Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 decemberi babák :) fórum

2009 decemberi babák :) (beszélgetés)

8104. gpetra (válaszként erre: 8094. - Mandula71)
2009. szept. 4. 21:09
Nálunk az éhgyomri cukrot meg sem nézik a cukros lötty megivása előtt. Ez nekem mondjuk elég furcsa, de így van.
8103. gpetra (válaszként erre: 8091. - Terek)
2009. szept. 4. 21:07
Szenvedni mindig lehet.;) Az az igazság, hogy nálunk dömpingszerűen van munka, van úgy, hogy szinte semmi, és van úgy, hogy megszakadunk. Na nekem már egyik sem hiányzik.
8102. gpetra (válaszként erre: 8090. - C06c587f53)
2009. szept. 4. 21:06
Úgy lesz.
8101. Lujzika111 (válaszként erre: 8100. - Mandula71)
2009. szept. 4. 20:35

Köszönöm a gyors választ!

Akkor nem aggódom! :)

8100. Mandula71 (válaszként erre: 8098. - Lujzika111)
2009. szept. 4. 20:29

Szia!

Volt. Normális.))) Én akkor szoktam aggódni inkább, amikor azzal szórakozik, hogy nem mozdul meg fél napig. Múlt héten az egyik nap megfenyegettem a gyereket, hogy másnap reggel felmegyünk a védőnőhöz (szívhangot hallgatni). Úgy gondolom, hogy ezt ő nem akarta (általában nem szeretik a babák ezt se, meg az UH-ot se), mert utána egész éjjel és másnap folyamatosan rugdosott.Kicsit se voltam mosott rongy ám:P

8099. Mandula71 (válaszként erre: 8097. - Judy24)
2009. szept. 4. 20:26

Engem tuti beengedtek volna bíróságon...Megnézném magamnak azt az embert, aki ebben megakadályoz.

Nem tudom, hogy lehet észrevenni a lenőtt nyelvet, mert én ugyan nem nézegettem a száját, de elvileg a dokinak meg kellene néznie a kórházban. Ezért mondtam, hogy az első vizitnél kérdezzetek rá, kérjétek meg, hogy nézze meg. A lenőtt nyelv miatt, attól függően, hogy mennyire van letapadva, nem tud hatékonyan szopizni. Rosszabb esetben eleve nem képes jól bekapni a mellett, így aztán fájdalmas lesz a szoptatás. Sokszor csak ekkor veszik észre, hogy mi okozza bajt. A lenőtt nylev nem fáj, a felvágás meg egy pillanat. Tulajdonképpen egy hártyát kell átmetszenie a dokinak. 2 másodperces művelet. Mondom, a fiam konkrétan átaludta.

A babáknak mindenféleképpen ajánlatos külön mosni. Én kb. 1 éves koráig mostam neki külön, azóta persze már a mienkével együtt.

A babaápoló szereket egy időre még nyugodtan felejtsd el. Gyógyszertári, orvos által felírt készítményeket használj majd. Egyébként meg nem mindegy, hogy melyiket választja az ember. A Johnsson's termékekre a fiam allergiás (és ezt másoktól is sokszor hallom), a Gabi, bár én nagyon szeretem, de szintén kiüti. Eddig talán a Nívea volt az egyetlen, ami bevált. De mondom, az első pár hónapban kár is ezen gondolkozni, felesleges kísérletezni velük. Maradj a doki által javasolt kence-ficéknél.

2009. szept. 4. 20:18

Sziasztok,

Nektek volt már olyan, hogy non-stop rúgdosott, mozgott egy napon babóca?

Kicsit aggódom, mert eddig volt egy napi ritmus, hogy mikor, de ma szinte egész nap. Én örülök neki, mert szeretem érezni, de szerintetek ez normális?

8097. Judy24
2009. szept. 4. 20:08

Köszi szépen az ötletet. Tényleg kaptam még első találkozáskor a védőnőtől egy kis könyvet, és ahhoz volt mellvédő krém. Mindjárt meg is nézem hova tettem. A csomagot pedig még nem váltottam ki, csak azt néztem meg, hogy nálunk hol lehet beváltani, de akkor jövő héten beváltom.

A szoptatásról jutott eszembe, hogy ma Pécsett voltam tanú meghallgatáson. Az egyik nőnek kisbabája volt. Nem engedték meg a Bíróságon, hogy bevigye. Ezt még máshol nem tapasztaltam soha. De végül is azt a portás megengedte, hogy addig bevigyék még az anyukája megszoptatja, sőt kapott egy üres tárgyalót hozzá. Hát azért ez rendes volt tőle. De utána a baba kint várta meg a családját.

Hogy lehet észrevenni, hogy le van a baba nyelve nőve? Ez nem fáj neki, vagy az, hogy felvágják?

Illetve ezek szerint ajánlatos a babára külön mosni, a mi ruháinktól? Vagy elég ha babának való mosószert és öblítőt használ az ember?

Na meg még egy kérdés.:-)Annyi féle babaápolószer van a fogalomba. Ebből is van olyan márka ami tényleg jó, vagy mindegy melyiket választja az ember?

8096. Mandula71 (válaszként erre: 8069. - Drnéni)
2009. szept. 4. 19:51
Tulajdonképen én is egy hetet voltam bent, mert dec. 26-ra voltam kiírva, így január 2-án befektettek. Csak szerencsémre már elsején éjjel beindult valami, ami persze le is állt szerda délelőtt, délutántól viszont rendszereződtek a fájások. Így este 7-kor kerültem a szülőszobára. Én attól féltem, még előző nap délután, hogy bent fekszek két-három napig úgy, hogy nem történik semmi.
8095. Mandula71 (válaszként erre: 8047. - Gpetra)
2009. szept. 4. 19:48
Túl leszel nemsokára, ne aggódj. De azért most még nem cserélnék veled:P
8094. Mandula71 (válaszként erre: 8046. - C06c587f53)
2009. szept. 4. 19:47
Én is örülök:) Nálunk az éhgyomri cukrot gyorsteszttel nézték, rögtön mondták az eredményt, utána keverték csak be a cukrot. Viszont itt csak egyszer van ezután még vérvétel, 2 órával később.
8093. Mandula71 (válaszként erre: 8045. - Terek)
2009. szept. 4. 19:45

Az én fiam is folyamatosan próbált szopizni, mégsem indult meg hamarabb a tejem. De amúgy a gyerek nem volt nyűgös, csupán a súlycsökkenés miatt aggódtak a csecsemősök. Na meg kiderült, hogy lenőtt a nyelve, így azt kedden reggel felvágták neki. Tulajdonképpen ezt már a születésekor észrevették, a párom mondta is, de ő úgy értette, hogy rögtön meg is csinálják, így el is felejtkeztem róla. Csak hétfőn, amikor bent voltunk a csecsemősöknél, annyira teliszájjal üvöltött, hogy a nővér belenézett a szájába, így derült fény mindenre:)És akkor derült ki, hogy nem csinálják meg automatikusan, hanem a szülnek kell ezt kérnie...

Úgyhogy erről rögtön eszembe is jutott, hogy születés után az első orvosi vizitnél kérjétek meg a dokit, hogy nézze meg a babák nyelvét és ha lenövés van, akkor kérjétek, hogy még addig lássák el, amíg bent vagytok. Ez ugyanis gátolhatja a normális szopásban, viszont gyorsan és könnyen lehet rajta segíteni. Az én gyerekem konkrétan átaludta a dolgot, kb. 5 percre vitték el tőlem, és ugyanúgy aludt, amikor visszahozták. Ha később kerül rá sor, 3-4-5-6 hónapos korban, nehezebben tűrik már a babák.

8092. Mandula71 (válaszként erre: 8042. - Terek)
2009. szept. 4. 19:37

Bocsi, hogy csak úgy leléptem, de pont akkor ébredt fel a fiatalúr és mellette szinte lehetetlen gép mellett maradni.

A legnagyobb parám, hogy mi lesz a gyerekkel, amíg én a kórházban leszek? Anyukámék 60 km-re laknak tőlünk, kb. havonta egyszer találkoznak, és nem is bírják a strapát hosszú távon. Anyósom 200 km-re lakik, ő biztos jönne, ha hívjuk, de NAGYON NEM akarom. Mondjuk ráadásul vele még ritkábban találkozik a fiam, mint az én szüleimmel. Ettől függetlenül még lehetne jó megoldás, mert legalább a saját környezetében lenne a fiam, de az elmúlt 2 év karácsonyára visszaemlékezve, valahogy nem örülnék neki, ha itt lenne.

Úgyhogy valószínűleg apuka kénytelen lesz szabin lenni, meg bevonjuk a keresztszülőket, őket nagyon szereti, napi kapcsolatban vagyunk és 3 percre laknak tőlünk. Szóval ők riaszthatók leginkább, ha a szülés beindul.

Pihenni a nagyfiam mellett itthon biztos nem sokat fogok, ezért kellene pár nap a kórházban, főleg ha császár lesz megint, viszont szerintem iszonyatosan fog hiányozni, úgyhogy gondolom megpróbálok majd minél hamarabb hazajönni.

ja és senkivel nem alszik el a fiam, csak velem... Apa próbálta párszor elaltatni, de katasztrofális eredménnyel zárult a kísérlet. Napközben, ha másképp nem működik, megoldja, hogy beül a kocsiba és akkor 2 perc alatt elalszik, de hogy az éjszakákkal mi lesz? Fogalmam sincs. Csak abban bízom hogy még a hátralévő hetekben valahogy sikerül elérnünk, hogy apával is elaludjon.

8091. terek (válaszként erre: 8089. - Gpetra)
2009. szept. 4. 19:02

jó lenne, de már most is tudok szenvedni :D Lusta lettem :)))

jesszus, itt tornádó van, inkább hanyagolom most a gépezést :S

8090. c06c587f53 (válaszként erre: 8079. - Gpetra)
2009. szept. 4. 18:54
Akkor kérj. Minden kismamának jár.
8089. gpetra
2009. szept. 4. 18:33

Eleinte úgy gondoltam, hogy meg fogok itthon őrülni.Most már úgy gondolom, hogy bentőrülnék meg. Az október vége egyébként is nagyon későnek tűnt,folyton az járt a fejemben, hogy mi van akkor, ha egy hónappal előbb jön a baba, ami simán belefér. Maradt volna két hetem.

A szeptember vége éppen elég, akkor még marad két hónapotok. Aztán ki tudja,lehet, hogy nagyon fitt leszel még a végén.:)

8088. terek
2009. szept. 4. 18:28
Én is csak szeptemberben járok még be az irodába, gondolom az utolsó pár hétben már nem fogok tudni nagyon megmozdulni :D ezért 1 hónap lesz a nagytakarításra, lakás átrendezés/berendezést, stb... hajajj azt hiszem lassan el is kéne kezdeni :D
8087. gpetra
2009. szept. 4. 18:24
Amúgy a betanítást nem fogom megúszni, az legalább két hetet vesz majd igénybe.
8086. gpetra (válaszként erre: 8085. - Terek)
2009. szept. 4. 18:22
Az biztos. :) Mondjuk itthon is lesz dolgom elég...még a baba születése előtt.
8085. terek (válaszként erre: 8084. - Gpetra)
2009. szept. 4. 18:19
Ne viccelj, hogy lenne munkakerülés? :) Emiatt ne érezd rossul magad, úgy is csak 3 hónap van picurig, utána évekig nem tudsz majd pihenni :)
8084. gpetra (válaszként erre: 8083. - Terek)
2009. szept. 4. 18:08
Nagyon úgy tűnik. Éppen ezért nem megyek vissza. Nem lustaság, nem munkakerülés, de nem merek kockáztatni, és nem lennék nyugodt egy percig sem. és soha nem akarom azt kérdezni magamtól, hogy "mi lett volna, ha...".
8083. terek (válaszként erre: 8077. - Gpetra)
2009. szept. 4. 18:05
örülök, hogy nincs semmi gond, akkor tényleg csak pihenned kell :)
8082. terek (válaszként erre: 8072. - C06c587f53)
2009. szept. 4. 18:03
de jó, hogy írjátok, el is felejtettem, tegnap jutott csak eszembe mikor a cumisüveget írtátok :))) Azt hiszem most már kiváltom én is :)))
8081. terek (válaszként erre: 8071. - Drnéni)
2009. szept. 4. 18:02

Jujj de ügyi vagy, nekem még babó szekrénye sincs meg :(

Hogy megy a diéta?Nem éhezel? Nekem ma 5,7 volt a cukrom :))) de borzasztó éhes tudok lenni, és nem lakok jól az egy kiflivel :(

8080. gpetra (válaszként erre: 8078. - C06c587f53)
2009. szept. 4. 17:56
Igen, pont most láttam. Az utolsó hozzászólásomtól szoktam visszaolvasni, és mindenre válaszolok, amihez hozzá tudok szólni. És mivel mindezt egyesével teszem, csak később értem el a válaszodhoz.:))
8079. gpetra (válaszként erre: 8072. - C06c587f53)
2009. szept. 4. 17:55
Szerintem én nem kaptam ilyen füzetet...
2009. szept. 4. 17:55

Lujzika, az enyémben is egyetlen darab árválkodott...

Petra, leírtam a 8072-ben:)

8077. gpetra (válaszként erre: 8071. - Drnéni)
2009. szept. 4. 17:54

Rossz lett a cukrod, azért kell ennyire számolgatnod?

Húha, nem pazaroltad az időt. Én egyelőre még pihenek, nagyon megijedtem a sok keményedéstől, de egy hét múlva belevetem magamat a tennivalókba.

Tényleg, nem is írtam, hogy nem tenyészett ki semmi a kenetből (hála az égnek), így nem az okozta a gondot. Minden esetre úgy döntöttem, hogy nem kockáztatok, elég volt a munkából,nem megyek vissza.

8076. gpetra (válaszként erre: 8064. - Drnéni)
2009. szept. 4. 17:51

Nagyon meglepődtem a döntésén, mert eddig nagyon elszánt volt. Külön örülök annak, hogy az a munkatársa győzte meg, akivel nagyon sok dologban hasonlóan gondolkodnak.

Köldökzsinór kérdésben ő dönt, nekem tulajdonképpen mindegy.

8075. gpetra (válaszként erre: 8062. - Drnéni)
2009. szept. 4. 17:49
Meglesem majd, mert tényleg érdekel a téma. ha már a pelussal szétszennyezem a környezetet.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook