2008 őszi babák (beszélgetés)
sziasztok
betegeknek jobbulást.
mi is várjuk már nagyon a tavaszt,de csak nem érkezik:(annyi minden jó program van a fejemben,csakhát kell hozzá a jóidő.
szofinak is még folyamatosan jönnek a fogai,az evésén nem észrevehető,de az alvásán igen.szerencsére szeret enni.én nem adok neki nagyon édességet,persze a csokit meg a chipset ő is megenné,de helyette inkább adok neki gyümölcsöt.imádja a sárga kiwit,a befőtteket és szinte az összes gyümölcsöt.
néha jópofa dolgokat mondd,olyankor nagyokat nevetünk rajta.pl. szofi belefeküdt háttal a kádba,öcsém nevetett rajta hogy olyan mint egy kisbéka,erre szofi felült és azt mondja:szerinted ez vicces volt?hát jót nevettünk rajta:)
Sziasztok!
Nálunk is tart még a betegség, Linett még mindig náthás és köhög, de legalább kifújja szépen az orrát. Jön a 8. foga, meg úgy látom 2 hátsó rágó is, de lehet, hogy ez még eltart pár hónapig....mert nagyon lassan bújnak a fogai. :-(( Éjjelente felsikít...:-(
Sziasztok csajok!
Már vagy ezer éve nem voltam.Költöztünk,ezért a netet már a régi helyen lemondtuk,az új helyen pedig még csak most lett.De most visszatértem...
Látom mindenki betegeskedig ebben a nem is téli és nem is tavaszi időben.Dorka is beteg volt a múlt héten,jól megfázott a költözéskor,ráadásul 2 foga is jött egyszerre ,jól belázasodott,úgyhogy nem volt egyszerű....Mindenkinek jobbulást!!
sziasztok!
Hol a tavasz?
Viktor nagyon köhög,de szerencsére nem komoly,kaptunk rá köhögés csillapítót,és a héten itthon marad.
Sziasztok Lányok!
Régen voltam mostanában nem sok időm van netezni ....meg ugye már pakolok mert 1 hét múlva indulunk nyaralni és nagyon össze kll szedni a gondolataimat ,hogy ne maradjon ki Márknak semmi cucc.
Amúgy mi jól vagyunk az étvágya kicsit javult ,beszélni még mindig nem beszél ba...ba...la..la ...ilyeneket mond.Kijött 2 foga úgyhogy valószinű ez is volt a baja az éjszakai nem alvással és nem evéssel.
Viszont szerintem elég sk édességet eszik tudom ez az én hibám is .....ti mit szoktatok adni a gyerkőcöknek desszertet vagy uzsonnát?Márk túró rudit,krémtúrót,Dörmit,Kinder tejszeletet elég sokat eszik kicsit visszább kéne fogni ....)))
sziasztok
Csajok nagy pelyhekbe esik a hó,na ennyit a tavaszról:-((((
:-) ....de lenne, csak ido nincs ra! MindENKINEK JOBBULAST! En is megprobalnam azt a "cuccot", de szoptatok.Ezert is nem tudtam eddig semmi olyat szedni, de hiaba, nem tudom gyogyszer nelkul lekuzdeni igy most irt fel a doki antibiot. Tegnap delutan es ma reggel vettem be eddig (aktil duo) es Flora ma delutanra total begorcsolt.Reggelmar egesz keveset kakilt es delutan alig evett. Aztan csak sirt ...tornaztattuk, stb, stb es neha sikerult is neki pukizni, de ez nem volt eleg es vegul meghomeroztem. Na akkor ugy robbant ki belole a kaka. Aztan megegyszer es vegul most este is. Az esti tok vizes volt, igy ebbol gondolom, hogy a gyogyszer van ra ilyen hatassal. Most nem tudom mit csinaljak...Ma este meg beveszem es varom, hogy holnap mi lesz vele...No meg a ma ejszakara is kivancsi leszek...Peterrel hetekig szedtem, nagyon eros antibiot kb hasonlo idosen de o fel sem vette. Hat nem tudom...Pedig meg kene gyogyulnom, hogy oket is meggyogyithassam..:-(
láááááááááááányok hahooooooo!
nem hiszem hogy senkinek semmi mondanivalója:)
Sziasztok, na hétfőre meg én lettem iszonyat beteg. Hát már én is kezdem ezt unni. Olyan fura náthával indult. A közérzetem teljesen jó volt, csak az orromból ömlött a vizes cucc. Aztán elkezdett a torkom is fájni, de teljesen jó voltam amúgy. Se gyengeség, semmi. Aztán amikor már napi 65-öt tüsszentettem kb. és 1 óra alatt fújtam el egy százas zsepit, vettem ezt az új cuccot, Aspirin Komplex a neve, hát az úgy helyretett két nap alatt, hogy csak na. Ajánlom, próbáljátok ki. Még kicsit náthás vagyok, de az orrfolyásom tök jól elmúlt. Mondjuk most meg a betegeskedéstől kijött két herpesz a számra, de komolyan már röhögök kínomban... ez hihetetlen. Mindenkinek jobbulást, gyógyuljatok, most már jön a tavasz és a nyár, minden jobb lesz. Puszi
sziasztok
elősször is gabiéknak jobbulást!én is náthás voltam pár napig,szerencsére szofi nem lett az.
mi is szedünk c vitamint és marslakócskát is:)
sziasztok!
Mi is sokat kínlódtunk Viktornál a mandulával,de mióta adom mind kettőnek a bérest c-vitaminnal,sokkal ritkábban betegek és sokkal hamarabb kimegyünk a betegségekből.Nekem a doki ajánlotta,hogy Levinek is adjam mert Viktor mindent haza hozott az oviból.Annak idején nekünk is említetek a mandula műtétet,a füle miatt,de azóta szerencsére nem kellet.(lekopogtam!!)
Sziasztok!
Nekem régebben gyakran begyulladt a fülem és a kövirózsa volt az egyetlen ami rendbe tette, úgyhogy azt én is tudom ajánlani. :)
Gabi, esetleg valami jó kis immunerősítőt lehetne még Péternek adni, mert lehet hogy az van taccson és azért nem tud kikeveredni szegény a betegségből.
Nem, nem probalta...Meg a tobbi dolgots sem...fulgyertya, hagymale, stb.Nem merek barmit is a fulebe rakni! :-(
Sajnos senkinek nem jo, ha beteg a gyerek. :-( Nalunk en magam is beteg vagyok mar vagy 2 honapja. Nagy valoszinuseggel oda-vissza fertozzuk egymast. Flora is azota nathas igy en kb 10-15-szor porszivozom az orrukat egy nap. Sajnos nem ennek a fuggvenye,mert ha ezen mulott volna nem megy ra a fulere.:-(( Ma voltunk orvosnal es a doktorno szerint jobb. Nem tokeletes,de "jobb". Viszont az antibiot abbahagyva barmikor visszajohet, kulonosen, hogy most is nathas. Volt a mult heten nehany napunk amig kezdett kevesebb folyni az orrabol, aztan ura beindult. Azutan jon a kohoges,mert ugye folyik neki le is, hiaba a rengeteg porszivozas es aztan ujra a lerakodo valadek, ami nem tud kijonni az orrmandula miatt. Ez egy ordogi kor! En vasarnap lettem ismet rosszabbul pedig az en natham is mulni latszott. Este mar a labamat se tudtam megemelni. Aztan masnapra ez jobb lett de a natha megint tombol es mar bakteriumos,mert nem atlatszo. :-( Peter orrabol is jon mar a sargas-zoldes valadek.Hal Isten Floranak csak virus fertozese lehet,mert a doktorno megnezte a verebol. Vett orrvaladek mintat is es aztleoltjak.Pecsre pedig hetfore kaptunk idopontot. Hat kivancsi leszek! Florat is megmutatom neki, mert hat neki szuletese ota szivom az oorat.Szoval kesz vagyok azt hiszem...Most is ugy erzem elajulok azonnal...Na megyek!
Lehet, hogy hülyét kérdezek, de a kőrózsa levének fülbe csepegtetését nem próbáltad?
A fülgyulladás nagyon fájdalmas és kellemetlen dolog, szegény kis pocok! De egyszer ezen is túl lesztek! Egyébként én is bemennék vele. De tudom, milyen nehéz lehet megoldani! Kitartást!!!
Sziasztok, olvasgatok vissza, nem könnyű... hú Gabibus, ez a mandula-probléma, nem lehet könnyű. Marci 11-e óta beteg volt, én is szenvedtem sokat. Volt szegénynek kötőhártya gyulladása, láza, folyott a taknya, köhögött, minden. Nem evett napokig, aztán hétfőn visszavittem, akkor kapott antibiotikumot, szerencsére helyretette gyorsan. Neki nem ment rá a fülére, mondjuk szétszívtam az orrát, már a végén vérzett is szegénynek, annyit szívtam. De volt, hogy így ömlött neki belőle - szó szerint. Emiatt persze nem nagyon tudtam dolgozni menni, itthonról kellett... volt h este 11-ig dolgoztam, aztán reggel meg korán keltem, mert bementem a melóhelyre. Ajj, nehéz. Bocsánat, nem tudom visszaolvasni a fórumot, remélem mindenki jól van - amúgy....
Koszi csajok! Megnyugtatni ugysem tudnatok es dontenem is nekem kell csak a mutettol ill. az altatastol felek.Ez igazabol nem az immurendszeren mulik, hisz alig volt beteg eddig. Ez ugy van, hogy vagy mar "gyarilag" nagyobb az orrmandulaja vagy a sok betegseg, natha okozza a nagyobbodast.Ez utobbi nem lehetett,mert alig volt nathas. Viszont ha 2 hetente megbetegszik, mert a nagy orrmandula nem engedi kitisztulni a fulet, akkor nem hiszem, hogy barki sokaig varna az eltavolitasaval. Persze en sem szeretnem kivetetni csak ugy szire-szora, de a gennyes valadek, ami a dobhartyajat nyomja nyilvan nagyon fajhat neki es nem akarom, hogy kinlodjon vele es azt se igazan, hogy szunet nelkul tomjem antibioval,hisz az tenyleg tonkre vagna az immundrendszeret. Pecset meg meg akarom kerdezni, de csak hetfoi napokon lehet toluk idopontot kerni es ha majd csak hetek mulva kapunk,addig nem biztos,hogy huzzuk. Most is allandoan tapogatja a fulet,pedig eszi a gyogyszert igy nem sok remenyem van arra, hogy sokaig huzza azutan, hogy elfogy a gyogyszer. Utana megint felerosodik a gyulladas es gennyesse valik. Ezt a reszet mar ertem csak azt nem ertem hogyan jutottunk el idaig ilyen gyorsan. Na de nem is ez az erdekes! A mutettol rettegek....:-(( Olyan kicsi meg! Persze 3 evesen sem jo dolog, de megis akkor mar lehet vele kommunikalni. Az altatas, meg 2 ejszakat bent tolteni es kozben itt van Flora is....Apa azt mondta o befekszik vele,de en nem tudom hogy birnam ki azt...Nem apaval van a bajom, hanem nem tudom elkepzelni, hogy ne legyek ott vele es megint magara hagyjam. (Flora szuletese volt az elozo.) Nem tudom... Talan javul es varhatunk meg... Csovet is rakhatnanak a dobhartyaba, ami elvezetne a valadekot, de az is ugyanugy altatas es akkor meg...? Teljesen kesz vagyok! Ugy erzem a tejem is kevesebb...Viki! A futyitol is rettegek mar,mert minden esely meg van arra is. Pedig olyan egeszseges es boldog gyerek! Megis korhazba kell mennie! Nem ertem....:-(( En sokat betegeskedtem gyerekkoromban megsem jutottam korhazba...
Szia Gabi!
Nekem is kiskorban vették ki, csak az altatás volt gáz, attól hánytam utána, de már aznap ugrabugráltam. Hamar felépültem, aztán az állandó fülgyuszi is elmúlt. Szerintem jó döntés volt, egy rossz nap, de aztán jobb volt!
Az én lányomnak ovis korában vették ki, 3 éves múlt akkor. Szerintem visszanőtt neki. De ez már csak az én megérzésem, dokit nem kérdeztem róla. Egyébként azért vették ki, mert egyfolytában beteg volt. Nátha, köhögés... A kivételt követően megszüntek a problémák. A műtét gyorsan ment, de amikor visszahozták már ébren volt és sírt...nekem meg leesett a vérnyomásom (nem ettem), s majdnem elájultam...így a lányommal szembeni ágyon fektettek amíg jobban leszek....közben Dominika visított a másik ágyon "Annnnyaaaaa"....húúúú...nagyon rossz élmény volt! Ezután egy napot bent kellett maradni, másnap mehettünk haza. 2 hétig nem lehetett kimenni még levegőzni sem!!! Na, az volt a legrosszabb. Egy örökmozgó kislányt szobafogságra ítélni egy csöppnyi lakásban...
Gabibus, nem ijesztegetni akarlak...de ezekre jobb felkészülni lelkileg. A fütyiműtét viszont rosszabb volt. Így utólag inkább az orrmandulaműtétet választanám a kukis műtét helyett...:-S
Az en fiamnak allando problemaja van a mandulai miatt.Az iskolabol is nagyon sokat hianyzik.O 8 eves mult es egesz kicsi kora ota sokat betegeskedik.En valoszinuleg azt valasztanam,hogy inkabb vegyek ki hamarabb,de ne szenvedjen annyit az evek folyaman.Az orrmandula is nagyon kellemetlen dolgokat tud okozni.Az a sok antibiotikum es laz...sem jo.Valoban manapsag mar csak nagyon indokolt esetben veszik ki a mandulat.
Remelem tenyleg nem lesz szukseg a mutetre,de ha megis,akkor jobb tulleni rajta minel hamarabb...
Sziasztok!
A keresztlányomnak (3 és fél éves) 1 éves kora óta van gondja az orrmandulájával, nagyon gyakran beteg miatta, szegénynek szinte állandóan gyulladásban van, de a fül-orr-gégész mégsem javasolta a kivételét - több dokit is megkérdeztek - mert attól még az immunrendszere nem erősödne meg, sőt. Szóval várnak hogy időval majd kinövi ezt a dolgot. Majd ha gondolod rákérdezek a sógornőmnél konkrétan a dologra, én sajna csak ennyit tudok róla. az biztos hogy manapság nem kapkodják ki olyan könnyen a mandulákat mint régen. esetleg keressetek/kérdezzetek meg egy másik dokit is.
Sziasztok! Nalunk is csodas az ido a napokban, de nem tudom igazan elvezni.... Ugy nez ki Peternek ki kell venni az orrmadulajat es nagyon el vagyok keseredve emiatt. Mult kedd ota megint antibiot szed es ma mentunk kontrollra, de meg mindig nem gyogyult. Delutan mar mentunk is a ful-orrgegeszhez. Ket het mulva ujra latni akarja, de alapvetoen amit elmondott az arrol szol, hogy szinte biztos, hogy mutet lesz belole. :-(( Most nagyon pocsekul erzem magam es el sem tudom kepzelni hogyan lesz ez az egesz. Persze meg remenykedek,hogy valami csoda reven rendbejon a fule. Meg szedi a gyogyszert nehany napig. Ma megint megindult az orra, ami 2 napig nem folyt. Genny jon belole es talan kijon mind. Van tapasztalata barkinek ilyen problemaval kapcsolatban?
olyan nagy a pangás!!!
ennyire elfoglalt mindenki?bezike igazolt hiányzó, de a többiek?
mézeszserbó és gerduska már hetek óta nem írt:(
esetleg oda is küldjek napsütést?
Sziasztok!
Nalunk meg egesz delutan havazott es raadasul nagyon hideg is van :( kb 2-3 fok...
na jó eddig tartót,megint esik az eső:-(
sziasztok!
köszönjük a napot,szépen süt:-))))puszi érte
sziasztok
kitta remélem nektek is jut a nálunk lévő napsütésből,mert itt hétágra süt a nap.13 fokot mondtak:)
ma szofinak mamás napja van(anyunál van egész nap),én meg nagymosást csinálok,van vagy 5 adag mosnivalóm:(és persze valamit kellene főzni is,mert mindjárt dél.
Sziasztok!
Nálunk is jó idő van, hó már csak foltokban maradt. eddig sütött a nap is, de most egy kicsit beborult.
mi egy országban élünk??? nálunk még mindig el van borulva:-(
További ajánlott fórumok: