Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 áprilisban született babák topikja fórum

2008 áprilisban született babák topikja (beszélgetős fórum)


1 2 3
2009. jan. 29. 08:23

Lányok merre vagytok?

Bálint egy jó éjszakán van túl nem ébredt egyszer sem fel éjszaka csak reggel ennek nagyon örülök mert tegnap bizony egész éjjel szinte fent voltunk.nem tudom miért vannak ezek a váltakozó éjszakák.

2009. jan. 27. 20:33
Sziasztok!Bálint ötször étkezik naponta!Reggel mikor felkel akkor kap tápszert tízóraira valami gyümölcsöt vagy joghurtot,ebédre főzeléket adok neki uzsira megint vmi gyümit és este fürdés után mikor készül aludni akkor kap megint tápszert.Ennyi de egyébként ő mindent megeszik az is amit mi eszünk.
2009. jan. 27. 13:12

Sziasztok!


Nálunk is imád fürdeni a pici,de az öltöztetést egyenesen utálja!


Ma vettem neki egy kék színű zsiráfot,ami beszél,énekel,kacag és odáig van érte!Öröm ránézni,mikor játszik vele!:)


Hányszor eszenek a babáitok naközben?-,és mégis miket!

2009. jan. 27. 10:06
Én vettem neki borostyánláncot és azt látom hogy jó neki.nem nyálzik annyira és bár meg van dagadva neki az ínye nem nyűgös.Én hiszek benne és szerintem Bálintnak is jobb.Bálint is imád fürdeni igaz nálunk az apa reszortja az esti fürdetés de mindketten nagyon élvezik.Első naptól kezdve imád fürdeni.Öltözni régebben nem volt baja most viszont ő is utálja de nagyon állandóan sír egész öltöztetés alatt de utána már semmi gond ha van rajta ruha.
32. micsuned (válaszként erre: 30. - Evinover)
2009. jan. 27. 09:28

Én is sok jót hallottam róla, de nem próbáltam még, bár Bazsi elég jól viseli a fogzást.

A fürdetést szeretik a gyerkőcök?Bazsi imádja az a nap fénypontja.Addig hagyom a vizben amig ki nem hül, mégis sokszor sir amikor kiveszem.Meg hát utána jön az öltöztetés amit kifejezetten utál.

31. 4e6546fe63 (válaszként erre: 30. - Evinover)
2009. jan. 26. 21:30
Azt még nem,de hinném,h sokat segítene!
2009. jan. 26. 18:32

Jaj most látom csak hogy elírtam Bálint 14-én született nem 15-én!Nem tudom hogy írhattam 15-öt,pedig még azt is odaírtam hogy egy nap van köztük közben meg 14 helyett 15-öt írtam.Nah mindegy szóval Bálint 14-én született.

A fogínja Bálintnak is meg van dagadva meg ki is van fehéredeve neki.

Borostyángyöngyöt nem próbáltátok?

29. 4e6546fe63 (válaszként erre: 27. - Evinover)
2009. jan. 26. 13:29

Szia!


Nekünk sincs fogunk,de jól megvagyunk nélküle,csak nagyon megszenvedi szegénykém, mert eléggé be van neki dagdva!

Amúgy Kari is április 15-én született,az apukája meg 14-én!

28. micsuned (válaszként erre: 27. - Evinover)
2009. jan. 26. 11:09
Szia örülök, hogy újra itt vagy.Egyre jobbak az éjszakáink.Most tört át a felső foga volt egy kis nyüglődés.Eddig két foga volt alul.Ráér még a foga nekem és a hugomnak is 1 éves korunk után jött ki az első.
2009. jan. 26. 10:55

Sziasztok!Itt vagyok csak szerelőnél volt a gépem!Örülök az új csatlakozóknak üdv nektek!Én is írtam hogy rosszak az éjszakáink de két napja csak egyszer ébred fel Bálint kap teát és alszik vissza.Örülök hogy javult kicsit a helyzetünk.

Fogakkal ti hogy álltok?Mert Bálint most már 9 hónapos és még nincs neki és nem is nagyon látom hogy bújna neki.

Orsolya szia Bálint ápr.15-én született egy nap van köztük csak.

Micsuned örülök hogy Bazsa boldog mert körbejárhatja a házikót!

2009. jan. 26. 09:33

Sziasztok!


4 napja áll a fórum!Hol vagytok?

25. 4e6546fe63 (válaszként erre: 23. - Micsuned)
2009. jan. 22. 20:18
Nálunk sajnos 6 hós kora óta egyre nehezebben telnek az éjszakák,nagyon megszenved szegénykém a fogacskáival!Ráadásul ez még csak az első,ami lesz!:(Kipróbáltunk már egy csomó mindent,h nyugodtabban aludjon,de hiába!:(-,pedig jobb lenne neki is és nekünk is!
2009. jan. 22. 18:06
Sziasztok!Ma nagy öröm érte a pici fiamat. Elfogyott a fánk, és most gázzal fütünk, tehát nem megy a kandalló, ezért Bazsika szabad utat kapott, kimehet a szobából, és bejárhatja az egész házat. Kivéve a fürdőszobát, de az nem izgatja. Annyira boldog csak úgy csillognak a szemei. Már nagyon kicsi volt neki a nappali.
23. micsuned (válaszként erre: 22. - 4e6546fe63)
2009. jan. 22. 18:03
Szia Orsolya!Nálunk -nem akarom elkiabálni-kezdenek nyugodtak lenni az éjszakák.Eddig egyszer kétszer mindig felébredt, de most hogy kezd leszokni a szopiról, átalussza az éjszakát.Persze csak úgy, hogy mellettem alszik, mert ha felébred hozzám bujik, vagy rámmászik, és úgy alszik vissza.De van hogy csak elég megsimogatnom a fejét.Nygodtabb, mert tudja hogy ott vagyok mellette, mindig amikor kellek neki.
2009. jan. 21. 18:55
Ja!Nagy Kárly Kristófnak hívják a picit és valóságos tündér!Örökmozgó!Nálatok,h telnek az éjszakák?
21. 4e6546fe63 (válaszként erre: 1. - Evinover)
2009. jan. 21. 18:52

Szia!


Mi 2008 április 15-én születtünk,2640g-al és 46cm-rek,35-re!

20. micsuned (válaszként erre: 17. - Evinover)
2009. jan. 21. 15:46

Ma voltunk mereckedni, és 8400g.480 g.ot hízott 5 hét alatt.Az jó.Egyébként dr.néni el volt ájulva, hogy milyen nagy és szép, és nyugodt baba.Nem vagyok elfogult tényleg mondta.

Én a tápszert reggel adom neki, meg főzelékbe turmixolva, de azt nem minden nao.Meg szoktam rizzsel és gyümölccsel is keverni.Lényeg, hogy ne magában kapja, mert úgy nem kell neki.Ja és vacsorára tejpépet kap, az is hasonló a tápszerhez.Tejet 1 éves kor után lehet adni, de tejterméket/joghurtot és turót, meg sajtot, 7 vagy 8 hós kortól.Én adok neki vaniliás krémturót, meg gyümölcsjoghurtot.Nagyon szereti.

Igen a pénz az nagy úr, mi még akkor vettük fel a kölcsönt a házra mikor még dolgoztam és nem vallottuk be hogy babát várok.Most egy kicsit nehéz a törlesztés, de összébb húztuk magunkat, meg a szüleim és anyósomék sokat segítenek.Anyuék mindig hoznak Balázsnak valamit, pl pelenkát mi csak kb 3 csomaggal vettünk a 9 hó alatt.Anyósom meg úgy főz, hogy nekünk is hoz, meg nagyon sok ruhát szerzett.Így azt sem kellett vannünk.Amig nem volt gyerekünk és mind a ketten dolgoztunk, kiélveztük az életet, most a Balázsért élünk.Meg a kistesóért, ha sikerül.

19. micsuned (válaszként erre: 18. - Ivett73)
2009. jan. 21. 15:32
Szia!Szerintem várj még a visszaszoktatással pár hónapot.Az én fiam is velem alszik 8 hónapos korától, őt sem tudtam letenni.Én majd akkor próbálom leszoktatni róla, ha már kicsit lehet vele beszélni és majd mondom, hogy ilyen nagy fiúk már nem alszanak az anyukájukkal és hogy neki jó, mert van szép szobája ami csak az övé.Majd melléfekszem mesélni, esetleg megvárom mig elalszik és kijövök.Persze ez csak terv aztán majd kiderül sikerül-e.A védőnő, meg az órvos, meg hagyja a saját gyerekét egy órát sírni, szerintem szívtelenség.Mi nem tudhatjuk mit él át ilyenkor egy kis gyerek.Lehet hogy retteg, hogy nem jön az anyukája.Én 15 percig hagytam sírni egyetlen egyszer, de majdnem megfuladt annyira felhergelte magát.Többet sosem hagyom, csak ha hisztizik, de akkor is csak 1-2 percet.Ja és a legrosszabb az egészben , hogy azóta a férjem a nappaliban alszik, hogy elférjünk.Nagyon szertnék vele aludni, de ez van.Most a gyerek az első.
2009. jan. 21. 11:03

Sziasztok!


Szeretnék én is kapcsolódni hozzátok. Az én kislányom, Hédike ápr.25.-én született. 6 hónapos korától velünk alszik a nagy ágyban. Nem én akartam, egyszerűen odaszokott. Úgy kezdődött, hogy az esti szopcsi után elaludt, át akartam tenni a kiságyába, de azonnal felébredt. Ezt próbáltuk többször is, de sírt. Azután így alakult ki. Szeretném visszaszoktatni a kiságyába, de nem tudom hogyan. Megpróbáltuk visszarakni, erre ő úgy reagált, hogy felfergelte magát, aztán ezáltal az esti tejcsit mind kihányta.Mind az ágynemű, a ruhája persze mosnivalós lett. Utána már nem akartam vissza tenni az ágyába. Próbáltuk, hogy hagy sírjon (a védőnő, orvosnő tanácsára), hát 1 órát sírt, mire elaludt. Ezt nem bírtamsokáig hallgatni, pár napig ezt csináltuk. Tudtok nekem segíteni?

2009. jan. 21. 06:16

Bálint már 8200 gramm de nem mondanám hogy duci hanem inkább jó kemény húsa van neki.Mi majd február 4-én megyünk tanácsadásra.Akkor már majdnem 10 hónapos lesz.


Bálint nálunk körbejárhatna ha akarna de csak akkor megy ki a szobából ha nem vagyok ott.Akkor jön utánam és keres hogy hol vagyok.Egyébként én nem bánom ha kijön mert ugye a harmadikon lakunk és nem hideg szinte sehol a padló.A radiátorok sem igazán melegek.Hideg nincs de ha megfogná akkor tuti nem égetné el a kezét.

Mi is tervezgetünk kimenne falúra de csak ha Bálint már kicsit nagyobb lesz.Meg ugye pénz is kell hozzá és amíg nem dolgozok nem megy ez a dolog.


Szerintem Balázs súlya megfelelő miért kéne neki többnek lenni egyik gyerek ilyen a másik olyan.Én is voltam már ilyen helyzetben hogy a védőnő azt mondta hogy nem megfelelően gyarapodik a súlya,pedig nem volt vékonyka sosem.És akkor nekem is tápszert kellett adni neki anyatej mellé és szépen arról leszokott a tápszert meg eszi.De csak reggelire és vacsorára kap tápszert!De ha már ihat rendes tejet akkor meg már nem is fogok adni neki.Te mikor adsz neki tápszert?Mikortól ihatnak tejet nem tudod?Hátha arra más a szokás.

2009. jan. 21. 06:04
Igen én voltam
2009. jan. 20. 18:03
Te jelöltél be az iwiw-en.Mert akkor visszajelölek.
14. micsuned (válaszként erre: 13. - Evinover)
2009. jan. 20. 17:53

Szia!Mi Monorierdőn lakunk kertes házban.2007 novemberben költöztünk ide, előtte Pesten laktunk a belvárosban.Amikor megbeszéltük, hogy legyen babánk akkor azt is eldöntöttük, hogy elköltözünk vidékre.Én egész életemben Pesten laktam, sohasem gondoltam volna, hogy egyszer falun fogok lakni, de imádom.Szeretem, hogy anyival közvetlenebbek az emberek, szeretem a csendet, meg a kertünket.Nem nagy de nyáron egy medence, meg 4 müanyag szék elfért.Olyan volt az egész nyár, mintha nyaralnánk.Ilyenkor télen nem olyan jó, mert sok a rezsi, stb..., de nagyon várjuk a jó időt, hogy végre kimehessünk a kertbe.Gondolom Balázs addigra megtanul önnálóan járni, és majd ott futkoshat a füben.Ahogy nő egyre kisebb neki a szoba, de nem mehet ki, mert kint van a kandalló, meg a fától mindig kosz van.Úgy örül mikor néha kiengedem.Nálatok ez hogy van?Körbejárhatja a lakást?A radiátorok nem melegek nagyon?Biztosan menned kell majd vele, meg hát kell hogy találkozzon más gyerekekkel is.

Holnap megyünk tanácsadásra, kiváncsi vagyok mennyit hízott, mert a multkor, 4 hét alatt csak 200 g-ot.5 hete volt 7920g.Szerintem azért hízik csak ennyit mert annyit mozog, még evés közben is ugrálna, ha nem ülne.De a védőnő szerint kevés és azóta kell tápszert anom neki, pedig nem vézna, de nincs is elhízva.Szerintem pont jó.Bálint mekkora?

2009. jan. 19. 21:18

Bálint kb. 7 hónapos kora óta alszik egyedül addig együtt aludtunk vele a gyerekszobába.Aztán gondoltam most már elég nagy és külön aludt,de azért jól viseli.Van egy baba figyelő kameránk és azon látom mit csinál mert az hiányzik hogy nincs velem.Este mellettem alszik el és amikor már alszik akkor megy a kiságyba a másik szoba de utána elvan ott.De egyedül nem alszik el én altatom mindig hozzám bújik és fogja a hajam így alszik el.De ha sokat sír éjszaka nem akar nyugodni én is mellém veszem vagy nála alszom a szobában.

Mi egyenlőre nem akarunk másik babát!Majd aztán meglátjuk.Segítségem nem nagyon van szinte mindig velem van.De nálam az a jó hogy a férjem 12 órázik és elég sokat van itthon.Akkor ők ketten sokat játszanak.

Néha kell is egy pár perc nyugalom.Amikor tudom hogy Bálint biztonságban van és nem nekem kell rá figyelnem.

Családi házban vagy lakásban laktok?

Mi panelban és így aggódom ha jó idő lesz nehezen tudunk csak lemenni,és akkor is nekem mindig menni kell vele.Mert anno mikor i gyerekek voltunk csak kimentünk az udvarra és ott elvoltunk,elfutkoztunk.De itt hova menjen ki?Mindig vele kell lennem kint is és persze majd ha megy biztos mindig lent akar majd lenni.

2009. jan. 19. 09:24
Szia!Mostanában kezdenek egyre nyugodtabbak lenni az éjszakáink, eddig 1X minimumm felébredt.2-4 hós koráig átaludta az éjszakát, aztán valami történt és egyre rosszabb lett.2-3 óránként felébredt.Aztán 8 hós korában, mikor teljesen letettük a kiságy fekvőrészét,nem akart ott aludni.Este még lebírtam tenni, de ha felébredt, már nem.A kezemben szépen elaludt, de amint viszintesbe ért, felébredt, és állt fel.Mindent kipróbáltuk, még hagytuk is sírni, de nem váltbe, ezért azóta velem alszik.Így legalább én is tudok aludni.Kb. egy hete már nem ébred meg szopizni, csak rám mászik éjszaka és alszik tovább.Ő 9-10 fele szokott csak elaludni, akkor is legtöbbször a karjaimban.A cici már nem kell neki.Tavasszal, berendezzük neki a gyerekszobát és akkor megpróbálom, hogy ott aludjon egyedül.Szeretnék újra a férjemmel aludni.Ja és reggel 7-8 ig alszik, de ha felkelek mellőle hamar felébred.Furcsa, hogy mielőtt megszületett milyen elveim voltak a gyerekneveléssel kapcsolatban és most mind romba dölt.Szeretnék még egy gyereket, hamarosan, kiváncsi vagyok vele majd hogyan boldogulok.Ti szeretnétek még egy babát?Szerintem a következővel könnyebb lesz, mert sokszor azt veszem észra, hogy unatkozik, sok mindent"nem szabad", de ha lenne tesó vele ellenne.Nagyon szereti a gyerekeket, 9 unokatesója van,3 hós-tól 17 évesig és velük imád játszani.Én néha fáradt vagyok és nincs kedvem aktívan foglalkozni vele, meg hát ott a házimunka.De nem panaszkodhatom a férjem sokat segít, meg anyosom és a sogornőm is szokott vigyázni rá.Neked van segítséged?
2009. jan. 18. 19:38
Szia!Az éjszakát nem alussza végig mert párszor felkel inni de utána ha ivott szépen vissza is alszik.De volt már hogy nem ébredt fel ez változó nálunk.De olyan fél 7 és 7 körül el szokott aludni és néhány felébredéssel reggel fél nyolcig kb. bírja.Nálatok hogy van?
10. micsuned (válaszként erre: 9. - Evinover)
2009. jan. 16. 18:22

Bazsi is szeret inni, de csak ami a fogára való.Kubut szoktam neki venni azt imádja.Eddig itta a csecsemő teát is, de már nem nagyon kell neki inkább a gyümölcslé.Próbáltam neki vizet is adni, mert szerintem az a legjobb szomjoltó, de csak akkor issza meg ha az én poharamból ihat.Mert hát az a jó ami az enyém.Bálintod mit iszik?Ja tejet még nem adtam neki, de a tápszerbe raktam kakaót, és úgy megitta, mert egyébként naturban nem kell neki.

A mozgása az nagyon aktív egész nap meg sem áll.7 hónapos korában állt fel először előtte pár héttel kezdett el mászni.Azóta egyre ügyesebb, mindenhol feláll és kapaszkodva oldalazva lépeget.Előre is lépeget ha fogom a két kezét.Szerintem nagyon ügyes.Egyre több dolgot megért, tud tapsolni,táncolni, ha mondjuk neki.Állandoan kiabál, huncutkodik.Annyira aranyos, de nem lehet nem foglalkozni vele,ha nem rá figyelünk vísít.Akaratos kis ördögfióka.

Az alvás nálatok hogy müködik?Átalussza az éjszakát?Írj minden érdekel.

2009. jan. 16. 17:07

Szia!Én úgy tudom ez a fütyi visszahúzás csak 1 éves korban kell csinálni neki.Egyébként Bálintomnak még csak az egyik heréje szállt le a másik születése óta fent van neki.De én kérdeztem urológián mivel ott dolgozom hogy még lejöhet neki és ott mondták hogy 1 éves korában ráérek visszahúzni neki a bőrt.De én is aggódok emiatt de lehet hogy majd megnézem én is neki.

Bálintnak foga még nincs de ő is mindent megeszik nagyon szereti a hasát.És látom ez más babánál is szokás ő is mindenből kér amit mi eszünk.Kapott már kakaót is tejet is és imádta.én már nem tudok szoptatni mert 4 hónapos kortól pótolni és azóta aztán már el sem fogadta.Sajnos mert utána még lehet egy darabig tudtam volna szoptatni de nem kelet neki.Inni viszont imád addig ott nem hagyja a cumisüveget amíg van benne.Nálatok ez hogy van?Mozgásban miket csinál a babád?

8. micsuned (válaszként erre: 7. - Evinover)
2009. jan. 16. 12:03

Szia köszönöm a tiéd is nagyon édes.Te szoptatsz még?Én szoptatnék még, van is tejem, de a kisfiamnak nem kell, csak este, meg éjszaka.Egyébként mindenevő, és legszívesebben azt eszi amit mi.Még csak két foga van de nagyon ügyesen rágja a kaját.Pl.ma sajtos kenyeret evett.Ha elkészítek neki valamilyen pürét nem eszi annyira, mintha az én tányéromból kapja, villával. De azért megeszik minden zöldséget gyümölcsöt pürésítve.Te fiad miket eszik?

Azért örülök hogy beszélhetek egy fiús anyukával, mert én nagyon aggódtam a fütyi miatt, de képzeld már hátra lehet húzni neki.Nem erőltettem csak mindig mgnéztem hogy van, és egyre jobban feljött.Nagyon örülök, úgy féltem, hogy próbléma lesz.

2009. jan. 16. 10:38
Micsuned aranyos a kisfiad!Látom már ő si szépen álldogál!
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook