2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
Nekem ez a rumi féle ami nálunk van nagyon megfelelt, mivel amúgy is a szülészeti osztály végében helyezkedik el, és így elég csendes környezetben van maga a szoba, és hogy a kisbabómmal lehetek egész nap az még tetőzi a boldogságot.Akkor szoptatod amikor szomjas vagy éhes, a babaágyak az anya ágya mellett helyezkednek el és mobilak, tehát ha látogatóm jön akkor odagurítom egy nagy üvegajtóhóz és megtudják nézni a babót,és más bőrszínű anyukák ide nem szoktak bejelentkezni többnyire nekik hál isten a közös szoba tetszetősebb.Asszem hogy császárosak is használhatják mert akkor szopizásnál jön egy nővérke és segít a császáros maminak.
Hááát édes nekünk már jó napot van, de azért isten hozott eme szép napon közöttünk!
Aha, nálunk ilyen nincs de jó dolognak tartom, aki megtudja fizetni azt a pár napot annak mindenképpen kényelmesebb egyedül mint hat másikkal ez tény, és a pihenés is garantált így , és baba is ott lehet a szobában?
Csak jó szándékból felteszem ezt a linket. A Zelionról szól ami úgyhírlik becsődöl/t. Nehogy véletlenül valaki náluk fizesen be őssejtlevételre!!
[link]
Remélem lesz akin segítek ezzel
hát igen, gondolom a vidék ebből a szempontból kicsit más... csak az Istvánban iszonyat sok a szülés, tehát nem gondolom, hogy olyan szerencsém lenne, hogy egy vagy másodmagamban lennék egy szobában... ja, és hiába van nemtudomhány ilyen alapítványi szoba, lehet, hogy pont ott sem lesz hely, ha az ember éppen szül...
a Boldog Születésért Alapítványnak a székhelye az Istán kórházban van... vannak 1ágyas szobáik a "boldog születésért", amik kb. úgy néznek ki, mintha (majdnem:)) otthon szülnél normál körülmények között, színes falak, képekkel..stb... és ezért a napi díj 10ezer forint... gondolom a legnagyobb lényege, hogy a kismama jól érezze magát, nem úgy mintha futószalagon lenne és 5másik anyuka is ott nyüzsögjön körülötte..
Nálunk itt Mohácson van olyan lehetőség , sőt már anno 20 évvel ezelőtt is volt, hogy nem a közös kórházi kórteremben van az ember ahol a baba nem lehet velem, hanem egy másik szobában ami 3 személyes és baba is ott lehet egész nap velem.Ugyan nem szokott megtelni, mert amikor a fiaimat szültem akkor én azt választottam és csak ketten voltunk egy másik anyukával , alapból külön fürdő és WC is van hozzá ,valamint egy kis váró is ahol a látogatók leülhetnek nem abban a szobában van a nyüzsi ahol a baba van, asszem valami rumi szobának hívták annak idején.
Ja gondolom mindig néz Uh-t ebben az összegben és képet is ad, azonban az utsó alkalommal a kép nem volt jól látható ezért nem is tettem fel ide.Ha a mai jobb lesz akkor majd felteszem, és jövő hét szombatra próbálok időpontot kérni tőle 4D-re, na majd azt is meglátjuk hogyan sikerál.Nekünk ez lesz az első 4D-s mozi .
Mit jelent az alapítványi szoba?Még nem hallottam róla, lehet hogy nálunk nincs is ilyen azért.
Nem volt 16 hetes vérvételd????Ez nekem nagyon furi mert úgy tudom az egy fontos kötelező vérvétel, függetlenül hogy privát jár az ember dokihoz vagy sem, tőlem akkor vettek le 4 kémcsővel.
először a férjem meg akart győzni, hogy hát biztos jó lesz-e nekem egyedül teljesen kezdő kismamaként egy külön szobában, de aztán én meg meggyőztem, hogy hát óhatatlan, hogy ha 3-4 kismama +kisbaba ott van, akkor én lehet zavarom a többieket + fordítva... ki tudja melyikőnk babája mennyire sírós.. + a rokonokról nem is beszélve... ráadásul az Istvánban nonstop be lehet jönni látogatni...
Te jó ég micsoda árak... Ez borzalom és undorító...
Örülök, hogy szóba hoztátok a külön szobát. Jó ideig bizonytalankodtam, mert több érv is szólt a közös kórterem mellett, de már eldöntöttem, hogy egyszemélyest szeretnék, remélem a Margitban is megoldható. Plusz egy kérdeznivaló a doki listájára:))
Igen, én is úgy tudom, hogy a szülésznő (vagy a dúla) meg a kedves apuci van ott a vajúdás alatt a kismamával, a doki csak a "végére" jön...
igen, én is így vagyok ezzel... csak mindenki azt mondja, hogy nyár közepén csak úgy potyognak a babák... :) aztán ki tudja, lehet, hogy egyszerre leszünk bent :)
Nem tudom a pontos menetét, én csak reméltem hjogy így lesz meg ezt hallottam a dokimtól. De majd megkérdezem a kismamákat a környezetemben hogy náluk, hogy volt:)
hú, lesz Uh meg minden? kép?
szerintem nem így működik... legalábbis én úgy láttam, hogy nem...
a múltkor én is pont akkor voltam vizsgálaton, mikor egy nő szűlt éppen... a dokim a szülésznővel beszélt.. ez volt kb. este 6kor.. a csaj már reggel óta vajúdott... és akkor mondta telefonban a doki a szülésznőnek, hogy készítsék a csajt a császárra és 10perc múlva indul... úgyhogy szerintem a nődoki nem ül velünk ott 8-10órát és fogja a kezünket... legalábbis én így hallottam..
Nem volt... Nem is értettem a dolgot, de azt mondták, majd a terheléskor. Lehet azt sem fogadták volna el, mert kb 3 hónapos lenne mostanra.
én is alapítványi szobát szeretnék... persze, ha nem lesz dömping éppen... és reménykedem, hogy 3napnál nem kell bent tölteni többet:-)
Én 4-5.000,-Ft-t fizetek egy vizsgálatért, havonat egyszer szoktam menni, a mostani pont ma lesz este 6-kor kb, fél óra amíg velem foglalkozik.
Igen néha szar nekem is, azonban időnként mi is úgy alakítjuk a dolgokat hogy nekünk klappoljon jobban!
Női fifika!:):)
Na ezt nem tudom, amikor utoljára voltam nála akkor sietett mert pont akkor hívták egy szüléshez. Tehát szerintem amikor bemegy a kismama és megmondja ki az orvos és vizsgálatok után már hívják is az orvost.
Én is így tudom, hogy akkor kell fizetni, ha végig levezeti. Viszont általában a dokit már csak akkor hívják, amikor majdnem kint van a gyerek, nem? Vagy ez hogy működik?
Beszélgetni és találkozni szerintem csak akkor tudok vele, ha elmegyek a magánrendelésére, akkor meg már ciki lehet visszalépni.
Hú, ezek tényleg horror árak! Én meg a 6000 Ft-os vizsgálatot is sokallom a mi kis közalkalmazotti apanázsunkból.
Sziasztok!
Studio, Molly, átküldtem levélben a címét a 4d-nek!
Képzeljétek, én a múltkor megkérdeztem a dokim asszisztensét, és azt mondta, hogy az az "elfogadott", hogy a magánrendelés 10X-esét "illik" adni a szülésért. Úgyhogy Reni az nagyon jó akinél te vagy. Nálunk 8000/alkalom, úh. kb. 80 lesz... Csak én még valószínűleg szeretnék alapítványi szobát is, ami 10000 naponta, úgyhogy az is megdobja egy kicsit...
Én úgy tudom, hogy csak akkor kell fizetni a dokinak, ha ténylegesen ott volt végig és levezette a szülést. Ha nincs akkor miért fizetnél?:)
szerintem rácsapnak a homlokukra és mondanak egy árat.. vagy nem tudom... némelyik doki tényleg el van szállva..
bár azt nem tudom, hogy akkor is elkérik a lóvét, ha mondjuk egy rendelés közepéről hívják szűlni és már csak mondjuk a szülés végére ér oda?
ja, hát persze... nincs is ezzel gond... csak néha szar:_)
További ajánlott fórumok: