2008 májusi-júniusi babák Anyukái (beszélgetés)
Ja, a szülésznő mondta, hogy hogy szokták megtippelni a babák súlyát!
Van a kiskönyvben egy adat, amikor lemérik, hogy a szeméremcsont és a méh felső része között hány centi van. Ezt kell megszorozni a hastérfogatunkkal.
Mondjuk, nekem itthon nincs mérőszalagom, majd anyunál megnézem, de mondjuk egy példa:
34*105= 3570 g.
Sziasztok!
Helyzet! Tegnap este 9 után 9 órás 10 perces fájásokkal bementünk apával és a szülésznővel( az ő tanácsára) a kórházba, hogy megnézzen a doki. Én gondoltam, hogy el fog küldeni, de reménykedtem, hogy legalább a méhszáj nyitottabb már. Hát nyákdugó ide vagy oda, egy hete semmi változás, egy ujjnyira nyitva. Teljesen magam alatt vagyok, egész éjjel 10-12 percenként fájások. Nem aludtam semmit. De hazajöttem inkább, itthon jobb szenvedni!
A doki nézett uh-t is! Kikerekedett a szeme, és azt mondta, hogy nem kis baba lesz! Mármint a méreteimhez képest. Az egész hasam egy nagy baba :-) Flowmetria és szívhangok oké. Adott valami bogyókat, hogy vegyem be, ha nem tudok aludni, mert ha szülésre kerül a sor, akkor nem fogom bírni, ha nem tudok előtte aludni. De nem vettem be, mert éjfél után kerültünk ágyba, most meg már itthon kell menni a terhesgondozóba. Na, kíváncsi vagyok, hogy itt mit mond a doki. Szóval el vagyok kenődve, már sok egy kicsit! Most is folyamat 10 percenként fájok! Szünet semmi, de nem is sűrűsödik!
Na, megyek, készülök! Szorítsatok, hogy történjen valami!!!
Sziasztok
bocsi, de közben el kellett mennnem!
szóval a kisfiam neve Eliot lesz, hosszas tanakodás után!
Remélem már tényleg nem kell sokáig várnunk rá!
Itt csak általában 1 napot kell maradni a kórházban a szülés után, ha minden rendben, sőőőt, képzeljétek, aki nem az első babót szüli, az 6-12 óra múlva haza mehet! Na ez azért gáááz.
nekünk viszonylag későn, 2 hetesen.
Hasfájás szerencsére párszor volt csak, onnan lehet felismerni, hogy vigasztalhatatlanul sír és feszíti magát a kezedben is, húzogatja a hasához a lábát...
ÁÁÁ!! Zizi! Megnéztem Luca babát! Olyan gyönyörű!!!
Igazi kis hercegnők születtek is a Topicban!!
Ne aggódj, még szebb leszel! :))
Főleg ha szoptatni fogsz! Én minden egyes szopizásnál éreztem a méhösszehúzódásokat és az a jó. Attól húzódik össze gyorsan a méhed!
Sziasztok!
Még itt vagyunk :-) kicsit kezdem magam hülyén érezni, mert kb. dél óta 10 percesek a fájások, és nem vészesek. Várok még egyet és felhívom a szülésznőt!
Köszi a választ!
És az normális hogy többszörre lakik jól csak?
Eszik, aztán büfizik és még kéri a cicit!
Sara, most néztem meg az említett ruhát. nekünk is ugyanilyen márkájú volt a hazahozós ruhánk, és én is 50-est vettem. 1 hónapos koráig belefért, 53 centivel született...
Egyébként Le**ldi-éknak az átlagnál nagyobbak a ruhái, az 56-osba most nőtt bele Armina...
Nyugi Zizi!
Az első napokban ne is akarj mindent megcsinálni.Meg még neked is pihizni kell.Hidd el,ha nincs aki megcsinálja a mosatlan akkor is megvár.Majd belejössz!
Armina napközben a kezdetek óta kb. 3 óránként eszik, ritkán ez csak 2,5 óra, megint ritkábban (ha nagyon bealszik) 4 óra.
Egyedül arra figyelj, hogy másfél óra legalább elteljen az etetések között, mert ennyi idő kell, hogy megemésszék az anyatejet, és ha ilyen rövid idő telik csak el az evések között, akkor könnyen megfájdul a pocakjuk.
De a 2/2,5 óra sztem simán jó.
Kaka az első pár hétben nekünk is mindig volt a pelusban, most már csak napi 1, esetleg 2. (de annál nagyobb.:))
Hát,lehet az 50es kicsi lesz:S
Nem akarlak elkeseríteni,de ránk nem jó az 52es body sem.Mondjuk nem tudom hogy csináljáák ezeket a rucikat,mert ma ráadtam egy szerintem vagy egy kicsire sikerült 56os kezeslábat.A kezei meg a lábai nagyok voltak Békára,a törzse viszont épphogy jó.Vagy Béka lett fura méret,vagy a ruhával van valami baj:)Bár a többi 56osnak is törzse jó a lába meg a keze kicsit hosszú.
Csajok a ti babátok milyen gyakran evett az első-második héten mert az én kislányom olyan 2-2,5 óránként KÖVETELI a cicit!
Nálatok is minden szopizás után volt kaka?