2008 Novemberben születendő babák (beszélgetés)
Képzeljétek Fanni ma megivott 5 dl folyadékot .Szerintem sok még neki.Mert idáig ugye vagy Hippes teát kapót vagy kecskeméti üdítőt.De találtunk a Tescoba Pacific szívószálas üdítőt,olcsóbb is.Ez ráadásul 100% -os,jó rostos.És csak itta,és itta.Igaz van benne cukor,de a Hippbe is van,meg a kecskemétibe is.De ez nagyon bejött neki.
Van olyan akinek 1 évig se jön meg!!!!!!
Lehet már sóskát adni a babának???Én még nem mertem pedig én 2 pofára eszem,mert itt a szezonja.DE azt olvastam,hogy csak spenótot lehet neki adni.Mert a sóska erős!
Kíváncsi vagyok nekem megjön-e most is vagy még nem lesz rendszeres. A héten elválik. Így már nem csak pelenkát hanem betétet is venni kell, de utálom.
Írtam már, hogy Nekem a múlt hónap végén megjött. De összesen egy napig volt meg, úgyhogy még nálam sem normális a dolog. Kíváncsi vagyok milyen lesz másodszorra.
Igen a Roxival is ebben a honapban jott meg. Mikor o a 6. honapban volt. De most se hire se hanva. Persze nem hianyzik de azert be vagyok sz*va, mert hallom hogy mindenki mondja hogy neki megvan mar , nekem meg semmi :o(
Sajnos nekem múlt hónapban megjött, bírtam volna még nélküle. Ne aggódj még nem vagy elkésve, aki szoptat annak csak valamikor 6 hónap után jön meg vagy még később.
Nalunk mar 2 napja husis kaja van. Elso nap finytorgott, mara viszont mar falta. :)) Azt hittem ezzel a kajaval majd tovabb birja. Hat nem :)) Ugyan ugy keri a cicit 2.5 ora mulva.
Csajok meg vagyok ijedve. Nekem meg midig nem jott meg a menzim szules utan. Normalis ez? Van valaki meg ugyan igy?
Mi még csak a gyümiknél tartunk tízóraira, a többi anyatej. De lassan megpróbálom a krumplit almával, hogy az ebéd tartalmas legyen.
Biztosan nem sok. Ákos a bébidesszertől 3/4 üveggel eszik, da ha én csinálok neki 1 almát 1 banánnal összeturmixolva azt simán bevágja az egészet és még iszik hozzá 40-60 mili anyatejet.
van üveges sárgabarack őszibarack joghurt, igaz 6 hós van rajta de a védőnő mondta h odaadhatom neki mert tőle kaptuk, és semmi baja tőle.
Martin se aludt sokat, most tettem vissza mert kb ő is 20 percet aludt de úgy tűnik vissza aludt.
sziasztok , mi holnap megyünk méreckedni, mi 67 centik vagyunk és olyan 8-8,5 kg között. Martin is ha húzom ülő helyzetbe már rúgja ki magát állásba , és rugózik meg táncol.
Mi már esszük a sárgabarackot meg a brokkolit is, brokkolit répával krumplival csirkehúsal eszünk, vagy brokkoli krumpli husi. én az almát együtt főzöm a krumplival és puha lesz, van h teszek bele husit is. imádja Martin. most majd megkostoljuk a gesztenyés husit is.
Hát a sóskás cucc most nem nagyon ment. Így csináltam neki banánpürét egy egész banánból, és beverte mindet, nem sok az szerintetek? Tudom, állandóan aggódok... :))
Gergő 20 egész percet aludt ebéd után. Kezdek kipurcanni. ÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!
Az alma-krumpli nekünk is nagyon megy, igaz még csak üvegest evett, de fogok neki csinálni én is, tegnap és tegnapelőtt is egy egész üvegest megevett (190 gr) azért az nem semmi szerintem.
Én is gondoltam arra, hogy adok neki brokkolit is, de a dokinő azt mondta, hogy káposztaféléket, karfiolt, brokkolit csak 7 hónapos korától. Pedig a brokkoli nem is szeles szerintem. Meggyet, őszit majd lehet nyáron, cseresznyét, sárgabarackot nem (ezt sem értem miért nem, én fogok adni sbarit)
Én főztem is már almás-krumplit. Az a drágám kedvence. Én úgy csináltam - ezt olvastam valahol -, hogy külön-külön lábasban pároltam meg az almát és a krumplit, mert állítólag az alma savtartalma miatt nem puhul meg a krumpli, ha együtt főzzük. Nekem idáig mindig sikerült édes almát venni, Gergő szereti minden formában.
Nálunk tegnap volt újdonság, brokkoli. Megette, bár szerintem tök ízetlen. Igaz nem a felnőttek ízlésvilágából kell kiindulni. :)
A babaúszásra még mi sem jutottunk el, mert még mindig nem százas egészségileg a drágám. Még tegnap is szívni kellett az orrát. Gondoltam Rátok tegnap, hogy milyen lehetett a keresztelő. Teljesen jogos, hogy nyűgös volt szegénykém. Nálunk szerencsére az istentisztelet elején lesz a keresztelés, aztán, ha nagyon nem bírja a többit, akkor majd én kimegyek vele a templomból.
Nálunk is van, én is készülök, hogy elmegyünk. Nameg babaúszásra is menni kellene, csak közben meg már itt a jó idő, és csavarogni is jó.
Akkor ügyesek voltatok! Mi is hajszálra ezeket az értékeket produkáljuk, csak két héttel fiatalabb csajsziként, asszem a gyerekemtől, ha így folytatja, félni fognak a bölcsiban :))) Amúgy már közel nem hízik olyan ütemben, mint eddig, az elmúlt egy hónap alatt olyan 4-500 grammot "szedett csak fel".
Dokinéni nálunk is volt, mondta, hogy a kezénél fogva húzzuk ülésbe, majd onnan állásba, hogy megtanulja, hogy a végső cél az, hogy felálljon. És olyan ügyesen rúgja magát ülésből állásba, nem semmi.
Ma répa-krumpli-sóskát fog ebédelni, ha felkel, lassan a spenótot is megkóstoljuk.
Almát csak nyersen reszelve szoktatok adni, vagy turmixolva? Nem savanyú? Még magában almát nem adtam neki (olyat, amit én csináltam).
Tegnap volt Luca keresztelője, csak úgy zengett a templom, a pap kicsit koránra hívott bennünket, így mire az istentisztelet végére értünk, és jött a keresztelő ceremónia, kellőképpen nyügis volt a drágám, annyira üvöltött, hogy nem hallottam a fogadalom szövegét, amit meg kellett ismételnem, kértem a papot, mondja el még egyszer... :))) De a buli nagyon jól sikerült, este hatig tartott.
Lányok! Nagyon jó programon voltunk. Nem tudom hallottatok-e már a Ringató foglalkozásokról. Nálunk a művelődési házban tartanak ilyet. Ez egészen pici babáktól nagyobbacska gyerekekig zenés, mozgásos, fél órás foglalkozás. Népzenére épül, a foglalkozást vezető gitározott és furulyázott is. Gergőnek nagyon nagyon tetszett, az elején még kurjongatott is. Sok dalt ismert is már, mert én itthon rengeteget énekelek Neki. 700 Ft volt egy alkalom, és ezért a gyerkőccel többen is mehetnek (nagyobb testvér, nagyszülő, apa, anya). Mindenkinek csak ajánlani tudom, mi nagyon jól éreztük magunkat.
Ez nagyon jó! Én is így szeretném majd szoktatni Gergőt. A lányunkat is ott tudtam hagyni anyuékra, anyósomékra napközben, éjszakára meg kb másfél éves korától. Csak közben mindkét nagyszülő páros 10 évvel idősebb lett, már nem annyira rugalmasak. Egyenlőre nem akarom Őket terhelni, majd ha felajánlják maguktól. Bár már jól esne egy kis édes kettes apával.
Sziasztok lanyok!
Ma voltunk dokineninel. Megkapta Krisztian a 6 honapos oltasat. Nagyon jol viselte. Elotte beszelgetett a dokinenivel , sirt a szurinal, mikor kivette a tut a kis combjabol abba is hagyta. Viszont ra sem akart nezni a dokinenire. Viccelodott vele , de ugy csinalt mindha nem is latna [nevet] A dokineni csak nevetett es mondta hogy milyen kis aranyos ahogy megsertodott [nevet]
Egyebkent 70 cm es pontosan 8 kilos.
Szia, Barna már egy jópárszor aludt anyósomnál, apósomnál is (ők elváltak, ezért többfelé is van segítség) és mindig nagyon jókedvű amikor hazahozzuk, nagyon szeret másoknál lenni, és persze apával is marad így időnk egymásra :)
Sziasztok, Barni is egész éjszaka nyöszörgött sírdogált, bár egy picit megfázott én ennek tudtam be, de ki tudja igazán mi lehetett az oka.
Hello! Jól kifogtad ezt a megfázást. Nem lehet, hogy ez már inkább allergia, vagy a kettő keveréke? A férjem olyan, hogy állandóan náthás szegény kora tavasztól késő őszig.
Sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!!!!Fanni keveredik ki a náthából,én meg egyre jobban mászok bele.
jó reggelt,
valami lehetett éjjel mert elég sok baba sírt fel. mindenhol ezt olvasom. Martin is felsírt 2x. nekünk is jólt telz ez a 3 nap, kár h ilyen gyorsan elmentnt
További ajánlott fórumok: