Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007. augusztusi születésűek - mit tud a babád? fórum

2007. augusztusi születésűek - mit tud a babád? (beszélgetés)

1 2 3 4
2008. nov. 4. 19:54

Sziasztok!

Mi egyik gyereket se szoktattam magunk mellé, tudatosan. Vannak ismerőseim ahol már iskolások a gyerekek és még mindig anyának ott kell velük lenni míg el nem alszanak. Persze nálunk is vannak kivételek! Meg persze el se férnénk, sokszor még én is "nyomorgok" apa mellett.

Az étrend nálunk is már nagyon sokszor az amit magunknak főzők. Aprómagvasak már nálunk sincsenek, de tejet ritkán szoktam neki adni. A védőnő azt mondta már adhatok, csak legyen minnél zsírosabb.

Reggelire sokszor kap vajas kenyeret szalámival, vagy májkrémes-, lekváros kenyeret, péksüteményt, tejbegrízt. És ugyanezeket vasorára. De annyiszor gondban vagyok, hogy mit is adjak neki enni.

2008. nov. 4. 15:03
mindent kivéve aprómagvas, méz, tej stb.
65. ALLICS
2008. nov. 4. 14:47

Hogy álltok az evéssel?

Miket adtok már?Gondolok itt pl arra,hogy mit adtok reggelire,ebédre...a szopin kívüliekre gondolok természetesen.

64. d0860dee94 (válaszként erre: 62. - Cirmesitompika)
2008. nov. 4. 14:44

szia!

én 6 hónapos kora óta együtt alszok a kisfiammal.

délután meg a kocsijában nyomja...

a kiságy csak dísz :(

63. ALLICS (válaszként erre: 62. - Cirmesitompika)
2008. nov. 4. 14:41

Szia!

Nálunk kiságyban alvás van szigorúan még a napközbeni alvásnál is,kivétel pl amikor beteg:D

2008. nov. 4. 14:40

Ti nagyon ügyesek vagytok. És kinek alszik a nagyágyban a szülőkkel?

-Nekem-

2008. nov. 3. 13:00

Sziasztok!

Nálunk elég régóta kialakult anapirend. Muszály is volt a nagyobb tesó miatt, hozzá kell igazodni. Reggel 8 körül kel, szopi+reggeli, délben alvás. Alvás után ebéd, aztán már megyünk is a tesóért. Este 7 körül fürdés, utána vacsi és fél-9-9 körül alvás.

De tegnap elhatároztam, hogy mától alvás előtt fog ebédelni. Ezért a sétából előbb hazajövünk, hogy még ne legyen olyan fáradt, hogy egyből le kelljen rakni aludni, amint hazaértünk. Így alvás után, ami kb. 3 óra, már csak az uzsit kapja, így talán vacsizni is többet fog, mert nem csúsznak a kaja idők. ( Remélem érthetően írtam, mert egy kicsit bonyolultra sikeredett. Bocs!)

2008. nov. 3. 10:36
Az ikreim este kb. 19.30-kor alszanak el és reggel 7.30-kor kelnek. Délben alszanak max. 1,5 órát. És este nehezebben alszanak el, mint délben. Mondjuk szerencsére régóta átalusszák az éjszakákat,kb. 10 hónapos koruk óta, mert 8 hónapig szopiztak és addig mindig keltek fel éjjel is. Este berakom őket a kiságyukba, és énekelek amíg el nem alszanak, simogatom a buksijukat, hátacskájukat, de ez sokszor 1/2-3/4 óráig is eltart este, ami igen fárasztó. De azért egyre könnyebb szerintem, ahogy nagyobbak lesznek.
59. Dinkácska (válaszként erre: 36. - ALLICS)
2008. nov. 3. 10:30

Köszi!

Igen, nagyon drágák, és olyan szuper egyszerre két gyereken látni a fejlődést, a hasonlóságokat, a különbségeket és ahogyan kötődnek egymáshoz, szeretik egymást és utánozzák egymást.

58. Dinkácska (válaszként erre: 34. - Cirmesitompika)
2008. nov. 3. 10:27

Szia!

Igen kétpetéjüek, hasonlítanak egymásra, de azért látszik fülbevaló nélkül is, hogy ki a lány és a fiú. Egyébként a nagyobbik fiam és a Botondka nagyon hasonlítanak. Nálunk senki nem viccelődhet, hogy a postásra hasonlítanak, látszik, hogy egy polcról vettük le őket :) Anyai nagymamám testvéreinél volt 3 helyen iker. Tényleg nagyok voltak és most is akkorák, mint a sima egyes gyerekek, csak nem olyan husis babák, hanem vékonykábbak, kis sportosak. Cukikák...

Szia!

57. ALLICS (válaszként erre: 56. - Cirmesitompika)
2008. nov. 3. 09:39
Nálunk az már régóta beállt.Ármi nem szopizik.
2008. nov. 3. 09:38

Nektek sikerült valami napi rendszerességet kialakítani evés terén?

Mi most próbálkozunk, hogy abbahagyta / :-((( / a szopizást.

55. cirmesitompika (válaszként erre: 54. - Naildi81)
2008. okt. 31. 13:10
Mi este és délben összebújunk, tea a szájában, simogat, és mire kiszopogatja a teát, szépen elalszik(meg én is, mert be kell csuknom a szemem, hogy ne viháncoljon, akkor meg már onnan nincs visszaút :-)) )
2008. okt. 31. 09:27

Szabolcs már nekem is csak akkor alszik el rajta, ha nagyon fáradt. De egyébként ha mindig hagynám neki, hogy akkor cicizzen amikor akar, akkor állandóan rajtam lógna. Egy bizonyos rendszert kialakítotam nála cicizés terén: reggel, délben este van már csak.

Nem is tudom milyen érzés lehet az mikor már ezen a téren se lesz már akkora szüksége rám? Azért ezek a cicizések legalább még a miénk, még ha már nem is olyan hosszú a szopiidő, mint az elején.

2008. okt. 31. 06:42

Úgy tűnik Timikém abbahagyja a cicizést.

Ti hogy álltok ezzel?

52. cirmesitompika (válaszként erre: 51. - Naildi81)
2008. okt. 29. 17:57

Dehogy vagy rossz anya!!!

Ha mindkét hozzáértő lebeszélt, akkor biztos így jó.

2008. okt. 29. 14:17

Sziasztok!

Én egyenlőre nem adatom be Szabolcsnak a pneumo elleni védőoltást. A védőnőmmel és a gyerekorvosunkkal is azt beszéltem, hogy mivel egyik gyermekem se beteges, és nagyon kicsi az esélye annak, hogy ezzel a virussal megfertőzödjenek, nem adatom be most. " év múlva úgyis kötelezővé teszik minden 5 év alatti gyereknek, és Szabolcs 2 év múlva is csak 3 éves lesz. ( lehet elítélni ezért, de ettől még nem érzem rossz anyának magam)

50. ALLICS (válaszként erre: 49. - Cirmesitompika)
2008. okt. 29. 12:36

Ha nem lenne beteg ma kapta volna meg.

De szerencsére beadják a 15 hóssal együtt is.

2008. okt. 29. 12:35
Ma kaptunk oltást pneumococcusosat. Picit sírt. Ti beadadjátok? 2 hét és kapja a 15 hónaposat. Ennyi szuri.
48. ALLICS
2008. okt. 28. 20:13
Mi holnap mentünk volna tanácsadásra,de náthás lett Ármi:(
47. ALLICS (válaszként erre: 44. - D0860dee94)
2008. okt. 28. 20:12
Na nálunk ilyenek nincsenek csak finom puszik és ölelések:))
2008. okt. 28. 19:05

Sziasztok!

Ma voltunk Szabolccsal a védőnőnél méretckedni. Nem nőtt sokat 2 hónap alatt: most 10,70kg és 82 cm. De hát annyit mozog, hogy amit eszik nem marad meg rajta.

Fogak terén "nagyon le van maradva". összesen 6 és fél foga van. Felül 4, alul 2 és az egyik rágó foga kezdett el nőni jobb oldalon felül. Majd kinő a többi is.

Szabolcs ritkán harapdál szerencsére, és mashogy se nagyon szokott "bevadulni", egyenlőre, de ami késik nem múlik. A lányom is egy kis vadórzó volt kicsi korában. Rúgott, csípett, karmolt, harapott.

45. cirmesitompika (válaszként erre: 44. - D0860dee94)
2008. okt. 28. 17:29
Nálunk is harap a drága és odacsap, de simogat és cuppanós puszit is ad.
44. d0860dee94 (válaszként erre: 43. - ALLICS)
2008. okt. 28. 14:35

:(

úúúúúúúúútálom ezt a fogzós időszakot, olyan nehéz!

MÁS!

A Ti gyerekeitek mennyire harapósak?

Nálunk ez is most sláger, a csípéssel és a rugdosással egyben.

Utána meg jön és megsímogat, meg adja a nyálas puszikájait a kis Drágaságom :)

43. ALLICS (válaszként erre: 42. - D0860dee94)
2008. okt. 28. 14:03
Nálunk detto ez a helyzet.
42. d0860dee94 (válaszként erre: 41. - Cirmesitompika)
2008. okt. 28. 13:42

Törpémnek még csak 8 foga van (4-4 fent lent)

kínlódunk a rágófogakkal.

ömlik a nyála, folyton a keze a szájában...

és hisztizik :(

Ma pl. dentinoxal sem engedte, hogy bekenjem neki az ínyét...pedig régen mikor meglátta a kis tubust, már tátotta a száját.

2008. okt. 28. 12:48

Kijött a 13. fogacskánk. Egyszerűen kis fehérséget láttam a szájában :-)

Ti hogy álltok e téren?

40. d0860dee94 (válaszként erre: 38. - Mazsola33)
2008. okt. 27. 10:01

:(

Sajnos semmi jó tippem nincs, mert én a gyerekkel alszom :(

39. cirmesitompika (válaszként erre: 38. - Mazsola33)
2008. okt. 27. 09:42
Nekem is a kevés alvásával van gondom. De timi pici kora óta kicsit alszik. Most már kezd szopizás helyett teával elaludni, de így meg éjjel tisztába kell tennem, egyébként reggelre fürdünk 'benne'.
38. mazsola33 (válaszként erre: 28. - D0860dee94)
2008. okt. 26. 01:54

Az én kisfiam este 1/2 9-9 körül szopizik és úgy fél 10 körül alszik el annyira, hogy be tudom tenni a kiságyába.

Reggel 1/2 7-7 körül ébred, akkor megint szopizik és kicsit még visszaalszik (meg én is:)

Napközben már régóta csak 1X alszik, 1 óra felé, de akkor is csak 1 órát. Kivéve ha én is vele alszom, mert akkor van, hogy másfél-2 órát is alszik, persze fölébred,de picit szopizik és alszik tovább. Ha nem vagyok ott, akkor 1 óra alvás, és fönt van.

Nem tudom mit tehetnék, hogy nélkülem is többet aludjon?

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook