2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Szia Cash!
Orulok,hogy nincs semmi komoly gond.Igen az "atlagmeretek"-re szeretnek hivatkozni.Ha vmi komolyabb baj lenne akkor mar a kezeloorvosod is eszrevette volna.
Szep napot.
Szio Martone!10 het alatt talan nem szedunk fel meg 10 kg-ot? :)
Habar en nem tudom,sokan azt mondjak,hogy a vegen jon a java.En mondjuk ugy veszem eszre,hogy nalam azert sok viz is van.A bokamnal latom igaz nekem a szivem alapban sem ugy ketyeg ahogy kell.Meg a hizas es szules utan a felesleges kilok lemenetele is alkat kerdese.Anyukam anno 50kg volt,25-ot hizott,de aztan le is ment hamar.Sot figyelt is arra ,hogy ne menjen le az osszes,mert nagyon vekony volt.Szoval en is bizom benne ,hogy nem lesz nehez dolog.Ha meg igen akkor kicsit jobban kell magam osszeszedni,de igyis-ugyis megeri,hiszen a vegeredmeny a Baba a fontos.:)
Tenyleg mi van az epitkezesetekkel?hogy alltok?
Szia!
Én 20 pelussal indítottam a fiamnál. A pelenkadarabolás nem rossz ötlet már csak azért sem, mert ha 4-be vágod arra pont elég hogy az orrát vagy az arcát megtöröld vele, de amikor szopi után büfizik, sokszor még a normál textilpelus félbehajtva is kevés, ha 4-be hajtod akkor talán a ruhád nem lesz olyan... :)
Szóval szerintem 2-3-at darabolj fel 4-be, a többi maradjon egyben, hogy legyen a kiságyba feje alá, a babakocsiba a feje alá, sőt én nyáron ha nagyon meleg volt és a kocsiban aludt az udvaron (árnyékban) a babó akkor terítettem alá egyet hogy ahogy megízzad ne legyen a babakocsi csupa víz alatta, meg a kis haja sem. Egyébként meg majd meglátod mennyit használtok egy nap, ennek függvényében veszel még ha nem elég. Fontos hogy első használat előt 1-2-szer 90Co-on mosd ki, mert akkor tömörödik és beszívja a nedvességet (ugyanígy a kifogó+törölköző is!).
Szia kikki!
A dokid jo nagy marha,meghogy sokat hiztal es jon a dieta.Nem normalis.
Szio martone!
Megneztem a kepet,nagyon aranyosak vagytok:)!!
Mokicaaa!
remelem emelnek az adagodon.En eppen reggeliztem(eper es bananturmoxot)es arra gondoltam,hogy birnam,ha ilyeneket ki kellene hagynom.Hat nem tudom.
Lanyok!
Ahogy latom,egyre tobbeteknek van cukorproblemaja.En nagyon orulok,hogy idaig megusztam a dolgot.Habar meg van par hetem hatra,de pozitivan nezem a dolgot.:)
Szia Csillu!
Orommel latom,olvasom,hogy mar jobban vagy.:)
A szennyesre ne is gondolj,illetve vezesd be a Parodat is a hazimunka "oromeibe es rejtelmeibe".Hatha erti majd a celzast es mire hazamentek a korhazbol nem lesz olyan sok dolgod.En nem is tudom,hogy kell-e a Babanak vinni ruhat,meg a tobbi dolgot.Majd meg meg kell kerdeznem.
Köszi!
Próbálok nem aggódni. A tágulás szempontjából tényleg jónak hangzik. Szerencsére nekem zárt a méhszájam. Te vigyázz nagyon magatokra! Sok pihi.
Kikki! A dokid biztos mondta volna, ha ez most rossz érték lenne.
Alexa, épp a napokban beszéltem egy kismamával, aki mesélte, hogy ők bizony négybe darabolták és szépen beszegték a szerintük nagy textil pelenkákat. Így kevesebbet kellett mosni, s pont elég volt egy-egy darab arra, hogy a baba feje alá tegyék, vagy a pofiját megtöröljék vele. Nem tudom, a tapasztaltak mit mondanak erre.
Mi még nem állunk sehogy a szobácskájával. Bár mivel eleinte velünk lesz, én az ágyunk melletti sarkot szoktam ábránozva nézegetni. :) Azért lassan rajtam is kitör a fészekrakás, csak több idő, nyugalom kellene hozzá.
Sziasztok!
Kicsit (szóval nagyon) régen írtam már. Habár próbálom mindig követni az eseményeket, több-kevesebb sikerrel.
Én is 10 textilpelust vettem, habár valaki nekem 20-at ajánlott. Gondoltam, majd meglátom...
Képzeljétek el, megint voltam doki bácsinál, aki megkérdezte mennyit szedtem fel. Mondtam neki, hogy 7 kilót. Aki csóválta a fejét, és finoman megjegyezte, hogy jó lenne, ha 10 fölé nem menne, mert diétára fog fogni az utolsó hónapra. Szép mondhatom! :) Én eddig úgy gondoltam, hogy a 12 kg még elfogadható. (A doki bácsi vigyázni akar az alakomra, szerinte így később nem marad rajtam majd semmi.)
Szoktátok nézni, kinek mit ír a doki a kiskönyvébe. Nekem C2000-es a méhnyak hosszom. Ez azt jelenti, hogy rövid a méhnyakam 2 cm. Állítólag a 32. hét körülig 3 cm szokott lenni. Nektek hány cm-es? Aggódjak?
Szép Jó reggelt mindenkinek!
Alexa, ma megint fürge voltál... :)
Mókica! Örülök, hogy jobbak az eredmények, gondolom már ez egy kicsit jót tesz a lelkednek, hogy látod hogy van értelme annak a fránya diétának. Drukkolok, hogy úgy alakuljon ahogy szeretnéd!
Csillu! Felderült az arcom mikor olvastam, hogy van köztünk akinek már ilyenek járnak a fejében hogy ha hazajön a kórházból moshatja a kórházit meg a család heti adagját is... én erre nem is gondoltam! Hát nem fogunk unatkozni az tuti. Ha a picur alszik, mi kezdhetjük elhárítani a kórházi idő alatt kialakult hadiállapotokat. :))) Jó lesz!
Sziasztok!:-) Úgy látom, a reggeli első itt a fórumon mindig én vagyok. Napközben érek rá kevésbé, sajnos.
Egészen jól kialudtam a fejfájásomat, de annyira fáradt voltam, hogy alig bírtam kivárni a Doktor House végét. Szerintem pont a végére el is aludtam. A párom ott hagyott a nappaliban a kanapén, betakart, nem akart felébreszteni. De kicsit később ébredtem én magamtól, mi másért, mint pisinli menni. El is tartott egy darabig, mire rájöttem, hol vagyok és miért..:-))
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, mármint azok, akiknél már kész a gyerekszoba, de én legszívesebben ki se jönnék onnan, annyira élvezem. A párom azt mondta, örüljek ennek, mert az elkövetkezendő hónapokban, évben biztos ez lesz az a hely, ahol a legtöbbet tartózkodom.
Ma elmegyek vásárolni, megveszem a még hiányzó apróságokat - pl. pelus - és azzal kész is leszünk mindennel. Tegnap - mint írtam is - itt járt az egyik barátnőm, aki nemrég szült (5 hete) és ő az utólsó 2 hónapot kórházban töltötte. Ezért is mondta a párom, hogy bár nagyon reméli, nálunk nem lesz semmi probléma, de inkább legyen meg itthon minden, mert azért már csak közel vagyunk a júliushoz (amiről még mindig nem tudom biztosra, hogy 7. vagy 15.) és ha Réka baba úgy dönt, hogy elege volt a bentlétből, meglegyen itthon mindene. Persze ha kell, a párom is be tudná szerezni a pelust, popsitörlőt, ilyeneket, de jobb az, ha én veszem meg, amit szeretnék. Ja, és még a kiságy unokatesómnál van, most már el kellene hozni azt is.
Akartam kérdezni: ti mennyi textilpelust vettetek? Én 10-et, de gondolkodom, kellene-e több.
Na úgy látom, megint sikerült kisregényt írnom a semmiről... Bocsi. :-) De ha nem vagytok itt, csak magamban tudok karattyolni.:-)
Majd későb benézek, szép napot mindenkinek!:-))
Látom, nem volt ma nagy forgalom. Én szinte egész délután vasaltam, meg kiflit sütöttem a népnek vacsorára. Most minden kész, se senki sem ér rá megenni, csak én...
Reggel voltam a védőnőnél, mert rájöttem, hogy most hetekig nem tudok hozzá menni, akkor meg pampog. Na, ő is rápróbálkozott, hogy jönne látogatni, mire mondtam, hogy babaszobára ne számítson. Aztán kérdeztem a kórházról, erre kiderült, hogy ezügyben is látogatni szokott, itt már fogtam a fejem és három célzott kérdésből kiderítettem, ami fontos. Persze, el kell mondani elsőre, hogy vigyél wcpapírt, meg evőeszközt, de nekem már csak annyi újdonság lehet, hogy vinni kell-e a betétet vagy sem. Persze, hogy igen, ráadásul a babának is vinni kell ruhát. Ez csak azért gáz, mert mire kikerülünk a kórházból, kb. pont el fog fogyni a tiszta ruha és lehet az otthonlétet mosással indítani, mikor amúgy is itt lesz a kórházi holmi meg a család egyheti szennyese is... Legalább nyár lesz, hamar megszárad.
Sziasztok! Van itt valaki? Hahóóóóóóó!!:-))
Lili, köszi az infót, amúgy igazad volt: ittam egy nagy pohár ásványvizet meg ettem egy almát és enyhült a fejfájásom. Köszike!:-))
Mókicaaa, tarts ki, remélhetőleg enyhítenek a szigorúságon!
Ma vettünk polcokat is a gyerekszobába, a játékoknak, meg a komód fölé a falra , hogy a pelenkázáshoz kellő cuccok kéznél legyenek. Vettünk babakádat is állvánnyal, pont olyan, amilyet szerettem volna. Az állvány összecsukható, a kád narancssárga és a nagyobbik fajta, mert nekem nagyon nem tetszenek a mostani pici, formatervezett kádak. Ez olyan, amilyenben engem is fürdetett annak idején az anyukám. :-)) Beszereztem két cumisüveget is, egyelőre nem is akarok többet, ezt is csak vészhelyzetre tartogatom, de nagyon szeretnék szoptatni, remélem, sikerül!
A párom azt mondta, holnap szerezzek be eldobható pelust és a kenceficéket, amikre szükség lesz, úgyis megyek vásárolni. Akkor már teljes készültségben leszünk a Réka fogadására.:-))
Volt ma nálunk egy barátnőm, akivel annak idején egy táncklubban kezdtünk, neki egy hónapja született a kislánya. Mit mondjak, irigykedtem!
Most épp egy olyan falvédőt varrok a pelenkázó fölé, amin zsebek vannak, lehet bennük ezt-azt tárolni. Szerintem holnapra az is meglesz. Ha kész leszek, akkor lefényképezek mindent.
Szép estét mindenkinek!:-))