2008 februári babák :D (beszélgetés)
Persze, de én konkrétan nem az ilyen esetekre értettem a mondandómat. Hanem mondjuk arra, hogy ha lehetőségetek lenne rá... én úgy vettem ki itt mindenkitől, hogy nem szívesen tenné meg.
És nem általánosítani akartam, hanem azt mondtam, hogy ne legyetek a tipikus (ami egy fajta) fiús anyukák.
Persze, tudom, hogy mindenkinél más a helyzet, a körülmény. Mondom, nem is erre értettem. És nem bántásból írtam.
Jaj de jó, örülök neki! Ezek szerint még időben...
Persze, a 350 km teljesen más szitu. Bár ne mis erről írtam...
persze ebben teljesen igazad van, ha a közelben lakna a nagyi, lehet már otthagynám, de így 350km-re még nem szeretném...ez ugye érthető?:o)
néha tényleg jó lenne egy kicsit kettesben lenni, de nálunk ez egyenlőre nem megoldható...
teljesen egyetertek veled kiscsirke, en is akarom majd nagyszuloknel hagyni, de mivel az egyik 30 km-re a masik 70-re van, csak akkor fog valamelyiknel is ottmaradni amikor megerti majd, hogy mi tortenik. marmint ottmarad mamaeknal, holnap vagy valamikor jonnek majd anyaek, stb. esetleg mar beszel annyira, hogy elmondja mi a baja. ilyenek. megint csak a keresztfiaimmal tudok peldalozni. pesten elnek, nagyszulok szatmaron. ketevesek voltak amikor elmentek a szulok egy heteveger pihenni es maradtak a fiuk mamaeknal. hetvege alatt meg ok mondtak mindenkinek, hogy anya meg apa pihenni van, meg ilyenek.
nalatok mas a helyzet, marmint, hogy kezdetektol ket percre vannak a nagyiek es nagyon meg vannak szokva veluk startbol. szoval helyzete valogatja. arra meg teljesen fel vagyok keszulve, jobban mondva gyakran mondogatom magunknak, hogy huszonannyi ev utan mi csak anyos meg apos leszunk:)) meg nem ismertem senki olyant, aki no/anya es szivesebben bizna gyerkocot anyosra mint a sajat anyjara:)
Na hát akkor ne haragudjatok meg, de ezzel a ne aludjon máshol a gyerek dologgal meg én nem értek egyet.
1. Magatokkal szúrtok ki csak a későbbiekre nézve.
2. Szerintem teljesen természetes, ha a nagyszüléknél van egy nagyon picit. Nem csak a gyerkőcnek tesztek jót vele, de magatoknak is, illetve a szüleiteknek (párotok szüleinek)is. Gondoljatok csak bele, ők is szülők, tehát már végig csináltk ezt egyszer, és itt már csak az élvezet része jut(na) nekik.
3. Nektek majd nagymamaként nem fog fájni, ha a fiatok nem akarja majd rátok hagyni a gyermekét?
4. A férjetekkel is jobban együtt tudnátok lenni, kettesben néha.
5. Az, hogy a gyerek nem érett rá, csak a saját kifogásotok arra, hogy mért nem engeditek el.
Kérlek szépen Titeket, ne legyetek tipikus fiús anyukák! Gondoljatok csak bele, hogy utáljuk mi azt, nők!
Remélem nem bántottam meg senkit, de én így gondolom. Szerintem igenis érettek már erre.
talán ha itt lakna a nagyi a közelben menne a dolog, de 350 km-re nem hagyom ott, pedig anyósom nagyon szeretné már(anyám meghalt). de ha valami baj van, nem tudok csak úgy átugrani érte és hazahozni...majd ha nagyobb lesz oké, de most még így nem.
arra már én is gondoltam mi lesz ha lesz egyszer tesó, ki fog rá vigyázni, de majd megoldjuk máshogy...
Hát... igazán én sem szerettem volna. De a szülés miatt muszály volt. Bár anyósom itt lakik velünk, őrá soha nem bíznám a gyerekeket. Számolnunk kellett azzal, hogy mi van, ha éjszaka "jön rám" a szülés... akkor bizony maminál kell aludni. Ezért kezdtük el.
Aztán hála délután 1/4 kettőkor "kezdtem" szülni és már 1/4 négykor megvolt Maja. De azért Sára ott aludt anyunál, hogy a férjem rohangálhasson a dolgok után (papírok, hozzánk a kórházba, pihent..stb) Szóval akkor ott volt Sára egyhuzamban 3 napig. Észre sem vette, hogy nem vagyok!
Bár szombaton szültem, vasárnap volt a szavazás és arra hazajöttem, akkor találkoztunk, de nem volt probléma.
Azóta anyukám kérte, hogy hagyjuk meg ezt a szokást. (nagyon egyedül van, mert apukám három éve meghalt és jó látni, hogy újra tud mosolyogni. És ezt Sárának köszönhetjük!!!)
Sára is szeret nagyinál lenni. Sőt, néha kéri, hogy délutánra vigyem fel mamihoz. Most szombaton pl. mondta, hogy maminál akar aludni. Felvittem! Aztán meg alig bírtam hazahozni! :)
Libidó??? Hát nem vagyok a top-on.
Bár engem nagyon zavar, hogy Maja születése után történt egy kis baleset (elpattant egy öltés) és nem olyan, mint előtte. Lehet, hogy meg kell majd műteni újra. Szóval engem ez zavar.
Hogy mit lehet tenni, hogy több szex legyen? Nem tudom! :)
Hali!
Az én nagyobbik lányom minden péntek este ott alszik a maminál. Egészen azóta, mióta készültem a szülésre (kb május eleje).
eleinte nagoyn rossz volt, mert üres volt a ház. De mióta Maja megszületett, minden más! Könnyebben viselem a különlétet!
Mami is örül, Sára is örül, én meg elviselem a különlétet! :)
ilyet én is csinálok néha, de nem mindig hatásos, van amikor bejön, van amikor élvezi, hogy veszem a lapot és azért is csinálja...
nálunk is van ám agresszivitás, sokszor én sem jól reagálom le a dolgokat, mert visszacsapok. azt olvastam az a legjobb módszer ha egyszerűen nem veszel róla tudomást, akkor látja hogy nem érdekes és nem csinálja többet. ez mind szép és jó, ezt is megpróbáltam, de sokszor olyan erővel csapkod, hogy fáj és nem tudom szó nélkül hagyni...
hát csajok, látom mindenki a libidójával kűzd!
mitől lehet? ez annyira megmagyarázhatatlan nekem...nem tudom mit kellene tennem, ne tudom magamra eröltetni a vágyat, hiába akarom...