2009 áprilisi babát várók beszélgessünk (beszélgetés)
Ez április tréfa????
Nem hiszem el, én nem ott vetetem le akkor a vért. Megkrérem az anezstest írja föl neki mi kell, és a klinikána belen levetetem a csajokkal. Basszus 38 hetesen is 3 órát várjak egy rohadt vérvételre.
Eléggé kiakadtam a múlt héten 4 órás várással az UH-on.
Ma nagyon szarul voltam, időnként megint 140 a pulzusom. Azt hiszem szerdán kardiológus konzultáció is lesz.
Nekem is alulműködik, csak még hashimoto-s autoimmun is (wow, tisztára, mint a doktor house-ban!) L-Thyroxint szedek rá, ami pótolja a pajzsmirigy által meg nem termelt hormonokat. Viszont a tejjel átmegy és a baba agyába is azt az üzenetet küldené, hogy nem kell termelni, mert van a vérben elég... Ezért nem szabad szoptatnom vele.
Anyatejet kapunk ingyen a gyűjtőből. Minden napra 4 dl-t, és mindig ugyanattól a donortól, hogy ne viselje meg a pici gyomrát a változatosság. (A donorokat nem lehet személyesen ismerni, de számmal jelölik őket és ezt az üvegekre is felírják. Ha valaki tejétől fáj a gyomra, akkor jelezni kell, és az övét többet nem kapja. Így meg lehet találni az ideálisat.) Napi 4 dl-en felül kell csak tápszert adni a bébinek. Ezt tudtam kitalálni neki. Már a kórházban olvastam róla, mert mindenféle babás olvasnivalóval ellátták az embert ott is. Aztán megérdeklődtem a védőnőtől és ő megerősítette, hogy 8 hónapos korig ingyen jár ez annak, aki nem tudja szoptatni a babáját.
Na örülünk hogy minden okés:)))
Úgy látszik a te gyereked se szereti a szereplést:)))
Az enyém már megunta...most már nem érdekli...ma úgy kellett felébresztenem:)
Sziasztok!
Hazaértem,visszaolvasni még nem tudok,mert megyek is tovább,anyáékhoz,csak jelentkezem mert megígértem!
Minden ok.,jó lett az nst.....ahhoz képest,hogy 4szer kell megmozdulnia 20 perc alatt,én folyamatosan csak a gombot nyomogattam,mert meg nem állt a fiam,szabályosan le akarta lökni a pamacsokat a hasamról.:))))
Fájásokat nem mutatott a gép,annak ellenére,hogy reggel is voltak.....úgyhogy még nem szülünk!
Babra.
Azt a tortát te csináltad ami a naplódban van ? Fú tök jól néz ki, biztos fincsi is. Ügyi vagy :))
Tök jó fel lehet a gyerekorvosod a leírtak alapján :))
Én szedek gyógyit a pajzsmirigyemre és szoptathatok is. De nekem nincs strumám, mert a pajzsmirigyem is jó méretű volt. Ha jól tudom az túlmőködéstől van, nem ?
Nekem alulműködésem van és is olyan kis mértékű, hogy nagyon. A dokim rá is írta a papírra, hogy szoptathatok és ha abbahagytam a szoptatást, akkor jelentkezzek nála.
És akkor most mi lesz, egyáltalán nem szoptathatsz a gyógyszer miatt, vagy most valamit csinálnak ezzel? Azért csak az anyatej lenne a legjobb Lucának :)
maffia!
bízom a babámban, hogy akkor jön, amikor kell. Nekem mindekettő napján született, így talán lesz ő is olyan kedves és nem akar beelőzni. Az se baj, ha előbb jön, ha ez nem ügyeleti időben van, hanem 8-16ig, tök vicces, hogy ezt szugerálom a gyerekemnek:)
Kocska. Nagy-nagy vállveregetés. Ügyes vagy :)))
Elmehetnél valami felderítőnek.
De legalább Szilviékkel minden rendben van, legalább kaptunk híreket.
Időpont. Képzeld április 1-től megszűnik az időpont kérés a vérvételnél, és sorszámot kell húzni. Tehát szerintem baromi nagy káosz lesz ott, sőt minden nap tömeg lesz. Így legalább tudták, hogy 1 napra hány embert jegyeztek elő. Szóval ha 6-án mégy, lehet megint sorban állás lesz. Mondanám hívd fel őket, de sajnos a számukat én nem írtam fel. Hátha neked meg van.
A fejem már helyre állt, most hogy úgy be borult mint állat. Sötét van kint. Most meg álmos vagyok, de mindjárt elteszem magam pihenőre.
Na ja átvettem ma a légzésfigyelőt is. Ez is meg van !!
Sziasztok!
Hát Gyerekek! Most voltunk először a gyerek dokinéninél! Eszméletlen jófej az öreglány! Összecsomagolta úgy a gyereket, ahogy a méhben szokott lenni... én már értem, miért éreztem úgy, hogy mindenhol rugdos. Tényleg mindenhol volt valamilyen végtagja.
Mondott még érdekes dolgokat: 3 hónapos koráig a gyereket ne akarjuk "nevelni", nem lehet elrontani! Ahányszor csak lehet, kézbe kell venni, hogy érezze a testmeleget. Külön ajánlott program ahányszor csak lehet APA pociján altatni! Hát ez nálunk nagy tetszést fog aratni, úgy érzem! :)))
Ja, és egyre inkább az a gyanúm, hogy semmi sem történik ok nélkül! Ugye meséltem, hogy nem indult be a tejem, pedig mindent kipróbáltam. A babám, nem volt hajlandó megszívni sem a mellemet, mert úgyse jött belőle annyi, hogy jóllakjon.... Erre ma kiderült, hogy az anyagcsere betegségemre szedett gyógyszer miatt nem is szoptathatnék... csak ezt valahogy elfelejtették közölni a klinikán! Simán leállt volna tőle a gyerek pajzsmirigye! (BALOGHANY, te szedsz még strúmára valamit?)A természet ezt is jól intézte!
Megbolondulok.....most mikor lehetne nem tudok aludniiiii...vááááá
Úgy felizgattatok ezzel a grizes témával,hogy csak jár az agyam..grizes tészta és tejbegriz kattog benne felváltva....
Én jobb oldalt érzem,hogy rugdos,bár lehet hogy az a kezecskéje!(bal oldalt van szerintem a lepény nagy része,mert ott soha nem érzek semmit!
A köldökömnél csuklik,és ua.ott dugja a popsiját vagy valamijét...olyan nehéz kitalálni hogyan is feküdhet odabenn!
Jó lenne itthonra is egy UH készülék!
Olvastam egyszer egy nagyon vicces dolgot, annyira nem kapcsolódik ide, de nekem nagyon tetszett. Ikrekkel volt várandós az anyuka, az egyik fejfekvéses a másik farfekvéses volt. Könyörögtek a gyereknek, hogy forduljon meg, erre a következő uh-n már mindkettő faros volt:)))
Remélem nálunk ilyen azét nem lesz senkinél, hogy a végén visszafordul!
Bal oldalt az oldalamnál csuklott két nap egymás után is. És a jobb oldalamon rugods. Meg nem akarok megfulladni, van levegőm.:)
Ebből gondolom.
Óóóó hely az mindig van, van olyan baba aki képes a 40. héten megfordulni, igaz nem jellemző, de attól még előfordul. Állítólag az első szülő nőknél ez időtájt már befordul, többedik babánál, csak szülés előtt 1 héttel, mert akkor már rugalmasabb a méh fala.
Na ezt jól megírtam 40 dkg.:)))
Nem mind1.:)
Most jut eszebe nem is írtam a mai nap reggel sms-re "ébredtem".A barátnőm kisfia megszületett ma hajnalban 3300 g-al kisfiú és Rajmundnak hívják...már képet is kaptam róla!
Anyukája 24 órát vajúdott!
Nagyon édi kisbaba!:)
Harántba?!
És ezt te hogy érzed?!
Csak azért kérdem,mert az utsó UH-n fejfekvésű volt a Manó és a napokban érzem,hogy a köldökömnél csuklik és olyan furi,hogy volt helye annyira elfordulni!
Sajna 2 hé múlva megyek csak uh-ra..addig csak találgatok!
Ja értem,úgy látszik a nemalvásom az értetlenségben nyilvánul meg!:)
bocsi
Na megyek kicsit szunyókálni ..a hülye nst miatt korán kellett kelnem és persze pont akkor tudtam volna aludni:((((
Itt olyan szélvihar van...brrrrr
Én sem állandó használatra akarom mert arra nem túl olcsó....
Anno tavaly a barátnőmnek a Nyiregyházi piacon vettem olyan alátétet kb 200 ft-ért aminek az egyik oldala puha volt a másik meg nylonos vagyis olyan mint az alátété és mosni lehetett.
Nagyon áldotta...hát erre azóta egy darabot sem látok sehol...akkor kellett volna venni egy jó párat:(((
Most éppen megfordult harántba, így kicsit másabb.:)))
Nekem a többi fórumozóhoz képest olyan idétlen, vicces a hasam. Na majd jót nevet a gyerekem is rajta, ha nagyobb lesz, hogy milyen szögletes házikóban lakott.:)))
Megnéztem, háááááááát kérdés meddig elég egy, mert nem olcsó, ha mondjuk egyet lepisil, meg egyet lakakil egy nap... Akkor olcsóbb, ha anyája síma pelust tesz alá és kimossa:))).
De nagyon jó ha nem itthon pelenkázunk, ezért veszek tuti, ha megyünk máshova, ezt alá lehet tenni. Figyelem majd ezt a zacsit, nagyon jó, hogy lefényképezted, köszi.:)
Na jól van, örülök, hogy minden rendben!!
És mi lesz akkor, ha előbb megindul a szülés és pont nem lesz ügyeletes? Ha jól emlékszem azt mondtad egyszer, hogy rokon féle a dokid, ugye?
Ja nem,ők még 2 in 1!!!
Csak net nincs!!
Ha baba lenne kint,akkor azt már irta volna!
További ajánlott fórumok:
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Miskolci anyukák, babát várók, beszélgessünk!
- Első babát várók, beszélgessünk!!!
- 36 felett, második babát várók, beszélgessünk. csak pozitívan!