2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
Mosószer?Férjem szokott vörös pöttyös lenne, ha picit több mosószert teszek, az alsógatyókat nem nagyon öblíti ki a gép, legalábbis az enyém.Fenistillel kend be.Más tippem, nincs, simán lehet allergia :(
Van valaki?????????Legyen...........olyan elkeseredett vagyok.Nem elég,hogy mostanában tiszta balszerencsések vagyunk,anyagiak,összetört a kocsink eleje,ma estére tiszta kiütéses lett a fiacskám heréje,lába közt,mindenhol.
Nem tudok rájönni,hogy mitől,úgy oda figyelünk ,hogy mit eszik.
Tippek esetleg?
Holnap megyünk le a dokinénihez,de félek ez valami allergia.
Tehát Avent/awent :) Köszönöm, akkor el is döntöttem :D Én szeretném használni is, biztos sokat fogunk nagyszülősni és hát az anyőséknál tuti nem fogok ciciztetni :) Remélem lesz annyi tejem, hogy ez sikerüljön :)
Ti hogy fertőtlenítettétek?Simán vízbe ki lehet főzni?
Terek Awentra esküszünk mi is!Most is azt veszek és a cumi része is elég sokáig kibirja!!:)
En a cumisuveget csak "vesz" esetere tartogattam es 6 honapos koraig (amig kizarolag szopott) szinte semmit nem hasznaltuk. Mindossze azert volt, hogy ha mentunk valahova hosszabb utra legyen nalam egy kis anyatej es odaadhassam neki, ha nem lenne mod szoptatasra. Az Avent markat hasznaltam/hasznalom es egy olcsobbat probaltam csak, de semmi ertelme nem volt megvenni. Az Aventosnak is vannak eletkornak es teanak ill. tapszernek megfelelo, kulonbozo cumi-fejuk es szerintem tokeletesen adagoljak. Nem folyik a tapszer sem erosen es igy ha valaki esetleg szoptat es melle tapszerezik akkor nem annyira osztonzi a gyereket arra, hogy elhagyja a cicit,mert a cumit is erosen kell szivnia ahhoz, hogy follyon belole.En az Avent-ra eskuszom,de ha nem lett volna ra penzem biztosan megvettem volna mast es akkor az is megfelelt volna a gyereknek. Szoval amellett, hogy szerintem az a legjobb lehet, hogy masnak mas jon be.
Amikor Ferkó kicsi volt, sima cumisüvegeket vettünk. Nukkot azt hiszem..
Most a várandós csomag tartalmaz egy műanyag aventes tárolót. Ez a márka azért jobb, mert a tárolókra is illik a cumisüveg teteje. Még mi sem vettük meg a cumisüvegeket, majd apránként. Nekem most a pólya és az ágynemű lesz a következő beruházás..
2.,3. babásoktól kérdem, akik használtak cumisüveget!Mire kell figyelni?Vagy mindegy? Mindenféleképpen szeretnék, csak nem tudom milyet kéne venni, annyi márka van :S
Nekünk nem hiszem, hogy lesz kendőnk, én biztos nem használnám, férjem meg majd meglátja :) Ha meg meggondolom magam, még mindig elszaladhatok venni :)
nekünk is lesz kendő, én nagy reményeket fűzök hozzá:D
Azt mondják, a piciket legkönnyebb rugalmas kendőben hordani. Nekem rendes szövött kendőm van. Mondjuk nekem nem volt vele semmi gondom, de már két barátnőm se tudta megtanulni rendesen belekötni a babát.
Én pár hós korától a mei-tait fogom megpróbálni, amikor már lehet függőlegesen hordani.
Ismeros. ;-)) En is szeretnem a kendot, hordozot a kislannyal hasznalni,mert Peternek is vettunk csak vele egyszeruen nem tudtam a sulya miatt. A gerincproblemam miatt jo lett volna, de o epp emiatt hozzaszokott, hogy alig lett emelgetve. Szerencsere nem volt siros, hasfajos es 6 honapos koraig szinte eszre sem vettuk ilyen szempontbol, tehat nem szokott hozza, hogy kezben legyen. Ez most nem tudom hogy alakul majd Floraval, de azt tudom, hogy a tennivalo meg tobb lesz igy nem engedhetem majd meg magamnak, hogy ne csinaljak semmit, ha epp o nyugos.Erre lenne jo, ha mukodne a kendo ill. kenguru.;-)
Láttam most a tecsóban valami kacifántos nevű öko-mosószert, elég drága, de nem olyan borzasztó. Úgy emlékszem, 1600 Ft körül van literje. Illat- és színezékmentes, biológiailag lebomló (állítólag).
A DM-ben meg kapható a Frosch, az is elég környezet- és bőrbarát.
Én arra készülök, hogy kendőben lesz itthon is a pici. Muszáj egy csomó dolgot megcsinálnom itthon, de a nagylányomat se lehet egy pillanatra se szem elöl téveszteni, mert rögtön elkövet valamit. Tudod, nem rossz, csak egy kicsit eleven.
Nálunk is oldalt fektették őket, nem tudom, miért.
En csak a cumisuvegeket sterilizaltam, amibe az anyatejet tartottam. Plusz neha-neha a cumikat meg ragokakat, de azt meg nem is hasznalta 4-5 honapos koraig.Van meg egy sterilizalos spray-m,amivel szinten 5-6 hos koraig az agyat meg a pelenkazot szoktam attoroli. Most meg mindent beeszik,amivel ha akarnek se tudnek mit kezdeni. Minden a szajaban kot ki! :-)
Én már egy ideje azt használok, mosószódával, bio mosóparfümmel. Folttisztításhoz meg sima babaszappant, esküszöm, többet ér, mint a Vanish, amire évekig dobtam ki a pénzt. Persze a babaruhákhoz parfümöt nem fogok tenni, esetleg egy kis ecettel öblítem majd. Mosódióval nem lesz illata a ruháknak, csak olyan "tiszta" szaga, de puhábbak. Érdemes olyan rucikat szerezni, amit 60 fokon lehet mosni, ez a hőmérséklet már a legtöbb kórokozónak megárt. Én általában bedobom 60-ra azt is, amit csak 40-en lehetne elvileg.
Babaruhákhoz (és szerintem felnőtt cuccokhoz sem) nem ajánlott öblítőt használni, mert az benne marad az anyagban, nem lehet előre tudni, melyik gyerek lesz rá érzékeny.
Na én lemegyek egy kicsit vízszintesbe, sok lesz az ülés a hasamnak.
En Tenat hasznaltam, de embere valogatja, hogy mennyire verzik. Mindenesetre egy doboz Tena nem arthat a biztonsag kedveert.;-)Kesobb is hasznalhato mensihez.
Minek is kéne fertőtleníteni? Hisz úgyis egész nap babusgatjátok, puszolgatjátok, pedig nem vagytok sterilek! Sőt, jó esetben anyatejet szopizik egy nem szeril ciciből!
Ja, igen, A kórházban nálunk mindig úgy hozták vissza a babákat a fürdetés után, hogy oldalra fektették őket. Én itthon is így altattam nagyon sokáig, mert se háton, se hason nem szeretett aludni. Ez akkor változott meg, amikor már képes volt egyedül átfordulni.
Ok, majd jobban megnézem. Az az igazság, hogy nem nagyon járunk hiperekbe, mert nem szeretjük őket, a kisebb boltokban pedig nem olyan nagy a választék.
Eleinte nagyon kevés lesz az always.
Én is így gondolom, bár azért aggaszt egy kicsit ez a sok allergia. De tőlem is örökölheti az allergia mentességet.:)
Na mi még a kiságyat se nagyon használtuk:) A nagy ágyon aludt velem, de hát ott is egy oldalról éri az inger. Persze ha ébren volt, ő is ott volt, ahol én.
a hanyatt fektetés az éjszakára vonatkozik, mint ajánlás. Nappal több az inger, ami időben figyelmezteti a babát, ha elfelejtene levegőt venni. Nekik még ún. periodikus légzésük van, ami eleinte ijesztően néz ki: szuszog egy kicsit, aztán pár mp-ig nem vesz levegőt, de ez teljesen normális.
Nalunk a kisagyat 2-3 hetes kora ota csak ejszakara hasznaltuk/hasznaljuk es ez segitett. Nappal lent volt velem a nappaliban, konyhaban, mindig masutt igy eselye se volt arra, hogy egy oldalrol kapja az ingereket. ;-))) Azoknal persze egyertelmuen hasznos a forgatas, akik sokat agyban fekszenek. Floranal majd valoszinuleg oda kell figyelnem erre,mert nagy eselye van ra, hogy tobbet tolt majd az agyban a batyus miatt. Ugy gondolom ott lesz a legbiztonsagosabb neki, amig meg nem "tanuljak" egymast. ;-))
Szerintem ez egyénenként változó. Én császárral szültem csütörtökön, kedden jöhettünk haza. A kórházban azt használtam, amit kaptunk (régi, hagyományos, vattás cucc papírban, de nekem tök jó volt). Itthon meg normál betétet vettem, már alig volt vérzés.
aha, anyuka fogja a kisbabáját rajta, láttam persilt, tide, tényleg sztem majdnem mindnek van, csak lehet eddig nem figyelted.
a szülés után azt mondjátok h az alwayst felejtsük el? inkább a tena? olvasok vissza csak zavaros.
További ajánlott fórumok: