2008 februári babák :D (beszélgetés)
Én az első négy hónapog hánytam végig, fogytam 3 kilót, közben feküdnöm kellett 3 hónapig, az előző vetélések miatt végig veszélyeztetett terhes voltam, az utolsó 2 hónapban magas vérnyomásom lett, állandóan ott lebegett a kórház veszélye, az utolsó hónapban megint szigorú fekvés. Ráadásul túlhordtam, két napig kórházban feküdtem, majd beindították.
Ezek a tények, viszont szeretnék még gyereket, a férjem még kettőt, ezen még gondolkodom, a második terhességtől függ. De egy kicsi gyerek mellett veszélyeztetett terhesnek lenni szerintem nem lehet. Minden ellenére imádtam, hogy terhes vagyok, halálosan féltem, hogy elveszítem őt is, de megtanultam igazán küzdeni, abszolút pozitívan gondolkodni, minden apróságnak örülni. A szülés is abszolút pozitív élmény a hihetetlen fájdalom ellenére, de egy hang nélkül csináltam végig. Ha lehet, még közelebb kerültünk a férjemmel, ezeket az élményeket senki nem veheti el tőlünk.
Kicsit érzelmes hangulatban vagyok, bocsi, ma megjött.
Sziasztok!
Láttam már lemondtatok rólam :) Meg is értem!
Ne haragudjatok, és üdvözlöm az "új" tagokat. (nekem újak)
Szinte mindennap olvaslak benneteket, de írni azt nem nagyon tudok. Gondolom ezek után ami most fog következni még meg is köveztek :DDD
De: sajnos sokszor érzem azt, h nekem ez nem elég. Nincs kedvem órákig arról beszélni, h mit eszik a gyerekem és miket csinál. Mármint persze szívesen elmondom meg érdekel amiket ti is írtok, de valahogy az utóbbi időben nem éreztem h be tudnék kapcsolódni rendesen :( Na nem vagyok depis meg ilyenek!!! Csak valahogy annyira összejöttek a dolgok a fejem felett, h ki sem látszom belőle.
Gyors összegzés Alízról: elmúlt 9 hónapos, már próbál felállni, mászik ezerrel, egész nap magyaráz és megeszik mindent :) Imádom.
Amúgy semmi különös. (na hát ezért is nem érzem/éreztem, h be kéne kapcsolódnom)
Csirke: Hát meg vagyok döbbenve! Pár hónapja még annyira bizakodó voltál az egész kapcsolatotokat illetően, most meg ide fajultak a dolgok... De te egy nagyon talpra esett, erős és határozott nő vagy, akit nem fúj csak úgy el a szél!!! Eleinte biztos nehéz lesz egyedül, de meg fogod oldani!!! A másik babát sajnálom, már ha valóban nem tartod meg, de azt hiszem ilyen helyzetben én is ezt tenném. :(( De ezek után már csak jó jöhet :))
A találkozóról: Azt hiszem én is szívesen találkoznék veletek. Ha esetleg nálunk sem sikerül jól..hát azt nem hiszem. Amúgy meg nem kötelező végig ülni az egészet,akinek mégsem tetszik az szépen hazamegy és kész...
Hát dióhéjban ennyit rólam :) Remélem újra fel tudom venni a ritmust.
Talán még annyit tennék a dologhoz, h a párom nagyon sokat dolgozik és meg egész nap itt vagyok egyedül a gyerekekkel+az egyetem (nyakamon a vizsgaidőszak) , este tanulok, utána meg elájulok.. Szóval azért ez is közrejátszik abban, h nem írok, de majd csak visszatalálok :)
Ja, voltunk dokinéninél, ellenőrzésen. Kíra ma 8 hónapos!!!
Megkapta az oltást a prevenar-t, már másodjára. Nem volt semmi, jól van, bár a dokinénit mindig megismeri, már 3 hónapos kora óta, és elkezd sírni.
8080 g, és 72 cm.
Megkérdeztem ezt a rágás dolgot, azt mondták ők is, hogy ne erőltessem, van aki még 1 évesen is pépeset eszik, aztán úgyis át áll. Volt ott egy anyuka, állítólag az ő fia 20 hónapos, és ugyanazt csinálja, mint Kíra, hogy bekap, és nyel. Csak ő már nem öklendezik. Hát azért nem szeretném, hogy Kíra így járjon, de ha mégis, akkor legalább tudom, hogy ez is normális dolog, mással is megesik.
Köszönöm. Tulajdonképp a szemem az csak annyiban játszik, hogy lehet nem engednek miatta megint természetes úton szülni. Most engedtek.
Az epi már 4 éve nem jelntkezett, szerencsére terhesség közben sem, és szülés közben sem, és a nem alvós időszakban sem. Nem is gondoltam rá. Meg nem is gondolok rá. Talán már meg is gyógyultam. Itt amit meg kéne tervezni, az az, hogy át állni egy kevésbé kockázatos gyógyszerre, illetve majd ellenőrizni kéne gyakrabban az ellenanyagot a véremben.
Amíg nem lettem terhes, nem is tudtam a vércsoportomat, akkor derült ki, hogy ráadásul nem is egyszerűen negatív, hanem még az alcsoportok közül is vannak negatívak, bazi ritka. Anyukám és apukám is pozitív. Nagyot csodálkoztam.
Ja, és minden ellenére, sokkal jobban éreztem magamat terhesen, mint bármikor máskor. De azért félnék a következőtől, de akkor is szeretnék :)
Szia!
Én epilepsziás vagyok, gyógyszert szedek rá, ami növeli a kockázati tényezőket, -8-as a szemem, és Rh - a vércsoportom. Szerintem most csak a szerencsén múlt, hogy nem volt semmi gond. Én akkor is szeretnék még egyet. Pedig a negativitás miatt lehetnek gondok, hiába kaptam Anti-D-t szülés után. Szóva lehet, hogy nekem meg most lennének gondok. Nekem ezeket is meg kéne gondolnom.
Csak annyit akarok mondani, hogy szerintem a második terhességeddel nem lenne semmi, mert mindegyik más.
Nekünk i snehéz volt az első 3 hónap, nekem az első, mert nem aludtam a szoptatás miatt, aztán hozzászoktam, Tominak mind a 3, mert akkor még ugye nem nyílik ki a babák tudata, de utána...Szóval, igen, ezzel mindenki így van szerintem, mint Ti voltatok. Nehéz, nehéz. De közben meg annyira visszasírom azokat az időket. Olyan édes volt :)(Most meg másért az)
A kölesgolyó sem nyerő. Amint lerágja a felét, amit rögtön le is nyel, beadom neki a többit, de azt is rögtön nyeli. Szóval azt sem merem neki adni. Kész vagyok.
Cezi nagyon finnyas, neki fontos a megfelelo homerseklet. Van hogy 2x is melegitem mire befejezi a kajat. Ugyanakkor bizonyos gyumolcsoket csak hidegen eszik. Szoval nalunk sem egyszeru.
En kulonben ugy kezdtem a darabositast, hogy a nagy reszet pepesitettem, es egy picit csak tortem, es azt kevertem a pepbe. Aztan egyre tobbet.
Csak azt akarom mondani, hogy ne agyalj ezen, egyszercsak hirtelen meg fogja enni.
Semmi, csak teljesen kivagyok, hogy hogy lesz ebből darabos, aztán normális evés. Ha nem is késsel villával, de kanállal, vagy kézzel, a lényeg, hogy nem pépes.
Nálatok hogy volt? Volt ezzel gond?
Hogy rendesen? Kessel-villaval?:DDD
Kulonben ok idosebbek. Kulonben mi a baj azzal, ha pepesen esznek?