2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
Az egyszeri anyaági támogatáshoz kell egy igazolás. Az igazolást a szülés után, a kórházi zárójelentéssel egyidejűleg adják ki (legalábbis tavaly januárban Kistarcsn így működött).
Nem feltétlenül kell a pecsét, hitelt érdemlően kell bizonyítani, hogy a terhesség során legalább 4 alkalommal (koraszülés esetén egyszer) részt vettél terhesgondozáson. Attól, hogy a doki nem pecsétel be, még a leletek nálad vannak. Persze egyszerűbb, ha mindenki mindent beír a kiskönyvbe, hiszen ezért találták ki.
Köszi,jó tudni ezeket a dolgokat,hogy ne érjen meglepetés,ezekhez teljesen hüje vagyok:)
Mindenféleképpen pecsételtesd le a nődokival mert az a fontos.4 pecsétnek kell lennie ,hogy megkapj valamilyen támogatást/ezt nem tudom konkrétan mi de szükséges hozzá a pecsét/
Fogorvos: a védőnő szerint azért AJÁNLOTT most mert a pici mellett nem nagyon lesz idő egy darabig...
szorgalmasan visszaolvastam, na de ez nem a szita agyamnak való...:DDDD
Hogy kinek hol a pocija???
nekem egyik nap lent van annyira h mindenki a tenyerét pakolgatja mert nagyon lent van, másnap meg a cicimet is felemeli...:DDDDD
Helló csajok!
Ma vagyunk 8 hónaposak!!!!!:DDDDDDDá
Nagyon durva...
Szerencsére a pakkom már teljes rendben van, már csak Apának kell egy papucsot bedobni...
Meg már minden más is megvan (na jó csak 90%) mert mindig eszembe jut valami...:DDDD
Nekem a dokim és a védőnőm is pecsétel rendesen. A dokim mindig beírja a BPD-t, az FL-t, a méhszáj állapotát, a vérnyomásomat és a súlyomat. Utóbbitól eltekinthetne... Meg ide kerül be a következő vizsgálat időpontja is.
Én vasat nem szedek, egészen jó lett a vérképem. Remélem, hogy nem is fogy el nagyon a szülésig, szoptatásig. Onnantól már csak sima vitamint fogok szedni.
Calciumot nem iszom, pláne pezsgőtablettát nem, mégpedig a vesém miatt. Iszom elég tejet, eszem tejterméket.
Rendben, de csak két hét múlva megyek. :)
Nem tudom... Általában bemondásra nem fogadják el, nekem még a sajátomat sem hitték el csak úgy. Egyébként ugyanaz a vércsoportunk, így babáé is az lesz.
Furcsáltam is mert láttam van az ő részére is hely fenntartva és mégsem irt semmit,csak a védőnő irkált bele minden eredményt
nekem mindig mindent beleír a dokim és pecsétel is. Nem tudom, hogy fontos-e, de szerintem nyugodtan kérd meg, h kaparjon bele vmit :)
köszi :DDD meggyel akarom megcsinálni :)
megzatvédőt majd szopizáskor kezdem el megint :) Folsavam most fogyott el, nem veszek már, magnézium, vas végig megvan. kálcium pezsitablettát iszom most de dokimnak nem mondom, szerintem tovitával van szerződése ;)
sziasztok,látom a kiskönyvről megy a duma,nekem ezidáig csak a védőnő pecsételt vagy 4-et,beirta az eddigi labor eredményeimet,meg a háziorvosom,aki beirta a belgyógyászati eredmény,fogorvosnál nem voltam nődokim még se nem irt se nem pecsételt bele,ezek mennyire fontosk?
majd írd meg mit mondott, szerintem én 2-3 hét múlva abbahagyom
most nézem a kis könyvemet, van benne olyan, hogy apa vércsoportja. nektek ezt kitöltötték?
Láttam.:)
Nekem banán mániám van, tegnap olyan fagyit ettem...csak miattad nem részletezem.
Azért végiggondolva kész csőd ez a sok bogyó, amit be kell szednem. És én ugye még a magzatvédőt is szedem, és ezen nem is fogok változtatni. Csak a magzatvédő és a magnézium egy tizes egy hónapban. És akkor még nem számoltam a c-vitamint és az echinaceát.
Az én dokim is betöltöttel számol, legalábbis eddig akármilyen vizsgálatra mentem,mindig a betöltött hetet mondta. Na majd megkérdezem tőle, hogy meddig tömjem még magamba a magnéziumot.
ezt a receptet tegnap én is betettem a naplómba :DDDDD vasárnap megpróbálom :)))
mert akkor már megszülethetnek a babók :)
dokim szerint betöltetlen 36 nincs ezért gondolom betöltött. De más dokija mást mond. Nagy bajban vagyok a hetekkel!
aha, gond lehet.nem oda kell pecsételnie ahová a dokidnak meg a védőnőnek, ezt a 6. oldalra kell, hogy ne legyen olyan egyszerű :D Elméletileg a 20. hétig kell, de állítólag ebben lazák :)
Ügyi vagy, tegnap és ma én is mindent megvettem, már csak a mellszívó hiányzik.
Nagyon megnyugodtam, így hogy minden megvan.
Apával összeraktuk ma az ágyat :)
Attól függ, hogy milyen gyümit teszel bele. Én a banánt mindenbe összetörve teszem, a bogyósokat egyben, a többit apró kockákra vágva. Egyébként még én sem próbáltam ezt a sütit, jövő héten fogom megsütni.
További ajánlott fórumok: