2008. Januárban született babák (beszélgetés)
Na most, hogy írtad a tiéd 5 évig jó? De én nagyon tudatlan vagyok, azt hittem ezzel nincs hormon.
Szerintem egyáltalán nem drága! Nekem az éves gyógyszeradagom 30ezer forint! Na még plusz betétek meg minden. Ez teljesen jó ár, főleg ha 5évig még remekel.
Spirál.
Nekem nincs és nem is lesz. Én is gondolkodtam ebben a módszerben de a dokinőm lebeszélt róla. Igazat adok neki, mert félek a következményektől én is. Velem az a baj, hogy nagyon vérzékeny vagyok, ezért nem ajánlja. De én is olvasom vannak olyanok akik évekig panaszmentesen elvannak vele és teljesen jól működik. Sokkal jobb mintha hormont szednének! Bár biztos elmondják, csak arra figyeljetek oda, nehogy gond legyen belőle, hogy 3évente cserélni kell. Legalábbis nekem ezt mondták.
Szia!
Igen, nekem van spirálom, nekem Mirénám van, ez a hormon tartalmú ami nagyon drága. 40 rugó körül van, de 5 évre. És igazából épp azt számoltam, hogy csak egy összegbe hangzik drágának, mert ha kiszámolom hogy 5 évre a fogamzás gátló, + a sok betét, tampon stb. kellemetlenségek miegyéb rosszabul jövök ki mint a spirállal.
Kb, egy éve lett felrakatva, úgyhogy már mennem kell kontrollra is. Egyébként a felrakás után 2 hónapig volt menses (de hát 2 szülés után már tök mindegy az a két hónap menses, már ez engem nem érdekelt, ez legalább nem fájt) aztán egész ősszel semmi. Ill. volt kb. 30 naponta 3 napig néhány barnás folt aztán kész. Se mell feszülés, se fejfájás, se hasfájás semmi. Kari körül és azóta viszont normális mensesem van normális időközönként, úgyhogy ezt meg fogom kérdezni majd hogy ez így normális-e. De amúgy semmilyen premestruációs tüneten nincs mellette. Észre se veszem. Mikor felhelyezték egy darabig lelkileg volt fura, hogy van bennem valami, de ha valaki nem hozza szóba én nekem már eszembe se jut. Szóval egyenlőre köszönjük szépen jó barátságba vagyunk! :) Remélem tudtam segíteni.
Sziasztok lányok!
Ildi merre voltál? Jól vagy? Minden rendben?
Boldog Névnapot kívánok én is így utólag! Most jó a net megint így le tudom írni végül.
Szia!
Írd ám meg majd, hogy hogy sikerült a doga!! :)Kitartás!! :)
köszi jól vagyunk! nemsoká indulunk zenebölcsizni!:-)
Ti hogy vagytok? Lett valami az oltástól Nórinak?
Verus, én nem emlékszem, tavaly hogy volt nekem, most azt mondta a doktornő h 4 hét múlva hívjam őt.Én tartok a spiráltól, gyógyszert írattam fel.Ez a "gyilkos pillantás" tetszik, olyat is tud Anna???
Ildi szia ismét köztünk?? Ne tűnj el, miért nem voltál?
Szia Marcsi:) Mi újság, hogy vagytok, Milán?
Veros, erre a spirálos kérdésre én is kíváncsi leszek!egyszer már faggattam volna Verát e miatt mert úgy tudom hogy neki is van,de nem válaszolt!:-(
Neked mennyiért teszik fel?mennyibe kerül?
Úgy utálom, mikor írok egy litániát, és elszáll:((
Szóval.Hogy-hogy csak 4 hét múlva?Nekem már egy-másfél hét után szólnak, ha van vmi gond, ha nincs, akkor nem szólnak.Én ma megyek.Akarok felrakatni spirált, a zuram nem nagyon akarja engedni.Edit, neked az van ugye?Tapasztalat?Ezenkívül bőrgyógyászhoz is kell mennem ma, le kell vetetnem az arcomról egy anyajegyet, ettől eléggé fosok.Ma még csak megnézi, remélem pénteken le is veszi.Megint kiganézunk magunk alól, pedig még biciklis ülést is akarunk venni.Na, mindegy.Tegnap volt nálunk a védőnő, most csak egy van itt nálunk, akihez mi tartozunk, az betegállományba van már fél éve, de ez nagyon ari.Teljesen el volt ájulva Annától, h mennyi mindent tud már, és elő is adja ezeket.Persze az elején nem nagyon barizott vele, még a "gyilkos pillantást" is bevetette, de amikor ment már el, még puszit is dobott neki.Remélem a hétfői oltáson is ilyen jó haverok lesznek...nálunk van pneumo oltóanyag most is.
Jó reggelt!
Fél 7-kor ébredt Nóri, én már 6-tól fent voltam, arra keltem h Apa köhög és fújja az orrát. Beteg:(Ismét kint aludt a nappaliban, ugyanis éjszakáztunk kicsit, éjféltől fél 2-ig, majd az ölemben aludt el Nóri. Sztem a foga, mert bekentem Dologéllel és jobb volt, elaludt a karomban majd amikor letettem a kiságyba felébredt és nem aludt vissza.
Brigi szorítok!!!
Marcsi még én sem tudom a cipőt:(
jaj.... akkor nem mostanában lesz ennek vége!:(
Annyi a szerencse hogy rendszerető nagyon, és szokott segíteni is, ha főzök, vagy vigyáz Mátéra ha épp valami dolgom van a lakásban stb.
De folyton puffog, duzzog, vágja a pofákat, vissza beszél ilyesmi...
Csak halkan jegyzem meg, tiszta anyja...:DDDD Én is ilyen voltam!:)
Nem könnyű, és már Áditól előre félek! Pedig még 2 év vissza van neki, de már most para van!:)
Annyira más a két gyerek, elképzelni is nehéz hogy ilyen sima ügy legyen a suli vele is!
Mert most ugyan átvágott, de tényleg nem jellemző ez Dávidra, és nagyon nem kellett vele soha tanulni!
Jó volna ha Ádival is így menne!:)
Köszi lányok!:) Én is remélem Marcsi!!
Amúgy nem rossz tanuló, kicsit lusta néha..., de alapvetően nem panaszkodom! Egy 3-a van köriből, és három 5-ös. Na meg a holnapi....!!?? Ettől nem várok sokat!:( És úgy dühít hogy átvágott!:(
Most 9 éves, nemsokára 10 lesz!
Kamaszkor?? Hát ne is mondd, azt hiszem mostanság kezdődött, kinyílt a szája, vannak olyan dolgai amiket nehéz tolerálni néha.... ilyenkor igyekszem arra gondolni amikor én voltam gyerek!:)
Mennyi idős nővéred lánya?? Jó volna tudni mikor lesz túl ezen Dávid is!:)