2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)
köszi a receptet :)
asszem alkalmazom majd...
ezt szánta a sors, jó ez így :)
vigyázz magadra, bírd ki ezt a kis időt :)
Lányok ezt találtam és gondoltam megosztom veletek ☺
Akit érdekel az mentse el magának, mert pár hónap múlva jól jöhet ☺
A kreatív főzött gyurma - kipróbált recept!
Kreativitásod nem ismer határokat, de fogalmad sincs mit adnál a gyereknek jó szívvel a kezébe? Egészséges és természetes alkotóműhely otthon, ahogy nagyanyáink csinálták. A gyerkőc kézügyességének fejlesztése játékosan.
A hagyományos só-liszt gyurmával szemben az az előnye, hogy rendkívül puha, jól formázható, nem ragad és elkészítés után 1 hónapig eláll a hűtőszekrényben nylon zacskóban. Lehet színezni ételfestékkel, vagy különböző élelmiszerekkel (pl. kakaó, málnaszörp), egészségre nem ártalmas, csak természetes anyagot tartalmaz. Míg a só-liszt gyurmát ki lehet szárítani, festeni és különböző díszeket csinálni belőle, a főzött gyurma nem szárítható, ennek egyedüli funkciója a gyurmázás. Mivel nagyon puha az állaga, a gyerekek szeretnek vele gyurmázni. A készen vásárolt gyurmával szemben az a másik nagy előnye, hogy nagyon minimális az előállítási költsége. A gyermekeknek másfél éves kortól kezdve ajánlott, mert nagyon jól fejleszti a finom motorikus mozgást és bővíti az anyagismeretet.
Íme a recept:
20 dkg liszt
10 dkg só
2 kávéskanál citromsav
3 dl víz
Elkészítés:
-Egy nagyobb lapos edényben jól összekeverjük az anyagokat (robotgép dagasztópálcájával)
-majd takaréklángon, állandó keverés mellett főzzük.
Vigyázat, hirtelen sűrűsödik!
-Ha besűrűsödött, és a felületén is megfőtt a tészta (kicsit fényessé válik), kaparjuk ki egy sima lapra és kicsit tegyük hűvösre.
-Amikor kihűlt, egy kicsit gyúrjuk, addig, amíg sima és rugalmas lesz a tészta.
-Műanyag zacskóban, hűvös helyen 1 hónapig is eláll.
-Az edényt nehéz elmosni, ezért langyos vízbe be kell áztatni.
Végülis igazad van!!Én későbbre terveztem volna de igy alakult a nagy jövö előrébb hozta!!
Fáj a hátam közepe :S:S
persze, ez egyéni döntés ☺
mondjuk én el tudnék képzelni még sokat...
de lehet a következő után azt mondom majd, stop...
lehet következő sem lesz...
ki tudja mit hoz a jövő?
ez így van.
ha egyszer rákapsz az ízére... ☺
én is várom már, nagyon...
annyit gondolok rá.
de ebben az anyagi helyzetben nem szabad :(
nekünk most nem :(
Én is:)
Nagyon szorítok,és közben meg tök jó neked(direkt nem írom hogy irígy vagyok mert az csúnya betegség)már én is várom a második pocakomat.NAGYON!!!!!!!!!!
nekem is? érdekel, hogy mi van/lesz veled... ☺
Kata, a belföldi út is csodás...
én nagyon örülnék, ha most el tudnánk menni valahová, de ez csak álom...
Nézem az Rtl híradót.
Most megyek és pakolok össze egy cipős doboznyi ajándékot.Aki teheti csatlakozzon.
Köszi!
Belföldi kiránduló körúton voltunk(tavaly házfelújítottunk így nem nagyon volt időnk)ez épp a Salgó várban volt.
Bocsi felügyelet alatt voltam testvérem álltal:(:(
Alakulgatunk mármint a felé haladunk már hogy nem vagyok jól :)) de már lassan ideje!!
Szia!
De rég voltál?Jól vagytok???
Kata, szép a díszed ☺
Hol voltatok nászúton?
köszi ☺
végül nem csináltam diós tésztát, halacskát sütöttem Bóbitának.
várom még a dióval...
Én még nem adtam diós tésztát Levcsinek.
Olyat sütit kérincsélés miatt kóstolt már amiben dió volt és nem lett tőle baja, mégis úgy döntöttem várok még a diós ízesítéssel.
Tetszik a Mikulásváród ☺