2008. Januárban született babák (beszélgetés)
Majd holnap vissza olvasok.
Jó éjt!
Én sem értem Vera!olyan hülyén mondta el...
na mindegy,én abban bízom hogy felveszik mást nem tudok tenni!
Sziasztok! Na volt a doki, egy kicsit piros Artemon torka, de szerinte inkább a fogától van a lázasság, ugyanis már nem csak a rágófogak, hanem alul már a szemfognál is be van csúnyán pirosodva duzzadva az ínye. Az első nyolccal nem volt gond, de úgy látszik a többit megszenvedi szegénykém rendesen.
Ma egyébként nagyon jó kedve volt. Egy csomót sétált odakint most még este. Kikívánkozott és levittem a ház udvarára sétálni.
Kár. :(
Sajnos nekünk is nagyon meg kell gondolni, de most nagyon úgy néz ki mi belevágunk a kistesóprojektbe :))
Nagyon sokféle véleményt olvastam ill. hallottam már a kistesóval kapcsolatos juttatásokról, főleg, h állítólag nem mindegy mikor fogan meg a baba, így az a legbiztosabb, ha bementek a MÁK-hoz személyreszabottan megkérdezni.
De most nekem többen is azt mondták, h ha még a gyed alatt terhes leszek, akkor a köv. babával is u.ezt az összeget kapom meg. Ennek ellenére még mi is mindenképpen rákérdezünk személyesen.
Pedig ezt mondta a bölcsi vezetője hogy nem ígéri 100%-ra hogy felveszik Milánt januártól,mert év közben csak akkor vesznek föl babákat ha van hely vagy legalábbis nincs teltház! Én se nagyon értettem,de remélem hogy összejön! Végülis azt mondta hogy ált.szokott hely lenni,meg hogy most sincs tele a bölcsi(úgy hogy azért biztatott)...remélem akkor is így lesz!
Tényleg nálatok hány férőhelyes a bölcsi?
és mennyien vannak már feliratkozva?
Az az egy bölcsi van csabán?
Az a baj hogy az anyagiak nem engedik meg!sajnos!:-(
Ha ez meglenne akkor nem volna akadály,simán bevállalnánk még egyet!:-) De így nagyon nehezen élünk...meg nem is tudom hogy ha terhes lennék akkor kapnék-e megint gyedet vagy csak gyest,meg hogy annak az összege mennyi lenne!?
Ti nem tudjátok véletlenül ezeket a dolgokat???
Jobbulást nektek is, gyógyuljon meg hamar Norbi!
Nagyon ügyes akkor, h ilyen sokat ivott! Máskor is sokat iszik?
Sziasztok!
Megjöttünk a dokitól. Norbi torka vérbő, úgyhogy kapott antibiotikumot, orrcseppet, szükség esetén lázcsillapító.
A kedve továbbra is jó, éjjel szerintem lázas volt, de mivel aludt, így nem zargattam. Enni eszik annyit, amennyit eddig is, viszont rengeteget iszik (szerencsére). Most, amíg a dokihoz mentünk-jöttünk, megivott 3 és fél deci teát, röpke 2 óra alatt, úgy, hogy a hazafelé útra már egy korty sem maradt.
képzeljétek voltunk ma a bölcsit megérdeklődni és ha minden igaz jövő januártól FELVESZIK Milánt!:-) ha nem lesznek sokan év elején vagyis most szeptembertől!ha sokan lesznek akkor majd csak jövő szeptembertől feszik fel!:-( bár ez a rosszabbik eset, mert most sincs tele a bölcsi azt mondta a hölgy,tehát valószínű hogy felveszik!remélem...
De hogy én hova megyek vissza dolgozni az még rejtély mert megszűnt a munkahelyem!!!:-(((
sziasztok!
Milánnak azzal a szilikonos újrahúzható fogkefével mosom a fogát a hozzá tartozó Nenedent-baby fogkrémmel 1 picit!(6 hós kortól)
De van nekünk is az a 3db.os szett is,amikor jön a foga a gumis recéset nagyon szereti rágni,masszírozza neki a ínyét és úgy látom az is segít neki a viszketés leküzdésére...
Sziasztok!
Mi se adunk még fogkrémet, Csoninak se adtunk 2 éves koráig, mert én úgy tudom a fogkrémet csak 2 éves kor felett ajánlott használni.
Mi a Brendonba vettünk egy olyan szettet:
Ha megnézitek a linket a képen épp a legfelül van az amit most használunk, ami legalul volt azt mikor még nagyon kicsi kibújó fogai voltak akkor hasznátuk, és a sörtéset majd 2 éves kora előtt akarom használni, és később átálunk majd a fogkrémes verzióra is.
Egyébként Csoninál aquafress kid-et használunk. Szereti.
Anna már rájött, h nem érdemes kenés közben harapni, sokkal jobban szereti, ha masszírozom picit az ínyét.Már előre nyitja a száját.
Vera, mikor lehet ceruzát, papírt adni a babák kezébe?
Kinél, hogy mostok fogat?
Milyen fogkrémet használtok?
Mi még azt az ujjrahúzós fogkefét használjuk, de mivel Artemon is nagyon harap így át akarok térni a hagyományos sörtésre. Főleg, most, hogy már kibújt a 10foga végre!
Egyébként mi egy hónapja kb. használjuk az elmex gyermekfogkrémet.