Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 Novemberben születendő babák fórum

2008 Novemberben születendő babák (beszélgetés)

8120. Nettka03 (válaszként erre: 8114. - Bf310ae20b)
2009. febr. 6. 09:54

maximálisan egyetértek, szerintem a kisbabás anyukáknak inkább támogatniuk kéne egymást minthogy csak további szorongást okozni az amúgysem egyszerű időszakban amikor még ilyen picik!

és igen az is fontos, hogy a család ne csak a gyerekből álljon!

8119. 83771865cc (válaszként erre: 8115. - 19ba18c379)
2009. febr. 6. 09:51

Én is itt szenvedek a kézi Medelával,

estére már fáj mindenem,

mivel a fürdőszobában ülve/hogy ne zavarjam családom/ szoktam ügyködni.

Tényleg elég fárasztó,örülök,

hogy szopi után 15-20 millit ki tudok

préselni magamból,és azokat adom oda vacsira :).

Később aztán már eszembe sem jut a kínlódás,

mert van látszata, Bulcsú 11 hetes korára csaknem megduplázta a születési súlyát :)

Igaz ezt onnan is észre lehet venni,hogy már nem tudok vele felszaladni a 4. emeletre :)

8118. 19ba18c379 (válaszként erre: 8116. - Bf310ae20b)
2009. febr. 6. 09:49
3800ért vettem , és nekem tényleg jó volt. az orrszívó része is jó ... megéri szerintem.
8117. bf310ae20b (válaszként erre: 8116. - Bf310ae20b)
2009. febr. 6. 09:46
6500 a villámár.
8116. bf310ae20b (válaszként erre: 8115. - 19ba18c379)
2009. febr. 6. 09:45
És ez a pesztonka tutira jó Lia? Mert van a Vaterán egy, licitálok akkor rá. 6500-zal indul, neked mennyi volt? Megéri?
8115. 19ba18c379 (válaszként erre: 8104. - Niki1)
2009. febr. 6. 09:39

ja mellszívó téma :

kéziben volt Aventem ( 30-50 ml egyszerre 2 ciciből, kicseréltem a vákumos kis csillagot, akkor se volt jobb )

vettem Medelát , szinte semmit nem szívott.

Vettem Chicco-t , na hagyjuk, nekem nem jött be egyátalán. Most ezzel tartom életben a tejet, de nevetséges a mennyiség amit lefej. És nem azért, mert nincs benne.

Vettem a kézi pumpás sima gyógyszertárit, hááát... :) a kézi nekem egyik sem ...

8114. bf310ae20b (válaszként erre: 8105. - Csibe22)
2009. febr. 6. 09:25

igen, azt szeretem, hogy azok hangoztatják a legjobban, hogy "márpedig mindenki tud szoptatni" akiknek ömlik a tejük, és soha semmit nem tettek azért, hogy legyen is tejük, mert csak úgy volt magától a hormonjaik miatt, nem tudják milyen az, nézni, hogy sír a gyereked a cicin, mert nem jön belőle semmi, és a végén már te is sírsz, milyen fél órákat állni naponta ötször-hatszor, és pumpálni a melledet, ahelyett, hogy a gyerekeddel foglalkoznál, nem ment szét totál a mellük, az enyém tiszta véreres már kívülről, meg ccíkjaim is lesznek, na szóval egyetértek, az okoskodók kíméljék az embert.

persze azért én tudok ellenpéldát is (és az igazsághoz ez is hozzátartozik), három barátném is van, akik úgy kezdték, mint én, marhára kevés tejük volt, de az első 12 hétben gyakorlatilag 24 órán keresztül szoptattak, és meglett az eredménye, mert 2 évesen is szoptatták a babájukat, na de milyen áron. az egyiknek 4 hetesen még nem nyerte vissza a baba születési súlyát, igaz hat hónaposan kizárólagosan anyatejtól 9 kilós volt. Na de nem mondja nekem senki, hogy az az egy hónap jót tett annak az ártatlan gyermeknek, hogy állandóan éhes volt (mert tuti az volt, ha nem hízott), meg állandóan csak sírt, alig aludt. a másik éjszaka is folyamatosan szoptatta, melynek eredményeképpen még 15 hónaposan is együttaludt a babájával, na de hol alidt a férje? azért az embernek a házasságát is ápolni kell, attól, hogy megjött ez a babóka. a harmnadiknak meg állandóan sírt. Na szóval én próbálkoztam ezzel, de nem ment.

8113. Nettka03 (válaszként erre: 8110. - 19ba18c379)
2009. febr. 6. 09:22
Akkor jó :) tényleg sok a paraszt okoskodó, a kedvencem mikor valaki az a brutál elfogult anya akinek csak az ő gyereke tud mindent stb... itt a közelemben sajnos lakik egy pár ilyen etalonanya :) kikészítenek, ja és persze mindegyiknek ömlik a tej a melléből :)
8112. 19ba18c379 (válaszként erre: 8111. - Niki1)
2009. febr. 6. 09:18
oksi :) megírom, remélem tartósan is olyan jó lesz mint mikor kipróbáltam, mert akkor nagyon jó volt.
8111. Niki1 (válaszként erre: 8107. - 19ba18c379)
2009. febr. 6. 09:17
Akkor kezetfoghatnak a gyermekeink. Ákos is iszonyatosan lusta. De ez van. Majd írj hogy vált be neked a pesztonka.
8110. 19ba18c379 (válaszként erre: 8108. - Nettka03)
2009. febr. 6. 09:17
Kifejtem még egyszer : NEM AZ ITTENI FÓRUMOSOK MIATT BUKTAM KI !!! :D Nettka nem miattad, sem Niki miatt sem senki miatt :) Csak itt dőlt ki a poharam :D
8109. 19ba18c379 (válaszként erre: 8106. - Niki1)
2009. febr. 6. 09:16
nem kell olvasgatni, hogy nyomják a tanácsokat. Van aki abból űz sportot , hogy olvassa a naplókat és kéretlenül nyomkod üzeneteket, hogy miért vagy hülye és mit kéne máshogy csinálnod.... kiadom a naplómat úgy döntöttem, már sokan mondták, írták, lehet, hogy ebben kivételesen hallgatok rájuk :)))
8108. Nettka03 (válaszként erre: 8098. - 19ba18c379)
2009. febr. 6. 09:15
szia, sajnálom, hogy ilyen indulatokat váltottam ki pedig nem szerettem volna én csak mint elsőgyerekes anya feltettem egy ártatlan kérdést, azt hittem rosszul vagyok informálva a hozzátáplálásról. persze régen más volt már én is 1 hónaposan almát kaptam és mindenféle más ivólevet és élek nem ezzel van a baj, természetesen nem gondoltam hogy majd négy hónaposan hipp-hopp kifejlődik az emésztőrendszere. a szoptatásról pedig annyit, hogy én sem tudtam a fiamat szoptatni kb. kiskanálnyi mennyiségeket tudtam kifejni!! igen nagyon sok gonosz, rosszindulatú anya van én is már megkaptam, hogy hát olyan pedig nincs hogy vlalaki nem tud szoptatni!! szóval természetesen mindenki azt csinál amit és ahogyan tud, sajnálom ha bárki is félreértett!
8107. 19ba18c379 (válaszként erre: 8104. - Niki1)
2009. febr. 6. 09:14
Detti is lusta sajnos emiatt nem hajlandó szopizni. Mindenesetre most ha megjön a mellszívó ráállok, és annyit fejek és adom neki amennyit csak bírok. Most is kapja a lefejt tejcsit , de elég gáz így fejni, hogy nem akar kijönni, pedig van, mert nyomom és jön. Kézzel meg nem szadizom magam órákig, volt, hogy csináltam, utána meg nem kicsit fájt.
8106. Niki1 (válaszként erre: 8102. - Csibe22)
2009. febr. 6. 09:13
Én más fórumokat nem igazán olvasgatok, ezek szerint szerencsére. Biztosan kapnám én is a tanácsokat miért nem szopik a gyerek, hanem fejek és úgy eszik. De nem egyformák a gyerekek és mi sem. Valószínű nekem Ákossal jobban kell vigyáznom mit adok neki, mert amikor kevés volt a tejem akkor a barátunk adott ,de Ákos egész délután sírt úgy fájt a hasa tőle. Akkor megfogadtam inkább tápszer ha nem elég a tej, már a mai tápszerek is nagyon jók.
8105. Csibe22
2009. febr. 6. 09:11
nekem még szopizik Martin , e csak egy ciciből a másikba szinte semmi sincs, ebbe is örülök ha van 60ml, de néha sajna még kevesbb, mondjuk örülök h legalább ennyi van , és remélem még 1-2 hónapig kitart. sokan nem értik meg h az ember hiába tesz meg mindent akkor se lesz több. de ettől nem vagyunk rossz anyák,
8104. Niki1 (válaszként erre: 8101. - 19ba18c379)
2009. febr. 6. 09:08
Én is a teszveszen vettem a medelát 10.000 ért amúgy 18-20 körül van, és még garanciás. Nekem előtte a pesztonka volt de nekem nem volt elég erős. A hugomnak pedig nagyon bevált, azzal fejt rengeteget. Nálam az a baj,hogy nagyon nehezen indul meg a fejésnél is a tej, van hogy csak pár perc után a legerősebb fokozaton is. Valószínű ezért nem akar Ákos szopni.
8103. 19ba18c379 (válaszként erre: 8102. - Csibe22)
2009. febr. 6. 09:07

nekem az volt a legnagyobb bizonyíték ahogy Detti lereagálta az influenzát.

Mi kidőltünk, neki kutya baja nem volt egy félórás lázon kívűl amit kialudt. Se orrfolyás se köhögés, semmi. Akkor valószínűleg mégsem csinálom olyan rosszul.

8102. Csibe22
2009. febr. 6. 09:05

sziasztok!

nekem is abból lett elegem mint Liának h néhányan szeretnek okoskodni, egy két fórumon, én is szívesen veszem a tanéácsot , de utálom ha beleszólnak mit h tegyek. hál isten itt a nov. forumon lehet beszélgetni mert itt mindenki rendes nem okoskodó.én is megkostoltattam már az almalevét Martinnal, és semmi baja tőle. ugyhogy 3 hónaposan elkzdem neki adni szépen lassan majd a gyümiket, meg majd a főzelékeket.

én koraszülött voltam és 2hónapos koromtól kaptam főzeléket, és anyunak ezt egy dokinő tanácsolta h nyugodtan adhat nekem. és semmi bajom sem lett, 3 éves koromig megse vltam fázva.

8101. 19ba18c379 (válaszként erre: 8099. - Niki1)
2009. febr. 6. 09:00

volt szerencsém kipróbálni a pesztonkát , nagyon hamar és sok tejet lefejt. Teszveszen sikerült 3800 forintért megvennem. Hétfőre ide is fog érni.

Most a Chicco kézi mellszívóval tartom életben szerencsére nincs gond, lejjebb csökkent de nem apadt el a tej. Érdemes egy elektromost venni tényleg jó, és a teszveszen vaterán klasszisokkal olcsóbbak.

8100. Niki1 (válaszként erre: 8098. - 19ba18c379)
2009. febr. 6. 08:54
Annak idején én a volt anyósomtól kaptam a jó tanácsokat, mert nem bírtam szoptatni, azt is a fejemhez vágta, hogy nem szeretem a gyerekemet, azért nem szoptatok. Úgyhogy megértelek a baszogatások miatt.
8099. Niki1 (válaszként erre: 8096. - 19ba18c379)
2009. febr. 6. 08:52
Olvastam a naplódat. Sajnos én is rengeteget küszködöm a fejéssel, most elértem annyit, hogy elég a tejem, de annaki idején az első két gyerekemnél hiába görcsöltem nem volt elég, a lányomnál már 6 hetesen egyáltalán nem volt, 4 hónaposan már tehéntejet ivott, mert a tápszertől éhes maradt, alig volt beteg. Milyen mellszívót rendeltél? Már én is 30e. forintnál járok, mert amit először vettem nem szív rendesen, kézzel pedig nem tudok fejni.
8098. 19ba18c379 (válaszként erre: 8097. - Niki1)
2009. febr. 6. 08:48

Félreértetted Niki, nem miattad akadtam ki, már napok óta kapom az üziket sokszor vadidegenektől, h mennyit ártok.

Könyörgöm, én szinte születésemtől kaptam a koffeines teát, a kefírt a gyümölcsöt és semmi bajom nem volt soha. Apa szintén.

Ha már itt tartok, az anyatej sem biztos , hogy egészségesebb és itt egyet kell értenem Petrával.

Szóval nem miattad buktam ki, hanem olyanok miatt akikkel még szinte egy szót sem beszéltem, mégis meg akarják szabni, hogy mit és hogyan tegyek.

8097. Niki1 (válaszként erre: 8096. - 19ba18c379)
2009. febr. 6. 08:45
Én nem tanácsot akartam osztogatni, sajnálom ha úgy hangzott. Annak idején amikor a gyerekeim kicsik voltak nem volt eddig tejem ,így én is hamar kezdtem a hozzátáplálást, főleg a lányomnál. Ha lesz elég tejem 4 hónapos korig akkor én azért nem pótolom mással, de utána én is annak a híve vagyok, hogy fokozatosan szokja az ízeket. Mégegyszer bocs ha kioktatásnak tünt.
8096. 19ba18c379 (válaszként erre: 8095. - 10e84b259d)
2009. febr. 6. 07:58

Köszönöm :)

leírtam az imént a naplómba egy kis szösszenetet a szoptatásról és hozzátáplálásról, hosszú lett, de sok ember osztogatott kéretlen tanácsokat.

Bevallom, Detti már napi 1 etetésnél ezt kap, és normálisan vette az akadályt.

Nem hiszem, h 4 hónaposan hirtelen tényleg érett lesz ott belül :)

8095. 10e84b259d (válaszként erre: 8094. - 19ba18c379)
2009. febr. 6. 07:41
Szia Lia! Igazad van, döntse el mindenki maga, a dorgáló megjegyzésekkel meg nem kell foglalkozni. Úgysincs egységes álláspont ebben a kérdésben, mindenki (orvos, védőnő, barátnő, nagyszülő) mást mond, vagy vél helyesnek. Én még a terhességem alatt olvastam egy cikket anyatej, kontra tápszer témában. Abban pl. az szerepelt, hogy néhány éven belül eljut oda a világ, hogy a tápszer összetétele jobb lesz mint az anyatejé. A cikk azt állította, hogy a laboratóriumi körülmények között előállított tápszer mentes lesz minden allergizáló anyagtól, meglesz benne az összes szükséges vitamin és tápanyag, míg az anyatej az anyát ért környezeti hatások (levegő, tartósítószerek, vegyszerek) miatt tartalmazhat számos, a babára kedvezőtlen anyagot. Én a nagylányomat két hetes koráig tudtam csak szoptatni, utána tápszert kapott. Két hónaposan almát evett, három hónaposan már főzelékezett. Szép nagy lánnyá serdült, és szerencsére egyáltalán nem egy beteges alkat, nagyon ritkán beteg. Tehát az Ő esetében egyenlőre nem igaz az, hogy a tápszerezés, illetve a korai kóstoltatás bármilyen problémát okozott volna. Remélem ez később is így lesz. Gergőt szerencsére szoptatom még, de 4 hónapos kórtól már én is szeretnék Neki adni ezt azt (bár anyukám már most nyaggat, hogy adjak Neki 3 hónapos kórtól). Na én is szép hosszan írtam, bocsi...:)
8094. 19ba18c379 (válaszként erre: 8093. - Csacsa)
2009. febr. 6. 07:31

Detti is így eszi, azzal a különbséggel, h nagyon pici gyümölcspürét hozzákeverek vagy tápot h legyen tartalma, mert ahogy megérzi az alma ízét nem kell más. Jóllakni meg nem fog vele :)

Nagyon jól beállt a szervezete rá, és aki azt állítja, h nem érett az szervezete az nem mond helyes dolgot, ugyanis gyerekkoromban én pl kefíren és almán éltem és egészségesen itt vagyok. Bioalmát kap, mérgező anyag nélkül, nem fáj a hasa, állandóan vigyorog, teljesen normális széklete van.

Nekem egy védőnő se akarja megszabni , h mikor, mit adok, én is felnőttem, Detti is fel fog. 4 hónaposan hozzátáplásás, nem hiszem, h egyik pillanatról a másikra azt mondja a szervezete, h na akkor most beértem és akkor etess ! :) Nem jobb elkezdeni és megismertetni szép lassan és fokozatosan az ízekkel ?

Csacsa ez nem neked válasz, csak innen indultak el a gondolataim :)

Persze mindenki úgy etet és táplál hozzá, ahogy akar, én nem egy táplálkozási tanácsadót kérdeztem meg ezügyben és mindegyik azt mondta, kezdjem el a leveket nyugodtan. Főleg, h semmit nem volt eddig hajlandó meginni.

Bocsi, ha hosszú voltam, de sokan akartak már belémkötni emiatt és most kidőlt a bili :D

8093. csacsa
2009. febr. 5. 21:11
A 4. honaptol kap nalam is csak reszelt gyumolcsot. Most csak a leveket probalom majd ki. De azt is nagyon ovatosan. 1-2 kiskanal almale utanna 2 nap szunet. Aztan ha nincs semmi akkor lehet kicsivel tobb azon a heten csak alma. Majd a kovetkezo heten mas le..pl korte ugyan igy....
8092. bf310ae20b (válaszként erre: 8091. - Niki1)
2009. febr. 5. 18:50
Ja én is oda szoktam figyelni, nem is volt eddig gond, erre tegnap gondoltam, hátha nem lesz belőle baj, eszek egy kis karfiollevest. Hát nem fogok többet, szegény órákig kínlódott, olyan lelkiismeretfurdalásom volt, vigyázni kell ezekkel a dolgokkal.
8091. Niki1 (válaszként erre: 8088. - Nettka03)
2009. febr. 5. 18:43
Igen negyedik hónaptól ajánlott a hozzátáplálást, az én orvosom meg inkbb ötödik hónaptól. Mert addigra fejlődik ki az emésztőrendszerük annyira, hogy nem okoz gondot a nehezebb étel sem. Én sem merem 4. hónap előtt mással etetni, még néha a tejcitől is fájdogál a hasa egykicsit, pedig semmi olyat nem eszem, nagyon odafigyelek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook