2009 augusztusban születendő babák... (beszélgetés)
Örülök hogy minden ok:)))
Én is lányt szerettem volna...de fiú lesz.már reklamáltam apánál:D
jól vagyunk a hasam még görcsölget de azon kívül minden ok:)
Nem lesz nagy esküvő csak mi meg a két tanu,utánna egy kis kaja.
Háát nem egyszerű elintézni volt ahol nem volt elég a jogerős ítélet hogy elváltam:(
De ez is megoldódott átmentünk egy másik kerületbe,ott elfogadták:)
Ti hogy vagytok?
nagyon szép:))
ügyi vagy:)
a méhecskék olyan arik..:)
Sziasztok:)
Én sok cuccot vettem a Vaterán,új baba és kismama cuccokat.Persze először féltem így vásárolni,de mindig minőségi cuccot kaptam kedvező áron:))
Nem tudom ki kérdezte:igen ha valakinek nagyon rossz a szeme nem szülhet simán.Ez tuti Nekem is rossz a szemem ezért programozott császár lesz ismét...
A vízesedés nálam is probléma,a doki nekem is azt mondta mint Vio-nak hogy a folyadék ne legyen több napi 1 liternél.De én ezt nem tudom betartani,főleg ha meleg van...
Én is lépek, további szép napot csajok! :)
Porc, köszi a válaszaid! :)
Igen, a fiammal ezt tanácsoták bár az télen volt.
Ismerem a toxémiát, nem vizesedek látványosan.. bár anyukám pl hajlamos a toxémiára szóva sose lehet tudni, de nekem csak a lában tárolja.
Ja, meg ez hogy hány kiló max... Van, aki egyetlen egyet sem hízik, és úgy hordja ki egészségesen a terhességét, van aki meg 18-20-at dob le a végén egy hónap alatt (jó, és van, akin meg mind rajtaragad). Akivel beszéltem és többgyerekes, legtöbbször az összes terhessége más volt. Nem lehet általánosítani...
Na, tényleg lépek, mert ebből nem lesz süti.
Biztos, hogy víz a plusz súly? Látszik pl. a kezeden-lábadon, gyűrűk, zoknik feltűnően jobban bevágnak?
Egy kicsit már egyébként nekem is, de az én dokim és védőnőm is azt mondta, ennyi még normális, a vizesedés a terhesség második felében egy bizonyos pontig rendben van, mert egyrészt a vér hígulása, nagyobb keringő mennyiség okozza, másrészt a szülésre való fokozatos felkészülés, a vérvesztés okozta sokk elkerülésére a szervezet elkezd vizet tartalékolni.
De a vizesedés éppen a kiszáradásnak is lehet az egyik jele a toxémia kezdetén. Nem írom le, mert fejből nem is tudnám, csak idézném azt a cikket, amit belinkeltem neked. Tényleg nézd meg...
Hát, bocs, de ezt nem állom meg. NAPI EGY LITER FOLYADÉK LEVESSEL EGYÜTT?? Ilyet előírt neked egy orvos? Jön a nyár, a meleg, holtbiztos a kiszáradás, tekintve, hogy a vérkeringésnek meg 30-50%-kal több vért kellene mozgatnia - ennyi folyadékbevitellel honnan?? Egészségeseknek is egyfolytában nyomatják, hogy milyen fontos a vízpótlás, pláne ilyenkor!
Vió (ugye jól értettem, ez a neved? a nickeden olyan bonyolult lenne szólítani), tényleg olvasd ez azt a cikket, és járj utána.
Tényleg nem okoskodni akarok, de hogy ez a napi egy liter folyadék nem lehet igaz, hogy jó, az tuti, szóval én nagyon gyanakodnék, ha ilyen tanácsot adnának nekem...
Jujjujjuj!
Nem akarok okoskodni (de fogok :))). Alacsony súlyú nők értelemszerűen többet szednek fel terhesség alatt. Rosszul vagyok ezektől az ijesztgetésektől, túlsok, túl kevés. ÖSZTÖNÖK! Jó, nem igaz, hogy kettő helyett kell enni, de a megfelelő fehérje- és folyadékbevitel életfontosságú!
Épp ma találtam egy cikket, komolyan mondom, hogy olvasd el és fontold meg, mert az éheztetéssel, pláne sómegvonással könnyen lehet, hogy pont a szervezet egyensúlyának a totális megbomlását lehet elérni. Kicsit bonyolult, de megéri elolvasni.
Nem összezavarni akarlak, de az pl. totál biztos, hogy a vízfogyasztás korlátozása nem fogja megoldani a vízvisszatartást, csak annyiban, hogy kevesebb kerül ki a vérkeringésedből a szöveteidbe, de attól a vérkeringésedben nem lesz meg a szükséges plusz, sőt!
Menj a dolgodra :))
A HC szerintem egyértelműen fejkörfogat, mert a rövidítésekben a circumference a körfogat, a H meg értelemszerűen head. A haskörfogat ugye AC, ahol az A abdominal, vagyis hasi, ez is ok. De nem jövök rá, hogy az M mi lehet, kizárásos alapon, meg a méret alapján gondolok a mellre, meg mert minek mérhetnék még a körfogatát, és mi lehetne ekkora. És a mellkörfogat logikusan utánagondolva, elvileg lehet fontos, utalhat a tüdő méretére, érettségére.
Úgy egy kg-ot, hogy egy hete nagyon figylelek mit eszem, semmi édesség és nem egyszer csak gyümit vacsorázok. Egyszerre sosem eszem annyit, hogy jól lakjak. Kedden mért le a védőnő, 62,5-öt mutatott a mérleg, nekem itthon egy kg-mal többet aznap reggel de ez mellékes.. lényeg, hogy most péntek van, az elmúlt három napban is egy étkezés a háromból gyümölcsből állt.. mégis egy kg-mal többet mutat. És nem lényegtelen, hogy ez csak víz.. nem igazán jó, hogy így vizesedem mert nagyon szar lesz ha totál só nélkül kell ennem, kivitelezhetetlen mert só mindenben van csak a zöldségekben nincs. A másik meg, ugye napi egy liter folyadék levessel együtt?? ha szomjas vagyok akkor innom kell és kész! :(
Szóval folyamatosan diétáznom kell mostmár ugyanis hülyét kapnak ha egy hónap múlva visszaállítok +5 kg-mal és hát én sem szeretnék magamon 5 kg vizet cipelni.
Kedves Meezy,
tényleg nem akarlak ilyesmivel, pláne tök ismeretlenül terhelni, a kérdés nem is így vetődött fel, csak hogy nem ismer-e valaki ügyes varrónőt, és erről valakinek Te ugrottál be, szóval tekintsd bóknak :))
De csak úgy gondoltam, hogy ha esetleg Téged is érdekel, meg van kedved ilyen barkácsoláshoz, de nálad úgy látom, egyszerűbb a helyzet. Vékonyabb lányoknak mindig könnyebb, mint ilyen magamfajtáknak. Különben a hossza nekem se jó soha, mert amellett, hogy dagi vagyok, még alacsony is, jó párosítás :)
Próbáltam amúgy csípőnacikat, de az a baj velük, hogy a legtöbbjének van egy-két farzseb varrva a hátuljára, és azok nekem már a combomon vannak, extra hülyén néz ki :)
Szóval majd keresek varrónőt, valamiért hiszek ebben a barkács-ügyben. Meg megnézem a c&a-t.
de olyan van,hc,és akár az is lehetne,az a fejkörfogat,ami lehetne 25.3...
jaaaaaaaaaj,mond már,hogy menjek a dolgomra,ugy csinálok,mint aki mennyire ráér,mosogatnom kellene és pakolásznom is...
mc röviditést nem találok,lehet,hogy az a hl???csak az én dokim,ilyen hülyén ir???az biztossan nem,mert az a felkar hossz,ami nekünk 25.3,milessz???gyerek vagy gibbon???:DDD
de mc röviditést akkor sem találok sehol sem...
mc röviditést nem találok,lehet,hogy az a hl???csak az én dokim,ilyen hülyén ir???az biztossan nem,mert az a felkar hossz,ami nekünk 25.3,milessz???gyerek vagy gibbon???:DDD
de mc röviditést akkor cem találok sehol sem...
köszi...megnéztem az oldalt a röviditések miatt,bemásolom,ha sikerül:
AC (abdominal circumference) vagy AU (Abdomenumfang) haskörfogat:
A késői terhesség idején mérendő legfontosabb érték, mely nem a magzat korára, sokkal inkább hosszára és súlyára, azaz egészséges növekedésére vonatkozó információval szolgál.
APD/AD (abdomen anterior-posterior diameter). A has (abdomen) mérete, a gerinctől a hasfalig mért távolság.
ATD, TAD (Abdomen transversaler Durchmesser, diameter) a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság.
BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.
FS (Fruchtsackdurchmesser) A petezsák átmérője, mely az ötödik terhességi héttől látható, a terhesség korai bizonyítéka.
FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.
Gest. hét, gesztációs azaz terhességi hét.
HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.
SSL (Scheitel-Steiss-Länge) vagy CRL (Crown-Rump Length), azaz ülőmagasság:
Nyújtott testhelyzetben lehet a legpontosabban mérni a baba feje tetejétől a farkcsontjáig húzódó ülőmagasságot. Segítségével lehet a legpontosabban meghatározni a magzat korát a 7. és 13. terhességi hét között, a 20. hétig mérik.
TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.
HC (head circumference), HU (Hauptumfang), KU (Kopfumfang) fejkörfogat.
OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.
a Dalma comb csontikája ezek szerint 5.1 cm hossssszúúúúúúúúúú....egyem is meg érte,ezekkel a kicsiny lábacskákkal ekkkkkorákat rugniiiii,na háááááááát gratulálok neki...:))))
Na itt van, nem cikk volt, csak rendelő-kérdés, de akkor is annyira felhúztam magam ezen a hülyeségen, hogy beleragadt a fejembe. Idemásolom:
Kérdés:
33 hetes terhes vagyok és szeretném megtudni, valóban okozhat -e méhfal keményedést a pocak simogatása? /a kórházi ápoló szerint igen, mert rám szólt emiatt/
Válasz:
Minden terhes anyuka simogatja a hasát, és ez így is van jól.
Ettől normális esetben természetesen semmi gond nem lesz. Az igaz, hogy, ha a méh egyébként ingerlékeny, akkor vannak olyan területei, aminek az érintése méhösszehúzódást válthat ki. Erre általában fenyegető koraszülés esetén kell figyelni, ha ilyen görcs jelentkezne, akkor az adott terület természetesen kerülendő. De alapesetben minden anyuka simogassa nyugodtan a hasát!
Dr. Ács Nándor
Egyébként nem tudom, ismeritek-e, ha igen, nyilván olvassátok, ha nem, nézzetek rá erre az oldalra (az előző hozzászólásom linkjén lehet odatalálni), a Babanet Rendelő rovata. Sajnos már nem aktív, de a régi kérdéseket és válaszokat nagyon szépen, szisztematikusan összegyűjtötték, én sok hülye és nem hülye kérdésemre találok ott választ.
Nem pont ezt kerestem, ha megtalálom, majd elküldöm, de ez is jó. Abban is pont ezt vetette fel valaki, hogy a védőnő figyelmeztette, ne simogassa a pocakját, mert koraszülséhez is vezethet. És a válaszoló szakember, már nem tudom, szülés vagy bába, elmagyarázta, hogy normális esetben semmit nem csinálhat vele, sőt ellazítja az izmot, megnyugtatja a babát, gondoljon bele, mekkorákat rúg bele maga a baba, egészséges méh ennél sokkal többet is kibír.
Más eset ez a bizonyos irritábilis méh, amikor valakinek a fizikai ingerekre fokozottan reagál a méhe, na ekkor érdemes vigyázni a külső hatásokkal, de a baba rúgdosását még ekkor sem lehet kiküszöbölni.
Szóval hacsak nem érzed kifejezetten, hogy simogatásra keményedne a méhed, akkor nincs mitől tartanod. Az ösztönök nem véletlenül működnek úgy, ahogy, és nem véletlenül simogatja minden kismama a hasát.