2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Szívesen Anka, cserébe megkérdezhetem, hogy mit készítesz karácsonyra? Én is magam szoktam csinálni egy részét, de idén eddig nincs ötletem.
A recept hamarosan megy priviben.
Mennem kell, kész a kenyér, hamarosan zuhanyozunk a srácokkal, Ági alszik, apa meg későn jön.
Pedig reménykedtem, hogy benéz valaki, amíg itt írogatok.
A számokról annyit, hogy nekem teljesen rendszertelen volt a ciklusom idáig, voltak nehézségek is a babásodásnál, mégis így jöttek ki a szülinapok:
Anna 2003,09,07,
Laci 2006,06,08,
Ági 2008,07,08,
Ráadásul nekem májusban, apának meg augusztusban van szülinapja, így májustól szeptemberig minden hónapra jut egy. :-)
Szia Lányok! Látom népszerű a lekvárom.:-D
Annallynek már megírtam priviben, de akkor bemásolom ide, remélem nem minősól reklámnak.
Sajnos nekem sincs tuti családi receptem, ezért a neten keresgéltem utána. Ezeket találtam többek között:
Vasárnap kirándulni voltunk és az egyik helyen a házinéni épp csipkét pucolt, azt mesélte, hogy lekvárt főznek húsz kilóból. Na itt kaptam kedvet a dologhoz és amikor megálltunk szopizni, learattam egy közeli bokrot. Én az előbbi receptet követtem, de nem barna cukorral, hanem mézzel csináltam. Nekem kb. 400g termésből lett egy almával (ebben van a pektin, amitől megalszik) és 160g mézzel 3 kicsi üveggel. Elég pepecs történet, de megvárt, amikor volt egy kis időm csinálgattam, aztán este a gyerekkel töltöttük üvegekbe.
Most épp kenyeret sütök vacsorára.:-)
Szia!
Az én védőnőmnek meg a cukros víz a vesszőparipája, na meg, hogy semmi esetre se szoptassam meg három óránál sűrűbben... inkább adjak neki cukros vizet, na persze, majd rögtön.
Másféle tápszer esetleg?
sziasztok, Martone, továbbra is megy a gondolás rátok, rem.minden ok lesz... jézusom cukrot?!!!! bocst de szerintem nincs igaza a védőnőnek, abban csak fölös kalória van, szerintem ha a lánykád mosolygós, kiegyensúlyozott baba, akkor egészséges is, nem kell mindenkinek olyan hurkásnak lenni mint a mi Lorkánk,megjegyzem fáj is a dertekam rendesen... én biztos nem adnék neki cukrot...
Csilla én is kérem szépen a receptet, előre is köszi köszi, bár ha ennyien kérjük talán elég egyszer leirni ide a fórumra _:)
Gabka, lehewt bigazad van, az első két hónapban mindig volt ki szórakloztassa, szept. óta meg csak én vagyok neki, apája sokat dolgozik, külföldön is, van, hogy hetente egyszer van iithon :( szóval sokat vagyok vele egyedül, és bizony próbálom a háztartást is vezetni és kreativan lekötni a kiscsajt... sokat van rajtam kendőben ezt szereti, de órákig még sosem volt el egyedül,max 30 perc..
más:nincs vmi vacsoratippetek? apának kéne főzni vmit, de nincs ötletem, vni egyszertü és nagyszerü kéne... puszi
Sziasztok! Mégegyszer köszi mindenkinek hogy szorítotok!
Csillu! Légyszi küldd el nekem a hecsedli lekvár készítésének menetét mert az apukám nagyon szereti régen anyukája csinált, de én nem tudom hogy kell és szeretném egyszer meglepni! (Priviben várom)
A gyerkőcök alszanak, Laci ma egész nap velünk volt, neki is jót tesz egy kis mucizás.Csenge babó megint csak 5 dkg-ot hízott 1 hét alatt...
most 16 hetesen is csak 4800gr. (3000gr-mal született)
A védőnő azt mondta, nem baj, ilyen típus, de azért most már tegyek egy kis cukrot a tápszerébe mert kicsit jobban hízna. Pedig sokakat eszik ám. Minimum 140-et, de van hogy 220-at. Nem is értem.
Bár anyu szerint én is ilyen "egyszálbelű" voltam. ;)
Mar mindegy,holnapra is 8:30-es idopontot kaptam.:)
Mar ugy vagyok vele,hogy jobb tul lenni az oltason.Utana vszinu aludni fog ,mint a bunda.Multkor legalabbis igy volt.
Szio!
Nem szoktam felebreszteni.Probaltam ugyan mar,de tanultam belole!Akkora kis "Rettenetes" oldal jon elo.:D
Majd megprobalom holbnap megint,ha maskepp nem megy.
Szijooo!
Nem nagyon izgat a dolog.Holnap is van nap,csak nem tudom,hogy holnap milyen taktikat vetek be.Ugyanis,ha en fel is ebredek,pottom meg javaban fog aludni.Olyan ,mint az Apukaja:szeret aludni.
Igaz,most az oraatallas bekavart,a szokasos fel 10-es esti elalvas korabbra tolodott,a kovetkezo ebredes az 5 ora es aztan meg nagy szunya.:)
Nem panaszkodom,jo alvo.Este.Napkozben is aludna,de harcot vivunk olyankor.:)
Remelem Bercike hamar "atall" az uj idoszamitashoz.
Nekem tegnap negyed oraval megint sikerult kihuznom az esti agybamenetelt.:)
Pici! Rá se ránts!:-)
Több is veszett már Mohácsnál...:-D!