2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Sziasztok Kismamik! Nálunk is minden rendben van, azért vagyok ritkábban, mert a párom egyre többet tud itthon lenni, és megérjük kiélvezni az együtt töltött perceket. Olyan jó! Már olyanok vagyunk így hárman, mint egy igazi család! Apának állandóan fülig ér a szája, lesi mnden kívánságomat igaz, így van ez már október óta:-).
No, azt hiszem, elragadtak a gondolataim megint...biztos azért van, mert Alexa, éppen beleolvasgattam még a korai írásaidba a naplódban, mert emlékeztem rá, milyen szépek voltak.
Martone! Nekem a szülésfelkészítőn azt ajánlották még, hogy a pároddal is tudsz ilyen gyakorlatot csinálni, ő letérdel a szőnyegre, a sarkára ül, te meg hanyatt fekvésban a csípődet az ölébe teszed, lábaidat a vállára, és így maradsz pár percig. ilyenkor a babó kimozdul/előre csúszik kicsit, és lesz helye esetleg megfordulni. Utána vistont 5-10 perc séta következik, hogy a gravitáció is rásegítsen. Ha nincs otthon apa, egy kisebb szék is jó, amire felteszed a lábadat, hogy a combod és lábszárad derékszöget zárjon be, ekkor törülköző a csípő alatt. Majd ez tán ismét kis séta. Remélem segíthettem szorítok, hogy sikerüljön!
Martone! Épp tegnap volt téma a szülésfelkészítőn a szülés és azt mondták, hogy a farfekvéses babáknál, ha az anyuka nem megy bele a megfordítás megpróbálásába, akkor egyértelműen császárt szoktak alkalmazni.
Azért még magától is szépen megfordulhat, még ideje és talán helye is van hozzá. A négykézlábazásról hallottam én is, illetve próbáld megbeszélni a babóval, hogy jobb lesz úgy neki, hátha megteszi.
Háát most jól megszivattam magam...
Utánaolvastam a faros babáknak a neten. Bár ne tettem volna. Mindenhol csak azt olvastam ki a sorokból hogy mennyire kockázatos és hogy sajnos van olyan hogy az orvos azt mondja nem kell a császár aztán meg kék-zöld-lila nem lélegző babába próbálnak életett lehelni... naaa neeeem!
Ezt én nem hagynám.
Nem tudom hogyan működik ez, de ha nem fordul meg a picurom akkor meg fogom kérni a dokimat hogy válaljon el és inkább legyen császáros a pici, de én nem kockáztatom az életét!
Nagyon bennem van a félsz.... kár volt utánanézni... :(
Most már tényleg azon leszek hogy magától forduljon vissza, mert nem hagynám hogy megforgassák meg hasonlók.
Ha nem úgy van ahogy a normális annak valami oka van. Remélem az orvos figyelembe veszi a kérést és ha a kismama nem akarja akkor nem erőlteti a hüvelyi szülést farosan...
Nagyon be vagyok rezelve emiatt! Ha tudtok még a törülközős trükkön kívül más forgatós tippet légyszi írjátok meg!
Sziasztok!
Szerencsére nálunk nincs semmi gond, csupán csak pörög az élet, mint eddig. A hétvégénk nagyon jól sikerült, meglátogattuk a sőgornőméket és vasárnap barátokkal, sok gyerekkel gyereknapoztunk. Kicsit kirándultunk is a budai hegyekben, mindent szépen bírtam, este még haza is vezettem Bp-ről.
A meleg ellenére úgy érzem, tele vagyok energiával, nem fáj semmim, jóslóm se volt még, viszont elkezdtem picit vizesedni. Sajna, már számítottam rá. Én is készülődök ezerrel, minden nap babacuccokat mosok, készítek elő, a hét végére talán sikerül mindent kivasalni, elpakolni.
Mostanság én is tűrhetően alszom, max. egyszer kelek fel, ritka, hogy nem tudok aludni, annyira nagy erőkkel mocorog a pici. Néha annyira kellemtlen tud lenni, hogy sok csillagokat látok.:-)(
Remélem mindenki jól van, csak azért nem jelentkeztek, mert pihentek ebben a kánikulában.
Szép napot mindenkinek!
Képzeljétek tegnap voltam ctg-n meg a dokinál. A ctg nem jelez semmi különöset, a babó jól van, sokat mocorog. :)
Mondtam a dokinak hogy nézze már meg tapogassa ki hogy fekszik, mert a múltkori eset óta (amikor vasalás közben fordulni éreztem) nem érzem a lábait a bordáim között. Azt mondja hát ő szerinte nem fordult meg de azért megnézzük ultrahanggal, nem nyomkorássza.
Hát így legyen ötösöm a lottón!
Megfordult!
"medencevégű fekvés" vagyis Farosak lettünk!
Na, ez hiányzott még nekünk godoltam magamba. Persze mondta még ne aggódjak próbáljam a csípő alá tett hengergetett törülközőt fekvés közben napi 3-4szer, meg a nénykézláb állást, kicsit előre dölve... hátha visszafordul.
2 hét múlva újra ctg és ultrahang. Akkor újra megnézzük.
Jó lenne ha megfordulna, nem szeretném a császárt!
SZORÍTSATOK!!!
Sziasztok! Mindenkinek szép napot!
Látom nem volt valami nagy a termés a hétvégén, hálistennek hamar vissza is tudtam olvasni. Látom már megint 2 kismaminak elörréb került az időpontja! Azért csak igyázzatok magatokra! Ja, és nem betojni!!!
Sziasztok csajszikáim!:-)
Aludtam!!! Hiphiphurá! Annyira jólesett!
Kedves párom meg tegnap totál leégve jött haza a horgászásból - egyszer nem vagyok vele, már nem tud magára vigyázni - eszméletlenül rákvörös lett. A minimum, hogy mindene lehámlik,de szerintem kapott egy kis napszúrást is. Persze semmi napégésre való nem volt itthon tegnap, majd mindjárt megyek gyógyszertárba és veszek ami kell.
Este megyek a kiságyért!! Ha az is megvan, minden tökéletes lesz!:-)
Tegnap átmostam a hálóingeket is, mert arra gondoltam, hogy pakolok azért egy kórházi csomagot, biztos ami biztos. Én ugye itthon szeretnék szülni. Aztán mégse pakoltam - nekem ez olyan érzés lett volna, mintha számítanék valami komplikációra. Lehet hogy babonaság, de ezt éreztem. Így aztán írtam egy listát, hogy mi kellene egy ilyen esetben nekem is, a Rékának is és mindennek a megtalálási helyét is feltüntettem. A listát betettem az otthonszülős cuccok közé a fiókba, megmutattam tesómnak meg anyunak. Ha ugyanis menni kell, rögtön nem lesz szükségem a dolgokra, ők majd eljönnek, van kulcsuk is a házhoz, bepakolnak és behozzák. A legfontosabb dolgok - a kiskönyvem, papírjaim, az apasági nyilatkozat - úgyis a kistáskámban vannak.
Ma nekem is menni kellene a védőnőhöz, de úgy hiányzik, mint púp a hátamra, szóval lehet nem megyek.
Csajok, napok óta ez volt az első olyan éjszakám, hogy nem ébresztettek fel jóslófájások. Sokkal kipihentebbnek érzem magam, mint hosszú ideje bármikor. Lehet, hogy a tegnapi nyugis napom kellett hozzá? Mert tegnap nem sok mindent csináltam. Egyedül voltam, hétvégén kitakarítottam, így a lakás is rendben volt, csak főztem meg beraktam két adagot a mosógépbe, meg átválogattam a kedvesem cuccainak egy részét, amit tutira nem használ, azokat eltettem szem elől, mert alig férünk a szekrényben így is. De kb ennyi volt a napom. Ezenkívül csak volt itt apu, vele kávéztam meg beszélgettem, beugrott egy bartátnőm egy félórára, más nem történt. De rám is fért.
Na én már megint kisregényt írok, mert senki sincs itt, akivel beszélgethetnék....
Tudtok valamit Mókiról? Incit se látom megint...
Na szép napot mindenkinek, majd még benézek!:-))
szia!
meg tudod nekem adni akkor az elérhetőséget priviben? nagyon szépen köszönöm!
az én párom is izgul, pedig ugye nekünk még van 2hónap hátra... de ha éjszaka kimegyek esetleg pisilni egyből kérdezi, hogy baj van?
Szia! Ne aggódj, nincs baj, csak álmos vagyok...
A jóslók nagyon hasonlítanak a mensis görcsökhöz, legalábbis nálam, csak valahogy erőteljesebbek és ciklikusabbak. Jól érezhetően van kezdete, folyamatosan erősödik, majd megint lassan elmúlik, miközben határozottan megkeményedik a pocak, aztán a fájás végére vissza puhul. Nem tudom, szegény kis manócskám hogy éli ezt meg, szerintem neki is kellemetlen lehet, mert végig rugdos a jóslók alatt. Szegény legalább olyan fáradt lehet, mint én, ő se aludt semmit. Csa tudnám mit csináljak, hogy neki legalább jobb legyen? Reggel kicsit beleültem egy kád meleg vízbe, az segített, jobb lett utána. De legszívesebben benyúlnék a bárszekrénybe, kivenném a párom kedvenc mézes pálinkáját, jól meghúznám és aludnék egész nap....
A kedvesem elment a kutyával horgászni, de mondta, hogy végig nála lesz a telefon, ha gond lenne, hívjam, ő nem hív, hátha alszom. Azért ő is érzi már, hogy közeledik az idő, szerintem izgul is kicsit...
Én holnap megyek unokatesómhoz a kiságyért meg még ad pár kis cuccot állítólag, minden más már megvan.
jó reggelt... hát Alexa nem irigyellek azért a korai felkelésért...
tényleg csajok, nem tud vki nyári szüléselőkészítőt?????
mivel én csak június 9-étől leszek otthon, így a kórházakba már nem nagyon tudok járni, mivel ott nyáron nincs ilyen..
Ja és ma a szülés lesz a téma a szüléselőkészítőn! :)
Rakok fel tegnapi, gyereknapi fotót, babácska első gyereknapi ajándékával. Tetszett neki, mert jól megrugdosta. ;)
Az időpont miatt már megijedtem, hogy valami baj van! Nem ér "kora" reggel riogatni a kismamákat!
Megpróbálod leírni milyenek is azok a jóslók? Nekem a hasam legalján szokott olyan menstruációs görcshöz hasonló lenni mostanában naponta egy-kettő.
Tegnap mi is füvet nyírtunk a párommal, mondhatom jól elfáradtam. 15 lakásos társasházban lakunk, ebből jó, ha négy lakás foglalkozik ilyesmivel, s elég nagy a terület.
Talán az, hogy elkezdtük a 31. hetet, vagy a kényszerű szülőszoba látogatás miatt, de kezdek teljesen besózódni. A párom is kéri már, hogy legyen egyben a kórházi pakk, meg írjuk listát, ütemtervet a további teendőkről. Eddig abban maradtunk, hogy június vége felé állítjuk össze a kiságyat, az elhelyezéséhez úgyis át kell rendezni a hálónkat.
Helló csajok, üdv az esetleges éjjeli baglyoknak! Vagy a koránkelőknek? Vagy nem is tudom... Képzeljétek, eddig bírtam aludni.:-( Pedig fáradt vagyok. De szegény párom sem alszik régóta rendesen, épp ma gondoltam rá - vagyis tegnap, bocsi - hogy valószínűleg miattam. Nem lehet kellemes olyan valaki mellett aludni, aki forgolódik, állandóan wc-re jár, iszik, kínlódik... Most épp arra sikerült felébrednem, hogy pisilni kell, kimentem, mire visszajöttem lett pár jóslóm, ezeket Réka is utálja, persze ő is felébredt, elkezdett feszeregni meg rúgni - na kössz, edig is fájtam, ugye - végül pedig rájöttem, hogy éhes vagyok, mert egy kis fagyit leszámítva, amit este hoztak anyuék gyereknap alkalmából, nem ettem semmit vacsorára.
Amúgy olyan jó volt, hoztak egy napernyőt a kerti asztalhoz, azt kaptuk a párommal közösen, Réka babának meg hoztak egy csomag fehér babazoknit.:-)
Na szép álmokat mindenkinek, keresek valami játékot, hátha azon elálmosodom.
Szia!:-) Nem ijesztgetni akarlak, de 29 hetesen még nekem se voltak ilyen gondjaim...:-)) Viszont az új időpontom szerint mennyi is vagyok, 33? Az is lehet, hogy már 34, majd mindjárt kiszámolom. :-))) Most úgy meg vagyok keverve ezzel az időpontváltozással, hogy azt se tudom, mennyi idősek vagyunk!:-)
Nekem is mindig jelzett Réka, hogy nem jó neki, ahogy fekszem... Most viszont már végképp nem fér a bőrébe. Pardon, nem fér a bőrömbe.:-DD
Szia time! igaz én még "csak" 29hetes vagyok, de már én is csak egy hetet dolgozom.. aztán elmegyünk egy hétre még utoljára nyaralni... persze csak belföld lesz...
én is meglepődtem, hogy mennyien szültök előbb... lehet majd rám is ez vár? bár én még annyira jól vagyok... mondjuk legközelebb a 32.héten megyek dokihoz, kiváncsi vagyok mit fog mondani.. illetve addigra hogy fogom érezni magam...
Alexa, aludni én is csak oldalt tudok... általában a bal oldalamon, mivel Gréti a jobb oldalon fekszik, igy mindig jelez, ha már kényelmetlen neki a jobb oldalon fekvés:-) néha számomra ez olyan hihetetlen...
Szia time! Örülök, hogy jól vagy!:-)
Az előbbre hozott szülés nálam csak annyi, hogy az utsó mensiből számolva midig is július 5. lett volna a szülés várható időpontja, csak az elején az uh miatt mondta a doki, hogy lehet, hogy fiatalabb a Réka 1-2 héttel, mint a naptár szerint lenne. De úgy látszik, utólérte a többieket.:-)
Amúgy tudom hogy igazad van, hogy vissza kéne venni, de mindig bepörgök. Most pl. azért ültem le a géphez, mert a párom utasított rá, hogy picit pihenjek. Igaz, ő fekvésre gondolt, de most valahogy nem kívánom.
Csajok, ti is nehezebben alszotok mostanság, vagy csak nálam jelentkezik ez a dolog? Eddig oldalt fekve aludtam, de valószínűleg nem kényelmes már a Rékának, mert mindig felébreszt, hogy forduljak meg. Éjjel viszont arra ébredtem - mivel a Réka miatt a hátamra fordultam - hogy szédülök és nagyon nehezek a tagjaim. Valószínűleg háton fekve elnyom egy fő eret a kiscsaj és azért van ez. Épp a napokban mesélte unokatesóm, hogy ő többször el is ájult emiatt, amikor az Esztit várta. Most azon gondolkodom, hogy lehet félig ülve kéne aludni, vagy hasonló... BRRR!
Pocok, téged nem tudna valaki kocsival elvinni vizsgázni? Az mégiscsak jobb lenne. Megértem, hogy szeretnél túl lenni rajta, de ha valami történik a babókáddal, sose bocsátod meg magadnak, hogy a vizsga fontosabb volt. Szerintem már ne indulj el vonattal, egyedül meg semmiképp se! Még a legjobb lenne, ha valaki elvinne kocsival. Próbálj találni valakit. Tudom, hogy pénzben se semmi egy ilyen út, de a picurod sokkal többet ér! Ha meg nem tudod megoldani, inkább hagyd a fenébe azt a vizsgát, több is veszett Mohácsnál! Vagy nem lehet a tanároddal megbeszélni, hogy mondjuk szeptemberben tedd le? Nálunk annak idején nagyon rugalmasak voltak a kismamákkal. Azt senki se kívánhatja, hogy pár héttel szülés előtt egész napokat utazz!
Alexa, megértelek az anyóssal kapcsolatban. Hogyhogy átadjátok az ágyat? Miért nem jó neki a kanapén? Mi vettünk egy felfújható vendégágyat, azon aludt az anyós, persze nem tetszett neki, de különben a kanapét kellett volna átcipelni a leendő gyerekszobába.
Lányok, mi ez a sok előbbre hozott szülés? Mi alapján mondták a dokik? Nem vagytok nyitva vagy ilyesmi?
Nekünk tényleg nagyon jó döntés volt, hogy itthon maradtunk. Mára már kezdek tényleg sokkal jobban lenni a két nap pihenés után. Apukám meg hitetlenkedik, hogy ez most csak ennyi volt és semmi komolyabb következmény. Hát épp ebben bízunk, hogy idejében sikerült leállnom. Mi még csak ma kezdjük a 31. hetet, úgyhogy nagyon kicsi még a baba. Lehet, hogy már nem is vállalkozom egy pécsi útra, majd jöjjenek inkább ők, ha kíváncsiak ránk.
Na jó hosszú voltam. Megyünk a hídi vásárba, remélem most nem lesz olyan nagy tömeg.
Mindenki vigyázzon Magára és a babákra!!! Alexa, Neked különösen vissza kellene már venned, olvasni sok volt, mennyit pörögtél tegnap is. Irgum-burgum!!!
Szia lányok.
Megint nincs senki?
Nagyon el vagyok keseredve. Kedden megint mennem kell vizsgázni, 6 órát fogok vonatozni plusz 1 óra a vizsga és mindezt ugy hogy ha 8ra oda akarok érni pestre akkor a 4.20as vonattal kell menjek pestre.De persze keddre bkv sztrájkot hirdettek, tehát nem tudom hogy fogok eljutni az egyetemig a keletitől. Nagyon megviselt a multhéten is a szigorlat, ez is az lesz, tehát a vizsga miatti stressz, az hogy felér e a vonat idöben mert 7.20ra kellene pesten lenni de ha késik 40 percet akkor lekésem a vizsgát, és még plusz hogy hogyan jutok el a pályaudvarról az egyetemre. Nagyon félek hoyg a stressz az ut és a z ide nehogy bajt okozzon, mert a 7 hetem a multkori vizsgának köszönhetően rövidült le 4 hétre.
Nagyon keményen pihennem kéne,nemhogy 6 órát utazni meg rohanni meg izgulni... Nem tudommit csináljak, eddig minden tárgyam és vizsgám megvan a suliban jövőre végeznék, és itt a jogon nagyon klassz ha valaki levelezőn a megadott félévek alatt el is tudja végezni. Szóval nem tudom mit csináljak, Ha nem megyek el vizsgázni akkor csuszok egy évet a suliban de ha meg elmegyek akkor emg hülyére terhelem magam.
A multheti vizsga után 2 napig olyan készen voltam hoyg szépen a 7 hetem lerövidült 4re. Ugyhogy most mi lesz? elmegyek és mire hazajövök mehetek szülni??
Olyan elkeseredett vagyok. Olyan kicsike még, 2 hete volt 1800gramm, még nagyon kicsi, sokkal jobb neki ott bent mint itt kint, még.
Helló csajok, tegnap igencsak pangott a fórum! Kutyapocok, Jucczy, Julimami kár hogy nem futottunk össze, jó lett volna dumcsizni.
Nekem is 10 nappal előbbre hozták a szülés időpontját, kíváncsi leszek, mikor akar majd kibújni a Réka. Megértem a pánikot, néha rajtam is átfut, hiszen már csak 41 napom van...
Lili, elolvastam a naplódban, milyen a szülés nálatok. Köszi az infót, érdekes volt olvasni, várom a következő részt is!
Tudjátok, hogy ma gyereknap van? Az összes kisgyerekes barátunk, ismerősünk ma családi programot csinál... Én egyelőre Axi kutyának vettem finomságot és játékot.:-DDD Nálunk még ő a gyerek.
Anyósom nem jelentkezett tegnap, persze a párom is "elfelejtette" felhívni (szerintem csak nem volt kedve hozzá) így most nem tudom, mikor lehet rá számítani, vagy lehet-e egyáltalán. Ha nem jön hétfőig, akkor egy darabig nem is tud, utána meg nem tudom, mi lesz. Ugyanis valószínűleg kedden dől el, megkapja-e a párom azt az állást, amire pályázott, ha igen, akkor millió dolga lesz, tárgyalások, cég megismerése, stb. Én kedden megyek unokatesómhoz a kiságyért meg a cuccokért, amit tőle kapok és nem is vagyok hajlandó tovább halogatni a dolgot. A szülés bármikor itt lehet már ilyenkor, tehát meg akarom csinálni az utólsó simításokat a Réka szobáján. Unokatesómmal meg nehéz időpontot egyeztetni, mert mindig van valahol, szóval lehet, hogy ha nem megyek most, akkor egy hétig se tudnék. Aztán a következő héten még van egy fellépésem - az utólsó, amit bevállaltam a Réka születése előtt - és vár a maradék három nap a szülésfelkészítő tanfolyamból. Ez ki is viszi június első hetét. Az viszont, hogy rendszeres és egyre erősebb jóslófájásokkal itt pesztráljam 2-3 héttel a kiírt időpont előtt az anyósomat, kissé meredeken hangzik. De lehet, hogy csak én vagyok utálatos. Esetleg egy napra vagyok hajlandó, ha délelőtt jön és estefelé hazamegy. Még így is elég strapás lenne, főzni, kiszolgálni, ilyesmi. De még az is jobb, mint ha ittalszik, mert akkor át kell engednünk neki az ágyunkat, mi meg csövezhetünk a kanapén ketten. Ami már csak azért is gáz, mert már ágyban se tudok aludni kényelmesen, nemhogy valami máson. Remélem, ezt a párom is belátja majd. Na jó hosszú lettem, bocsi!:-)
Mindenkinek mosolygós szép napot, aki meg gyereknapozik, érezzék jól magukat a csemetékkel!
Sok puszi!:-)
Lanyok, irtam egy osszegzest a naplomba az itteni modirol.. illetve ez az elso resz, jovo heten megyek a szulesfelkeszito masodik reszere, meg a nogyogyaszhoz is, akkor majd megirom a masodik reszt is!
Szep vasarnapot mindenkinek es pihenjetek!