Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 őszi babák fórum

2008 őszi babák (beszélgetés)

9457. kitta73 (válaszként erre: 9455. - Bezike)
2008. nov. 10. 13:47

Én postán adtam fel az igénylést ajánlott levélben.De már vissza küldték a születési anyakönyvi kivonatát Levinek,mégse kaptam semmit.

Nagyon ügyes Marci ha már tartja a fejét,jó erős kisfiú.Nekem Levi nem szeret hason lenni,lehet azért is löki át magát.Már az enyém is kezd beszélgetni,de mindig csuklás a vége,olyan mint Viki volt egy csuklógép.Ilyenkor mindig ráteszem a cicire,mert sajnálom,hogy csuklik.

9456. bezike
2008. nov. 10. 13:44
Egyébként 64.125 forint vagy valami ilyesmi...
9455. bezike (válaszként erre: 9454. - Kitta73)
2008. nov. 10. 13:40

Szia, én október elején igényeltem az anyaságit és a családi pótlékot. Az anyasági rá kb. 2 hétre megérkezett, de a családi pótlék csak 3 hónap múlva érkezik, legalábbis ezt mondták ott. Személyesen igényelted vagy postán?

Nekem Marci még nem tud átfordulni, 8 hetes, de fura, hogy Levi már igen... szerintem is kicsit korai, de ha ilyen ügyes, akkor nincs mit tenni. :)) Amin én meglepődtem Marcival kapcs., hogy ha hason van, akkor kb. 1,5 hete felemeli a fejét és tartja is. Na, én ezt tartom korainak, meg azt, hogy már elég komolyan gügyög.

9454. kitta73
2008. nov. 10. 13:23

Sziasztok anyukák,végre nálam is nyugi van mindenki alszik.

Ti mikor kaptátok meg a családi pótlékot és az anyasági támogatást amit a baba születésekor adnak? Nem is tudom mennyi annak az összege 60000 körül van?Nekünk a mák még semmit nem folyósított pedig már 7hét telt el Levi születése óta,ti már megkaptátok?

Más:Hasra teszem Levit és először oldalra fordítja magát utána meg a hátára,ez nem korai még?Nem emlékszem,hogy Viki ilyen hamar csinálta volna,igaz minden gyerek más.

Ha baba masszázs olajat kerestek,a Dm babylove állítólag nagyon jó.

9453. bezike
2008. nov. 10. 12:55

Sziasztok, megjöttem. Marcika nem rég evett, itt nyűglődik mellettem. Hihetetlen, csukva van a szeme, mert már annyira álmos és nem bír elaludni a helyén, kapálózik, meg nyögdécsel. De szerintem nem a hasa, hanem csak úgy... hogy vegyem fel. Egyébként nekem is hason alszik, úgy szeret.

Én még nem gondolkodtam ezen az etetés-dolgon, hogy cici vagy egyéb, majd jön magától...

9452. vviki2 (válaszként erre: 9447. - Rekag)
2008. nov. 10. 12:36
Köszi a bíztatást, remélem nálunk is megoldódik a dolog...nem szeretnék tápszert.
9451. vviki2
2008. nov. 10. 12:35

Szerintem Gabibus a bölcsőhalál miatt nem szeretné hason altatni. Én is paráztam, mert az én kisfiam is hason aludt. Ezért vettünk légzésfigyelőt. Utána viszont nyugodt voltam. Egyébként ezzel kapcsolatban is megoszlanak a vélemények... Ha hanyatt fekszik és bukik vagy esetleg hánynia kell, akkor az szerintem sokkal veszélyesebb! Hisz ha nincs ott mellette valaki, akkor meg is fulladhat...nem?!

Linett a hátán fekszik, ő nem szeret hason, pedig megpróbáltam hasra tenni a pocija miatt.

9450. rekag (válaszként erre: 9449. - Mézeszserbó)
2008. nov. 10. 10:33
Ok, köszi az infókat! :)
9449. mézeszserbó (válaszként erre: 9428. - Rekag)
2008. nov. 10. 10:28

Rekag, már tegnap akartam írni, csak pont akkor ébredt a Töpörtyűm:

Féléves korig ha lehet maradok a kizárólagos szopinál. Nekünk az egyetemen is úgy tanították /dietetikusok, orvosok/, hogy féléves korig egy csecsemőnek semmi szüksége másra, mint anyatejre. Pont azért, hogy kivédjük az esetleges ételallergiákat, egy csomó élelmiszert nem is lehet egyéves kor alatt adni /vagy lehetőleg csak még később/. Kizártnak tartom, hogy valakinél azért alakuljon ki bármiféle allergia, mert nem kap már négy hónaposan mást is. Fura, hogy így vélekedik a dokid, mostanában pedig mindenhol már a kizárólagos szoptatást szorgalmazzák, csak tápisoknál szoktak előbb hozzátáplálni.

Nekem is van allergiám, pedig mikor csecsemő voltam, már 2-3 hónaposan elkezdték a gyümölcslevekkel, de szerintem nem ezen múlott. Mindamellett a dolog egyéni megítélés kérdése. Ha úgy látod jónak, kezd el 4 hónaposan a kóstoltatást! Ha nagyon nem tudsz dönteni, lehet 5 hónap is. Én nem siettetném a dolgot.

9448. mézeszserbó (válaszként erre: 9443. - Gabibus)
2008. nov. 10. 10:11
Gabibus, az én kisfiam is csak hason alszik. Semmi baja nem származik ebből szerintem.
9447. rekag (válaszként erre: 9444. - Vviki2)
2008. nov. 10. 08:50
nálunk kb. 2 hétig tartott ez a mizéria, úgyhogy szerintem nektek is már csak pár nap és rendeződik.
9446. rekag (válaszként erre: 9443. - Gabibus)
2008. nov. 10. 08:50
Flóra 4 hetes kora óta egyáltalán nem alszik hanyatt, ebből semmi kára nem lesz, sőt, előbb tartani fogja a fejér, hisz így jobban tudja emelgetni.
9445. vviki2 (válaszként erre: 9443. - Gabibus)
2008. nov. 10. 08:46
Miért baj, hogy hason alszik?
9444. vviki2
2008. nov. 10. 08:45

De jóóó!!!

Én meg öntögettem bele Linibe a tejcit, pohárból.... A cucisüvegből nem issza meg.

Bárcsak túllennék rajta én is...

Arra gondoltam fejnem kellene este 10körül is. Mert így azért nincs 8-ra tej, mert a cicim takarékra kapcsol, hisz utána reggelig nem szopizik a Linett.....

Na, majd meglátjuk.

Ügyi vagy Rekag...!

9443. Gabibus
2008. nov. 10. 08:44
Jo reggelt! Nagy fiam csodat tett es a 9-es eves utan csak hajnal 3-kor kelt ujra! Termeszetesen hason fekudt. Jo lenne,ha haton is ilyen jol menne!
9442. rekag
2008. nov. 10. 08:04

Jó reggelt!

Végre nem cumisüvegből vacsizott Flóra!!! Volt egy 1 perces hiszti, aztán megadta magát, és át is aludta az éjszakát, fél 7-kor kelt. Remélem marad is így..

9441. Gabibus
2008. nov. 9. 18:05
En nem tervezek hozzaetetni 6 honapig,de majd meglatjuk.
9440. gerduska
2008. nov. 9. 18:05
sziasztok.én patriknál majdnem ráfáztam.sok tejem volt,és hallgattam a védönöre,hogy nehogy adjak neki gyümit,fözeléket CSAK ANYATEJ.!namármost 6honaos kora körül elég rossz szine lett patriknak,falfehér volt.dokinö meg lecseszett hogy mi az hogy én még nem adok kaját patriknak,védönö köpni.nyelni nem tudott,én meg majdnem eklbögtem magam:(nem lett vérszegény hálisten,de majdnem 1éves volt mire "helyreállt".nehezen fogadta a kajákat,alig tudott megtanulni enni :(((..A nagyobbik fiam viszont 3honmaposan már egy fél barackot megevett,és folyamatosan a többi fözeléket is ahogy kell.sose volt gond az evésével,és szopizott is mellette.ugyhogy én most tuti 4honaposan legalább elkezdem a gyümiket stb...szerintem a kostolgatással,probálkozással nem csinálunk rosszat.ha nem tetszik a babának,ugyis jelzi.akkor meg eröltetni nem szabad, várni kell,azt pl egyx hét után ujra megprobálni.én tuti ezt fogom tenni :)
9439. rekag (válaszként erre: 9438. - Mint)
2008. nov. 9. 17:51

Én most már nagyon tanácstalan vagyok...

Mindenképpen a legjobbat szeretném adni Flórának. Még van 4 hetem eldönteni, hogy mi legyen...

9438. mint (válaszként erre: 9428. - Rekag)
2008. nov. 9. 17:49

Sziasztok!

En is nagyon szoptatas parti vagyok,a ket nagy gyerkocom hozzataplalasat 6 honapos koruk utan kezdtem el.Viszont most valoszinuleg hamarabb fogom az oka pedig az,hogy a nagyobbik lanyomnak csinaltatott egy verkep vizsgalatot a haziorvos mikor 5 honapos volt es nagyon verszegeny volt.Elvileg az anyatejben levo vas mennyisegnek elegnek kellene lennie 6 honapos korukig,de ez nalunk nem jott be,mindket gyermekem verszegeny volt.Igy most valoszinu kicsit hamarabb kezdjuk a gyumolcsozest :).

9437. rekag
2008. nov. 9. 17:41

Úgy tűnik mindenki sziesztázik, vagy babázik. :)

Flóra most aludt el, egész nap fent volt, kivéve amikor autóztunk. Újra előjött a hasfájása, szegény nagyon szenvedett délután. Remélem az espumisan segít neki megint. Mikor növi már ki?!

9436. vviki2
2008. nov. 9. 16:54

Sehol senki..?

Látom nagy a pangás, mindenki lelép hétvégén? Ma már én sem jövök többet, mert nemsokára hazaérnek a gyerekek :-))) végre!

Jó éjszakát mindenkinek!

9435. rekag (válaszként erre: 9431. - Vviki2)
2008. nov. 9. 14:51
Semmi gond! :) Én sem elválasztani szeretném, hisz a gyümik mellett maradna a szopi is, 1 éves koráig szeretném szoptatni.
9434. rekag (válaszként erre: 9433. - Vviki2)
2008. nov. 9. 14:49
az asszem 5 csésze tea, nekem nem rontott a hatásán.
9433. vviki2 (válaszként erre: 9427. - Rekag)
2008. nov. 9. 13:40

A MOREMILK oldalán azt olvastam, hogy szedése alatt max. 2-3 csésze szopiteát lehet fogysztani! Ja, és azt írják, hogy előtte-utána fél óráig ne fogyassz folyadékot...

Nem sok a másfél liter laktoherb a kapszula mellett? Nem piszkálódok, csak kérdezem...:-)))

Próbálom én is növelni a tejcit, iszom a teát, fejek és gyakran szoptatok. Majd meglátjuk...

9432. vviki2
2008. nov. 9. 13:18
Amúgy sziasztok, és köszi az olajjal kapcs. válaszokat!!! :-))
9431. vviki2 (válaszként erre: 9428. - Rekag)
2008. nov. 9. 13:16

Én inkább kivárnám ill. várom a 6 hónapot...

Persze ha tápit kap a baba, akkor érdemes elkezdeni előbb a hozzátáplálást. A mi dokink is a korai elválasztásra szavaz, de én nem hallgattam rá. Persze az én esetem amúgy sem mérvadó, hisz a fiamnál le kellett küzdenünk az ételallergiát. Ez nem ment volna úgy, ha mindenk korábban eszik!!! (Gondolom ezt az orvos sem gondolta komolyan....amikor "olyat" evett, csupa ragya lett tőle! Őszerinte ez normális? Akkor etettem volna vele tovább?!)

Na mindegy, amúgy sem fogadott el a drágám semmit a cicin kívül, még 6 hónaposan sem...:-))) 7 hósan ette a gyümit és 8 hósan a zöldségféléket..nem siette el! A lányom viszont anno már 4 hónaposan itta az almalevet és szépen fokozatosan eszegetett...6 hósan már nem is kellett neki a cici...:-((( Na, akkor még más nézeteket vallottam és a lányom amúgy is nagyon jól tolerált mindenféle új táplálékot, semmiféle allergiája nem volt (és remélem nem is lesz..).

Bocsi, "túldramatizáltam" a kérdést....

Minden szülő más, másképp neveli gyermekét. S ez így van rendjén. Ha el szeretnéd kezdeni a kóstoltatást 4 hónaposan, hát rajta! Sok sikert! Én nem fogom (hacsak nem apad el a tejcim időközben...).

9430. kitta73 (válaszként erre: 9428. - Rekag)
2008. nov. 9. 11:47

Sziasztok!

Nekem Viktor a szopizás mellett már 3hónaposan evett banánt és reszelt almát,4hónaposan meg tejbepapit.

9429. mézeszserbó (válaszként erre: 9422. - Vviki2)
2008. nov. 9. 10:42

Van egy-két olyan babaolaj, amiben semmi nincs, se illatanyag, se színezőanyag, semmi mesterséges, így elvileg nem allergizál. Pl. a DM Babylove ultra sensitive olaj ilyen. Se íze, se bűze, de pont ez a lényeg.

Mi azt használjuk, nem napraforgót.

9428. rekag
2008. nov. 9. 09:37

Lányok! Ti mikor kezditek a hozzátáplálást? Az én dokim elég hozzátáplálás párti, már adott eg táblázatot, hogy 4 hónaposan mivel kezdjük a kóstolgatást. Meg elmagyarázta, hogy fontos nagyon a szopi 1 éves korig, de mellette fontos az egyéb ételek időben történő evezetése. Szerinte azért van ez a sok ételallergia, mert túl későn kapnak a babák rendes ételeket.

Vélemény?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook