Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 őszi babák fórum

2008 őszi babák (beszélgetés)

7327. stefi9
2008. aug. 17. 16:00
pont énis ezt aartam kérdezni milyen az a jóslófájás.ha jól tudom nem mindenkinek van.
7326. stefi9
2008. aug. 17. 15:59
bezike szerintem nem kell megijedni a dagadt kéztől,ujjaktól.nekem legalább egy hónapja volt elősször amikor ezt éreztem,és azóta már teljesen hozzászoktam.estére már kezd fájdogálni.éjszaka esetleg ha felébredek akkor alig tudom mozgatni.reggelre már kicsit jobb.napközben meg elmúlik.és ez már egy hónapja minden nap van.talán be van vizesedve.a vérnyomásom általában jó a dokitól meg nem is kérdeztem mi lehet.
7325. bezike (válaszként erre: 7324. - Mézeszserbó)
2008. aug. 17. 15:48
De, már 3 napja zsibbad is. Ez jelent valamit? Ne paráztass? És a jósló fájások milyenek? Nekem néha így belenyilal ott lent, olyan mintha a húgycsövembe nyilalna...
7324. mézeszserbó (válaszként erre: 7323. - Bezike)
2008. aug. 17. 15:38

Húúú, szegény:(. Zsibbadni nem zsibbad? Remélem azért visszamegy majd a dagadás.

Hát nem tudom mi még meddig leszünk egyben, de rengeteget keményedek, sok a jóslófájás is. Azért is szeretnénk még a jövő héten lezavarni a bevásárlásokat, kórházi táskát összepakolni stb.

Szüléstörténeteket én is szoktam olvasgatni, tényleg tanulságosak. Ma épp egy otthonszülésesbe botlottam. Arra nem vállalkoznék önszántamból azt hiszem.

7323. bezike (válaszként erre: 7321. - Mézeszserbó)
2008. aug. 17. 14:49
Nem, még mindig be van dagadva a kezem és fáj is egy picit. A has szerintem csak a legvégén megy le, amikor a baba elkezd beékelődni. Aztán gondolom, ez is mindenkinél változó... egyébként én már elolvastam itt vagy 10-15 születéstörténetet és nagyon sok mindent tanultam belőlük. Ajánlom mindenkinek, aki még nem szült.
7322. mézeszserbó (válaszként erre: 7320. - Bezike)
2008. aug. 17. 14:47
Mikor szokott amúgy leszállni a has? Vagy ez változó?
7321. mézeszserbó (válaszként erre: 7320. - Bezike)
2008. aug. 17. 14:46

Nem csodálom, hogy megijedtél a kézdagadástól! De ez tényleg jó vérnyomás. Lejjebb ment azóta az ödéma?

Nekem inkább csak a lábam szokott, de azért néha mérem a vérnyomásomat.

7320. bezike
2008. aug. 17. 14:34
Nekem még mindig nagyon fent van a hasam, úgyhogy mostanában nem szülök. Egyébként ma reggel annyira megijedtem, egyből rekag jutott eszembe. Felébredtem és a kezeim annyira be voltak dagadva, hogy nem tudtam összehajlítani ökölbe. A lábamat is dagadtabbnak láttam. Úristen, ödéma! Gyorsan telefon a szomszédnak, van-e vérnyomásmérője. Már rohant is, a kávémat sem ittam meg, nehogy más legyen az eredmény. Megmértük, 115/70. Jó, akkor ez nem az... azt hittem, olyan bajom lesz, mint Rékának volt...
7319. mézeszserbó (válaszként erre: 7317. - Bezike)
2008. aug. 17. 14:27

Úgy látszik ez tök egyéni, és valakinek tényleg nő a háta. Na nekem nem. Korábban 75 C-t hordtam vagy 70 D-t, az jobb volt. Az elmúlt hónapokra meg alig találtam 75-ből D-nél nagyobb kosarút. De még azokat is szűkebbre kellett szabnom egy kivétellel. Akkor lettek igazán kényelmesek, mikor jól megnőtt felfelé is a pocó.

Most meg már lejjebb ment. Nincs is olyan gondom, hogy egyszerre csak keveset bírnék enni, mint eddig...

7318. nyikagi (válaszként erre: 7317. - Bezike)
2008. aug. 17. 14:21
sziasztok ! Én még nem vettem szoptatós melltartót, csak nézegettem az árakat. Itt akcióban 1500 Ft. Nagyon jól megvetted 800 ft-ért. Itt megint meleg van, nem sokat hűlt le az idő.
7317. bezike
2008. aug. 17. 14:11
Hello lányok! Nekem eddig 75/b volt a méretem. A 75 ugye a mell alatti méretet jelenti. Azt már éreztem, hogy a melltartók kezdtek szűkek lenni, nehezen érnek már körbe. Na, anyám mondta, hogy megnézni otthon a piacon, hogy van-e szoptatós melltartó, csak mondjak egy méretet. Megmértem a mell alatti méretemet: 95 jelenleg. Ebből kiindulva biztos, hogy nem 75-ös méretet veszek, még akkor is nagyobb marad, ha már lemegy a hasam, ugyanis nekem már egyből a mellemtől nő a hasam. Úgyhogy maradtam a 85/c-nél, és képzeljétek csak 800 forint a piacon.
7316. mézeszserbó (válaszként erre: 7312. - Vviki2)
2008. aug. 17. 14:08

Teljesen érthető, ha már nyűglődtél. Én is szívesebben vagyok itthon mostanság hosszú távon, mint bárkinél. Két hét az pedig nem kevés.

Látom Te is szenvedsz az allergiától. Engem is lemerít, még jobban kijött rajtam szerintem mint tavaly. Bár akkor szedtem gyógyszert, szemcseppet és ha kellett, használtam inhalálót, szóval lehet hogy azért:D.

7315. mézeszserbó (válaszként erre: 7314. - Vviki2)
2008. aug. 17. 14:02
Hát igen, nem hátra növünk:). Az én hátam eddig se nőtt, bajban is voltam, mikor nagyobb melltartót kellett vennem tavasszal. A 75-ös is sokszor bő hátban, de azt a kategóriát is kimerítettem már betűileg. Majd beszűkítem a 80 E-s hátát. Különben tényleg a fél mellem kint lesz...
7314. vviki2
2008. aug. 17. 12:55

Csak azért írom, nehogy 90/E-set vegyetek, mert a hátatokon lötyögni fog.... vagyis kényelmetlen lesz, hogy nem tart.

Látom nincs senki....

7313. vviki2
2008. aug. 17. 12:49

A frontokról.... én mindkét gyerkőcömet front idején szültem, mégpedig meleg-frontkor, mert én arra érzékenyebb vagyok, mint a hidegre. Tehát nem hülyeség, van benne valami :-)

Vasalni én is kivasaltam a babacuccost, az azért jó, mert fertőtlenít!

Szopis melltartót már vettem, a legújabb szerzeményem nagyon szép csipkés, úgy varrattam és hasszorítós bugyit is varrattam hozzá. (Akit érdekel megadom az elérhetőséget:-)

Tapasztalatom szerint szülés után a hát nem nő (nálam legalábbis), így a körfogatméretből nem kell nagyobb, max. egy számmal! Én a 75/B-ről 75/D és 80/E melltartókat használtam. Csak jótanácsként...

7312. vviki2
2008. aug. 17. 12:26

Sziasztok!

Végre itthon vagyok! Otthon édes otthon.....

Visszaolvastam mindent, és ha most mindenhez hozzá is szólok, akkor órákig körmölhetnék.....:-)) Hát igen, így van ez, ha az ember lánya net nélkül megy nyaralni:-) Mindegy, azért írom, már ami eszembe jut hirtelen...

Először is gratulálok a babákhoz!!! Nagyon édesek!

S az új tagnak is üdv. közöttünk :-)

Mi 2 hetet töltöttünk anyósomnál nyaralás címen, s mára telt be nálam a pohár.... Nem volt veszekedés, ne értsetek félre, de már minden bajom van, hisztis vagyok, itt az allergiám is (nem sokat alszom éjszakánként) és már nagyon honvágyam volt. Így ma reggel hazabuszoztam, a család még szerdáig mamizik....

Én ált. jól kijövök anyósommal, de nem szeretném ha itt lógna napokig (esetleg hetekig:-S). Amikor a fiam született megbeszéltük vele, hogy addig marad nálunk amíg haza nem megyünk a kórházból. Tök rendi volt, haza is ment amikor kijöttünk és nem volt sértődés!!!

Anyukám Izraelben dolgozik (egy nénit gondoz), úgyhogy vele nem sokat kommunikálok (levelezünk), és nagyon hiányzik!!!

Írtatok a szexről.... Kicsit meg is lepődtem, mert mi még javában akciózunk, persze már ritkábban, mint az elején, de azért nem fogjuk vissza magunkat :-))

Na mindjárt folytatom...

7311. kitta73 (válaszként erre: 7310. - Stefi9)
2008. aug. 17. 11:34
Már én is kész vagyok a vasalással,ki lehet bírni és olyan szépek lettek a kis ruhák:-)
7310. stefi9
2008. aug. 17. 10:39

sziasztok

isteni az idő,erre vártam:)mindenki jó hétvégét.csak bekukkantottam,mert közben főzök.

ja és túl vagyok végre a nagy vasaláson,nem is volt olyan szörnyű.

7309. kitta73
2008. aug. 17. 10:30
Akkor a lényeg már megvan,most már csak kisebb dolgok kellenek.
2008. aug. 17. 10:20

Sziasztok!

Régen voltam erre felé.A héten megvettük a babakocsit,a kiságyat és a babyhordozót.Nagyon jó volt egy kicsit vásárolni a kis manókánknak.Szeptemberben lesz még egy nagyobb bevásárlás.

7307. kitta73
2008. aug. 17. 10:18
Sziasztok,mindenkinek szép napot:-))
7306. Csibe22
2008. aug. 16. 19:17

sziasztok

hát én inkább az estére szavazok hogy a párom tuti itthon legyen.mert a melóbol nem tudna rögtön hazaszaladni sajnos.

képzeljétek vettem ma pár olyan kis cuki rucit a kicsi fiamnak, olyan édik:)

7305. kitta73
2008. aug. 16. 18:53
Nekem is azért lenne jó a nappal,mert akkor Viki is ovi lenne,nem kéne azért is aggódni.
7304. nyikagi
2008. aug. 16. 17:18
Sziasztok, végre esik az eső, és kezd lehűlni. Én a lányommal este 1/2 11-kor kerültem be, és reggel 8ó55-re lett meg. De szerintm az este jó, tényleg csend, és nyugi van. Bár most jobban örülnék ha nappal szülnék, mert akkor dórit is jobban eltudnám helyezni.
7303. gerduska
2008. aug. 16. 17:08
Sziasztok.Na nálunk már nincs kánikula, de vihar se volt hálistennek.A szülés idöpontjárol meg annyit, hogy én a nagyot hajnali fél1re szültem meg, utánna nem birtam elaludni, pedig rámparancsoltak :D,ugyhogy ez igy rosszu volt, mert mire álmos lettem volna,5-6fele, 6ra hozták szopizni.Viszont a másikat reggel 7re ,az ugy jo volt, mivel én hajnal 3ig tudtam aludni /szülés elött/.Viszont csak délután hozták ki a szobába hozzám,hogy addig is pihizzek.én ezt a verziót választanám megint, vagy kiprobálnék egy nappai szülést is :)).huu már ugy várom..:).
7302. kitta73
2008. aug. 16. 11:20
Mindenkinek jó étvágyat,nekem is kész a borsóleves,megyek hamizni.
7301. stefi9
2008. aug. 16. 11:12
lányok megyek eszem valamit,mert még nem is reggeliztem és már mindjárt ebédidő.
7300. stefi9 (válaszként erre: 7298. - Kitta73)
2008. aug. 16. 11:11
hát gondolom,bárcsak már ott tartanánk.olyan kíváncsi vagyok már minden porcikájára.
7299. stefi9 (válaszként erre: 7297. - Bezike)
2008. aug. 16. 11:09
hát de azóta már fejér megyébe kinőttek a magokból és a szél terjesztette a többibe is:)
7298. kitta73 (válaszként erre: 7296. - Stefi9)
2008. aug. 16. 11:08

Sose lehet tudni,hát ha szerencséd lesz:-)))

Nekem azt mondta a doki,hogy a második szülés már gyorsabban megy.lehet 14 óra helyett majd csak 12órát vajúdok:-)De mikor majd a hasadra teszik,mindent elfelejtesz,már semmi nem fog számítani!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook