2008 februári babák :D (beszélgetés)
Én egyébként is sokat főzök, úgyhogy igyekszem a kicsinek is, persze ha elmegyünk itthonról, akkor bébiétel, de általában általam készített kaját eszik és fog enni. Ezért gondolom, hogy kell a természetes vaspótlás, zöldségekből, húsból, vitaminok a gyümikből.
Nem tudom, mi a korai, mi nem, szerintem hallgass a szívedre.
Szerintem minden próbálnak újítani e témában, mindenhol másképp, aztán figyeljétel meg vissza fogunk térni az ősök példáihoz. Mindig mindn visszanyúlik oda! :)
Gondolom próbálnak kísérletezni, hogy mely jön be jobban. Pl. ha így csinálják erre lesznek allargiások... Na már most az én nagyszüleim sose voltak se betegek se allergiások, és már 2-3 hetesen kaptak ilyen dolgokat.
A suttogó azt hiszem 1 éves kortól írja a hagymát, másik könyv 7 hótól... Minden más. A lényeg a folyamatos hozzászoktatás, és a mértékletesség! Nem szabad egy szerre sokat adni az úlból, és nem szabad túlzásba se vinni a régi bevállt kaját.
Ez a vas hiany igaz, es ezert a tejpep es minden bebietelben hozzaadott vas van. A gyumolcsokhoz is fogok ezert keverni egy kicsit, vagy reggeli utan adok neki, delben pedig mast.
En gondoltam hogy mostmar adnek neki annyi rizset, amennyit ker szopi utan. Vagy meg korai most?
Olyan érdekes téma ez a hozzátáplálás, mindenki mást mond, mindenkinek más a véleménye.
A védőnőm például odaadta az erről szóló leírást, amiben az áll, hogy első kaja a répa, krumpli, sütőtök és cékla, valamint gyümölcsökből az alma, őszibarack. Utána ezek keveréke. Húst minél hamarabb, mert a kisbaba vasháztartása fél éves korára kiürül, meg nagyon értékes a fehérje tartalma miatt.
Úgy tudom, minden nap egy kicsivel többet kaphat, ha nem okozott neki gondot.
Még nincs két hete, hogy eszik mást is, most ott tartunk, 11 körül eszik valami zöldségfélét, aztán cici, majd 2 körül valami gyümölcsöt, rá kb. 1 órára cici. Reggel, délután és este cici. Persze ma új gyümölcsöt próbáltunk, a körtét, azt 11-kor adtam neki, mert nem tudom, hogy reagál rá. Már megeszik egyszerre egy almát, vagy egy őszibarackot, a bébiételes vilmoskörtét két részletben ette meg. Ha nem rögtön kaja után rakom cicire, akkor egy kis vizet is kínálok neki pohárból.
Es ki tudod mosni a ceklat?
Igazad van a paradicsomrol, csak a savassaga miatt nem ajanlott, de nektek tenyleg megeri.
A cekla nagyon allergizalo, es nem konnyen emesztheto, de teny, hogy sok vas van benne.
Ezek szerint azota rendezodik a kakitok?
Jo parositas a krumpli-repa, marha adsz neki krumplit. Abban annyi a kemenyito, hogy csak 8-10 honapos kortol ajanljak. En arra irtam, hogy nem jo otlet, hogy igy kezdeni, keverve. De addigra mar Gabi is irta, hogy hogy sem ugy gondolta, hogy keverve kezdi.
Igen, en most rezset adok, par nap mulva pedig kezdek vagy sult almat, vagy sult tokot. A banant nem emesztette meg.
én már adhatok, de mi másképp kezdtük. viszont Lackó most lesz csak féléves holnap.
natúr biztos adhatod, csak kéthetente 1*, mert magas az oxalát-tartalma(ne kérdezd, mi az).
Megvolt az első máshol alvásunk, Gergőke nagyon ügyes volt, felkelt ugyan éjszaka kétszer, de nagyon jól viselte.
Tegnap meg képzeljétek, hivatalosan is keresztszülők lettünk, most lesz 9 hónapos a keresztfiunk, Marci. Jó kis élménydús hétvége volt.
A répa nem ízlik? Érdekes, mióta egyben kijött a Zsófiból, azóta nem is adtam neki. Gondoltam még várok vele.
hihetetlen, de imádja, ami savanyú! Tegnap a sóskát is megkóstolta krumplival, kicsit édesítettem, de ízlett. A csipkebogyó tea nagyon ízlik neki és a ringlónak a levét is megitta, pedig az igazán savanyú volt :-( Lehet, hogy a nátha miatt...
Hát.... 20-án éjszaka rengetegszer felsírt, reggel láttam, hogy tiszta szörcsi az orra. Azóta is tart, orrszívó porzsívózzuk az orrocskáját, utálja, de utána megkönnyebbül és nem haragszik. Sós vizet szoktam cseppenteni az orrába és eukaliptuszolajjal párologtatok. A közérzete jó, csak nem tudom, miért nem múlik. Te hogy segítettél Lackónak?
Szóval fogacska még nincs :-) Zsófinak sincs