Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

13058. time
2008. nov. 5. 12:39
Ja igen, mint látható naplókat olvasok éppen. :) Apa ezért akarja a naplómat egy blogos helyre átköltöztetni. Mert akkor lehetne ott helyben hozzászólni, meg nem utolsó sorban, oda ő is írni szeretne. Olyan drága!
13057. time
2008. nov. 5. 12:37

Pici, majd a frászt hoztad rám, először a naplódban nem olvastam a bejegyzés címét, csak az első mondatot.

Éljenek a körülbelül egy évvel ezelőtti gólyáink!

13056. time
2008. nov. 5. 12:35
Cash! Ennyi kaját feltenni! Ez merénylet, annak aki ebéd előtt kopogó szemekkel nézi. ;)
13055. time (válaszként erre: 13054. - 4af30810d1)
2008. nov. 5. 12:10
A cumit eddig vész esetén alkalmaztuk, összesen három próbálkozásunk volt. Ebből egyszer fogadta el. Most játszottunk egy kicsit, s így szerencsére elfelejtette az ujját. Én is már párszor kivettem a szájából. Nem kegyetlenség ilyet csinálni? Most nagyon tanácstalan vagyok, gyorsan utána olvasok ennek az ujjszopi dolognak. Eddig nem voltam cumipárti, de lehet, hogy az leszek.
13054. 4af30810d1 (válaszként erre: 13053. - Time)
2008. nov. 5. 11:41

Azt nagyon nem bírom elképzelni, hogy nem kap elég szeretetet...;)

Bence is csinálta anno, Bazsa is elkezdte, én mindig kivettem a szájából az ujját, aztán egy idő utáb feladták. Bazsával könnyebb volt mert szereti a cumit.

Gondolom Ti is próbáltátok már.. nem "bejövős" neki??

13053. time (válaszként erre: 13052. - 4af30810d1)
2008. nov. 5. 11:20

Na végre sikerült szopiznia 8 órás szünet után. Ez az eddigi rekord. Szépen evett, mondjuk nem sokáig, nem volt 10 perc az egész, de a cici megkönnyebbült. (A másikat viszont le kell fejnem, mert majd szétdurran.) Ahogy letettem magam mellé, hatalmas ordítás, vörös fej egy pillanat alatt. Még jó, hogy nem tudtam elég gyorsan felpattanni és felvenni, mert aztán már a cicin volt, mintha semmi sem történt volna.

Igen, attól félek, hogy az ujjszopás mellett sok levegőt nyel. Meg egyszerűen rossz látnom, hogy ennyire rá van kattanva az ujjára. Nem kap elég szeretetet, gondoskodást? Most is a gyors szopi után, míg én visszacsomagoltam a cicit már újra a szájában volt az ujja. S most is. :( Remélem, csak az újdonság varázsa mindez és elmúlik. Mondjuk én is szoptam az ujjamat egész ovis koromban. Nem túl jó örökség lenne... Bár nálunk nagyon zűrös volt a család.

13052. 4af30810d1 (válaszként erre: 13049. - Time)
2008. nov. 5. 10:53
Azt gondolod, hogy sok levegőt nyel az ujjacskája mellett???
13051. 4af30810d1 (válaszként erre: 13048. - Time)
2008. nov. 5. 10:44

Tökéletesen igazad van! Jól fogalmaztad meg.

Én csak azt tudom leírni amit Zsóval szemben "követnék" el a fáradtság miatt. Illetve már ki is próbáltam.. ha tudom, hogy csak a kimerültség okozza, hogy megenném vacsira, bemegyek a fürdőbe és jól megmosakszom hűs vízzel.. mire kijövök rendben vagyok..;) ez egy 30mp-es folyamat, addig egy babának is jó helye van az ágyában...

Ami tilos szerintem, egy pillanatig is rá haragudni.. jól írtad.. nekik csak mi vagyunk...

13050. time
2008. nov. 5. 10:16
Most annyira bealudt, hogy ki tudtam csempészni az ujját a szájából. Teljesen ki van ázva. Úgy sajnálom szegényt!
13049. time
2008. nov. 5. 10:13
Amúgy megőrülök. Képzeljétek, hogy Emma 3-kor evett, aztán 6-kor nyüszögés, mellre teszem, nem akar enni. Tisztába tettem, újabb próba, majd vissza az ágyba. Negyed 9-kor ébredtem a kis nyöszörgésére, mentem WC-re, mire bejöttem teljes csend, alvás. Visszamentem reggelizni, közben többször bekukkantottam, mi a helyzet. Az ujját szopizta és félig aludt. Majd csak kivettem, mikor láttam, hogy nyitva a szeme. Erre sírva fakadt, pedig előtte beszéltem is hozzá.Azóta kb. egy órája próbálunk szopizni minden eredmény nélkül. Pedig már 7 órája nem evett... Teli van levegővel, egy csomó ki is jött, de még mindig nem akar enni. Hucibáltam össze-vissza... Most az ujját szopva alszik a pihiszékben. Valahogy úgy érzem, hogy ez a tegnap óta meglévő extatikus ujjszopizással van kapcsolatban.
13048. time (válaszként erre: 13043. - 4af30810d1)
2008. nov. 5. 10:06

Szerintem ezt a helyzetet az elkeseredés és elsősorban a tehetetlenség hozhatta. Persze akkor sem lehet ilyet csinálni, mert tényleg csak mi vagyunk ezeknek a kis manóknak. Mi nem hagyhatjuk cserben őket!

Azért akinek van ötlete, hogy lehet ezeket a helyzeteket átvészelni, az írja meg. Nekem eddig csak a sírás jött mint feszültségoldó. No meg aludni kell, amennyit csak lehet. Például én már ezektől a 3 óránkénti éjszakai evésektől vagyok nagyon fáradt és érzem, hogy ezáltal csökken a tűrőképességem is.

13047. 4af30810d1 (válaszként erre: 13044. - Alexa77)
2008. nov. 5. 09:00
Hát remélem attól van, mert ha nem, akkor nagy bajban leszek szoptatás után..;)
13046. 4af30810d1 (válaszként erre: 13044. - Alexa77)
2008. nov. 5. 08:59
Hát remélem attól van, mert ha nem, nagy bajban leszek szoptatás után...;)
13045. 4af30810d1
2008. nov. 5. 08:58

Írok még egy kis magyarázatot az éjjeli hsz-om mellé, hogy igazán érthető legyen, mert több privit is kaptam ezzel kapcsolatban, amit ezúton is köszönök.

Nem azért írtam amit írtam, hogy az jöjjön le, hogy én mit tennék egy ilyen helyzetben.

Az mindenki szíve joga.

Én azért írtam mert belőlem ez jött ki. Lehet, hogy bántó Móki, de hidd el, hogy őszinte.

Biztosan nem ezt szeretted volna hallani, de szerintem már ismersz, tudod milyen típus vagyok.

13044. Alexa77
2008. nov. 5. 08:10

Cash, az édeséhség vajon a szoptatással jár? Mert már apa karamellás pudingját is befaltam kínomban, pedig nem is szeretem. Ha nincs csoki, megáll az élet! Nem győzök sütni is, csak hogy legyen édesség itthon.

Még jó, hogy a szopi leszívja a kilókat, amúgy már biztos hordó lennék! Így viszont nincs gond.:-)

13043. 4af30810d1
2008. nov. 5. 00:19

Hát Csajok, nekem bizony beleremegett a gyomrom ahogyan elképzeltem a szituációt... Előbb verném a fejemet a falba, minthogy ezt tegyem Bazsával..De akár Bencével sem!!!-pedig Ő már 9 éves... Szüksége van rám, én meg beteszem a sötét szobába sírni, magára hagyni a saját bajával...agyrém.

"Szerintem ebben az esetben ez a legjobb amit tehettél"... hát szerintem meg nem. Lenne egy pár ötletem, de feleslegesnek tartom leírni.. a lényeg, hogy szerintem is az Anya is ember... egy olyan ember akinek a gyermeke áll mindenek felett.

Tudom itt nem szokás a "szívemen a számon", de ez vagyok én, meg lehet kövezni.. belőlem egy számomra ilyen súlyos szituban kijönnek a dolgok.

Nincs ezzel gond, mások vagyunk.

Olyan sokszor volt már "kényes" téma itt, és tudom, hogy azért vagyunk itt, hogy "segítsük" egymást, de én ehhez most nem tudtam jól hozzáállni ahogy látom..

Móki, ez legkevésbé sem rólad szól részemről...

13042. rebeka74 (válaszként erre: 13035. - Mókicaaaa)
2008. nov. 4. 21:35
Szia! Szerintem ebben az esetben ez a legjobb amit tehettél.Az ember ilyenkor már egy teljesen felfokozott ideg és lelkiállapotba kerül.Az az pár perc pedig pont elég arra hogy 1 kicsit megnyugodj,lehiggadj.Velem is előfordult hasonló. Egész napos sírás nyűglődés után már én is bekattantam és betettem a picurkámat(nagyon-nagyon óvatosan)az ágyába,kirohantam az udvarra és üvöltöttem ami a csövön kifért... Utánna mindjárt jobb lett. Aztán persze jött a puszilgatás,ölelgetés. Ne vádold magad az "anyacseléd":-) is ember......
13041. Lili13
2008. nov. 4. 16:51
Moki, engem maskor is elfog ez az erzes, pl oltas utan.. az en fiam ugy tud ram nezni konnyek nelkul, en is irtam a naplomban az " Anya mit csinaltal velem" nezes... megolelgetem, utana jonnek a nagy mosolyok:)
13040. szofi28
2008. nov. 4. 10:55

Sziasztok,

Mókica ne aggódj, mindenkivel előfordul, én is csináltam már hasonlót.:( Nem akarta abbahagyni a sírást, úgyhogy hagytam, hadd tomboljon a kiságyában, aztán persze nem bírtam sokáig, könnyeimmel küzdve megpróbáltam szoptatni kicsit. Erre egy nagy mosolyt kaptam tőle köszönetül, hú, durva volt, nem tudtam mit tenni, csak mosolyogtam a könnyeimen át. Persze Apa akkor épp nem volt itthon, mert legvégső esetben ő szokta vígasztalni.

Szóval fel a fejjel. szeretgesd csak Gergőbabát, nem lesz semmi baj!

13039. time (válaszként erre: 13037. - Mókicaaaa)
2008. nov. 4. 10:13
Móki, megértem, hogy kivagy és mindenkinél elszakad, elszakadhat a cérna. Én ilyenkor azt tudatosítom magamban, hogy a babák még nem sírnak hisztiből, ha sír, tényleg baja van és csak én vagyok, aki segíthet neki. Persze így nehezebb is egy rossz állapotban, de segíthet is ez a tudat a többi hülyeségen felülemelkedni. Most ne bántsd magad, csak szeretgesd Gergőkét!
13038. 09e7548a84 (válaszként erre: 13037. - Mókicaaaa)
2008. nov. 4. 09:53
Az édesanya is csak ember.
13037. Mókicaaaa (válaszként erre: 13036. - Alexa77)
2008. nov. 4. 09:07
aranyos vagy, köszi!!!! Fú hát tényleg nagyon rossz, nem győztem utána puszilgatni, ahol értem ott pusziltam...
13036. Alexa77 (válaszként erre: 13035. - Mókicaaaa)
2008. nov. 4. 09:04

Tutira elfelejti az egészet, te meg úgyis olyan lelkiismeretfurdalással küzdesz, hogy soha nem fogod megismételni.

Fel a fejjel, mindenkinél szakadhat néha a cérna. Sose legyen nagyobb baj!

13035. Mókicaaaa
2008. nov. 4. 08:47

Szijjasztok!

Most napokig nem voltam, sok féle dolog volt, de tegnap.... lécci olvasátok el a naplómat!!! Ugye meg fog bocsátani???? Nagyon kivagyok....

13034. martone82 (válaszként erre: 13033. - Csillu77)
2008. nov. 3. 21:26

Csillu!

Mostanában mindig így járok hogy elkerülgetjük egymást itt a fórumon. Mikor én vagyok, általában nincs itt senki... sebaj azért így is beszélünk néha ha kis csúszással is.

Nekünk oviszünet volt a múlt héten, most kezdtünk igazán. Talán jövő héten már ottalvós lesz ha jól viseli....

jó éjt mindenkinek!

13033. csillu77 (válaszként erre: 13032. - Martone82)
2008. nov. 3. 17:32

Sziasztok!

Martone, a múlt hetet kihagytátok? Anna nálunk ment, nagyon szereti az összevont csoportot ilyenkor, bár engem megszólnak érte, elviszem.

A hétvége nálunk is jól sikerült, itt voltak a barátaink két gyerekkel péntektől vasárnap délig. Egész jól szórakoztunk, sokat beszélgettünk a gyerekek is rendesek voltak egymással. A másik család pici lánya pont egy hónappal idősebb Áginál, méretileg kb. egyformák, de szembetűnő, mennyivel ügyesebb már. Majd teszek fel róluk is képeket.

Nálunk sem probléma az utazás, mindig szopi után indulunk, egy darabig elnézeget Ági, aztán elalszik. Ha felébred és nem teszik neki a rendszer, megállunk, a nagyobbak is szeretnek kiszállni, aztán szopi után megyünk tovább. Kirándulni is így megyünk, meg rokonlátogatóba is. Viszont Lacinál ez nem vált be, de ő képtelen volt háton elaludni, sajnos hagyni kellett, amíg álomba sírta magát.:-(((

13032. martone82
2008. nov. 3. 16:40
Tettem fel 1-2 új képet a kislányról meg az ovis Bendiről kukkantsátok meg!
13031. martone82
2008. nov. 3. 16:12

A "nagyésokosbátyó" ma ment megint az óvodába...

Reggel volt egy kis pittyegés, de okosan ott maradt. Mikor mentem érte mondták hogy sírt utánam a drága, de szerintem inkább csak hiszti lehetett valamiért mert még szokatlan neki a többi gyerek.

Amikor mentem érte szaladt oda hozzám és azt mondta: "De jó hogy megjöttél, úgy hiányoztál!"

Drága kincsem... nem csoda hogy imádom :)

13030. martone82
2008. nov. 3. 16:10

Sziasztok!

Sajna csak tegnap jutottunk el a temetőbe, bár nem így terveztük... mi nem hosszú útra mentünk csak Tapolcára kb. jó 1 óra innen. aztán a délelőtti temetőlátogatás után meglátogattuk az apósomat Győrben a kórházban. Úgyhogy estére jó fáradtak voltunk. Olyan volt, mintha egész nap csak utaztunk volna, Csenge baba mégis olyan tündérke volt... egy hangját nem hallottuk.

Lili! Hát nem lesz semmi ha hazautaztok... nagyon hosszú lesz az út, de ezek a manók még olyan picikék hogy út közben leginkább szunyókálnak. Biztosan nem lesz gond!;)

13029. Lili13 (válaszként erre: 13026. - Pici04)
2008. nov. 3. 15:55

Hat elvileg a 4. honap utan nem nonek mar olyan gyorsan a babak, a kislany masfel kiloval nehezebb, es mar szepen ul is, csak hasra tettuk a gyerkocoket a kep kedveert...

A repulout ha lenne a malev (megszuntettek a kozvetlen jaratot penzhiany miatt) 10 ora lenne, de haztol hazig olyan 15... igy atszallassal meg 9+2 az ut, haztol hazig olyan 19-20 ora atto, fuggoen mennyit kell varni ket repcsi kozott...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook