Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 decemberi babák :) fórum

2009 decemberi babák :) (beszélgetés)

2009. szept. 9. 12:17

Messze még a január:))

Na csajok, érzékeny búcsút veszek:)

Megyek Töksimért az oviba, aztán bemegyünk a boltba és utána jövök:)

Sokat nem leszek,mert főzni fogok és a játékokat szelektáljuk Fercsussal.

De benézek:)

Puszi Nektek!

Zsuzsika meg szétrúgja a hasamat mindkét oldalról..

8613. *Vinike*
2009. szept. 9. 11:45

Köszi Csajok!:)

Már kezdtem azt hinni,hogy csak én vagyok ilyen besz.ri !:)))Mindenki olyan lelkesen készül a szülésre,én meg nem bánnám,ha még vagy másfél évig tartana a terhesség!:))))))

Nade,majd januárban már csak nevetünk rajta,hogy itt paráztunk!:))

2009. szept. 9. 10:09

Én is a Zurammal mentem a terhelésesre :)) De kellett is, hogy ott legyen velem.

Szerintem nem rossz az a 8 kiló.

Az új oltásról; én egy kicsit félek tőle. Szerintem nem fogom beadatni.

2009. szept. 9. 09:42

SZiasztok csajok!

Voltam ma védőnőnél, megnézte a fehérjét (most először), minden rendben volt, felállított a mérlegre is, ott az utolsó mérés óta 3-4 kg-ot híztam, a 10. hét óta összesen 8 kg-ot. Ma vagyok 29 hetes. Nem tudom,hogy ez jó-e, bár Ő is azt mondta, hgy szerinte sok rajtam a víz...

DU megyek dokihoz, még csak most fog adni beutalót terheléses cukorra, ahová hétfőn megyek, akkor ér rá a férjem ott dekkolni velem, mert félek az ájulástól, meg ilyenek.

Vissza olvastam, hogy a szüléssel hogy álltok! Huh, rám néha olyan félelmek jönnek, hogy tuti nem fér majd ki (persze tudom, hogy ki fog férni), néha pedig úgy vagyok vele,hogy olyan erőt érzek magamban, hgy ha most kéne menni, akkor nem lenne gond. :)

Én is félek ettől a terhesség eleje óta.

A védőnő azt mondta ma a vakcináról, hogy ő azt az utasítást-kérést kapta a gyerekorvosoktól, hogy mindenkit beszéljenek le az oltásról, mert annyira nincs letesztelve, csak laborítóriumi körülmények között...

Én inkább megkértem a környezetemet, hogy oltassák be magukat. Persze ez sem 100 % biztonság, de minden esetre több a semminél!

8610. Judy24 (válaszként erre: 8606. - Gpetra)
2009. szept. 9. 09:21

Hát igen, akkor lehet, hogy sok lenne. De majd meglátod.:-)

Dolgozol még, vagy már otthon vagy?

Hát az én párom se szeretet tanulni. Örült neki, mikor már nem kellett. De a bátyja is ilyen. Az anyjuk szerint az apjukra ütöttek.:-) Úgyhogy nálunk én tanultam tovább, ő meg inkább csak dolgozik. Én meg most már mind kettőt csinálom.:-)

8609. gpetra (válaszként erre: 8605. - C06c587f53)
2009. szept. 9. 09:14
Azt én is. Nincsen kedvem diétázni. Nem megyek Dunának, ha mégis szükség lesz rá, de jobban szeretek kötöttségek nélkül táplálkozni.
8608. gpetra (válaszként erre: 8604. - Judy24)
2009. szept. 9. 09:13
Nekem nincsen sajnos.
8607. gpetra (válaszként erre: 8603. - C06c587f53)
2009. szept. 9. 09:13
Értem. Akkor marad a feltöltődés.:)
8606. gpetra (válaszként erre: 8602. - Judy24)
2009. szept. 9. 09:12

Lehet, hogy igazad van.;) Csak délután még a védőnőm is jön, és akkor már egy kicsit sűrű lenne a napom.

Szegény, azért nehéz lehet. Főleg a tanulás terén lehetnek gondjai. Egyébként sógoromnak is hasonlóak a tünetei, csak ő hivatalosan, diagnosztizáltan nem "beteg".

8605. c06c587f53 (válaszként erre: 8599. - Gpetra)
2009. szept. 9. 09:11
Remélem,hogy jó lesz az eredmény!!
8604. Judy24 (válaszként erre: 8601. - Gpetra)
2009. szept. 9. 09:10
Pont ez a baj, hogy annyi féle van, hogy nem tudom melyik lenne a jó. Ezért is kérdeztem hátha van "valami jól bevált".
8603. c06c587f53 (válaszként erre: 8597. - Gpetra)
2009. szept. 9. 09:09
Megvárom. Nem igazán akarok semmit szedni. Ha nagyon fáj,akkor nekem ahomeobogyó nem segít..
8602. Judy24 (válaszként erre: 8599. - Gpetra)
2009. szept. 9. 09:08

Szerintem menj el érte, mert akkor legalább nem azon fogsz izgulni, hogy jó lett-e.

Igazából nem súlyos dolog. Annyi, hogy ha nagyon akar vmit mondani akkor nem lehet érteni, na meg nem tud szépen írni. Szó szerint olvashatatlan, illetve tele van helyesírási hibával. Illetve a nyelveket nem tudja felfogni az agya. Az angolt egyáltalán nem, a németet nehezen de az azért megy. Bár erről neki van papírja is, mert hetente kellett mennie egy erre szakosodott dokihoz évente. Úgyhogy ezen kívül semmi baja, egészséges, a legtöbb ember nem is tudja, hogy ilyen baja van.

8601. gpetra (válaszként erre: 8600. - Judy24)
2009. szept. 9. 09:07

A cukorvizsgálaton? Még nem kiabálom el, de tényleg semmiségnek tűnik. Még éhes sem vagyok.

Húha, rengeteg ilyen témájú könyv van. Ajánlani sajnos nem tudok, mert olvastam ugyan a Barátnőim a terhességről és az Anyakönyv címűkönyveket, de engem egyik sem nyugtatott meg olyan nagyon. Pedig nevettem rajtuk jókat. Nézd meg esetleg valamelyik internetes könyvesboltban, ott biztosan széles a választék.

8600. Judy24
2009. szept. 9. 09:03

Hú de jó neked, hogy ilyen jól viseled.:-) Irigyellek érte, én csak a jövő héten leszek túl rajta:-S

Tényleg nem tud vki ajánlani vmi jó kis könyvet ami ezekkel foglalkozik? Van egy terhes könyvem amiben sok minden benne van, de én olyant szeretnék ami inkább a kismama lelkéről szól.

8599. gpetra (válaszként erre: 8596. - C06c587f53)
2009. szept. 9. 09:02
Már délután meglesz, de abban nem vagyok biztos, hogy el is megyek érte. Egy nap háromszor a kórházban már sok lenne egy kicsit. De majd még megálmodom, nem szeretem a bizonytalanságot.
8598. gpetra (válaszként erre: 8591. - Judy24)
2009. szept. 9. 09:01
Anyukám is nagyon nehezen szült mindkettőnket, szerintem ma már megcsászároznák gondolkodás nélkül Mindketten vákummal, húgom nyakán a köldökzsinór... Szerencsére mindketten egészségesek vagyunk, de ebben nagy szerepe van a szerencsének is.
8597. gpetra (válaszként erre: 8590. - C06c587f53)
2009. szept. 9. 09:00
A fejfájásodon nem segít valamilyen homeo bogyó/egyéb praktika? Vagy nincs mit tenni,meg kellvárni, hogy feltöltődj vassal?
8596. c06c587f53 (válaszként erre: 8593. - Gpetra)
2009. szept. 9. 09:00
Mikor derül ki az eredmény? Holnap?
8595. Judy24 (válaszként erre: 8588. - Szamó)
2009. szept. 9. 08:59
Nagyon szépen megfogalmaztad és ez így van.:-)
A nagypapám meg burokban született. El is volt téve neki.
8593. gpetra (válaszként erre: 8587. - C06c587f53)
Ó, nekem semmi gondom. A szúrás nem fájt, a lötty még ízlett is (elcukrozott limonádé), nem érzem magam rosszul szóval egyáltalán nem visel meg. Remélem, hogy az eredmény is rendben lesz.
8592. gpetra (válaszként erre: 8586. - C06c587f53)
2009. szept. 9. 08:58
Én is terhességnek nevezem, és másoknak is azt mondom, hogy terhes vagyok. És igen, néha annak is érzem. Szeretem ezt az állapotot a maga minden nyűgével, de időnként nagyon nehéznek érzem a folyamatos aggódást a baba miatt. Nálam ugye első terhesség, nem tudom, hogy amit érzek, az normális-e vagy kóros, és minden gondolatom a baba egészsége és épsége körül mozog.
8591. Judy24
2009. szept. 9. 08:57

Kitartás Petra! Nemsokára vége lesz, na meg már túl vagy azon, hogy megittad. Már csak az idő teljen gyorsan.:-)

Hát igen rengeteg rémhírt lehet hallani, bár a média is ezeket is szereti. Nem is szeretem nézni. De egy biztos, hogy bízni kell az orvosban, hogy tudja mit csinál és akkor talán könnyebb lesz. Bár én több kismamától hallottam, hogy mikor már közeledett a kiírt időpont már inkább azt várták, hogy legyenek túl rajta, mert már nehéz volt a baba stb.

Nem azért, de az öcsém született így, hogy a nyakára tekeredett a köldökzsinór. Tiszta lila volt szegény feje, mert nem kapott oxigént. Persze nem császárral született. Akkor azt mondták nincs semmi baja. Általánosban jöttek rá, hogy mégis baj van, diszgráfiás lett tőle. Sajnos ezeket a "beteg" embereket nem veszik figyelembe, hogy nekik nehezebb és azt várják el tőlük, mint az egészséges embertől. Középsuliba ezért magán iskolába ment, ahol figyelembe vették, na meg emberszámba.

8590. c06c587f53 (válaszként erre: 8588. - Szamó)
2009. szept. 9. 08:56

Egyetértek:)

Nekem is egyre nehezebb. Nehezebb,mert nem tudok csak úgy felröppenni a 4. emeletre, nehezebb,mert a vérszegény és a vashiány miatt egséz nap szédülök és fáj a fejem és még sorolhatnám..

De ugyanakkor nagyon-nagyon boldog vagyok, mert érzem, hogy ha megszületik a pici lányunk, akkor lesz teljes az életem! És én nem is kérek többet az élettől,csak annyit, hogy ennek a két kis emberpalántának mindent meg tudjak adni az életben,amire szükségük lesz.

Na megint szentimentális vagyok.. ezek a hormonok :-))

8589. gpetra (válaszként erre: 8582. - Szamó)
2009. szept. 9. 08:55
Nálunk ez nem megoldható, mivel hajnaltól késő estig dolgozik. Szóval maradt a takarítónős megoldás. Természetesen megcsinálok mindent,amit tudok, de a porszívózást elfelejtem még pár hónapig.
8588. Szamó (válaszként erre: 8586. - C06c587f53)
2009. szept. 9. 08:48

Teljesen igazad van!

Imádom a pocakomat, pláne azt, aki benne lakik, de bizony mégis sokszor teher: éjjel nem tudok aludni, fáj minden mozdulat, mert addigraelfárad a derekam, hátam. Sokszor ég a gyomrom, egyre jobban nyomja felfelé a baba, alig tudok enni. Nehéz felvenni a zoknit, cipőt, a körömvágásról ne is beszéljünk. Amikor aludnék Bencus tuti felélénkül, rugdos, nehogy pihenjek nyugodtan. Nem férek bele a ruháimba, vagy venni kell, vagy varratni, vagy csupaszon maradok. Gyakran vagyok álmos, állva is el tudnék aludni. És még sorolhatnám........

Persze vannak gyönyörű dolgok is: mikor mocorog és a családom "élvezkődik" a hasamon, mindenki érezni - látni akarja. Mikor meglátom UH-n a gyönyörű pofikáját, azt, hogy mozog mindene, dobog a szíve. Mikor a tanácsoadáson megdicsérnek, milyen szép a pocim. Mikor a védőnő nem tud szívhangot nézni rendesen, mert megrugdossa. És még sorolhatnám..........

Szóval, szerintem is gyönyörű dolog pocakosnak lenni, de teher is. Egyre jobban.

8587. c06c587f53 (válaszként erre: 8576. - Gpetra)
2009. szept. 9. 08:37
Szia Drága!:) Kitartás! Nemsokára túl leszel rajta:)
8586. c06c587f53 (válaszként erre: 8573. - *Vinike*)
2009. szept. 9. 08:35

Szia!

Teljesen megértelek. Nekem azt volt nehéz feldolgozni, hogy ott volt a pocakomban és ha törik, ha szakad szülni kell, nincs visszaút:) Ez volt Fecónál :))

Még egy dolog.. Szerintem semmi negatív érzelmet nem szabad eltitkolni. Egy példa. A Lilu nyilatkozta amikor terhes lett, hogy ő bizony nem másállapotot mondott és várandósságot, hanem terhességet. És kapott is mocskolódó leveleket,amiben írták, hogy meg sem érdemli a gyereket,hogy képzeli, hogy terhesnek hívja magát?? A gyerek ajándék stb.. És abban tökéletesen egyetértek, hogy igen is valamilyen szinten teher. Nekem ne mondja senki, hogy 6 héten keresztül mindennap többször hányni olyan élvezetes dolog. Hogy a vége felé a lábdagadás kifejezetten kellemes dolog. De megéri!! Vannak jó pillanatok is a terhesség alatt és van akinek semmi panasza nincs, de mindenkinek joga van eldönteni, hogy minek nevezi az állapotát!

Szóval igen is, ne szégyelld, ha vannak rossz érzéseid! Aki ezekért elítél, azzal nem kell foglalkozni.

8585. gpetra (válaszként erre: 8484. - *Pillango*)
2009. szept. 9. 08:33
Sajnos bőven elég, ha a férjedet nyakon köhögik, vagy bárki mást a környezetedben... Ettől függetlenül én is tartok a vakcinától.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook