2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
azért a laktoherb-el óvatosan, nehogy hasfájást okozzon Mannának!!
amúgy meg köszi az energiát!!!
szerencsére láz nincs..
Ne aggódj, Manna is csak 4100 g (2900gmal született és most 7 hetes)
Tudom, hogy Nóri idősebb, de nem kell mindenkinek egyformának lenni, ő egy szép kis filigrán hölgyike :)
Köszönöm szépen a sok-sok választ/segítséget.
Azt hiszem ott rontottam el, hogy nagy pofával azt gondoltam, hogy nekem van tejem és kész, nem kell érte semmit tennem.
Ma aztán belehúztam:
-Urtica urens reggel este
-2 l laktoherb tea
-fejtem minden szopi után (mondjuk ez aggasztott legjobban, mert egész nap a 2 mellemből összesen 50ml-t tudtam kifejni, úgy hogy Manna elvileg rendesen evett, gyakorlatilag nyűgösködött egy kicsit... :( )
-kajáltam kétpofára (mostanában nem ettem rendesen...)
Remélem holnapra meglesz az eredménye!!!
Fél 8kor elaludt... de inkább már álomba zuhant, mert nagyon kifárasztotta magát a sirással...
kiváncsi vagyok, hogy reggelig birja-e, vagy felkel éjszaka...
eddig a láza nem szökött fel, de azért majd mielőtt lefekszem még benézek hozzá...
Reni!!
Gréti jól van már???
Hát nagyon sajnálom:((((
Szia!!
A mi gyerekorvosunk is ezen a véleményen van.Én sem adatom be Hunornak.Csak a kötelezőt.
Sziasztok!
Mi is megvagyunk. Általában csak olvasni, van időm és erőm titeket. Sajnos enni mi még most sem nagyon eszünk, teljesen lefáraszt a kiscsaj, mire megetetek vele 80ml tejcsit és ez megy egész nap, a kis szabadidőben, meg vagy sétálunk a jó időben, vagy házimunkát csinálok. Mi még csak 4240g-ok vagyunk, sajna.:( Nem eszik, így nem gyarapodik.
Amúgy pedig nagyon jókedélyű, és ügyes baba, már hason fekve a tenyerén kitámasztja magát.
szerencsére aludt fél órát, úgyhogy most már tud kicsit vigyorogni is:-)))
de még mindig van kicsivel több, mint egy óránk a fürdetésig:-))))
elmennénk most sétálni, de sajna kéményseprőket kell várnunk 5-7ig:-(
Én is kértem-igaz nyilatkozatot kellett aláírni-de úgy gondolom, jó, ha beadják.....nyilván most nov.-ben 2 szurit fog kapni...
Remélem Gréti megnyugodott..sajnálom szegényt!!!
A fiam ismételten alszik.
Reni!
Láttam a naplódban az összehasonlítós képet, tök jó, megcsináltam, de Én csak 5%-kal nyertem! :)))
Amúgy a kúp csak lázcsillapításra jó, nincs neki nyugtató hatása? -ezt nem tudom.
Láza nincs még?
Szia Vikke!
Biztosan rendben lesz minden, Bence ügyes baba!
Ja és gyerekorvost váltottunk. Most egy idős bácsinál leszünk. Azt mondta, nem akarja beadni a pneumót, csak majd januárban. Gondolom, hogy ne egyszerre kapja vmelyik másikkal.
Egyébként én azt gondolom, hogy érdemes beadatni, csak nem kell rögtön, amikor úgyis annyi oltást kap. De persze mindenki maga dönti el.
OLTÁSOKRÓL!
A pneo-t én sem adatom be Somának.
A dokinőm véleménye(amivel Én is egyet értek), hogy nem szereti telenyomni a babákat/gyerekeket mindenféle cuccal, mert ugye mindennek van mellékhatása!
Sőt!Azt mondta, Ő nem javasolja egyszerre beadatni a kötelező+pneo-t, mert így is meg van terhelve a kicsi szervezetük az alap oltással, még jobban megterhelni nem kéne.Persze, hogy nyűgösek, hiszen 2-3 hónapja vannak ezen a világon és máris "bombázzuk" a szervezetüket.
Én úgy döntöttem három havonta cserélem a cumit. Mondjuk Annánál az etetőcuminál lesz ez, mert játszócumit csak nagy ritkán kap a szájába. Vhogy csak a nagyanyjától fogadja el.
Etetőcumit a tápszerhez viszont újra egylyukú újszülötteset vettem, mert ettől nem lett cumizavaros. Szeretném legalább hat hónapos koráig szoptatni, és ez eddig bevált.
Plusz vettünk variábilisat a sűrűbb gyümölcslevekhez.
Szia!
TEJ:
Urtica(5ch) vagy ricinus communis(5ch)+sör+fejés.
BELSŐ VARRAT:
Arnica montana 15ch és nem volt semmi gond a 6 hetes vizsgálaton.
Hát én tuti bőgök majd, mert vhogy nálam még mindig ezerrel megvan a mindenen elsírom magam dolog. Múltkor a tévében megláttam egy rossz körülmények közt lévő árva kisgyereket, aki nagyon hasonlított Annára, és jó ideig nem bírtam abbahagyni a sírást. Meddig tart ez még vajon?
Amúgy kiderítettem, hol lehet fényképes ajándékokat csináltatni itt Gödöllőn. Szerintem ilyenkor a nagymamáknak, nagypapáknak nagyon tuti ajándék az ilyesmi. Pláne hogy nálunk mindkét oldalon Anna az első unoka, úgyhogy majd lehet villogni fotós bögrével a munkahelyen januárban!
hát több nem kötelező oltást én sem fogok asszem beadatni..
fél órát aludt Gréti,azóta folyamatosan sir.. baromi jó:-((((((
Krisztina!
Találtam még valamit:csak alacsony potenciában!!!!naponta 1-2x5golyócska.(tejserkentésre)
Urtica Urens 5CH,Ricinus Communis 5CH,Lac caninum 5CH,Acidum phosphoricum 5CH,Agnus Castus C5.
Reni!
Sajnálom hogy Gréti sírt.Én is ettől féltem hogy Hunor is sírni fog,de ma kihagytuk.Kiváncsi leszek a következőre.Meg mielőtt beadta a doki az oltást kaptunk tőle valami homeós bogyót 2db-ot és azt kellett beadnom a szájába Hunornak.Meg kaptunk holnapra is és holnaputánra is 2-2db-ot.Kérdeztem hogy lehet e láza és azt mondta hogy az elsőtől nem szokott nekik lenni.Meg megkért hogy takarjam le a szemét hogy ne ő rá haragudjon amiért megszúrja.Tök jó fej volt.Rákérdeztem a pneo. oltásra is és én azt hiszem nem adatom be.Mondjuk erre számítottam.A mi gyerekorvosunk nem igazán szereti a nem kötelező oltásokat.De ha én ragaszkodok hozzá akkor beadja minden további nélkül.Mivel a nagyok sem betegesek nem igazán van rá szükség.Azt mondta hogy ezt nekem kell eldöntenem.