2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
hát nálunk kicsit más szelek fújnak... hálóinget sajna nem adnak, ezért is szenvedek ezzel:-)))
+ a szomszéd lányok mondták, hogy a bimbóvédőt nem engedik használni, azt ne is vigyek, majd itthon használhatom + a hasszoritót sem...
Nem tudom miért....remélem ez nem sértő....szerintem ezeken a képeken olyan vagy mintha nem is te lennél.
Talán túl sötét volt a régi, vagy nem tudom.
Sokkal előnyösebbek.
na megyek csajok készülődök,mert megyek fodrászhoz 12-re,aztán vásárolok pár dolgot.
Majd jelentkezem.
mondjuk énis szivesen vinnék kisruhát be,mert amit ott adnak nekik az már elég kopottas.Háloinget is adnak a kismamáknak is és cserélik is ha kell naponta.Mondjuk először tuti a kórházi lesz rajtam,1-2 napig,amíg erős a vérzés.de viszek sajátot is,mert az csak kényelmesebb.
Már énis elég sok mindent megvettem ami a kórházba kell.De még nem raktam össze.Azt jó tanácsként mondom,hogy mellbimbó védőt vigyen mindenki,mert lehet szükség lesz rá,ha meg nem akkor az a jobbik eset.Nem drága.Én 2db-ot vettem 900 Ft-ért bababoltban.Bár nálunk akinek nem volt annak adtak,de meg kellett venni és visszaadni nekik.
nekünk az biztos, a ruháit csak akkor kell, amikor jövünk haza. most azt fogom körbejárni, hogy a pelenka-ügy , hogy van!!
Én utazótáskába tettem a ruhaneműimet, s egy avonosba a tisztálkodó szereimet!!kaptam külön listát, a védőnőtől, az alapján raktam mindent!
A gyerekorvossal még mi is bajban vagyunk, a védőnő nem javasolhat senkit, felsorolt 6 nevet a tőlünk legközelebb eső rendelőkből, még egyelőre tanácstalan vagyok...
Tegnap láttam az újságban a 4-es ikreseket és volt egy két adag, hogy miből mennyi fogy náluk.Remélem ezek kicsit túlozva vannak.
4 babára/hó
600pelus
40 kg gyümölcs
10 l tápszer
elég dúrván hangzik
Köszi a pelenkázós ötleteket!
A kórházi csomaghoz érdemes egy másikat is készíteni, amit Apuka a szülés után visz majd be, pl. a baba dolgai talán ilyenek, meg a pelenka, no meg a hazahozós rucik.
Nekem eddig egy kisebb méretű utazótáska van tele, de nem lesz elég.
hú már ennyi mindenkinek megvan a kórházi pakk???? jézus, akkor össze kell szednem magam...
ti mekkora táskát visztek amúgy? mert ha belegondolok, hogy nekem ugye mindent vinni kell a babának is, nekem is.. tehát pelenkák is stb.. akkor óriási táskám lesz:-)
Nekünk kiságyunk van és arra vettem 4 e ft-ért egy pelenkázó rátétet aminek a hátúlján van 2 pöcök ami pont ráül a kiságyra, szerintem nagyon jó, mert tologatható és nem foglal annyi helyet.Érdemes megnézni, hogyha nem pelenkázós a kiságyad.
A cuccokat meg rakhatod mondjuk az ágyneműhöz való tartóba, hogyha van.
Mi holnap töltjük a 34. hetet! Hétvégén valószínűleg összerakjuk a kiságyat!!! Lassan a kisruhák mosásának is nekilátok. A kórházi csomag nagyjából kész.
Ma még megyünk pár dolgot vásárolni. A pelenkázóval vagyok egy kicsit gondban, mert a komódra szerelhető magasítós megoldás a tetőtér miatt nem férne el, de nem tudom, elég-e, ha simán veszek egy két oldalt emelt szivacsos pelenkázót a komód tetejére vagy a kiságyra. Tapasztaltabbak mit mondtok?
Majdnem minden megvan, kivéve a babfürdető kád+ bele a biztonsági fürdető.Még beszélnem kell adokival, hogy ki fogja felírni a babának a fürdető krémet meg az oljat meg ilyeneket, mert elvileg amiket a boltba lehet kapni az allergiát okozhat.Mérlegem sincs még.
Tegnap beszereztem a kínaiban a szopismelltartót-a párom lehurrogta-nekem marhára tetszik....ezek a férfiak :o)
Persze a kórházi cuccok még nincsenek összerakva.
Utána néztem.Tegnap reggel volt fenn.Lehet nincs kedve beszélgetni és ezért nem ír.
Viszont ani ani 05.27.-én volt utoljára,előtte pedig minden nap itt volt.