2008 februári babák :D (beszélgetés)
Gellért simán beleivott és még pofákat sem vágott...simán megitta volna az egészet:o) oersze nem hagytuk
ma egy kis darab hagymát nyomtam a szájába, meg se rezdült az arca....ilyen fakír lenne a fiam? vagy csak így szeret enni?:o))))
Nálunk is változó. Van, hogy megeszi darabosan amit elé rakok, de van, hogy csak turmixolva.
Én is szoptatok, viszont már csak napi kétszer, este és reggel. Mivel rendesen eszik ezért én már diétázom. Nem hinném, hogy a szomjoltáson kívül sok táplálás lenne még benne, bár mindig nagyon zsíros volt a tejem.
Mi is tervezzük, de csak belföldön.
Ami bababarát szálloda az iszonyú drága. Mi tavaly is egy gyönyörű családi házat vettünk ki, Balatonnál, festői környezetben egy domboldalon mesés kilátással. Többen voltunk. Anyukámék, barátok. Valami ilyet gondoltam idén is.
Én a 90 naposban a gyümölcsnapot nem bírtam. Bárkit képes lettem volna megölni egy kis kajáért. Mondjuk nekem nagyon sok a savam.
Sör és bor? Korán kezditek.
A párom a múltkor Alizzal is meg akarta kóstoltatni a sört, de nem engedtem.
Tegnap voltunk tanácsadáson, és azt mondta a doki, hogy még használhatjuk a Germicid-C típusú végbélkúpot lázcsillapításra.
Lackó eszi a darabos kajákat kézzel(meg kitunkolja a kenyérrel a pempőt, apától látta..:)), de a főzeléket le kell neki turmixolnom, met nem eszi meg darabosan. majd biztos eljön az ideje ennek is.
Szoktam ezt-azt, de azt szeretném, hogy próbálja a darabosat már. Mikor kell nekik rendesen enni? 2 évesen még ráérnek vele? Ezt tudja valaki?
Cezy is igy eszik, es igy legalabb en is tudok enni egyszerre vele.
miért nem? Szerintem szinte mindent le lehet turmixolni.
ne izgulj, előbb utóbb megtanulja, legkésőbb ha már kijöttek a hátsó fogai....
Én sajnos ezt nem tehtem meg, mert most is darabosat adtam neki, és egyből nyel, amtől meg fuldoklik. Babakekszet elrágcsálja egyedül. Akkor ezt mért nem? Mikor fogja megtanulni, hogy rágnia kell? Már nagyon elegem van. Emiatt nem is tudok neki adni nagyon a mi kajánkból... :(
hát tényleg szerencséd van, mert Gellért csak nagy ritkán hajlandó egyáltalán megfogni a kanalat! nem maszatol,próbálkozik ügyesen, csak kényelmesebb neki ha én etetem, gondolom. persze azért minden nap ráveszem egy kicsit, több kevesebb sikerrel. a darabosakat viszont ügyesen eszi kézzel...
Nekem szerencsém van a kaját tekintve, már az elejétől jól evett, aztán mivel az az élete, hogy mindent egyedül akar csinálni, gyorsan megtanult kézzel enni is, a műanyag bögréből inni, a kanál még nem a kedvence, de azért gyűri.
hát, nagyon ügyesek vagytok! LAcika sajnos nagyon dobálja a játékokat és a kaját is, mindig rászólok és elveszem tőle a többit, én etetem utána, vagy vége az evésnek, ha már szórakozik. de a banánt pölö mindig összetrancsírozza evés közben, nem tudom, de nagyon malacul eszik. :)
nálunk már egy ideje ez megy....most kelt fel Gellért is 2 órát aludt az erkélyen az esőben, napsütésben, esőben, napsütésben...
és ha mondjuk de. bealszik egy órácskát, akkor nem teszem le délután megint, mert az esti alvásból akkor nem lesz semmi...ki kell bírnia...ki is bírja. bár volt úgy az átállás elején, hogy este 7kor bealudt egy 20 percre, persze akkor hagytam...:o)este meg kűzdöttünk
de mostanra ez szépen beállt...napi 1x 2-3 óra alvás egyben...
Lehet, hogy átáll Gergő egyalvásos üzemmódra, de legalább már alszik egy nagyobbat ilyenkor. Remélem nem kiabálom el. :-)
Hozzáteszem, nem engedem a tányér mellé pakolni a kaját, amint játszani kezd vele, én adom neki, ha nyűglődni kezd, akkor tudom, nem éhes már.
Gergőke csak egyedül hajlandó enni, mindent összekockázok neki és kézzel eszi, mellé meg én kiskanállal adom a főzeléket, vagy ő próbálkozik a kanállal, kisebb-nagyobb sikerrel. Mindent így eszik, a tésztát is, ma pl. keménylebbencset ebédelt egyedül, csak a keze és a szája maszatosabb, meg néha az etetőszék, de az előke megvédi a ruhát, az ujját persze könyökig feltűröm. Nekünk ez bejött, gyorsan ügyes lett.
Képzeld el, én magam döntöttem el, hogy már nincs több szopi, nem viselte meg, nem kérte, pár napra rá lett beteg, én is persze lelkibeteg lettem, hogy biztos miattam, amiért nem szopizik. Ekkor elővettem a cicimet, ez volt egy héttel az utolsó szopi után és nem kellett neki. Mosolygott, odajött, bekapta, de nem szívta, elfordult és szégyenlősködött, vagyis ő maga is azt választotta, hogy már nem kell.
néha kell igen, de nem mindig. meg kell ismerje az ételt ilyen formában is. én is szoktam hagyni, de ilyen kupit mint arinál, nekem nem csinál...:o)
azt mondják, engedni kell, hogy ő etesse magát, de sokan nem engedik a dzsuva miatt. én se mindig hagyom.
Fúú, én még sosem mertem megengedi neki, hogy belenyúljon a kajába. Kéne???
cuki! és milyen nagy fogai vannak neki is, pont mint Gellértnek:o)
Sziasztok! A képes naplómba tettem fel újakat, ha érdekel valakit!
Szép álmokat!
További ajánlott fórumok: