2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)
Felkészítő előadásokkal kapcsolatban:
Mindenképp érdemes az ilyenre elmenni, mert egyrészt az előadásokon sok mindent elmondanak. De ami a legfontosabb, hogy a választott kórház egyedi dolgaival is megismertetnek, hogy náluk mit kell vinni, mit kell tudni, mi hogy történik, milyenek a szobák, van-e választási lehetőség az ágyszámot illetően pl. Meg lehet nézni a szülőszobákat. Én is voltam ilyenen, és minden alkalommal megnéztem a szülőszobákat is, hogy szokjam a gondolatot. Jó tudni, hova fog kerülni az ember, amikor megszül hol fogják lemérni a babát, stb. Vagy hogy milyen alternatív vajúdási lehetőségek vannak.
Például előre lehet tájékozódni a kórházi szokásokról az érzéstelenítést illetően, adnak/nem adnak, előre kell jelezni stb.
Meg lehet ismerkedni szülésznőkkel, és esetleg aki kedvesnek tűnik, azt majd felfogadni a szüléshez. (Szerintem egy jó szülésznő pótolhatatlanabb normál szülésnél, mint az orvos...)
Szóval hajrá, mindenki érdeklődjön az orvosánál, van-e ilyen a kórházban, mert nagyon sok hasznos infót meg lehet tudni, amit a könyvekben nem találtok meg, mert konkrétan arra a kórházra vonatkozik.
Akkor jó, örülök h jó ötletet adtam:-)
Övterelőröl (bár ezt nem te írtad) már én is hallottam, csak nem tudom elképzelni hogy onnan ahol most van hova vezetheti még lenntebb az övet ez a szerkentyű...nekem már így is mindig a combomon fekszik a hasam alján, de úgyis nyom.
Egyébként köszönöm a kérdést, jól vagyok, kivéve annyi h ma ahogy húztam (mit húztam, cibáltam, szinte már lógtam rajta) le a rácsot az iroda ajtaján, kicsit megerőltettem magam, fájdogál a hasam, remélem nincs baj. Reggel voltam védőnőnél is, szerintem bírni fogom a nőt, szimpi volt, bár elég gyors és határozott. Ja, és szocreál, hivatalos, rideg könyvecskét kaptam, mintha beteg lennék....szerintem ragasztok majd rá valami matricát :-)))
És ti?
Nem az első, hanem a harmadik. Már van két lányunk. Szerinted?
Bár végül is mindegy mi lesz, csak egészséges legyen.
Ha fiú nagyon örülünk, ha lány, akkor is nagyon örülünk, de még sokat spóroltunk is.
15 hetes és 3 napos. December 6-ra vagyok kiírva.
És te mikorra várod?
Komolyan?:))))
Nagyon örülök, akkor lehet, hogy valamikor találkozni is fogunk a rendelőjében vagy a kórházban?
Hány hetes is vagy? Mikorra vagy kiírva?
szia nyuszifulke!
végre valaki ebből a régióból is van itt.
Tudod, már hol fogsz szülni? Én Miskolcon a Szp-iben.
Sziasztok Lányok!
Kicsit eltűntem, most olvasgattam vissza az üzeneteket. Látom, hogy több pedagógus is van közöttünk (Vavicsa, PannikaM). Nálam hál istennek normális volt a főnök, amikor megmondtam, hogy szeptembertől nem szándékozom visszamenni dolgozni. Én ugyanúgy vagyok, mint Vavicsa: kevés az óraszám, ezért a nyugdíj előtt álló kollaganőmmel most jót teszek. Mire visszamegyek 3 év után, akkor megy ő nyugdíjba, így talán lesz is helyem, ahova visszamehetek. Viszont nem értem meg azt az igazgatót, aki PannikaM főnök. Nem teljesen normális az biztos. De fel a fejjel.
Egyébként én ma voltam 12 hetes ultrahangon, minden rendben van, csak a nyakiredőt nem tudták megmérni, mivel pont úgy feküdt. Vissza kell mennem jövő hét kedden. Addíg is érettségi hegyek, úgyhogy az idő gyorsan fog telni.
Viszont az hallottam tbb kismamától és fel is hívtam ezzel a kapvsolatban a terhesgondozót, hogy emelik a 6500 Ft-os triplateszt (Down-szűrés) árát június 30-tól és kb. 30000Ft-ba fog kerülni. Na ezen kikattam. Tavagy augusztusig ugyanis ingyenes volt. Ezt az infót megerősítették nekem a terhesgondozóban is. Azzal van csak gond, hogy az átmeneti időszakban nem tudják, hogy és mennyiért fogják ezt csinálni. Azok a kis,mamák, akik kicsúsznak a vizsgálatból (15. hét) nem tudják majd elvégezni. Valaki hallott még erről? Esetleg nem tudja valaki, hogy Pesten van-e magánklinika, vagy labor, ahol ezt megcsinálják és nem ennyiért? Ha valaki hallott még erről, attól szívesen várnék infót. Nekem a triplatesztet július 11-én csinálták volna. De ha tényleg 30000Ft, akkor azt hiszem ez kimarad és marad csak az AFP.
Mindenki jól van egyébként?
Bocsi hohgy ilyen sokat írtam, de talán hasznos infót adtam.
Reni
Sziasztok! Most találtam rá erre a fórumra, és úgy látom én is ide tartozom, ugyanis december 6-ra vagyok kiírva az első babámmal, akit nagyon várunk már. Megnyugtat, hogy nem csak én vagyok, aki folyamatosan izgul, hogy ugye nem lesz semmi baj? Én is nagyon türelmatlen vagyok, olyan lassan telik az idő. Ráadásul én már a 9. héttől nam dolgozom, mivel vegyszeres helyen melózom, így a baba egészsége miatt el kellett jönnöm táppénzre. Itthon meg nem rohannak a napok!
Szép estét mindenkinek!
Atyaég, ennyire szörnyű helyzetek dúlnak egyes helyeken?!
Én ingatlanértékesítő vagyok, tehát egyébként is akkor és annyit dolgozom amennyit akarok/bírok, tehát majd meglátom hogy lesz. Titeket meg nem irigyellek:-(
Viszont tök jó dolgot fedeztem fel, persze lehet hogy már százan rájöttek rajtam kívül is. Az autóban az öv kezdte nyomni a hasam, így az alsó övrészt egyszerűen kiiktattam. Magam mögött kapcsolom be, és csak a felső pántot vezetem át magam előtt, úgy, hogy átbújok alatta :-)
Próbáljátok ki!!
Lányok nagyon helyesen cselekedtetek. Azért a bizonyos sz-ért, h-ért nem fog dolgozni senki, pláne nem egy kismama, akinek pihenésre és nyugalomra van szüksége.
Pannika én is szomorú voltam egy kicsit, hogy nem mehetek vissza az osztályomhoz, de inkább a saját gyerekem egészsége és nyugalma lebeg mostmár a szemem előtt és nem az iskola érdeke. Te is erre gondolj és nyugodt leszel. Nekem ez pár hétbe telt, amíg megemésztettem.
Ha én szeptemberben nem megyek vissza, akkor egy kollégám mentesül a kirúgás alól és maradhat a helyemen. Így még jót is tettem valakivel.
Aztán mi lesz 3 év múlva? Kit érdekel? Sok víz lefolyik addig a Bodrogon.
Szia picike!
Panni, ez nem semmi! Nálunk ennyire durva szitu nem volt, de amikor véget ért a gyakorlatom (egy szállodában voltam)és szóba került h alkalmaz-e állandóra. Beszélgetni kezdtünk s mesélt a lányáról, aki éppen aznap szült. Mondtam h rövidesen mi is szeretnénk babát, ez januárban volt. Erre közölte h, de jó, akkor tudsz sokat pihenni! Ergo nem fog felvenni állandóra. Csak nem bírta kimondani....:( Másnap megkérdezte h amíg nem találok más munkahelyet maradnék-e még segíteni neki, a semmiért, csak úgy. Mondtam h nem, mert most inkább pihennék.....
A szeptemberi munkakezdést augusztusban szerettem volna eldönteni. A terhesség eddigi idejét nagyon jól, sőt, meglepően jól viseltem, pedig a családban mindanki émelygett, hányt, gyengélkedett. Nekem - hál' Istennek - semmi bajom nem volt. Szóval mondtam a helyettesnek, hogy augusztusban szeretnék dönteni. Azt mondta, hogy semmi gond, mert két forgatókönyvük van az évre: egy, ha kezdek és egy, ha nem. Ezeket a forgatókönyveket - órakiosztásokat, osztályfőnökök kijelölését - az igazgatónő készítette el. Az osztályozó értekezlet után a "kedves" igazgatónő magához hivatott, s a következő szöveget dobta az arcomba: "Remélem, szeptemberben nem akarsz visszajönni, mert nagy gondot okoznál, hiszen maximum két hónapot tudnál dolgozni, s utána új órarendet kellene szerkeszteni!" Jelentem szóhoz sem jutottam. Szóval nem az a probléma, hogy az osztályom jövőre fog érettségizni, s az órakiosztás náluk nehézkesebb lenne, hanem az órarend!!!!!! Se köpni, se nyelni nem tudtam. Hozzá kell tennem, hogy szeptemberben kb. 6 válozata van az órarendnek, tehát jó, ha október közepére lesz egy normális. Akkor a hetedik nem fért volna bele???????? A másik az, hogy az iskolánk 47éves, de eddig még nem fordult elő, hogy év vége előtt egy hónappal megváltozik az órarend. Idén ez történt, ugyanis a kedves kolléga, aki az órarendet összehangolja - és nem a "kedves" igazgatónő csinálja!!!! - szóval ez a kolléga nem akart busszal járni dolgozni, s ezért módosította az órarnedet, hogy egy másik kollégám elhozhassa! (Az autóval rendelkező kollégmámnak negyedikes órái voltak az első két-három órában, s így a buszos utazás nem tetszett órarendtervező kollégámnak.) Szóval ez nem gond!!!!!! De én problémát okoznék! Ráadásul éppen mostanra lettem érzékenyebb, már filmeken is pityergek, erre ilyen finoman adja a tudtomra ez a "fütty, fütty, fütty" nő, hogy ne kezdjek szeptemberben.
Mára már belenyugodtam, sőt tervezek, mit fogok csinálni, de kellett néhány nap, amíg megemésztettem. Teljesen úgy éreztem, hogy felesleges vagyok. Most nyugodtan és kiegyensúlyozottan, kicsit kárörvendően nézek a szeptember elé, mert nekem fantaszikus lesz, az igazgatónőnep pedig szörnyű, mert minden a feje tetején fog állni!!!!!! HIHIHI!!!!!!!
Na, ezt jól kiírtam magamból!!! Köszi, hogy meghallgattátok!
Szóval Vavicsa, jó lesz nekünk itthon pihenni!!!! Tervezni!!!! :-)))))
Hát én munka ügyben nem állok valami jól. Tervezem, hogy otthagyom az egész kócerájt. Bruttó 7000 Ft volt a fizetésem legutóbb (jutalékos rendszer alapfizetés nélkül), 4 órás munkaidőben vagyok ráadásul. A főnököm meg szeret mostanában b..sztatni, úgyhogy ez a stressz egyáltalán nem hiányzik se a gyerekemnek, se nekem, főleg ennyi pénzért.
Ha maradnék, akkor is az átlagkeresetem GYED-e kevesebb lenne, mint a GYES összege. Hát kinek éri ez meg?
A munka miatt nem aggódom, legalább lesz időm a férjem cégének papirmunkáit megcsinálni, végülis ezzel normális pénzt keresek, csak éppen még nem hivatalosan.