2008 Novemberben születendő babák (beszélgetés)
Szia Lia! Nálunk semmi, de semmi a fogak terén. A lányom is már nyolc hónapos volt, amikor az első kibújt, és Ő egyáltalán nem szenvedett vele. Bízom benne, hogy Gergőnél is így lesz, mármint, hogy Őt sem fogja megviselni.
Detti egyébként nyűgösebb ettől? Szokott neki fájni?
Detti 5800 gramm , 3 kg-val született
Lányok, hogy álltok fogakkal ? Nálunk szerintem 2 hét és kint lesz, ráadásul a bal alsó rágófog is türemkedik, ez a gyerek felborítja a fogzás rendjét :D
Hátha segítek:
Fanni
szül súly:3310gr, 52cm
1 hósan:4007gr, 54,5cm
2 hósan:4980gr, 57cm (innentől csak tápszer volt)
3 hósan:5840gr, 63cm
4 hósan:7070gr, 67cm
Nekünk nem mondta a doki sose hogy baj lenne a súlyával.DE én így szemmel azt láttam hogy 2 hósan,amíg kapta az anyatejet jó kis hurkák voltak.Ezt olyan 3 hónaposan kezdte inkább elhagyni,mert "sokat" nyúlott.Nekünk mindig azt mondják a védőbe hogy szép formás.2 nap múlva lesz Fanni 5 hónapos.Te Úr...................!Már mindjárt mehetek vissza dolgozni!:)))))
Szerintem nem sok. Ákos 3 hónaposan volt 6,05 kg és nem kövér pont arányos, a hurkák megvannak, ott ahol kell. Szerintem 4 hónaposan ő is 7 körül lesz.
Ákos is ügyesen nyúl a játékokért ha elé tartom, és pakolgatja egyik kezéből a másikba, de nem hajlandó forogni, ülni annál inkább szeretne.
Csajok! Gergő kereken 7 kg, most 4 hónaposan.
Szerintetek ez sok?
Egy másik fórumon írta egy anyuka, hogy Őt cseszegeti a doki, hogy az 5 hónapos lánya 6180 g.
Na jó, ami igaz az igaz, Gergő nem vékony, inkább dundus, vagy izmos.....:)
Az utóbbi időben egyébként jóval kevesebbet hízik hétről hétre, mint az elején.
Sziasztok! Végre süt nálunk a nap. Gyerkőcke ismét kiválóan aludt (fél nyolctól reggel negyed hétig). Én továbbra sem tudok aludni, hajnal 2-3 óra körül megébredek és onnantól kezdve csak forgolódok. Remélem, hogy azért eljön az idő, amikor én is tudok aludni.
Gergő most már nagyon ügyesen megfogja a játékokat ha elé tartom. Általában két kézzel és mindent megpróbál azonnal a szájába gyömöszölni. Arra viszont még lusta, hogy oldalra forduljon és a mellette lévő dolgokért nyúljon. Van már egy pár kedvenc játék, mindig megcsillan a szeme, amikor ezeket mutatom Neki.
Nettka es Bottyan !
Krisztian nagyon szepen koszoni a jo kivansagokat :D
Nagyon szépen köszönöm Fanni nevében is a jó kívánságokat!Igen ma ünnepeljük,mert elvileg 2x van egy évben ez a névnap.Március,és október.És mivel októberben született.............!!
Mi meg boldog hófordulót kívánunk az illetékeseknek!
Totál nem tudom mit csináljak,járóka ügybe.Pénzt se akarok kidobni az ablakon,de jót is akarok a Fanninak.De már a babaágyba is kapaszkodik.Meg sokáig áll ha tartjuk a kezünkkel.Tényleg nem tudom mi legyen.Majd hétvégéig ki kell találnom.
Boldog névnapot a picilánynak és hófordulót a fiúknak :)
Mi még sajnos nem fordultunk meg :( de próbálkozik, almalével haladunk már nagyon ma van 4 napja, hogy elkezdtük és ma először láttam rajta hogy kezd rákapni :) nem köpte ki és mikor abba akartam hagyni elkezdett reklamálni, hogy még kér :) kb. 20gr-ot bevert, ha ilyen jól haladunk a hétvégén megpróbálok neki egy-két kanál pépeset is adni. Hát nem gondoltam az első kóstolás után hogy így megszokja az ízét először mintha kínozták volna olyan arcokat vágott :)
Látom ugyanazok a problémáink. Elalvás, forgolódás, hozzátáplálás. Mindenkinél máshogy alakulnak a dolgok. :))
Mi nem használunk cumit, így az egyedül elalvás sajna még nem megy. Este mondjuk nincs probléma, mert akkor általában bealszik kaja közben és csak le kell tenni, de napközben csak úgy alszik el, ha ringatjuk, és mivel nem bírom a majd hét kilós kis seggét, a babkocsiban szoktam elaltatni és ott is alszik, délelőtt is és délután is. Szerintetek hogy lehetne elérni, hogy elaludjon a kiságyban a magától, sosem tudtam ezt megvalósítani, mert ahogy beteszem az ágyba, rögtön sírni kezd, még jó, hogy éjszaka alszik benne, nem is keveset, általában 10 órát. Napközben viszont nemhogy ébren nem tudom betenni, de ha már elaludt, és megpróbálom átcsempészni a babakocsiból a kiságyba, akkor is felébred és sír.
Forgolódni még nem forgolódunk, csak oldalra egyelőre, viszont nagyon durván erősen húzza fel magát ülésbe. Szerintem neki a forgolódás nem is fog menni, mert rettenetesen utál hason lenni, akkor miért akarna odafordulni? Na majd meglátjuk.
Hozzátáplálást látom már mindenki elkezdte lassan, mi még nem, asszem én még várok egy hónapot, amíg van tejci, nem akarom erőltetni, aztán majd elválik.
szia
Martin az arcához szorítja a pelust és ugy alszik el. van h ott vagyunk körülötte és beszélünk, de hál isten nem hisztizett, eddig csak néha aludt el így de tegnap egész nap, ma a babakocsiba aludt el így de csak 20percre, nem tudom h kéne rászoktatnod Gergőt. Martin este is van h elalszik magától de van h ringatni kell. tegnap répát kostoltunk krumplival, hát megette de eléggé fintorgott,
Petra nagyon kis ugyes a kisfid. Es gyre ugyesebb lesz.
En tegnap spenotot probalta. Hat volt rendesen finytor. Es szerintem 3 kiskanalnal nem ment tobb bele a pociba anyira nem izlett neki. Aztan nem is eroltettem es adtam neki vaniliapudingot. Na mikor rajott hogy az mar nem spenot , 5 perc alatt megevett 70g-ot :D
Bottyán anyuci! FANNI babának kívánunk boldog-boldog-boldog névnapot!!!!
Ma van ugye? Legalábbis a tv-ben azt hallottam.