőtt tornászok most itthon Rubint Rékára, ami nagyon vicces, mert Emma általában a hasizom gyakorlatnál a hasamon ül, és "gyi paci paripázik", vagy a popsi résznél a lábamon lóg, hátamat üti. De több mint a semmi, már érzem a hatást.

6415. mimi08 (válaszként erre: 6413. - Tencsike)
2011. jan. 27. 23:21
Mi is köszönjük Tencsike! Édes vagy és nagyon nagy harcos. Sokan tanulhatnának tőled! Puszi!
6414. mimi08 (válaszként erre: 6402. - Wallmart)
2011. jan. 27. 23:20

Szia wallmart!


Nálunk Janka nyeli a tápszert, mint a kiskacsa, de sajnos csak azt. Majd az 1 éves tanácsadáson én is rákérdezek, mit igyon a gyerek, de ezt a gyerekitalt már én is hallottam.

Hát, én a kilókkal úgy vagyok, hogy 14-et szedtem fel a terhesség alatt, szüléskor 6 lement, aztán pár hónapon elül meg annyi, hogy most már mínuszban vagyok. Pedig semmit nem csinálok! Úgyhogy ez tuti alkat kérdése.

Nálunk az apára hagyás szintén simán működik, csak etetni ne kelljen. Max. cumisüvegből tápszert, de kanalazgatás, az nem. Mondjuk azt a lányom sem szereti :-)

6413. Tencsike (válaszként erre: 6412. - Hope_:))
2011. jan. 27. 21:38

:-)))) Köszike


Azért van Kiktől erőt meríteni, édes babákat és mamákat figyelgetni :-)))) (Rátok gondoltam)

6412. hope_:) (válaszként erre: 6405. - Tencsike)
2011. jan. 27. 21:32

jó hogy rossz még csak most történt......


Annyira büszke vagyok rád a pozotivitásodra hogy hihetetlen mennyi erőd van!!!

6411. Tencsike (válaszként erre: 6409. - Dorec)
2011. jan. 27. 21:23
Köszönöm szépen! Bízom benne!
6410. Tencsike (válaszként erre: 6408. - Dorec)
2011. jan. 27. 21:22
Áhh köszike! Sikerült is :-))) Sok sikert!
6409. dorec (válaszként erre: 6403. - Tencsike)
2011. jan. 27. 21:17
Szörnyű, próbálj meg most lazítani és nem gondolni rá, aztán legközelebb tuti minden rendben lesz!
6408. dorec (válaszként erre: 6406. - Tencsike)
2011. jan. 27. 21:17
Először a DM oldalát kell lájkolni és utána lehet a fényképet.
6407. Tencsike (válaszként erre: 6406. - Tencsike)
2011. jan. 27. 20:11
Egyébként nagyon cuki Emma :-)))
6406. Tencsike (válaszként erre: 6401. - Dorec)
2011. jan. 27. 20:10
Dorec Én nemtudom belájkolni a képet :-((( nincs ott a tetszik lehetőség! Simán belinkeltem a hivatkozásodat.... mi lehet a probléma? vagy hogy kell csinálni?
6405. Tencsike (válaszként erre: 6404. - Hope_:))
2011. jan. 27. 19:59

Drága vagy!!!Tudom-tudom nem szabad hibáztatni magam, mert az nem segít és most fel kell mihamarabb épülnöm testileg és lelkileg is! Most jön a tavasz is nemsokára és megújítom az energiáimat és szeretettel várom vissza a gyermekem :-)))


Még egy kicsit rossz, mert nagyon friss, de ha már újra kismama leszek, vagy már tudom, hogy lehet próbálkozni újra, akkor könnyebb lesz!


Millió puszi!

6404. hope_:) (válaszként erre: 6403. - Tencsike)
2011. jan. 27. 19:42

annyira de annyire sajnálom drága :(:(:(

Én nem is tudom hogy tudnék egy ilyet kezelni feldolgozni :(

Biztosan minden történik vmiért de ez annyira de annyira igazságtalan .......


Nem szabad hibáztatnod magad drága de ugye tudod te is !!!!

6403. Tencsike
2011. jan. 27. 19:38

Sziasztok!


Ma voltam a szövettani eredményért és kiderült, hogy komoly fertőzésem volt ami beindította a szülést! A doki szerint a polip miatt lett :-(((( A kisfiammal minden rendben volt...


Borzalmasan fáj, hogy egy ilyen miatt kellett elvesztenem :-(((


Mostmég kicsit gyászban a szívem, de hamarosan újra próbálkozunk és addig regenerálom magam!!!!


Wallmart boldog szülcsinapot Ádámnak, Neked meg boldog Anyává válás évfordulót :-)))))


Hát lányok Nekem is van tejem :-((( Próbálom elapasztani, kaptam rá bromo-t, meg borogatom...


Puszi mindenkinek!!!

6402. wallmart
2011. jan. 27. 15:47

hope köszi a köszöntést. Jól telt a szülinapja Ádámkának, egész délelőtt főztem. A torta isteni finom volt, manó is kapott belőle, ízlett neki is.


Azt akartam kérdezni, nem tudjátok véletlenül honnan szedhetek manó naplójába ilyen fogacska ábrát, ahová belehet írni melyik fogacska mikor jött ki?


Dorec, sajnos nem vagyok a facebookon rajta, idáig rajta voltam, de aztán töröltem a regisztrációmat, mert fű-fa-világtalan bejelölt, és irkált. Esetleg máshol nem lehet Emmára szavazni?


Egyévesen adtam manónak tejet és kakaót, a tej jobban ízlik neki mint a kakaó bár azt is megissza. De most elég sokszor bukik, lehet a tejtől, pedig boltit adtam neki, aminek aztán köze sincs a rendes tejhez, de ha így állunk lehet nem adok még neki. Sajnos nem kell neki a tápszer, ezért gondoltam neki a tejet. A tejpépet szereti, de abból is csak pár kanállal eszik, így már nem vettem. Írják ezt a junior gyerekitalt ami a gyártók szerint marha egészséges a gyereknek, nem terheli meg a gyomrát mint a tej, csak azt felejtik a reklám közben elmondani, hogy 65 %-a búzalisztből van. Tehát akkor mi az egészséges a gyereknek? Na és persze ezreket elkérnek érte.

Nektek erről mi a véleményetek?


Rexona milyen lett a hajad? Nem volt semmi baj, míg otthon hagytad apával a kislányod?


Én nyugodt szívvel hagyom apára a gyereket, csak sokáig nem lehet, mert nem cserél rajta pelust. Mindent megcsinál, de erre sajnos nem tudom rávenni.

Jó lenne már egy kis testmozgás, de hosszabb időre nem tudok elmenni, így kéne bérelni egy futógépet, így a gyereket is szemmel tudnám tartani. :-) Idáig nem foglalkoztam a felszedett 15 kg-val, de mivel most jön a nyár, jó lenne egy pár kg-t leadni. Ti hogy álltok ezzel?

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook